PDA

צפייה בגרסה מלאה : ניסיון עם ביודיזל

moshe-b3
10-02-09, 10:30
שלום לכולם,

יש בבעלותי מיצובישי פגרו98 דיזל ואני שוקל לעבור לתדלוק בביודיזל
יש פה מישהו עם ניסיון עם ביודיזל שיכול להוריד לי את החשש הראשוני?
ובכלל האם הביודיזל עושה מה שאומרים שהוא עושה? ירידה כל כך גדולה בזיהום אויר???

תודה רבה,

משה.

שי אליאסי
10-02-09, 13:44
אני מתדלק ביודיזל גם בפגרו אבל קינג 2003 .
אני מתדלק כבר חצי שנה ואני מאוד מרוצה המנוע באמת ניהיה שקט יותר ויש מהאגזוז ריח של ציפס במקום ריח של סולר
נושא הביודיזל הוא עניין מאוד מעניין ולצערי אין דיונים מעודכנים בנושא בפורום הזה.
מנסיוני הביודיזל עובד מעולה וגם אבא שלי מתדלק בברלינגו שלו והוא מאוד מרוצה. אנחנו גם עוזרים לסביבה וגם לכיס שלנו.

moshe-b3
10-02-09, 15:15
אני גר בירושלים ועובד בתלאביב
איפה אפשר לתדלק ביודיזל?

שי אליאסי
10-02-09, 21:11
אני קונה אצל חברת ביודיזל ישראל, השרות טוב ולא צריך לחכות הרבה למשלוח (יום יומיים)
זה האתר שלהם www.b100.co.il (http://www.b100.co.il/) שם תמצא טלפון להזמנות.
בהצלחה

ישי.פ
10-02-09, 21:26
אפשר לשאול איפה באה לידי ביטוי אמיתי, איכות הסביבה חוץ מהשם "ביו דיזל"
האם ה"ביו דיזל" לא פולט מזהמים?? איפה באמת היתרון הסביבתי?

kobiarava
10-02-09, 23:05
אפשר לשאול איפה באה לידי ביטוי אמיתי, איכות הסביבה חוץ מהשם "ביו דיזל"
האם ה"ביו דיזל" לא פולט מזהמים?? איפה באמת היתרון הסביבתי?

היתרון של הביו-דיזל פשוט- הביו-דיזל, להבדיל מסולר, אינו מבוסס על תזקיקי נפט אלא על פסולת (שמן מטבחי משומש) שאלמלא היתה מוסבת לשימוש זה, היה צורך בטיפול, פינוי והטמנה שלה, או חומרים אחרים שמיוצרים ע"י האדם, שמנים צמחיים בעיקר, שאינם נחשבים משאב מתכלה וניתנים לחידוש תמידי (כתלות בחקלאות כמובן).

ישי.פ
11-02-09, 01:52
לפי הבנתי, ותקן אותי אם אני טועה. יש גידולי שדות מיוחדים לגידול צמחים
שמהם מפיקים שמנים לביו דידל (אפריקה)
אם כך זה לא ממש מיחזור

שי אליאסי
11-02-09, 10:27
לפי מה שידוע לי כל הביודיזל שמיוצר בארץ הכן מיוצר משמן ממוחזר (ממסעדות)
אני חושב שבארצות הברית ובאירופה כבר באמת משתמשים בשמן חדש לייצור ביודיזל כי צריך כמויות ממש גדולות
אני מאוד בעד המיחזור והבנתי שליטר שמן אחד בביוב עושה המווון בלאגן
אבל בלי שום קשר למיחזורהביודיזל מפחית את פליטת המזהמים בעשרות אחוזים אז זה עדיין שווה את זה (וגם יותר זול אז בכלל שווה את זה :)

whisky
11-02-09, 10:40
לפי הבנתי, ותקן אותי אם אני טועה. יש גידולי שדות מיוחדים לגידול צמחים
שמהם מפיקים שמנים לביו דידל (אפריקה)
אם כך זה לא ממש מיחזור

האמת היא שאתה חצי צודק:

ביו דיזל, הידוע בכינויו גם מקדיזל במדינות אמריקה הלטינית מקורו בשמן צמחי, ישנן מספר דרכים להפיק ביודיזל ומכאן הפיצול, ישנה גם טעות שתכף תבין אותה:

ביודיזל: שמן צמחי שעובר תהליך כימי שמכשיר אותו לשימוש ברכבים מונעי סולר, ניתן להפיק משמן צמחי "חדש" או ישן, התהליך הוא מעט שונה אבל זהה מבחינת ההשלכות שלו. כאשר מפיקים דלק משמן חדש, כמובן שישנו צורך בגידול לצורך הפקת השמן, מכאן שהגידולים הללו השדות הללו שמעובדים על חשבון יערות הגשם, או כל גידול אחר לטובת האדם והחיות גורע מאיכות הסביבה בצורה כזו או אחרת. מנגד ניתן להפיק את הדלק גם משמן ממוחזר, כפי שעושים היום בארץ: לוקחים שמן שעבר טיגון ושימוש (ממפעלים, דוכני פלאפל, משחטות בשר ועופות מסעדות וכ"ו...) מעבירים אותו את התהליך הדרוש להופכו לדלק, כך חוסכים את הצורך בטיפול בפסלות. בנוסף גם הרכב העשן שיוצא מהרכב לאחר שריפה הוא שונה ונחשב "טוב" יותר.

