צפייה בגרסה מלאה : מגבים לא מגיבים
שלום.
ברשותי סמוראי 95.
אתמול בגשם הפעלתי את המגבים.הם התחילו לעלות ונתקעו ברבע הדרך.
אין שום רעש או תגובה מהמנוע שלהם.בדקתי פיוזים- הכל בסדר.
היה מאוד קשה להחזיר אותם למטה ונאלצתי להשתמש בהרבה כח (כאילו שמשהו נתפס).
העסק עדיין לא עובד ובקושי ראיתי את הדרך.
איך פותרים את זה?
יכול להיות שהמנוע של המגבים הלך לעולמו?
איפה זה נמצא? (מה צריך לפרק?).
הכוכב הכחול
17-02-09, 17:26
סמוראי פתוח או סגור?
במידה ופתוח תוריד את החלון הקדמי ותסתכל על המוטות של המגבים אם הם לא הסתבכו אחד עם השני.
אם הסמור סגור, תצטרך לפרק את כל הדשבורד כדי להגיע למנוע ולמוטות של המגבים.
בהצלחה.
תעדכן
סמוראי פתוח או סגור?
במידה ופתוח תוריד את החלון הקדמי ותסתכל על המוטות של המגבים אם הם לא הסתבכו אחד עם השני.
אם הסמור סגור, תצטרך לפרק את כל הדשבורד כדי להגיע למנוע ולמוטות של המגבים.
בהצלחה.
תעדכן
סגור. ולפרק את הדשבורד זה אומר שאני צריך גם להוציא את המזגן. שיט! טוב, אני אשב על זה כשיתפנה לי קצת זמן. תודה
הכוכב הכחול
17-02-09, 18:41
מממ....במחשבה שנייה
הם התחילו לעלות ונתקעו ברבע הדרך.
לפני שאתה הולך לפרק את הדש.
תבדוק עוד משהו,
כשרשמת
אין שום רעש או תגובה מהמנוע שלהם.
זה שאין רעש, מאיפה ניסת הקשיב? מהמושב של הנהג?
אם כן, תפתח את הדלת של הנוסע תצמיד את האוזן לכיוון מאחורי התא כפפות
ואז תנסה להקשיב ( שם ממוקם המנוע של הוישרים ).
במידה ואין שום רעש ( אפילו לא זימזום ), אז לא בהכרח שהמוטות הסתבכו אחד עם השני,
יכול גם להיות שיש לך נתק או קצר במערכת.
למרות, שרשמת שהחזרת אותם בכוח.
כמה כוח? מה הרגשת כשאתה מחזיר אותם?
בהחזרה, שניהם ירדו ביחד או שהורדת כל אחד לחוד?
המון כח. (ואני מאוד חזק). שניהם ירדו יחד כאילו משהו השתחרר.
אכן ישבתי במושב הנהג- אני אנסה להקשיב מהאזור של התא כפפות לפי המלצתך.
ואם יש קצר במערכת זה עדיין אומר שצריך לפרק דשבורד?
היום היה לי קצת זמן ולמרות הגשם פרקתי את הדשבורד. מצאתי את המנוע של המגבים אבל כשאני מסובב את כפתור ההפעלה נשמע צליל תיקתוק דווקא מהאזור שנמצא יותר למטה- מעל המקום של רגלי הנוסע. מה זה? צריך להחליף מנוע או שזה כבר סיפור אחר עכשיו?
מישהו יודע?
GodsFather
23-02-09, 08:40
בדיוק השבוע , איתי (כפרה עליו) ואני (שרק הערתי והארתי) פירקנו אצלי את הדשבורד ושיפצנו את מנוע הוישרים מתוך מחשבה שבו טמונה הבעיה.
אך לא כך הדבר, אלא דווקא בחיבור הוישרים עצמו אשר נתפס בשל גילו וחלודתו ועבר גם כן פירוק, שיפוץ והרכבה מחדש.
כל התהליך תועד במצלמתו של איתי, אז אולי הוא יעלה לפה כמה תמונות בהמשך.
לענייננו - פרק את המנוע מגוף הרכב, זהירות על מחברי הזרועות. אח"כ פרק את מוטות הוישרים שמחוץ לרכב, תגלה שיש שם אום שיושב על ההברגה של המוטות הפנימיים, הברג אותו והפרד בינו לבין המוטות הפנימים (שוב, היזהר על המחברים) , תגלה את האוביקטים הספק מרובעים ספק עגולים , מצא דרך יצירתית להתחיל לסובב אותם תוך כדי השפרצת זז-קל או ממשפחתו, עד לכדי תנועה עגולה וחלקה.
