צפייה בגרסה מלאה : תקוע במכס - מסכה לאופנוע שטח (כולל פנס ראשי)
איזה סיוט !
הזמנתי מסכה לאופנוע מוטוקרוס שברשותי, קיבלתי מכתב מהמכס שזה נמצא אצלם ועל מנת לשחרר צריך להצטייד בחשבונית ותעודה מזהה.
כשהגעתי לשם אמרו לי שאני חייב אישור ייבוא ממשרד התחבורה כיוון שמדובר בפנס.
הלכתי למשרד התחבורה (רח' המלאכה בת"א) ששם הציבו רף חדש של אפאטיות (מין יחס לא ברור שמקבלים אך ורק מפקידים ממשלתיים) שעדיין לא ראיתי (התעלו על האפאטיות של פקידי המכס) ואמרו לי להביא רשיון רכב + תעודת זהות + חשבונית.
מכיוון שלאופנוע שלי אין רשיונות בארץ הבאתי רשיונות של ק.ט.מ. של חבר + תעודת זהות שלו + ייפוי כח שלו + שינוי השם בחשבונית על שמו (התקשרתי לחנות באנגליה שתשנה את השם) על מנת לקבל את האישור המיוחל.
אח"כ הם קצת שינו את גירסתם, הראו לי את התקנה ושם נכתב כי האישור הינו אישי ואם אני לא בן משפחה או בעל האופנוע אני לא יכול לשחרר את זה בשמו.
בשלב זה קיללתי את כל עובדי המשרד, את משפחתם, חברי ילדות שלהם וגם את הקבלן שבנה את המבנה... מיותר לומר שאת כל הגשרים שאולי יכלו להיות שם - שרפתי.
השאלה היא האם ניתן לשחרר מהמכס ללא האישור ממשרד התחבורה - אני שואל כיוון שפקידת המכס ניגשה שם לאיזה מישהו שבהחלטה של רגע (והוא לא היה נראה סגור מדי על עצמו) אמר שאני צריך את האישור הזה.. זה נראה לי תחום מאד אפור.
האם ניתן לעשות משהו על מנת לשחרר אותו מהמכס ?
אגב, שמם של פקידי משרד התחבורה:
ראובן ברדה
ומנהלו משה ימיני
שני אנשים שאני באופן אישי חושב שמקומם נמצא מחוץ לשוק העבודה.
אגב, שמם של פקידי משרד התחבורה:
ראובן ברדה
ומנהלו משה ימיני
שני אנשים שאני באופן אישי חושב שמקומם נמצא מחוץ לשוק העבודה.
הלוואי ויכולנו לדאוג לפיטוריהם של כל אותם פקידונים-ביורוקרטים אפורים וממורמרים שמתעמרים בנו בכל הזדמנות...
מניסיון רב בנושא הפיתרון הוא להגיע מוכן לכל המשרדים המתישים האלה
יפוי כוח חשבונית רשיונות וכמה שפחות שאלות .חשוב להיזהר בתשובות
ברוב השאלות מנסים להרים אותך להנחתה. מותר להכניס לארץ רק חלקים חדשים
מקוריים פרט למנועים שרק משומש מאושר לאחרבדיקה פיזית.[פיח באגזוז] מומלץ שיצויין בחשבונית שזה מקורי כי נתקלתי באנשים שהמילה קסנון.אגזוז לחץ.משופר. גרמה לגירושם בבושת
פנים לעניינך אם הבנתי נכון מדובר במסכת חזית כדאי שתדע שרק בחלקי בטיחות
יש דרישה לאישור משרד התחבולה ולכן לא מומלץ לרשום בחשבונית במיקרה זה חלקי
אופנוע או רכב אלה חלקי פלסטיק במידה והחבילה תעבור בדיקה פיזית לא יתנו לך אותה
ואתה צפוי לקנס כספי לא מבוטל .
אם מדובר בדואר ת"א תתעלם ממכתביהם צור קשר [רצוי בפקס]איתם ותבקש את החבילה הביתה
אם החשבונית מתחת ל 50 דולר ישלחו לך את זה ללא התערבות של המכס או משרד התחבולה
ואם לא תידרש לשלם מכס בכרטיס אשראי ברוב המיקרים זה עובד
או שתוותר על הסיוט סע לבייקר או שחר אופנועים ותגמור עניין
מקווה שעזרתי
בעיקרון היה לי דבר דומה רק שאצלי באמת זה לא היה חלק לרכב. במכס וטענתי במרץ שלא מדובר על חלק לרכב ובסופו של דבר אמנם שלמתי מכס גבוה אבל לא הייתי צריך להביא אישור ממשרד התחבורה.