ישנה בצד התעשייה הזו, תעשייה מפותחת של ייצור "בנזין" טבעי, כאן מדובר על אתנול, לצורך הפקתו יש צורך בשמן חדש בלבד (לפחות כרגע) הוא דורש גידולים שכאמור עלולים לפגוע בסביבה (עקירת יערות וכו"ו...) ומהווה תחליף לבנזין (לא באמת, מדובר בדלק אחר למעשה) האתנול על פי רוב נמהל בבנזין ברמות מסוימות 85% אתנול בד"כ, היום ישנה תקנה חדשה של הF1 שדורשת מעבר למנועים כאלו במירוצים בטווח זמן שאינני זוכר. בכל מקרה מדובר גם על שינוי מנוע. בניגוד ל"ביודיזל" שאינו דורש החלפת מנוע, אלא דורש החלפה של פילטרים, צינורות ואטמים ברכבים ישנים בלבד ואילו ברכבים חדשים יותר אינו דורש כלום.

whisky

בוזי
11-02-09, 10:44
כמה עולה היום ליטר ביודיזל?

ישי.פ
11-02-09, 11:04
איזה תהליך מעבירים את השמן הממוחזר כדי שיהיה אפשר להשתמש בו?

eran4x4
11-02-09, 11:09
איזה תהליך מעבירים את השמן הממוחזר כדי שיהיה אפשר להשתמש בו?
תחפש ביודיזל ברשת כולל בפורום זה ותמצא את כל התשובות

moshe-b3
11-02-09, 15:22
תודה רבה שי,

דיברתי איתם והמחיר הוא 4.3 ש"ח לליטר כולל מע"מ והובלה לירושלים, מחיר מעולה בהתחשב שאני משלם היום 5 שקל לליטר.

עשיתי הזמנה והיא תגיע מחר, אני יעדכן אתכם על שינויים בהתנהגות הרכב.

eran4x4
11-02-09, 15:28
תודה רבה שי,

דיברתי איתם והמחיר הוא 4.3 ש"ח לליטר כולל מע"מ והובלה לירושלים, מחיר מעולה בהתחשב שאני משלם היום 5 שקל לליטר.

עשיתי הזמנה והיא תגיע מחר, אני יעדכן אתכם על שינויים בהתנהגות הרכב.

ממש לא מעולה כאשר אתה יכול לרכוש סולר כמעט באותו מחיר.....

landROTEM
11-02-09, 19:27
אני שם 50/50 עם סולר למה אין לי מקום למיכל. טיולים אני עושה בנגב איפו קונים בנגב?

landROTEM
12-02-09, 10:01
http://www.mtv.com/videos/misc/145907/kristoffers-65-chevy-impala.jhtml#id=1557647 זה בא מ MTV עשו אוטו עם ביו דיזל :rolleyes:

whisky
12-02-09, 11:51
למה לשלוח לעבוד עם אפשר לעזור?

קבל בויקי:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%95_%D7%93%D7%99%D7%96%D7 %9C

ותהליך ההכנה:
http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html

תקרא את הלינק האחרון, יש בו המון פירוט, צריך להיכנס לחלק מהלינקים שבו.

יש גם אתר ישראלי, עם קישורים לחנויות שמוכרות את ההרכבים הכימיים הנדרשים : סודה קאוסטי ואחרים.

whisky

amimiller
12-02-09, 18:34
האם שימוש ביו-דיזל לפי הטסט יכול לפתור את בעית העשן ? הכוונה בבדיקת האצה חופשית.

שי אליאסי
12-02-09, 18:48
בטח שהוא יכול, באתר של החברה שקניתי ממנה יש תוצאות של בדיקת עשן לפני ואחרי השימוש בביודיזל הנה הקישור:
http://www.b100.co.il/test_result.html

בבדיקה באתר העשן ירד ממש אחרי יום אחד, אצלי ברכב העשן ירד רק אחרי החלפת הפילטר סולר (אחרי 6 ימים) לפני הביודיזל הרכב היה ממש מעשן שלוחצים פול גז ואחרי השימוש לא משנה כמה לחצתי חזק, אין עשן.
אין לי נתונים של הירידה אצלי כיוון שלא עשיתי טסט לפני ואחרי ביודיזל, אבל את הבדיקה האחרונה עברתי בלי בעיה

amimiller
15-02-09, 18:02
1.מהו ארוך חיי המדף של ביו דיזל?
המוצר משווק בחביות של 200 ליטר.
משה מחברת ביו -דיזל משווק את המוצר מחוץ לירושלים בכמויות של 500 ליטר למשלוח.
2.האם יש משהוא מאיזור המרכז שמוכן להתחלק בכמות?
תודה עמי

שי אליאסי
15-02-09, 19:43
לא רק בחביות אני הזמנתי 1000 ליטר וקניתי מיכל של 1000 (בסך הכל 500 שח עלה לי המיכל)

landROTEM
16-02-09, 04:58
חברים. אני רוצה לשים בגנרטור של HONDA ביודיזל .
למי יש ניסיון?