השב החלקים למקומם ועבור לשיפוץ המנוע עצמו, זהירות על הברגים.
כשאיתי יעביר לי את התמונות, אני אעלה כתבה לאתר בנושא.
אז אם אני מבין אותך נכון זו לא חובה לשפץ מנוע?
אני יכול לנסות ולפרק רק את המוטות החיצוניים ולשפץ עם ספריי שמן?
האם אני חייב עכשיו לפרק שוב את כל הדשבורד לשם כך?
אהלן,
בדיוק להיפך מאמיר, תתחיל מבדיקה של המנוע.
פרק את הדשבורד (כן, עוד פעם - תודה לאל סמוראי פתוח... :twisted::twisted::twisted:), נתק את המנוע מהזרוע שמחוברת אליו ונסה להפעיל אותו. אם עובד - הבעיה היא בזרועות ובצירי המגבים. אם לא עובד הבעיה היא במנוע או בצמה שהולכת אליו.
שים לב שעל המנוע יש הלחמות. בדוק אותן ותראה שהן שלמות ותקינות.
אם תפרק את המנוע מגוף הרכב ותנסה להפעיל אותו כשהוא בחוץ, אל תשכח לחבר לו מינוס כדי שיסגור מעגל.
שיהיה בהצלחה,
איתי.
טוב אז ככה, מנגיעה במנוע אפשר היה להרגיש שהוא חם מאוד ז"א שהוא עובד :).
בסמוראי סגור אפשר להגיע לבורג המרכזי שמחבר את המוטות הפנימיים עם החיצוניים ללא צורך לפרק את כל הדשבורד. זה הספיק רק לפרק את החלק המרכזי (היכן שהרדיו ופתחי האוורור של המזגן). לאחר שהשפרצתי זז קל בעזרת קשית מעוגלת על כל איזור הבורג הכנסתי את היד ושיחקתי קצת עם המוט של המגב השמאלי (הימני מחובר בפלאח קצר), המגבים זזו קצת.:D. יצאתי החוצה ופרקתי המוטות החיצוניים. שוב פעם זז-קל על הברגים והעסק כבר מתחיל לזוז יותר יפה. עודקצת משחקים ועוד זז-קל. ועכשיו הם כבר זזים יפה וכל שנותר לי הוא לכוון אותם כדי שיעלו וירדו בדיוק בגובה הדרוש;).זו לא הייתה בעיה כלל.
אממה- ברגע שאני מפסיק את פעולת המגבים היא מסתיימת במצב שהמגבים למעלה ואז זה חוזר סנטימטר למטה ונתקע לי מול הפרצוף.
איך אני מכוון את זה בצורה כזו שהם ירדו למטה בסיום הפעולה וישארו שם?.
תודה לכל המגיבים.
אממה- ברגע שאני מפסיק את פעולת המגבים היא מסתיימת במצב שהמגבים למעלה ואז זה חוזר סנטימטר למטה ונתקע לי מול הפרצוף.
איך אני מכוון את זה בצורה כזו שהם ירדו למטה בסיום הפעולה וישארו שם?.
תודה לכל המגיבים.
על זה אחרי החלק הבא: (נמצא בתוך תמסורת המנוע)
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=14317&stc=1&d=1235821501
כשאתה מכבה את המגבים באמצע מהלך, (לא חשוב איפה), המסילה המתכתית החיצונית ביותר אחראית להחזיר את המגבים עד לנקודת המוצא (תחילת החלק ללא המתכת). מה שנוגע במסילה זו מעין זרוע מתכתית. יכול להיות שהיא לא נוגעת/עקומה/ מלאה בקורוזיה ולא מעבירה מגע כדי לסיים את המהלך.
איתי
איתי צודק בהיבט פעולת המעגל החשמלי שם, אך לא ביישום. אם הוא עוצר תמיד באותו מקום, אין בעייה של הלוחיות שם. הבעייה היא בעיית כיוון - החזרת הזרוע למקום בו היתה.
אל תפתח את מכלול המנוע.
הפעל מגבים, ותן להם לסיים לבד.
כאשר הם נעצרו בנקודת העצירה הקבועה שלהם, פרק מהציר הראשי של המנוע את האום המחזק את הזרוע המסתובבת היושבת על ציר המנוע, הרחק אותה מעט עד שתוכל להזיז את המגבים, הזז את המגבים למקום הרצוי, הושב חזרה את הזרוע על הציר הראשי, והדק שוב את אום האבטחה.
זהו, המגבים יעצרו במקום.
שמיל עשיתי כמו שהצעת והכל הסתדר.
תודה לכולם
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.