צפייה בגרסה מלאה : שמן לת"ה אוטומטית
הרכב: ג'ימני 2001.
דרישות יצרן:An equivalent of DEXRON II-E or DEXRON-III-
לאחר ביקור בכמה חנויות חלפים, כולם מציעים רק את ה"אמריקן איגל" עליו נכתב רבות ולא טובות כאן בפורום. בסוף מצאתי ורכשתי של ACDelco אך יותר מאוחר הבחנתי שעל התוית מצויין [ATF type lll [H , ללא כל איזכור Dexron.
חיפוש קצר העלה מהאתר שלהם את התאור הבא, שעונה כביכול למפרט הנדרש:
III. Gear Oil
Automatic Gear Oil ATF Type III (H)
Premium fluid for automatic transmissions formulated to meet the viscometric, friction, wear and oxidation stability properties required in passenger car and light truck transmissions.
Multipurpose product for use in Ford and GM automatic transmissions that specify Mercon V, Mercon or Dexron III.
Recommended for use in Allison automatic transmissions.
Other applications including some manual transmissions and transaxles, and certain power steering pump reservoirs.
האם ניתן להשתמש ללא חשש? יש למישהו נסיון עם השמן הנ"ל ?
גם אני כבר שאלתי את השאלה הזו-כנראה שתשובות לא נמצא כאן...
שים לב שיש הבדל בריח בינו ובין DEXRON III .
ליתר בטחון שמתי את המיכל בצד ואני ממלא DEXRON III MERCON של דלקול (80 ש"ח לגלון באייס).
איציק - 4X6ZH
04-02-09, 09:34
התשובות באמת לא נמצאות כאן :( :( ?
אבל לקנות שמן מאייס אתה חושב שזה טוב ?
ועוד להשתמש בשמן הזה !!
איציק
אז... בחזרה לענייננו-
איזה חברה מומלצת ומהיכן לקנות?
מורן.
איציק - 4X6ZH
04-02-09, 11:53
כל החברות מומלצות !!
לכל החברות יש אלף ואחד מותגים בעשרות שמות .
כל שמן ניתן למצוא באריזות שונות לצרכים שונים .
לאחרונה מיובאים לארץ שמני תעשיה \ רכב משווקים שונים בעולם .
לכן אתה מוצא את אותו מוצר בכמה סוגי אריזות תחת שמות דומים .
לתוך מחול השדים הזה נכנסים סוחרים ממולחים שמזמינים לצורך מסחר ורווח כספי !!
את המוצר תחת שם קיקוני ובאריזה מפוצצת ותמונות של חיות \...
מה אורזים לך בתוך המיכל אין לך סיכוי לדעת .
כאשר אתה קונה מוצר כל שהוא באריזה לא מוכרת \ בצבע חשוד \ ברייח מוזר
ובמחיר טוב .
אתה צריך להיות מאד מאד זהיר .
חברות הליסינג יצרו בארץ שוק ענק למוצרי רכב באיכות ירודה ( עד סכנת נפשות )
לצרכים עצמיים .
חלק מהמוצרים גולשים לשוק הכללי
חלק מהמוצרים נמכרים ישירות לשוק ומכאן החגיגה רק נעשת מסוכנת יותר ויותר .
אז איפה קונים ?!
רק במקום שאתה סומך עליו ויש לך אפשרות לברר ולדבר מה אתה מקבל
ויש הבדל גדול בין זבן מזדמן בדלפק מפואר .
לבין מכונאי בעל ידיים משומנות .
זהירות השוק מלא בסחורה באיכות ירודה !
הנזק שנגרם קשה מאד לזהוי . וכשאתה מזהה נזק אין לך סיכוי לקשור את זה לשמן .
איציק
איציק, הצלחת להדאיג אותי, ותודה על התשובה המקיפה... הגלון שנרכש ישאר בצד בינתיים (נרכש בחנות חלפים גדולה ומוכרת בב"ש- "כדורי").
אין לי מקום שאני מכיר וסומך עליו בתחום, אשמח לשם וכתובת ממי שכן מכיר.
אגב, ACDdelco נחשב למותג שאפשר לסמוך עליו (בטווח המחירים הממוצע)?