Pageup
16-02-09, 11:38
זה הכל טוב ויפה, אבל מה עושה מי שאין לו בית פרטי
ומקום לשים את המיכלים/חביות/..... ?
בשמחה הייתי עובר למשהו שעולה לי פחות, ומזהם פחות
אבל מה עם הלוגיסטיקה ?

landROTEM
16-02-09, 12:37
זה הכל טוב ויפה, אבל מה עושה מי שאין לו בית פרטי
ומקום לשים את המיכלים/חביות/..... ?
בשמחה הייתי עובר למשהו שעולה לי פחות, ומזהם פחות
אבל מה עם הלוגיסטיקה ?
בוא ביחד. איפה אתה גר?

Pageup
16-02-09, 17:44
מודיעין.

landROTEM
18-02-09, 07:48
מודיעין.
קצת רחוק. אני באר-שבע.

גיל51
21-02-09, 09:38
לא צריך להיות גשש בלש על מנת לזהות את הפירסום ונסיון השיווק דרך השרשור.
נכון שביו דיזל יותר ידידותי לסביבה אבל הטיפול בנושא זהום האויר מרכב צריך להיות יותר מערכתי ואין שום משמעות בנושא זהום אויר לפג'רו שמתדלק בביו דיזל ליד כל האוטובוסים שמסתובבים בערים.
עניינית- המחיר מאוד לא אטרקטיבי ואם איכות הסביבה היא המניע ליצור ביו דיזל אזי צריך שהמחיר יהיה מעניין.
כשליטר ביו דיזל שווה פחות או יותר לליטר סולר אבל לא זמין ולא נגיש כמו סולר לי הוא לא כדאי.
ונכון שאפשר להחזיק מיכל בחצר אבל יש לזה מחיר ובעיקר סיכונים.
ד ו ר ו ן
21-02-09, 10:58
לא צריך להיות גשש בלש על מנת לזהות את הפירסום ונסיון השיווק דרך השרשור.
נכון שביו דיזל יותר ידידותי לסביבה אבל הטיפול בנושא זהום האויר מרכב צריך להיות יותר מערכתי ואין שום משמעות בנושא זהום אויר לפג'רו שמתדלק בביו דיזל ליד כל האוטובוסים שמסתובבים בערים.
עניינית- המחיר מאוד לא אטרקטיבי ואם איכות הסביבה היא המניע ליצור ביו דיזל אזי צריך שהמחיר יהיה מעניין.
כשליטר ביו דיזל שווה פחות או יותר לליטר סולר אבל לא זמין ולא נגיש כמו סולר לי הוא לא כדאי.
ונכון שאפשר להחזיק מיכל בחצר אבל יש לזה מחיר ובעיקר סיכונים.
במיוחד כשחברות גדולות כמו אגד רכשו אוטובוסים חדשים בתקן ישן יותר של יורו-4 במקום יורו-5.. העניין הסביבתי היחידי בביודיזל הוא המיחזור- לא הניקיון בפליטה.

Gilad
21-02-09, 16:19
גם אני חושב שהשרשור קצת "מסריח" מפרסום אבל בכל מקרה, באתר המקושר כאן של היצרן(?) של הביו דיזל נכתב שהוא מתאים לכל סוגי מנועי הדיזל ולכל המכוניות עם מנוע דיזל. עד כמה שאני יודע רכבין חדשים עם מנועים מתקדמים לא מסתדרים טוב עם ביו דיזל ויש יצרנים (BMW למשל) שאוסרים שימו שבביו דיזל ברכבים שלהם.

moshe-b3
25-02-09, 21:38
אני התחלתי את השרשור הזה ולא זכור לי שאני חלק מחברת הביודיזל או משלמים לי על זה, כולה רציתי קצת מידע בנושא. נכון שהתגובות של שי הם קצת פרסומיות אבל בסך הכל הוא עזר לי.

בכל מקרה אני מאוד מרוצה מהתגובות של הרכב, הוא נוסע יפה ואפילו המנוע ניהיה שקט יותר.

לגבי הסיכונים שנכתבו לגבי החזקת מיכל...
מה הם בדיוק הסיכונים בלהחזיק 1000 ליטר שמן בישול בתוך מיכל בחצר?

אני אל מבין גדול בנושא הביודיזל, אבל אני יודע כמה דברים:

1 אני תורם לסביבה בזכות השימוש בתחליף הזה
2 אני משלם פחות לליטר
3 הרכב נוסע טוב
4 אני מבסוט

תודה רבה על העזרה של כולם.

-->