צפייה בגרסה מלאה : היתענינות בקשר לגומיות שסתומים
יש לי חבר שהאוטו שלו מעשן אבל ממש ברמות והלכנו למוסך ואמרו שזה גומיות שסתומים ולפי מה שאני הבנתי כשפותחים זה כבר מוביל ללעשות מנוע עכשיו השאלה שלי היא כמה עולה לעשות מנוע לCJ 6 צילינדר שנת 89 ואם יכול להיות שבאמת אפשר לסדר רק את הגומיות שסתומים מבלי להיכנס לסיפור של עשית מנוע?
תודה מראש ניר.
six 4 life
15-02-09, 20:51
המנוע מעשן מתי- אחרי שאתה עומד במקום ומתחיל נסיעה/ נותן גז בניוטרל, או שמעשן בנסיעה עצמה?
בשביל גומיות שסתומים לא עושים מנוע ולא חצי מנוע.
באמצעים ביתיים צריך להוריד ראש מנוע כדי לפרק שסתומים ולהחליף את הגומיות.
אם הראש כבר בחוץ שולחים אותו לבדיקה וישור עם צריך, ומרכיבים חזרה עם סט אטמים חדש (הגומיות כבר בתוכו)
כל הסיפור בעבודה עצמית- שיפוץ ראש (אם צריך), סט אטמים עליון, מי קירור, שמן + פילטר מנוע חדשים- לא יותר מ1000-1200 ש"ח במקרה הגרוע.
בהרבה מנועים אפשר להחליף גומיות בלי להוריד ראש. לא עשיתי זאת בCJ, אבל אולי מישהו מהנוכחים כן, ויכול לאשר שגם במנוע הזה זה אפשרי.
אסף.
six 4 life
15-02-09, 21:03
רק עם כלים יעודיים שמאפשרים לך למלא לחץ בצילינדר שישאיר את השסתום למעלה, ומכווץ קפיצים חיצוני שמסוגל לכווץ את קפיץ השסתום מלמעלה כדי שתוכל להוציא את הנעילות של הקפיץ ולשחרר אותו, על מנת להגיע אל הגומיה.
שורה תחתונה באמצעים ביתיים אין מצב אלא אם תקנה את הכלים הללו, ובמוסך העבודה הזאת תעלה אותו דבר.
חנן-ג'יפולוג
15-02-09, 22:02
אין צורך בכלי ייעודי כדי לשמור את השסתום למעלה. מורידים את הבוכנה למטה, משחילים כמות גדולה של חוט ניילון דרך החור של הפלג עד שנהיית בפנים ערימה קטנה, מרימים את הבוכנה והשסתום מוחזק.
גם בשביל לפרק את קפיץ השסתום אין צורך בכלי ייעודי. שמים בוקסה מעל הקפיץ, מכים עליה בפטיש, והקסוות משתחררות.
בשביל לכווץ את הקפיץ כדי להרכיב את הקסוות כן צריך כלי, אבל לא נראה לי סיפור גדול מדי לקנות כלי כזה או לייצר אחד.
six 4 life
15-02-09, 23:09
השאלה היא מה קורה כשאחת הקסוות נופלת לאחד מחריצי המרימים...
אישית לא הייתי מנסה בשיטת הפטיש והבוקסה.
מה גם כמו שציינת לכווץ את בקפיץ כדי להחזיר אותה צריך מכווץ יעודי (גם לא סיפור יקר בכ"ז), אז אם כבר קנינו כזה עושים את הדרך שלך רק בלי הפטיש אלא עם המכווץ.
חנן-ג'יפולוג
15-02-09, 23:16
במקום להיות שלילי ומקובע כדאי יותר, לטעמי, פשוט לשאול מה עושים כדי שהקסוות לא יגיעו למקום לא רצוי.
התשובה היא שמכסים את כל הפתחים עם סמרטוטים.
בהרבה מנועים אפשר להחליף גומיות בלי להוריד ראש. לא עשיתי זאת בCJ, אבל אולי מישהו מהנוכחים כן, ויכול לאשר שגם במנוע הזה זה אפשרי.
אסף.
אפשר ועוד איך להחליף גומיות שסתומים למנוע 258 בלי להוריד ראש :)
יש מפתח המיועד לכך אך יכול גם בכלים ביתיים לעשות את העבודה ;)
תבצע את הבדיקות המקיפות לפני החלפת הגומיות כי יכול להיות שהמנוע מעשן מסיבות שהן מעבר לגומיות ;)
פירקת פלגים ובדקת מה מצבם מבחינת שמן :?:
במנועים אחרים שאני מכיר יש מכווץ שנתפס על השוליים של הראש (במקום קונטרה מהצד הפנימי של השסתום). יש כזה ל258 ?
אסף.
איציק - 4X6ZH
17-02-09, 08:14
זאת עבודה מאד מאד קלה ( בסוג המנוע שיש לך )
זאת עבודה מאד טריקית ומסוכנת . ( בכל מנוע )
זאת עבודה שממש לא כדאי ללמוד באינטרנט
כדאי לראות פיזית איך עושים את זה .
יש אין סוף כלים את רובם ניתן לבנות לבד בקלות
אני ממליץ לגשת למכונאי \ חבר מי שיכול להדריך אותך פיזית על ראש מנוע כל שהוא
וכדאי לזכור שאתה יכול בקלות לגרום לעצמך נזק כבד שיחייב פתיחת מנוע .
איציק
זאת עבודה מאד מאד קלה ( בסוג המנוע שיש לך )
זאת עבודה מאד טריקית ומסוכנת . ( בכל מנוע )
זאת עבודה שממש לא כדאי ללמוד באינטרנט
כדאי לראות פיזית איך עושים את זה .
יש אין סוף כלים את רובם ניתן לבנות לבד בקלות
אני ממליץ לגשת למכונאי \ חבר מי שיכול להדריך אותך פיזית על ראש מנוע כל שהוא
וכדאי לזכור שאתה יכול בקלות לגרום לעצמך נזק כבד שיחייב פתיחת מנוע .
איציק
צודק :)
אתה חייב עזרת מישהו שעשה את זה בעבר :oops:
ראיד
תודה רבה עלכל התגובות חבר'ה אבל רציתי לדעת כמה המחיר פחות או יותר אם זה באמת סביב ה1200 שקל וכמובן עבודה עצמית ולא במוסך יש לנו את כל הכלים
תלוי מה הבעיה,
רק גומיות שסתומים (ואטמים) זה סביב ה -300-400 ש"ח,
עם עבודה עצמית בזה זה מסתכם,
כמובן השאלה היא האם יש מעבר לזה או שזה רק גומיות שסתומים, מנוע לא מסתיים ב 1200 ש"ח
עכשיו יש לי סתם שאלה כמה עולה לעשות אוברול ל6 צילינדר?
איציק - 4X6ZH
17-02-09, 20:57
המחיר הולך לפי מס הצלינדרים חלקי מס טבעות הבוכנה שיש לכל צלינדר .
3500 - 4000 K עם עבודה עצמית
אוברול כללי :)
yoavshefer
18-02-09, 15:04
רוב הסיכויים שזה מנוע. לפי דעתי עדיף לפרק ראש ולראות מה קורה בבוכנות+הצילנדרים, אם הכל בסדר אז תוסיף עוד 150 ש''ח על אטם ראש+כמה שעות עבודה שלך וגם תוכל להחליף את הגומיות בקלות. ואם הכל לא בסדר, אז בכל מקרה צריך לפרק מנוע!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.