צפייה בגרסה מלאה : החלפת סוג צמיגים
יש לי צמיג 33 ברישיון של סופה. כך קניתי אותו, וזו כמובן תוספת מיוחדת לסופה ולא סטנדרטית.לאחר שקראתי (והסכמתי) להמלצת החברים המנוסים שזה צמיג כבד עם המגבלות נסיעה בחול/דיונות, כביש יחסי העברה...אני שוקל להחליף לצמיג 31 50:50.האם זה חוקי? או שזה מחייב שינוי ברישוי. האם בתכל'ס המשטרה עושה סיפור מי זה או שזה לא נורא כי צמיג 33 ברישיון מאפשר לי לרדת "אוטומטית ל31?
בכל אופן אני מניח שאין כל מניעה להרכיב 235 המקורי וסטנדרטי של הסופה. או שלא?
יש מישהו שיכול לענות לי בבקשה לפני שאני עושה את ההחלפה?
נהג שלו,
כל שינוי במידת הצמיגים, למעלה או למטה, מקורי או תחליפי, מחייב שינוי ברישום ברישיון. זה אומר לגשת למכון הרישוי הקרוב לביתך, הבוחן יסתכל על הרכב (אין צורך לעבור מסלול, מן הסתם), יסתכל בספרות שלו (בתיאוריה, בד"כ הם לא יודעים איפה נמצאים הספרים, לפעמים גם לא לקרוא ולכתוב), ויחליט, אם לאשר או לא.
בד"כ לא מקשים על מעבר ל-31, אבל ליתר בטחון, צירפתי לך אישור רשמי של משרד התחבורע שארז העלה לפה פעם (אמור להעביר אותך בלי בעיה, מניסיון, בתנאי שנפלת על בוחן שיודע לקרוא כמובן), אבל רוב האנשים באופן כללי מעדיפים לא להיכנס למכון רישוי מרצונם החופשי, ומטפלים בשינוי מידה בעזרת מאכער כזה או אחר. לשיקולך.
בהצלחה-קובי
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=13950&stc=1&d=1234449209
קובי,לא צריך להפחיד נהגים שלווים למוות...
מכון רישוי זה לא משטרה ולא עמדה 1, לא אוכלים שם ג'יפאים...
החלפת מידת צמיג לא דורשת מעבר במסלול.
הבוחן, אם הוא מסתכל בכלל, זה יהיה על הצמיג בלבד.
כרוך באגרה מופקעת של 22 ש"ח.
ולך, נהג שליו, אם תרצה להפטר מה 33 ,דבר איתי..
בברכה,טושי
סופת המדבר
12-02-09, 21:30
כל מכון טסטים יעביר אותך ל31
מידה חוקית לסופה..
נ.ב
את המשטרה לא מעניין אם ויתרת על 33 כי הם כבדים מדי
כי האוטו לא עוצר... אז כאילו ''באת לטובתם''
מעניין אותם שה31 לא ברישיון ולא מעניין אותם למה.
קובי,לא צריך להפחיד נהגים שלווים למוות...
מכון רישוי זה לא משטרה ולא עמדה 1, לא אוכלים שם ג'יפאים...
החלפת מידת צמיג לא דורשת מעבר במסלול.
הבוחן, אם הוא מסתכל בכלל, זה יהיה על הצמיג בלבד.
כרוך באגרה מופקעת של 22 ש"ח.
ולך, נהג שליו, אם תרצה להפטר מה 33 ,דבר איתי..
בברכה,טושי
טושי,
תתפלא כמה הבוחן באילת (לאנאלפבית קראו וליד, אם זה מעניין מישהו) עוד התווכח איתי על מה שכתוב במסמך הנ"ל, וחיפש את הפירצה שתוכיח שאני טועה, והוא צודק, והמידה לא חוקית לג'יפ, בחיי! שלא לדבר על החלפת המנוע שבאתי לאשר אצלו בפעם הקודמת. חוצמזה, אמרתי שלא צריך לעבור במסלול...
אתה כבר לא מגיע לערבה, יא נוכל? תתקשר פעם, אתה מכיר את המספר
קובי
אם היה לי בגיפ 33". נראה לך שהיתי משנה משהוא .לא .
היתי מתקין גיר ואקסים של נונון .
מוריד בכך את מהירות ,תיבת ההילוכים.ואת מהירת האקסים .
ובכח מפצה על גודל הגלגל .
זה מה שאני הייתי עושה .
ואתה . :!:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.