צפייה בגרסה מלאה : דלת אחורית ג'מני רועשת בשטח
שלום לחברי הפורום
לאחר תקופה ארוכה בה למדתי בעזרת הפורום על הרכב רכשתי רכב שנת 2007 ללא שיפורים
וללא ביקור בשטח ( המוכר לא ידע איך להפעיל את ה 4X4 )
הרכב בסה"כ שקט מבחינת קירקושים בקבינה אך בזמן נסיעה בשטח בקצב איטי הדלת משמיעה רעשים,
האם זהוא המצב הנורמלי או שיש פתרון.
על הדלת יש עיגול שחור שנכנס למשקוף על מנת להוריד את העומס מהצירים והוא זה שמשתפשף ועושה את הרעש ( אני משער ) האם כדאי לשמן את האזור ?
אני מניח שנתקלתם בבעיה ונמצאה הפתרון
תודה מראש,
ערן
תתרגל. זו בעיה ידועה בג'ימנים רבים.
אני לא מכיר פתרון שעובד (מכיר כמה שלא עובדים).
אסף.
ערן שלום
גם בג'ימני שלי אחרי טיול בשטח הדלת האחורית הייתה משמיעה ציקצוקים, לאחר בדיקה גיליתי שהרעש מגיע מהמנעול ובעצם אחרי כל טיול שיש בו הרבה אבק אני מנקה את המנעול ומשמן את המנגנון היטב.
בברכה,
קובי
GodsFather
09-02-09, 15:20
אמנם לא ג'ימני אלא סמוראי סגור, אבל גם אצלי יש תופעה כזו - הדלת כל הזמן מרעישה וכשאני מסתכל על הסגירה שלה מבחוץ , אני רואה שהיא לא יושבת במאה אחוז בתבנית שלה... איך מסדרים את זה ?
השורש של הבעיה הוא זה שצריך להיפטר , אחרת אין פתרון לעיניין .
שורש הבעיה הינו במישקל של הגלגל הרזרבי שמונח על הדלת ובנסיעת שטח ניגרם חופש בין הדלת לאוזניים המחזיקות אותה במקום .
הפתרון הוא להעביר את הגלגל למקום אחר (ולא על הדלת ), כל קומבינה אחרת כנראה שלא תחזיק מעמד .
ניתן לגזור רעיון לפיתרון מהמיתקן שיש בספורט'ג של קיה . או להתחבר לפגוש .....
בטיולים קצרים וביומיום אני נוסע בלי גלגל רזרבי אבל עם פלאפון :)
רק התקן גלגל רזרבי כמו שרסטה מייצרים לדיסקברי יכול לעזור, הגלגל מתחבר לשלדה ולא לדלת.
אם יהיו מספיק מתעניינים אולי יהיה אפשר להזיז משהו.
יש גם במדריכים פה באתר, מדריך לבניית פגוש אחורי+מתקן לגלגל ספייר, לסמוראי... לא נראה סוף העולם לבנות אחד כזה למי שהעניין ממש מציק לו... (זה אם באמת המשקל על הדלת הוא הבעיה...)
http://www.jeepolog.com/42.html
GodsFather
09-02-09, 22:18
אצלי הגלגל לא מחובר לדלת. הבעיה עדיין שם - איך פותרים אותה ?
להיפטר==להיפתר
עברית קשה שפה :(
אצלי הגלגל לא מחובר לדלת. הבעיה עדיין שם - איך פותרים אותה ?
אמיר,תתחיל בלהחליף צירים (אלא אם כן הבסיס שלהם כבר רקוב...) ואז ניתן להרכיב גומיות גדולות יותר שילחצו כמו שצריך בסגירה.
GodsFather
11-02-09, 01:21
אמיר,תתחיל בלהחליף צירים (אלא אם כן הבסיס שלהם כבר רקוב...) ואז ניתן להרכיב גומיות גדולות יותר שילחצו כמו שצריך בסגירה.
בקיצור, בסמוראידה או אחריה, נבחן יחד את מצב הרכב שלי ואיך אנחנו פותרים את זה. לפתוח צירים שלא נפתחו אולי 20 שנה נראה לי מאתגר ביותר...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.