איציק - 4X6ZH
04-02-09, 13:13
לבת שלי יש רכב כמו שלך ואני קצת מכיר אותו :rolleyes:
השמן שאתה צריך הוא שמן גיר אוטומטי רגיל דקסרון 3 שכל בכל תחנת דלק \ בכל מוסך
באריזות הפשוטות הרגילות .
אין לך מה לחפש שמות \ מותגים \ ואריזות
דקסרון 3 יהיה טוב גם 2 בחרום יספיק
כל מוסך \ כל מי שמתקן גירים אוטומטים כל תחנת דלק פז \ סונול \ דלק
אתה לא צריך יותר מזה .
איציק
לבת שלי יש רכב כמו שלך ואני קצת מכיר אותו :rolleyes:
איציק
האם אני יכול להבין מהאמור לעי"ל כי:
1. הג'מני הוא רכב לא אמין בעליל - עובדה שהוא דורש ש"יכירו" אותו. רכב אמין ממשיך לעבוד ללא תקלות ונשאר לא מוכר, לא? :(
2. אתה מכיר את הרכב הזה כי יש אותו לביתך, אבל רכבים אחרים אתה לא כל כך מכיר. :p
(לא שאני מכיר הרבה, אבל אם אתה צריך עזרה, רק תגיד).
תמיד התמחתי בלקרוא בין השורות...
יוני5
נוזל הידראולי לגיר אוטומטי מחליפים פעם בשנתיים בערך.
נכון, כמו שאיציק כתב, שנוזל כזה הוא חומר פשוט יחסית, שלא ממש חשוב מאיפה הוא בא. אבל אני בכל זאת מודאג באופן כללי, כי בשנים האחרונות יש המון זיופים ודברים לא טובים בשוק.
העניין הזה, בצירוף הפעם בשנתיים, גורמים לי להמליץ לך ללכת לחנות חלפים של אחד מיבואני הרכב (אפילו מכשירי תנועה) ולקנות שם נוזל דקסרון/ מרקון. יש סבירות שהנוזל הזה נבדק ומאושר על ידי היבואן, ולא סתם נמכר שם. נכון, יכולים להיות גם שם זיופים, אבל הסבירות לקבל נוזל איכותי גבוהה יותר.
בגלל שמדובר בפעם בשנתיים בלבד, ההפרש במחיר לאורך הזמן זניח (ולפעמים לא קיים כלל).
אסף.
נוזל הידראולי לגיר אוטומטי מחליפים פעם בשנתיים בערך.
נכון, כמו שאיציק כתב, שנוזל כזה הוא חומר פשוט יחסית, שלא ממש חשוב מאיפה הוא בא. אבל אני בכל זאת מודאג באופן כללי, כי בשנים האחרונות יש המון זיופים ודברים לא טובים בשוק.
העניין הזה, בצירוף הפעם בשנתיים, גורמים לי להמליץ לך ללכת לחנות חלפים של אחד מיבואני הרכב (אפילו מכשירי תנועה) ולקנות שם נוזל דקסרון/ מרקון. יש סבירות שהנוזל הזה נבדק ומאושר על ידי היבואן, ולא סתם נמכר שם. נכון, יכולים להיות גם שם זיופים, אבל הסבירות לקבל נוזל איכותי גבוהה יותר.
בגלל שמדובר בפעם בשנתיים בלבד, ההפרש במחיר לאורך הזמן זניח (ולפעמים לא קיים כלל).
אסף.
מחיפוש זריז http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=19011 תגובה 11-
מסתבר ההפרש במחיר ממש לא זניח- 200 ש"ח לליטר :shock::shock::shock: שוד לאור יום!
כלומר 800 ש"ח להחלפה מלאה... נראה לי מוגזם ושלפחות הפעם באופן חריג לא נפרנס את הגנבים מ"מכשירי תנו-כסף".
הרכב: ג'ימני 2001.
דרישות יצרן:An equivalent of DEXRON II-E or DEXRON-III-
לאחר ביקור בכמה חנויות חלפים, כולם מציעים רק את ה"אמריקן איגל" עליו נכתב רבות ולא טובות כאן בפורום. בסוף מצאתי ורכשתי של ACDelco אך יותר מאוחר הבחנתי שעל התוית מצויין [ATF type lll [H , ללא כל איזכור Dexron.
