צפייה בגרסה מלאה : צמיגי 245...
ידיעה כללית לכל בעלי הלנדרובים למינהם.
לפני יומיים העברתי רכב טסט, אחד הבוחנים קורה לי ומראה לי מסמך של משרד התחבורה.
לכל אלה שיש להם על הלנדרובר מידת צמיג 245 על משהו, יצא ממשרד התחבורה הוראה למכוני הרישוי.
כי אין לאשר יותר מידת מציג זו על כל לנדרובר שהוא.
מעבר לכך אם רכב מגיע לטסט ורשום לו ברשיון מידת צמיד 245... ההוראה אומרת לפסול את הרכב ולהחזיר את מידת הצמיג ל 235...
משרד התחבורה טוען כי קיים מסמך מזוייף שאומרת שהמידה 245... היא חוקית והרבה רכבים על סמך מסמך זה החליפו את מידת הצמיג ברשיון, ולכן ניתנה ההוראה הזו.
נ.ב נדמה לי שמידת הצמיג המלאה היא 245/75R16 אני לא זוכר בדיוק, ברגע שיהיה לי עוד רכב להעביר טסט, אני אבדוק במדויק באיזה מידה מדובר, מה שאני זוכר בוודאות שמדובר ב 245
יניב.
לא מכיר את המסמך אבל 245/75X16 היא מידה נפוצה בדיסקברי וזו מידה שמעולם לא היתה מאושרת ע"י היבואן.
לעו"ד שבנינו, אם רכשתי רכב עם מידת צמיגים 245 ובטסט על סמך המסמך המדובר משנים לי את את מידת הצמיגים חזרה למקורית דבר המצריך לרכוש 5 צמיגים במיידי (אחרת הרכב לא חוקי). השאלה היא מי משלם על הצמיגים? ואיך אני בתור אדם פרטי שקנה את הרכב ככה אמור לדעת שאני נוסע במידה לא חוקית למרות שזו המידה המצוינת ברישיון הרכב?
יש סיכוי לגלגל את עלות ההחלפה על המדינה או אולי להתארגן באיזו תביעה יצוגית נגדה? ממה שאני יודע ברגע שרשום מחיר על מוצר זה הסכום שאתה משלם עליו גם אם זו טעות אז למה זה לא עובד גם כלפי המדינה?
חצי מהדיסקואים שאני מכיר על 245/75/16 -אני כבר 5 שנים על 245....
מקווה שזו צרה מקומית ...עוד חודשיים טסט
לא מכיר את המסמך אבל 245/75X16 היא מידה נפוצה בדיסקברי וזו מידה שמעולם לא היתה מאושרת ע"י היבואן.
לעו"ד שבנינו, אם רכשתי רכב עם מידת צמיגים 245 ובטסט על סמך המסמך המדובר משנים לי את את מידת הצמיגים חזרה למקורית דבר המצריך לרכוש 5 צמיגים במיידי (אחרת הרכב לא חוקי). השאלה היא מי משלם על הצמיגים? ואיך אני בתור אדם פרטי שקנה את הרכב ככה אמור לדעת שאני נוסע במידה לא חוקית למרות שזו המידה המצוינת ברישיון הרכב?
יש סיכוי לגלגל את עלות ההחלפה על המדינה או אולי להתארגן באיזו תביעה יצוגית נגדה? ממה שאני יודע ברגע שרשום מחיר על מוצר זה הסכום שאתה משלם עליו גם אם זו טעות אז למה זה לא עובד גם כלפי המדינה?
כלפי איזה מדינה ? הלו ? אתה חי במדינת ישראל ... בוקר טוב ...
אבל, תמיד שווה לנסות...
כלפי איזה מדינה ? הלו ? אתה חי במדינת ישראל ... בוקר טוב ...
אבל, תמיד שווה לנסות...
לצערי את זה אני כבר יודע, בוקר טוב למדינה הזמנית שלנו
לא כל דבר צריך "לעו"ד שבנינו".
בשיחה שקיימתי עם שר התחבורה בנושא, והעליתי את בקשתך הוא אמר שהמדינה תישא בכל עלות החלפת הצמיגים, תיתן זיכוי על הצמיגים הישנים במידה והם בני פחות משנה (תידרש להציג חשבונית רכישה) בשווי 75% מהחשבונית שתוצג, ואם הם בני שנה עד שלוש זיכוי של 25% מעלות הצמיגים בהתאם לחשבונית.
