צפייה בגרסה מלאה : הרמת טורים
עידן מרציאנו
09-02-09, 14:36
אתמול בבוקר התנעתי את האוטו(קנגו 2001)אחרי 5 דקןת האוטו הרים טורים בצורה מטורפת וזרק שמן ועשן מהאגזוז(ממש מדוכות)כיבית את האוטו וזה לא עזר,תלשתי מצבר לא עזר סתמתי אויר,הוא מצא מאיפה לקחת,שברתי את המדיד שמן (להוריד לחץ שמן)לא עזר התחלתי לחתוך צנרת סולר ואחרי דקה בערך האוטו כבה אבל נראה לי שזה לא בגללי
יכול להיות שהיה קילו שמן יותר מידי
האוטו די חדש אצלי ככה שאני לא סגור על ההיסטוריה
כל הסיפור לקח 4 דקות בערך
הרדיאטור התפוצץ
האוטו זרק מלא שמן על המכסה מנוע
המנוע לא נתפס אלא הוריד טורים לאט לאט
מאיפה להתחיל?
מה קרה?
תודה מראש
איציק - 4X6ZH
09-02-09, 15:28
יש למנוע טורבו ... הטורבו נוזל שמן ישירות לסעפת היניקה
המנוע ממשיך לעבוד על השמן כאילו הוא מקבל סולר .
בדרך כלל זה מסתיים כשהבוכנות יוצאות מהבלוק :lol:
איציק
עידן מרציאנו
09-02-09, 20:05
אני ממש ממש מקווה שהפעם אתה טועה ,יש עוד פרטים שלא ציינתי
1 אין לרכב טורבו(99 אחוז)
2זה קרה בדרך לשדה תעופה ,לטיסה לספרד ועכשיו אני כותב מספרד והאוטו נגרר לבית ככה שלא היה שניה לעשות דיאגהוזה רצינית(אפילו לא לתת סטרטר לראות אם המנוע תפוס או לראות אם הבלוק מפוצץ
3אני יודע שעדיף שאני יעזוב את זה ויהנה בטיול עם הגברת(יסחוב שקיות)אבל אני לא יכול לעזוב את זה שוב תודה
[QUOTE=עידן מרציאנו;233426]אני ממש ממש מקווה שהפעם אתה טועה ,יש עוד פרטים שלא ציינתי
1 אין לרכב טורבו(99 אחוז)
2זה קרה בדרך לשדה תעופה ,לטיסה לספרד ועכשיו אני כותב מספרד והאוטו נגרר לבית ככה שלא היה שניה לעשות דיאגהוזה רצינית(אפילו לא לתת סטרטר לראות אם המנוע תפוס או לראות אם הבלוק מפוצץ
3אני יודע שעדיף שאני יעזוב את זה ויהנה בטיול עם הגברת(יסחוב שקיות)אבל אני לא יכול לעזוב את זה שוב תודה[/QUOT
בוודאות יש טורבו
וכמו שאיציק אומר מה שקרה לך היא תופעה שכיחה פשוט הציר של הטורבו קיבל חופש גדול,
דבר אשר גרם לזליגת שמן מנוע לסעפת היניקה ומכאן לחלל הצילינדר ולעלייית סל"ד מטורפת,
לא ניתן בשלב זה לישלוט על הגז ברכב פשוט השמן החליף את תפקיד הסולר רק שהפעם הדלק שהוא למעשה שמן הגיע לא ממשאבת הסולר אלא ישירות לחלל הצילינדר דרך סעפת היניקה
יתכן והנזק יגמר רק בהחלפת טורבו ואולי במנוע קומפלט
בכול אופן לאחר תיקון התקלה יבצר מצב בוא לאחר התנעה עננים של עשן כחלחל יפלטו מהאגזוז
אבל זה ידעך בהדרגתיות עד שיעלם לחלוטין
כמו כן האם הרכב שלך אוטומט או ידני כי אם הוא ידני פשוט משלבים להילוך גבוה רגל על הברקס ושיחרור קלץ והרכב נכבה ללא שום ניסורים של צינורות וכול מיני פיתרונות יצירתיים למיניהם
בגיר אוטומט לא ניתן לכבות את הרכב ע"י שילוב הילוך
עידן מרציאנו
09-02-09, 21:39
באמת שניסיתי למצוא קנגו טורבו 2001 אין חיה כזאת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1401808,00.htm
זה האוטו רק שזה שנה אחת יותר חדשה
כנראה שנצטרך לחזור הביתה כדי לדעת יותר
טוב באמת תודה על ההשקעה
עידן מרציאנו
09-02-09, 21:43
אה ובקשר לשיטה עם הגיר חשבתי על זה אבל פחדתי שזה יפרק את הגיר לחתיכות{הטורים היו ממש ממש גבוהים)יכול מאוד :confused:להיות שטעיתי
תידלקו לך בנזין במקום סולר!
קרה לרנו מגאן דיזל של חבר בדיוק אותו דבר, וזה לא התחיל איך שהוא יצא מהתחנת דלק
רק אחרי קילומטר או משהו כזה.
עידן מרציאנו
10-02-09, 00:21
תודה,אבל זה גם לא זה כי
1 עברו 200kמהתדלוק האחרון
2האוטו שרף שמן מנוע בוודאות{ריח ,עשן,ושלולית שמן באגזוז}
עידן מרציאנו
11-02-09, 18:35
חזרתי
1ואין טורבו
2המנוע מסתובב,הבלוק לא מפוצץ אבל לא מניע
יש
למישהו אולי איזה רעיון קלוש מה לעזאזל הלך שם
כי לאט לאט נגמרים לי הרעיונות
עידן מרציאנו
13-02-09, 18:23
בדקת שמן/מים ?
בדקתי הכול פיקס מלבד שאולי שהיה איזה חצי קילו שמן יותר מידי
הכיוון לבעיה די ברור, המנוע עבד על שמן, לטענתך.
צריך למצוא רק איך הגיע השמן לתוך תאי השריפה.
כמובן שבמנועי טורבו דיזל החשוד המיידי הוא הטורבו, אבל אצלך אין טורבו.(אולי הטורבו נעלם בסערת הקרב???)
אתה טוען שיש כרגע כחצי ליטר שמן יותר מידי, וזה עוד אחרי שהמנוע שרף שמן.
כנראה היה לך הרבה יותר מידי שמן שחיפש לצאת לאנשהו.
ההשערה שלי שהשמן דלף דרך מובילי השסתומים לתוך תאי השריפה.
חניקת האוויר,חיתוך הסולר ושבירת המדיד גרמו לתנאי הצתה גרועים שלבסוף גרמו למנוע להכבות.
בשלב זה הייתי מוציא קודם כל את המזרקים ובודק קומפרסיה,דליפות לחץ ומים בצילינדרים ואת מצבם של המזרקים ובשלב שני מוריד מכסה שסתומים ומחליף גומיות שסתומים.
בברכה,טושי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.