כרגע אני לא יודע מה אפשר לעשות כי כבר שינית את החשבונית וכל זה. הדרך הכי פשוטה זה לבקש מהחבר להתלוות אליך ואחרי זה לקנות לו איזה ליטר, או 7, של בירה במסעדה האהובה עליו.
בפעם הבאה צור עימי קשר ואני אנסה לעזור לך בייבוא של חלקים לצרכי ספורט מוטורי.
תקשיב..תן יפויי כוח לחבר שיש לו אופנוע כזה ושיגש למכס. יעני להתחיל את הכול מהתחלה. ושהחבר שלך יגש למישרד התחבורה .. או שתחזור לשם תעמוד כמו ילד טוב תיתנצל ותבקש שיחתמו לך. מהניסיון שלי עצבים לא יעזור. רק בדרכי נועם עם האנשים שם.. האפשרות הבאה שלך היא . לחכות עד שיפורסם מיכרז של הדואר לחפצים ללא דרישה וליקנות את זה מהמיכרז.. גם מהניסיון שלי
ולמה להעלות את זה ע"ג הפורום ? לדעתי צריך למחוק את השרשור הזה ודחוף!
חבל שאנשים לא רצויים יראו את זה
דווקא כן חשוב. המכס שינה שיטת עבודה והם פותחים כל חבילה ולוקחים ים בכסף ללא הצדקה, כל שומה כמיטב השחיטה. אנשים נופלים בענק, מבזבזים ים של כסף זמן ועצבים, וחבל.
עבדך הנאמן שילם סכום מכס מטורף!!! על מחשב. מאז הבנתי שכל דרך ואמצעי מותרים לעקוף את המכשול הזה. עובדים שם סדיסטים מלוכלכים, אנשים אכזריים וערלי לב שנהנים לטרטר ולהשפיל אותך כמיטב יכולם. לא יודע איך הם יכולים לישון בליילה.
כמובן, לפקיד מכס משועמם עם משכורת ופנסיה ממשלתית יש בטח יכולת שינה מצויינת -בחיים לא יפטרו אותו, אין למי להתלונן עליו, יש ים של "תקנות" להצדקת כל סדיזם, אז למה שיהיה לו אכפת משירות, אנושיות, הגינות או הוגנות?
מצידי - ככל שלאחרים יהיה קל, וככל שהמכס ירוויח פחות, יותר טוב.
אני לא יודע מה רשום לך בחשבונית, אבל אם ניתן תאמר במכס שהחלקים הם לטרקטורון - ואלו לא מצריכים אישור משרד התחבורה, אבל המכס עליהם כ-50%.
זה עבד כל פעם שניסיתי וכך חסכתי את הטירטור של משרד התחבורה.
קודם כל, חלקים לטרקטורון לא חייבים אישור, כאמור, וגם בחלק מהמקרים לא צריכים מכס (אם הטרקטורון רשום כטרקטור במושב).
אבל זה לא קשור.
שיחררתי חלקים רבים מאוד עם אישור משרד התחבורה בחודשים האחרונים. ת"ז של בעל הרכב ושלך + צילום ת"ז + יפוי כח + רשיון הרכב + חשבונית - זה מה שנדרש לפי הטופס של משרד התחבורה, וזה מה שהבאתי איתי לפני שהרכב היה רשום על שמי. החשבוניות היו על שמי והרכב לא, וגם זה היה בסדר מבחינתם, בלי שביקשו ממני להוכיח קשר משפחתי זה או אחר. תצטרך לנסות שוב. נראה לי שמתעללים בך "לפנים משורת הדין", סתם ככה כי הם יכולים. אבל כיוון שאתה עכשיו מכיר את הנהלים, וכיוון שאתה תגיע מראש מצוייד בטופס שבו נאמר במפורש מה צריך, תוכל להתעקש שמה שלא רשום שם- לא צריך. אני יכול לאמר לך שבחלק מהפעמים ביקשו ממני דברים מוזרים, והתעקשתי שאם זה לא כתוב בטופס שלהם- הם לא יכולים לדרוש ממני את זה- זה הצליח.
אסף.
קודם כל, חלקים לטרקטורון לא חייבים אישור, כאמור, וגם בחלק מהמקרים לא צריכים מכס (אם הטרקטורון רשום כטרקטור במושב).
אבל זה לא קשור.