DEXRON זה בסה"כ תקן נוזל הידאולי לממסרות אוטו' של GM ואותו דבר MERCON רק בפורד.
רשאים להשתמש בתקן רק נוזל שאושר ע"י היצרנים הנ"ל או שיהיה כתוב שהוא תואם לתקנים הנ"ל כפי שכתוב על האריזה שאתה רכשת.
דווקא ACDELCO היא חברה שמייצרת חלפים לGM ומוזר שאין אזכור ישיר לתקן DEXRON כך שאולי באמת מדובר בזיוף.
ניתן לקנות נוזל הידראולי של דלק או פז, תואם דקסרון 3 בתחנות הדלק או בחנויות חלפים לרכב והוא יתאים למטרה שלך ללא חשש.
דניאל, אם תקרא את סוף ההודעה הפותחת, התאור שנתת זה בדיוק התאור שהם נותנים למוצר.
הנה המוצר שאני מכיר של ACDELCO, כתוב במפורש DEXRON III ללא רמיזות או תאימויות, עכשיו מה רכש פותח השרשור?
http://www.nauto.sk/sub/nauto.sk/components/com_virtuemart/shop_image/product/5fbd74a73ef4abf42b517a5723e49368.jpg
השבוע רכשתי DEXRON III של AC DELCO, כמו שקניתי בזמנו לג'ימני.
אחרי ההחלפה שמתי לב שעל האריזה רשום ATF III ולא דקסרון.
האריזה נראית בדיוק אותו הדבר והנוזל באותו צבע.
אגב, האריזה גם במקרה של הDEXRON III וגם במקרה של הATF III בצבע שחור, מיכל של 4 ליטר ולא חמש.
התשובות באמת לא נמצאות כאן :( :( ?
אבל לקנות שמן מאייס אתה חושב שזה טוב ?
ועוד להשתמש בשמן הזה !!
איציק
מה הבעיה באייס???
רשת גדולה עם מותגים סבירים
לי נראה שעדיף מאיזו חנות בדרום ת"א או באיזה איזור תעשיה.
איציק - 4X6ZH
07-02-09, 08:50
מה הבעיה באייס???
רשת גדולה עם מותגים סבירים
לי נראה שעדיף מאיזו חנות בדרום ת"א או באיזה איזור תעשיה.
אתה צודק
רשת גדולה
מותגים סבירים ?!
הגיעה הזמן להפסיק לקנות מותגים .
ולקנות באמת את מה שאתה צריך ובמחיר טוב .
אתה לא צריך מותג אתה צריך שמן !
אוקי אז לפי שיטתך איך אני מזהה שמן טוב??
(לפי הריח? או לפי המחיר?)
אני יודע שחברה "רצינית" (לא שאני יודע להגדיר חברה רצינית)
תמכור שמן טוב.
איך אני מזהה חברה רצינית?
-מחיר הגיוני
-השקעה סבירה באריזה, ולא איזו מדבק מצולמת שמעלה חשד.
-שמועות מחברים, שבדרך כלל גם משוחדים כמוני. מפרסומות שלא אומרות כלום על טיב המוצר.
-לי אין את היכולת להבחין בהבדל ביין "אגיפט" "וולוליין" "לדלקול" אני מאמין שגם לכל בן אדם אחר אין.
אנחנו קונים מה שאנחנו חושבים?! ומשערים עלפי תחושות ולא על פי בדיקות מעבדה שביצענו.
איציק, אייס מקבלים את השמנים שלהם מאותו מקור של חנויות החלפים וההבדל היחיד הוא רק המחיר.
גם בחנויות החלפים יש הבדלי מחיר והם מוכרים את אותה הסחורה בדיוק. אז אם לא מוצאים בחנויות את מה שמחפשים - אין מניעה לקנות מאייס.
בנתיים, בחפירות שעשיתי מאז מצאתי את זה:
http://www.aa1car.com/library/atf.htm
יכול להיות ש [ATF type lll [H הוא:
"Dexron III (H) -- Improved version of Dexron III released in 2003" ?