אתה תוכל לבחור בכל צמיג שתרצה במידה המאושרת על ידי היבואן, ללא הגבלת עלות כלומר במידה ויש לך צמיג סיני לא מוגדר ואתה מחליף ל BF, לא תהיה בכלל בעיה. אתה נכנס לאתר של משרד התחבורה, מקיש על "זיכוי צמיגים", חותם על הצהרה כללית, מצרף חשבונית סרוקה ומספר חשבון בנק והכסף מגיע תוך 3 ימי עסקים. השר אמר שהוא ישמח אם ציבור בעלי הלנדרובר יסע על צמיגים תקינים.
יואב
אהלן Fuksi אני לא יודע להגיד לך, אני מניח שכמו בכל דבר במדינה שלנו יהיו כאלו שיתיחסו לזה יותר וכאלה שיתיחסו לזה פחות, יכול להיות גם שיהיו כאלו שלא יתיחסו לזה בכלל.
אי אפשר לדעת.
יואב, אני רוצה גם ממה שלקחת... אולי ככה המדינה תיראה טוב גם אצלי:-)
אצלי זה רשום ברשיון אז אין שאלות
אידיוט
השירשור הוא בדיוק על אלה שרשום להם ברישיון.
נוצר מצב הזוי
עוד שבועיים יש לי טסט,קיבלתי לפני כמה ימים את הרישיון שבו מופיע בבירור מידה 245/75)כבר יותר מ5 שנים(
אם אני אתעלם מהשמועות ומשירשור זה והגיע לטסט כרגיל,אני יכול ליפול על בוחן מעודכן שישלח אותי להחליף את הצמיגים למרות מה שרשום ברישיון ......
אם לא אתעלם משירשור זה ואלך לצמיגן שלי וארכוש 4 צמיגים דנדשים )אין סיכוי( במידה 230/70 הסטנדרטית
אני יכול ליפול על בוחן שיפסול אותי כיוון שברישיון הרישמי של מדינת ישראל מופיעה מידה אחרת....
אני לא מכיר סיטואציה יותר מתאימה להגדרת המונח "סיטואציה קפקאית"
מה, לא שמעתם על "שנת הצמיג"?.....
השעיר לעזאזל הנוכחי זה דיסקברי על 245/75/16. אבל פוקסי, אתה יכול להיות רגוע - צרת רבים חצי נחמה.... בקרוב גם סופות וסיקסים על 33', היילקסים על 31' סמוראים וג'ימנים על 215/75 ושאר מידות צמיגים שרשומות כחוק ברשיון אך אינן מקוריות מהיצרן.
משרד התחבורע החליט לכסות את הישבן המצחין שלו עד הסוף ולחזק עוד את מעמדם של המאכערים.
"דיון" (אם אפשר לקרוא לזה ככה) בנושא הזה ממש באתר הצהוב. אני יודע שזה קשה, אבל תנסו להתעלם משפת הביבים, שגיאות הכתיב, הקללות והאיומים שהפכו ללחם-חוקו של האתר ההוא:
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=1&item=926239
וואלה דרור, יש לך דמן לדיונים... (שגיאות הכתיב הם לא שגיאות...) - אחרי 5 תגובות כבר הבנתי לאיזה כיוון השירשור ההוא הולך והפסקתי לקרא. מאז ראיתי שהתווספו עוד כמה עמודים של תגובות. יש שם חבורה בלתי נלאה של כותבים/מומחים לכל דבר וכל נסיון להגיד להם אחרת מסתיים באיום ברצח במקרה הטוב.
[QUOTE=דרור ברלי;233888]מה, לא שמעתם על "שנת הצמיג"?.....
השעיר לעזאזל הנוכחי זה דיסקברי על 245/75/16. אבל פוקסי, אתה יכול להיות רגוע - צרת רבים חצי נחמה....
[URL]
דרור ידיד
קראתי את השירשור וגם ניסיתי לברר אבל בכל הקקופוניה הלכתי לאיבוד.....
לכן אני שואל אולי זו סתם נפיחה של גורמים אינטרסנטים או שזה רציני.
ה 245/75 מידה מאוד נפוצה ויש כאן לא מעט בעלי ל"ר ולכן השאלה האם מישהו החודש וחצי האחרון נתקל בבעיה בטסט על צמיגים???
אם זה רציני? הפעם נראה לי שכן.
זה היה ברור שזה רק עניין של זמן עד שמישהו למעלה ישים עין צרה ורעה על כל עניין האישורים ברשיון של מידות צמיגים שונות ומשונות.
