צפייה בגרסה מלאה : סמן סינטטי שעורבב עם חצי סינטטי
חברים יקרים שלום,
אתמול בוצעה החלפת שמן-פילטר שמן בג'ימני שלי.הפעם בחרתי בשמן סינטטי.לאחר סיום הטיפול ונסיעה קצרה ראיתי שחסר משהו כמו חצי ליטר שמן.
עד כאן הכל טוב ויפה.
הבעיה-
בטעות הוספתי את חצי הליטר החסר מגלון שמן שהיה ברשותי והכיל שמן חצי סינטטי.
אני יודע שאסור לערבב סינטטי עם שום דבר אחר.
עד כמה מצבי גרוע?
האם חובה להחליף עכשיו הכל (שמן+פילטר) או שאפשר לנסוע בראש שקט?
סה"כ הוכנסו 300-400 מ"למהחצי סינטטי.
תודה מראש לעונים!
השפן.
איציק - 4X6ZH
15-01-09, 15:50
אין בעיה לא להיות מוטרד .
הכל בסדר
איציק
אין שום איסור כזה. נכון שעדיף לדעת שיש לך חומר אחיד במנוע, אבל אין "אסור" לערבב. זה לא וויסקי.
אסף.
אתה יכול גם לערבב ויסקי.
אתה יכול גם לאכול "סטייק-עין" קפוא של זוגלובק.
אם זה מה שטעים לך ובא לך ומתאים לך במחיר - למה לא. לא מתים מזה.
ערבוב שמנים "שובר" את האיזון הבסיסי והחומצי של השמן עקב הרכבים כימיים שונים של התוספים.
זה פוגע באורך החיים של השמן ולא בתכונות השימון באופן מידי. אני הייתי מחליף.
ערבוב שמנים "שובר" את האיזון הבסיסי והחומצי של השמן עקב הרכבים כימיים שונים של התוספים.
זה פוגע באורך החיים של השמן ולא בתכונות השימון באופן מידי. אני הייתי מחליף.
הדבר היחידי שזה עשה זה להוריד את דרגת האיכות של השמן האיכותי יותר לכיוון דרגת האיכות של השמן ה"זול" יותר ואם השמן הול יותר הוא שמן נורמלי אז לא נגרם או יגרם כלום-סתם יצאת טמבל כי שילמת על שמן איכותי וקיבלת בסוף שמן בינוני ולא יותר.
מאיפה אתה חושב מגיעה ההגדרה "חצי סינטטי" בדיוק?
הבעיה אינה בשמן הבסיס ואם הוא חצי סנתטי או לא אלא בסוג התוספים והמוספים שיש בשמן.
לכל שמן יש כמות מסויימת בנפח של תוספים שיוצרים איזון בסיסי וחומצי, כל שמן וכמות התוספים שבו שונה לפי בחירת היצרן. ערבוב שמנים מפר את האיזון ופוגם בעמידות של השמן ולא בתכונות השימון שלו שאולי גם עלולים לפגע אך אני בספק.
תודה על ההרחבות.
אם לסכם אני מבין שעלי להקדים את הטיפול הבא שלי. ולעשות על השמן בהרכבו הנוכחי לא יותר מ10K ק"מ.(על הסינטטי תכננתי לעשות 15K)
אמת?
אכן כן, אם חבל לך על השמן שכבר נשפך, לפחות תקדים את מועד הטיפול הבא.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.