אחרי שיטוט קצר ברשת עלו הממצאים הבאים:
לפי פורומים מחו"ל, חברת גנרל מוטורס לא מאשרת ל AC DELCO להשתמש במותג DEXRON III, מהיום השימוש במותג DEXRON יהיה רק בצמוד לדקסרון 6.
מישהו שם מספר שהוא רב עם המכונאי שלו אחרי שהוא שם לו את הנוזל הזה, במקום את הדקסרון3 אז הוא פנה לג'נרל מוטורס או ל AC DELCO (לא זוכר למי) וקיבל את התשובה הזאת.
לפי האתר של AC DELCO:
http://www.acdelcoasean.com/en/productCat.php?cid=14
III. Gear Oil
Automatic Gear Oil ATF Type III (H)
Premium fluid for automatic transmissions formulated to meet the viscometric, friction, wear and oxidation stability properties required in passenger car and light truck transmissions.
Multipurpose product for use in Ford and GM automatic transmissions that specify Mercon V, Mercon or Dexron III.
Recommended for use in Allison automatic transmissions.
Other applications including some manual transmissions and transaxles, and certain power steering pump reservoirs.
גם בטבלת שמנים שבאתר לא מופיע יותר דקסרון 3, אלא ATF TYPE 3, ו- דקסרון 6.
לפי הטבלה שנמצאת באתר החברה ATF 3 הוא מנרלי, וDEXRON 6 הוא סינטטי.
המספר הקטלוגי של ATF TYPE 3 באריזת 4 ליטר לפי האתר הוא 12378329.
איציק - 4X6ZH
08-02-09, 11:57
זהירות זהירות מהחלפת סוגי שמנים
סינטטי זה סינטטי
ומנרלי זה מנרלי .
ואחד לא מחליף את השני
אחד מזיק לשני !! ובלבול בסוגים עשוי לגרום נזק
איציק
זהירות זהירות מהחלפת סוגי שמנים
סינטטי זה סינטטי
ומנרלי זה מנרלי .
ואחד לא מחליף את השני
אחד מזיק לשני !! ובלבול בסוגים עשוי לגרום נזק
איציק
אין ערבוב בין הסוגים
ATF TYPE 3 הוא מינרלי בדיוק כמו הדקסון 3
ה DEXRON 6 הוא סינטטי.
לפי פורומים מחו"ל, חברת גנרל מוטורס לא מאשרת ל AC DELCO להשתמש במותג DEXRON III, מהיום השימוש במותג DEXRON יהיה רק בצמוד לדקסרון 6.
מישהו שם מספר שהוא רב עם המכונאי שלו אחרי שהוא שם לו את הנוזל הזה(הזה = ATF TYPE III, במקום את הדקסרון3 אז הוא פנה לג'נרל מוטורס או ל AC DELCO (לא זוכר למי) וקיבל את התשובה הזאת.
.
הבהרה בתוך הטקסט בעקבות התגובה של איציק.
איציק - 4X6ZH
08-02-09, 13:51
בסוף אתה מצליח לבלבל גם אותי :shock: ;)
דקסרון בישראל זה דקסרון 3\ 2 זה השמן הישן הרגיל והטוב שנעשה ועושים בו שימוש
בכל הממסרות הישנות בגדול גדול עד שנות ה 2000 +-
כאן נכנס השמן הסינטטי . +- ויצרני הרכב כולל יצרני השמנים התחילו לשגע את עולם ואת כל הסובבים אותם .
וגם כשנעשת טעות ספק רב לגרימת נזק . ודאי לא נזק מידי .
איציק
צודק, קראתי שוב, והייתי ממש לא ברור.
גנרל מוטורס או AC DELCO (אחד מהם) אמרו לבחור מהפורום בארצות הברית: שנכון לעכשיו הם לא מאשרים לAC DELCO להשתמש בשם דקסרון 3, לכן, AC DELCO שינו את השם של הנוזל ל ATF TYPE III.
לפי מה שהבנתי מהאתר של AC DELCO כנראה שמדובר באותו DEXRON III המוכר בשם חדש.
בלי קשר לדקסרון 3 המינרלי הישן המוכר והטוב, יש נוזל אחר, סינטטי שנקרא דקסרון 6, בנוזל הזה מותר להשתמש בשם המפורש דקסרון ולכן קוראים לו דקסרון 6.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.