איך זה התחיל? פשוט מאוד - עודף רגולציה, הגבלות ואיסורים - הופכים את כולם לעבריינים, מקשים את החיים ומאלצים את האזרח למצוא פתרונות יצירתיים באיזור הדמדומים של החוק. כך נולדה תופעת המאכערים. זה אגב נכון לא רק לענייני רישוי מכוניות אלא כמעט בכל תחום בו האזרח בא במגע עם הרשויות. משרד הרישוי, עמדה מספר 1, מכוני הרישוי, עיריות וכו' שורצים במאכערים-קומבינטורים שיפתרו כל בעיה, יקצרו כל תהליך ויסדרו כל דבר תמורת תשלום. הנגע פשה עד כדי כך, שבדרך הישר, מבלי שכל פקיד/בוחן לאורך התהליך יקבל מתחת לשולחן את חלקו, כמעט וכבר לא יכולת לעשות שום דבר.
בתכל'ס? אין לי בעיה עם זה, עד שבא איזה כלבוטק ותופס איזה גרוטאה בלי בלמים ועם היגוי רופף עוברת טסט. אז כל העסק מתפוצץ, משרד התחבורע שולח מפקחים למכוני הרישוי וכמו משטרת התנועה - מתחיל לחפש את המטבעות מתחת לפנס.
וככה - לפני כמה חודשים נתפסו בוחנים בעמדה 1 שקיבלו שוחד. מכוני רישוי נתפסו בקלקלתם ונסגרו. נחשפה תעשיה שלמה של רשיונות נהיגה למכירה לכל דיכפין.
בעניין הצמיגים? ברור שרבים עד מאוד הולכים להידפק. אנשים רכשו מכוניות עם צמיגים שרשומים ברשיונות כחוק, רכשו צמיגים יקרים, ועכשיו יידרשו שוב להוצאה כספית נכבדה. אבל טובת האזרח ומצבו הכלכלי מעולם לא עניינו את משרד התחבורע שאף פעם לא מהסס להתעלל באזרחים היכן שהוא רק יכול, וציבור גדול שאינו עבריין הוא תמיד המטרה הכי קלה ונוחה.
בישראל יש כמה פרות קדושות: "ביטחון", "חיי אדם", "בטיחות" וכו', שלמדינה קל עד מאוד להיתלות בהם כדי להצדיק גזירות, מיסים, איסורים והגבלות. הרוב הדומם, זה שנוסע במשפחתומטית וכל הנושא לא מעניין אותו, מקבל את ההנחתות הללו בנפש חפצה, על משקל "סוף-סוף מישהו עושה כאן סדר". למה אנחנו שותקים ומאפשרים את המצב הזה? זה כבר חלק מהאדישות הכללית שלנו מול הגזירות הנוחתות חדשות לבקרים ומול ההתנהלות הכללית של מדינת ישראל כנגד אזרחיה. אבל זה נושא לדיון נפרד.
בלי קיטבג, אבל היות ואני הולך בקרוב להחליף 5 צמיגי BF 265 בדיפנדר, משהו יודע על בעיה / נתקל בבעיה?
Discomania
14-02-09, 00:31
בלי קיטבג, אבל היות ואני הולך בקרוב להחליף 5 צמיגי BF 265 בדיפנדר, משהו יודע על בעיה / נתקל בבעיה?
על פי חברת המזרח שלושת המידות המאושרות לדיפנדר הן :
7.50X16
235X85X16
265X75X16
[QUOTE=דרור ברלי;233888]מה, לא שמעתם על "שנת הצמיג"?.....
השעיר לעזאזל הנוכחי זה דיסקברי על 245/75/16. אבל פוקסי, אתה יכול להיות רגוע - צרת רבים חצי נחמה....
[URL]
דרור ידיד
קראתי את השירשור וגם ניסיתי לברר אבל בכל הקקופוניה הלכתי לאיבוד.....
לכן אני שואל אולי זו סתם נפיחה של גורמים אינטרסנטים או שזה רציני.
ה 245/75 מידה מאוד נפוצה ויש כאן לא מעט בעלי ל"ר ולכן השאלה האם מישהו החודש וחצי האחרון נתקל בבעיה בטסט על צמיגים???
פוקסי,
השמועות אומרות שהפעם זה רציני. שוב, אני מדבר מ "שמועות" שטוענות שיצא מסמך מהיבואן למשרד הרישוי וממנו הופץ לכל מכוני הרישוי. על פי המכתב (שהוא כאמור "שמועה") היבואן טוען שזוייף אישור מטעמו לרשום 245/75/16, וכי המידה אינה מאושרת.
במקומך - הייתי ניגש למבחן, יום שישי בשיא הלחץ. שיטת מצליח. אין מה להפסיד, למעט ה 19 שקלים של טסט חוזר.
על פי חברת המזרח שלושת המידות המאושרות לדיפנדר הן :
7.50X16
235X85X16
265X75X16
נכון, ויש לי אפילו את האישור, אבל זה לא מה שקרה עם 245?
