PDA

צפייה בגרסה מלאה : הצעה לפתיחת פורום נוסף - קניה ומכירת רכבי "שטח"

קליש
21-02-09, 12:10
חברים שלום.
קצת רקע - אני התחלתי להתעסק בתחביב "המדהים" של טיולים בשטח לפני פרק זמן קצר (שנה וחצי), לאחר שחבר טוב "סחב" אותי לרכוש סופה צנועה ולשפץ אותה, וקדימה לדרך.
עקב היותי איש צבא (שאינו זוטר), והתעסקותי, במעט, גם ברכבים צבאיים שמחוייבים בעבירות שטח "בין היתר", חבריי הטובים לנשק ש"קינאו בי" רוצים גם להצטרף לפורום זה.
הבעיה - הפכתי לגורם שמסייע בחיפוש רכבי שטח.

הצעתי - בעיקבות התרשמותי מהמקצועיות הגבוהה של האתר והפורום בכלל, ברצוני לבקש/להציע פתיחת פורום שמטרתו מכירה ורכישת רכבי שטח בלבד הכוללת צירוף פירוט מקצועי בהתאם על הרכב -הפירוט יוחלט לפי החברים שמנהלים פורום זה. (האמינות לגבי הרכבים כנראה גם תהיה טובה יותר כאשר אתר מקצועי מפרסם)

* יכול להיות שהצעה זו עלתה בעבר ונדחתה, אינני מכיר, אבל אני מנסה....
כמו כן, אני מאמין, כי דרך הצעה זו,יהיו תגובות נוספות בנושא גם מחברים נוספים
קליש

נמרוד
22-02-09, 07:42
קליש שלום,
פורום "לוח מודעות" קיים באתר. כיצד בדיוק היית מציע לשנות אותו כדי שיענה יותר טוב לצורך שאתה מעלה?

אגב, אל תרגיש בודד... רוב הג'יפאים הוותיקים רגילים ל"תמצא לי ג'יפ"... בין היתר לשם כך נכתבו המדריכים השונים במדור המתחילים באתר ונפתח הפורום הזה של יעוץ לפני קנייה. אבל מישהו שלא יודע כלום על ג'יפים, רוצה את העזרה האישית, ממישהו שהוא מכיר ולא מאיזה פורום אינטרנט אלמוני מבחינתו, והתיק "נופל" על כל אחד מאיתנו במקום עבודתו ובמעגלי החיים האחרים שלו :D

eysham
22-02-09, 09:01
יש כאן ניגוד אינטרסים בין מי שרוצה למכור מכל סיבה שהיא לבין המלצה שלו על סוג רכב כזה או אחר.

לדעתי, (וזה אכן כך אצלנו באתר) צריך להפריד בין הייעוץ - פורום מתחילים וייעוץ לפני קניה
לבין המכירה עצמה - לוח מודעות.

למרות שאין ממש בעיה להמליץ בפורום אחד ולמכור בשני...

איל

קליש
23-02-09, 19:08
נמרוד שלום.
אני מעריך את תשובתך הכנה.
כוונתי היא שקיימים: פורום מסחרי, שלעיתים גם בו מפרסמים מכירות רכבים ולעיתים גם ציוד (לחיוב - אתם יוזמים לרובם את העברותם לפורום המתאים) ופורום "לוח המודעות" - ("חלקים אביזרים וזבל של ג'יפים, למכירה או מסירה.") שהוא מכיל את כל המידע למכירה ורכישה של חלקים ואביזרים בעיקר,ובנוסף לעיתים מכניסים בקשות למכירות ורכישות של רכבים.
אם כוונתכם שנושא שאני מציג צריך להיכלל כחלק מ"לוח מודעות", לדעתי ההצהרה שלכם לפורום "לוח מודעות" (עפ"י הנושא בכותרת) לא מתרכז ברכבים אלא בציוד והנלווה.
הפורום של הקמת פורום ספיציפי שמרכז מכירה וקניה רכב שטח בלבד יחסוך חיפוש "מייגע" לדגם הרצוי וגם, אולי, יגדיל את המפרסמים והמנויים/חברים לאתר.
כמובן אני מדגיש כי נושא זה, הוא לשיקולכם המקצועי בלבד.
אינני מתעקש על הנושא, ולכן לא אטריד בשלישית בנושא זה, רק ניסיון להצעת ייעול בתור חבר לאתר.
קליש.

זאביק
23-02-09, 21:12
כל מכירה של כלי רכב, ציוד או שאר ירקות צריכה להתפרסם בלוח המודעות.
הפורום המסחרי מיועד לבעלי עסקים או אנשים שעיסוקם העיקרי הוא סחר בציוד.

מטרת הפורום המסחרי הוא להשאיר את לוח המודעות לאנשים פרטיים, נקי ככל האפשר מאינטרסים מסחריים, ומצד שני לבדל את בעלי העסקים ע"מ שהצעות הפרסום שלהם לא ייעלמו תוך שעתיים בתהום לוח המודעות ...

sos4u
23-02-09, 22:09
אני חושב שיש מקום להצעה הנ"ל ואולי אפילו לשכלל את הבקשה. כי הבעיה קיימת לא רק בחיפוש רכב אלא גם בחיפוש או מכירה של חלקים שונים.

ואסביר, עצם ריכוז כל ההודעות [רכבים, חלקים, גגונים, מכשירי קשר, שפאלות וכו'] בפורום אחד גורמת מצב שבו מי שמחפש לקנות סט צמיגי 33 צריך לתור מודעות רבות ולא תמיד הנושא מסביר היטב את תכולת המודעה.
לכן מאגר מקוטלג עם שדות קצת יותר מפורטים יכול לעזור כדוגמת אתר המכירות של YAD2 .

ובשלב ראשון אפילו הפרדה בין רכבים לחלקים יעזור במשהו.

נא קבלו זאת כביקורת בונה ולא אחזור על דברי פותח השרשור בתשבחות על האתר מתוך שנאמר "אין אומרים כל שבחו של אדם בפניו... "

שלומי
28-02-09, 20:34
אופצית החיפוש מוצלחת ופותרת את הבעיה

-->