צפייה בגרסה מלאה : גיר מתנהג שונה לאחר טיפול
שלום,
דיסקברי TDI300 שנת 98 עם 240K ק"מ. לאחר טיפול גדול (40K).
מייד לאחר הטיפול שמתי לב שכאשר הרכב קר, בתחילת נסיעה לא מעלה הילוך מעבר לראשון, לאחר דקה שתיים בנסיעה איטית מתחיל להעביר הילוכים אבל מתנהג שונה מבעבר.
לאחר שמגיע לטמפ עבודה רגילה הגיר חוזר ומתנהג כבעבר.
הערכה לא מלומדת שלי היא שהחלפת שמן הגיר בטיפול היא הגורם לשינוי.
והשאלה היא למה? והאם מצביע על בעיה כלשהיא?
תודה,
הי ...
been there done that :)
היה לי בדיוק את הסיפור הזה לפני כמה שנים עם הדיסקברי.
מכיוון שמחליפים שמן גיר בטיפול 40K , יש לפעמים תופעות לוואי , מכיוון ששמן גיר הוא חומר עם תכונות של דטרגנט - הוא ממיס חתיכות של דרק שנימצאות במערכת , במיוחד אם לא החליפו שמן גיר הרבה זמן.
מה שקורה שחתיכה כזו של ליכלוך צפה לה בשמן ומתיישבת במקום לא טוב - במקרה הזה כניראה בגובנור (חלק מה"מוח" של הגיר)
אצלי מה שפתר את הבעיה היה החלפה של שמן גיר משהו כמו 3 פעמים , כאשר בין החלפה להחלפה נסעתי כמה מאות ק"מ ...אם לא עוזר - אפשר גם להחליף פילטר שמן גיר.
בהצלחה !
אמיר.
הי ...
been there done that :)
היה לי בדיוק את הסיפור הזה לפני כמה שנים עם הדיסקברי.
מכיוון שמחליפים שמן גיר בטיפול 40K , יש לפעמים תופעות לוואי , מכיוון ששמן גיר הוא חומר עם תכונות של דטרגנט - הוא ממיס חתיכות של דרק שנימצאות במערכת , במיוחד אם לא החליפו שמן גיר הרבה זמן.
מה שקורה שחתיכה כזו של ליכלוך צפה לה בשמן ומתיישבת במקום לא טוב - במקרה הזה כניראה בגובנור (חלק מה"מוח" של הגיר)
אצלי מה שפתר את הבעיה היה החלפה של שמן גיר משהו כמו 3 פעמים , כאשר בין החלפה להחלפה נסעתי כמה מאות ק"מ ...אם לא עוזר - אפשר גם להחליף פילטר שמן גיר.
בהצלחה !
אמיר.
תודה אמיר.
חדשות טובות על הבוקר,
מכיוון שתגובת המוסך לסיטואציה החדשה הייתה משהו כמו ~ אנו מודיעים לך רישמית שהגיר גמור, תוכל למשוך עוד קצת אבל הגיר בישורת האחרונה.
גם לי אמרו להתכונן לזה שהגיר גמור , או מינימום להתכונן להוציא כמה אלפים על שיפוץ ...
עשיתי את ההחלפות שמן האלה לפני בערך 3 שנים , מאז לא נגעתי בגיר חוץ מטיפולים ,
והוא עובד מצויין !
שיהיה בהצלחה ...
אמיר.
Discomania
10-02-09, 01:16
בגיר שלנו יש "מוח" מכני כלומר שסתומים מעברים כאלה ואחרים . הייתי ממליץ לך לשפוך פנימה תוסף שמן גיר אוטומטי של חברת BG לפני כמה שנים הייתה לי ויטארה אוטומטית שסבלה מאותם תסמינים . אחרי הוספת התוסף אחרי לא הרבה קילומטרים הגיר חזר לתיפקוד רגיל . תשקול שימוש בתוסף על החלפה מספר פעמים של שמן גיר יותר כלכלי .
שולי
הוספתי לגיר תוסף של POLADYNE אכן אחרי מספר מועט של ק"מ הגיר חזר לתפקד כבעבר.
אמיר, שולי, הרבה תודה.
אמיר
האם החלפת את כל ה-8-9 ליטרים בתיבה?
למיטב ידיעתי ריקון ע"י הבורג התחתון מוריד רק 4 ליטרים מהנוזל
ולכן בכל מקרה אם אתה מהמהדרין אז בשיטה הנ"ל יש לבצע את ההחלפה בשני שלבים
כאשר יש לנסוע 500ק"מ בין ההחלפות
אבי
האם החלפת את כל ה-8-9 ליטרים בתיבה?
למיטב ידיעתי ריקון ע"י הבורג התחתון מוריד רק 4 ליטרים מהנוזל
ולכן בכל מקרה אם אתה מהמהדרין אז בשיטה הנ"ל יש לבצע את ההחלפה בשני שלבים
כאשר יש לנסוע 500ק"מ בין ההחלפות
אבי
בטיפול הוחלף כל הנוזל.
לאחר הטיפול הוספתי את ה POLADYNE.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.