Discomania
15-02-09, 23:57
נכון, ויש לי אפילו את האישור, אבל זה לא מה שקרה עם 245?
לא היה ולא נברא בארץ הקודש לדיסקו מאז ומעולם ...
שולי
לפי מה שהבנתי בשירשור הצהוב, שבו אני גם מודה שהשתתפתי. אז מידות הצמיגים המאושרות הן מידות היצרן ולא מידות היבואן לרכב.
אם אני מבין נכון, מדובר על מידות הצמיגים המאושרות לרכב בעולם!! לא בארץ, אז אם יש כאן מישהו שזה מספיק חשוב לו, גם מידת הצמיג וגם הכסף, ינסה אולי לעשות בירור עם החברה מסיליהול, או עם ההודים החדשים, ויברר האם ניתן לקבל את מידות הצמיגים המאושרות לדיסקו על ידי היצרן, שוב לא היבואן, היצרן. יכול להיות גם, שבמזרח ילכו לקראתכם ויעזרו לכם בניסיון להשיג את האישור.
ניסיתי עצמי לעשות את הבירור באינטרנט, ומגיעים ליבואן בארץ, אז כנראה שהדרך היא לפנות אליהם טלפונית.
אני מקווה שזה עוזר למישהו, ולא שהוא יברר יעבור את כל הבירוקרטיה ואז שנתיים אחרי זה יגלה שאין אישור יצרן :(.
whisky
GodsFather
16-02-09, 15:20
מה, לא שמעתם על "שנת הצמיג"?.....
השעיר לעזאזל הנוכחי זה דיסקברי על 245/75/16. אבל פוקסי, אתה יכול להיות רגוע - צרת רבים חצי נחמה.... בקרוב גם סופות וסיקסים על 33', היילקסים על 31' סמוראים וג'ימנים על 215/75 ושאר מידות צמיגים שרשומות כחוק ברשיון אך אינן מקוריות מהיצרן.
משרד התחבורע החליט לכסות את הישבן המצחין שלו עד הסוף ולחזק עוד את מעמדם של המאכערים.
"דיון" (אם אפשר לקרוא לזה ככה) בנושא הזה ממש באתר הצהוב. אני יודע שזה קשה, אבל תנסו להתעלם משפת הביבים, שגיאות הכתיב, הקללות והאיומים שהפכו ללחם-חוקו של האתר ההוא:
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=1&item=926239
הבקרוב הזה שלך היה כבר ביום שישי האחרון (13/02) - חבר פורום ששמו נמצא במערכת, הורד מהכביש עם סמוראי 215 ברשיון, בטענה שבמחשב של השוטר רשומה המידה 205. כמו כן, הוא גם נשאל אם הוא נוסע לסמוראידה...
לגבי דיבור עם היצרן - לפחות בהקשר של סוזוקי, שוחחתי עם "מהנדסי הרכב" מהארץ היפנית, הופניתי אחר כבוד ליצרני הצמיגים בטענה שאם הם מאשרים מידה כלשהיא, אז מבחינת מהנדסי הרכב זה בסדר... מיותר לציין שמיצרני הצמיגים קיבלתי תשובה שמחזירה אותי ליצרן הרכב... ובקיצור - איש אינו רוצה לקחת אחריות.
אולי בל"ר זה שונה... בהצלחה.
שנת הצמיג.....
בקיצור כל הבלגן ותיבת הפנדורה הזו שנפתחה התחילה בגלל מסמך מזוייף?
עברתי טסט לפני יומיים עם צמיגים חדשים במידות אלו. לא אמרו לי כלום.
דיסקברי 1996
עודד זנטון
23-02-09, 13:29
לא קשור אבל כמה כיף שיש אתר כמו הצהוב..
תענוג צרוף לקרוא את כל המלל הזה ולהיקרע מצחוק.
אה והצמיגים, מה הדאגה, הסתדרנו עד היום, ניסתדר גם מחר.
פשוט נמשיך לעמוד רק על נתיב שמאל ברמזור ולהכיר איפה הנבלות עומדים לגבות כספים.
שישי האחרות עברתי טסט עם הדיסקו וצמיגי 245/75
דוקא הבוחן הסתכל על הצמיגים אבל לא נרשמה דרמה בגיזרה זו.
דחפו לי כרגיל איזה שטות )פיזור אורות( לא תקין ...שיהיה להם לבריאות.
נראה לי ששנת הצמיג =נפיחה של בעלי אינטרסים.
כל עוד לא מכריזים על שנת נזילות השמן אני מסודר.....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.