שיחררתי חלקים רבים מאוד עם אישור משרד התחבורה בחודשים האחרונים. ת"ז של בעל הרכב ושלך + צילום ת"ז + יפוי כח + רשיון הרכב + חשבונית - זה מה שנדרש לפי הטופס של משרד התחבורה, וזה מה שהבאתי איתי לפני שהרכב היה רשום על שמי. החשבוניות היו על שמי והרכב לא, וגם זה היה בסדר מבחינתם, בלי שביקשו ממני להוכיח קשר משפחתי זה או אחר. תצטרך לנסות שוב. נראה לי שמתעללים בך "לפנים משורת הדין", סתם ככה כי הם יכולים. אבל כיוון שאתה עכשיו מכיר את הנהלים, וכיוון שאתה תגיע מראש מצוייד בטופס שבו נאמר במפורש מה צריך, תוכל להתעקש שמה שלא רשום שם- לא צריך. אני יכול לאמר לך שבחלק מהפעמים ביקשו ממני דברים מוזרים, והתעקשתי שאם זה לא כתוב בטופס שלהם- הם לא יכולים לדרוש ממני את זה- זה הצליח.
אסף.
כל מה שרשמת לעיל - הבאתי עימי. זה לא הספיק. הם רצו תחילה את כל הטפסים במקור + צילום (ת.ז, רשיון רכב...) ואז שראו שגם את זה אין לי בעיה לארגן - הם שלפו את התקנה מהארון.
אז העניין הוא שבגלל שממש רבתי איתם שם, עם ראובן ומשה, (עד למצב שהם קראו לאבטחה...) הם החליטו ללכת איתי לפי הספר.
לפי התקנה של יבוא אישי - היבוא יכול להיות או של בעל הרכב או בא כוחו אשר לו קשר משפחתי עם בעל הרכב.
סה"כ, מחיר החלק הוא באזור ה 300 ש"ח כך שההפסד לא כל כך נורא, אבל המחשבה שפקיד אפור, קטן וטיפש גורם לי להתרגז - זה דבר שמשגע אותי..
כל מה שרשמת לעיל - הבאתי עימי. זה לא הספיק. הם רצו תחילה את כל הטפסים במקור + צילום (ת.ז, רשיון רכב...) ואז שראו שגם את זה אין לי בעיה לארגן - הם שלפו את התקנה מהארון.
אז העניין הוא שבגלל שממש רבתי איתם שם, עם ראובן ומשה, (עד למצב שהם קראו לאבטחה...) הם החליטו ללכת איתי לפי הספר.
לפי התקנה של יבוא אישי - היבוא יכול להיות או של בעל הרכב או בא כוחו אשר לו קשר משפחתי עם בעל הרכב.
סה"כ, מחיר החלק הוא באזור ה 300 ש"ח כך שההפסד לא כל כך נורא, אבל המחשבה שפקיד אפור, קטן וטיפש גורם לי להתרגז - זה דבר שמשגע אותי..
אל תעלב אבל אני חושב שהגישה ההתחלתית שלך לא הייתה טובה.
גם אני נתבקשתי להביא מיני מסמכים למכס על מנת להוכיח שיש או אין לי אחות.
נראה לי, ואני מקווה שאני טועה, שבאת מראש להלחם בהם.
תראה, בעיקרון הם צודקים. יש תקנות וצריך לפעול על פיהן. כמובן שיש להם כוח להעלים עין או להתגמש. אתה צריך לבוא אליהם בגישה של סחבק לא בגישה של אוייב. פשוט צריכים להיות נחמדים אליהם וזהו. הם יודעים שהציבור חושב שהם חראות, אתה בטוח לא הראשון שניסה לתת להם מכות. תן להם אפשרות להיות טובים ואני מאמין שהם יקחו אותה.
בכל מקרה השאלה הרלוונטית היא מה עושים עכשיו. לצערי, בטח ובטח בגלל כל הסיפור איתם, נראה לי שאתה צריך לבקש מהחבר שלך טובה שישחרר את החלק למענך, רצוי מאוד שלא תהיה נוכח כדי שהם לא יתעצבנו מחדש.
יתכן וזה שיש לך ייפוי כוח מספיק. מה קורה אם בעל הכלי נכה או משהו כזה? אם זה ממש חשוב לך אז תתייעץ עם עורך דין ואולי תצטייד במכתב ממנו או משהו כזה.
תודה לכל מי שעזר וייעץ.
הפנס שוחרר מהמכס בדרך נחמדה וללא צורך באישור משרד התחבורה.
אני לא רוצה לומר כיצד שיחחרתי את הפנס כאן על דפי הפורום מחשש שפקידי המשרדים השונים יכולים לראות ולהשתכלל.
השתמשתי בטיפ שניתן לי בשרשור זה..
מי שמעוניין - בהודעה פרטית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.