צפייה בגרסה מלאה : השתלת מנוע XJ משומש בסופה 92- זה טוב לי?
מסתמן שתהיה לי אולי אפשרות להביא מנוע במצב מצוין של XJ CHEROKEE LIMITED שנת 97 שעשה 260,000 ק"מ (מתוכם +30,000 אצלי...). יתכן שגם גיר AW4 וטרנספר NP242 Select Trac, כולם מאותו צ'ירוקי.
נשאלת השאלה- מעבר להתלהבות הילדותית (שקיימת), מי יכול כאן לעזור עם בעד או נגד (עם הסבר- אם אפשר).
כנקודת מוצא אני מעדיף להחליף את מנוע הסופה הותיק שלי בזה של הXJ כי ידוע לי שמצבו מצוין והוא טופל לעילא ולעילא.
אני מעדיף לא להשתיל את הAW4 אלא להישאר עם הגיר הידני AX15 המקורי.
בנושא הטרנספר- שאלה טובה. עם הXJ באירופה וטורקיה מצאתי עצמי נוסע לפי תנאי הדרך לעיתים במצב 4X4 FULLTIME אך עם סופה לטיולים בישראל- אינני יודע אם יש בו יתרון יחסי.
למנמקים תודה וברכה.
אהלן רגב
אין שום דבר מיוחד בהרכבת מנוע מצ'ירוקי על סופה. השינויים ביניהם מינוריים עד לא קיימים, וברוב המקרים, כשמחליפים מנוע בסופה למנוע מייבוא, המנוע המיובא מגיע מצ'ירוקי XJ. מה שכן, מנוע שנת 97 הוא צעיר יותר וודאי במצב טוב יותר מהמנוע הקיים, אבל לא מחליפים מנוע תקין סתם כי יש אחד אחר, בעיקר אם הוא נמצא מעבר לים. קח גם בחשבון, שמנוע כזה יעלה בארץ 5K פחות או יותר, לא סכום אסטרונומי.
לגבי הטרנספר-לפני שאתה מתאמץ להביא אותו לארץ, קודם תוודא שהוא אכן מתאים להתחבר ללא מתאמים נוספים לגיר הידני שלך, סביר להניח שהוא לא.
בהצלחה-קובי
תודה!
5K זה בהחלט נתון מרענן.
אגב- למי שעם הפנים לאירופה- הצ'ירוקי שלי למכירה ב-3000 יורו בגרמניה- תאריך מסירהכנראה 20 ביולי 2009.
הרכב רשוי באופן מלא בגרמניה.
יכול מאוד להיות שמדובר במנוע חזק יותר. המנועים של תע"ר מהשנתונים הראשונים ברובם הם בהספק הכי נמוך שיש למנוע 4 ליטר. מנועי XJ אוטומטיים הם בדרך כלל מההספק הכי גבוה שיש למנוע 4 ליטר. אבל בשביל זה צריך מנוע עם מחשב, לא רק הברזלים.
את הגיר של הצ'רוקי אני מאוד מחבב. אם מתעלמים מהעובדה שאני לא אוהב תיבות אוטומטיות באופן כללי, דווקא התיבה הזו טובה. עוד שים לב שיכול להיות שתזדקק להתאמהת מנוע צ'רוקי לגיר סופה (להשתמש בחלקים מהמנוע שירד מהסופה). את הטרנספר 242 גם אני אוהב. הוא חזק יותר מהמקורי של הסופה, ודורש רק מתאם פשוט לגל הקדמי, וגשר גיר מתאים (מסופה ממוגנת). אם אתה לוקח בחשבון שהגיר והטרנספר של הסופה הם נקודות התורפה - זה נשמע לא רע.
אסף.
260K ק"מ זה לא מעט למנוע בנזין גם אם הוא במצב מעולה.
אם הייתי מחפש לשתול מנוע משומש, הייתי רוצה משהו עם קצת פחות קילומטרים?....
אצלי מורכב מנוע XJ בסופה. ההתאמות היו מינימליות, עבד מצויין גם עם מחשב סופה אבל כרגע המחשב גם הוא של XJ. להגיד שההבדל בכוח עצום אני לא יכול, ובמילא כל סופה מרגישה קצת אחרת, אז אי אפשר להשוות. אבל, כמו שאמרתי, להוריד מנוע תקין בלי סיבה? לא רואה טעם.
קובי
רגב, (ואסף...)
מנוע סופה ומנוע צ'רוקי הוא אותו מנוע, ואסף, תחסוך ממני את סיפורי הזוועות שהיו בתע"ר.
זה אותו מנוע נקודה, לא תוספת כוח ולא בטיח... זה שטיק שאין לו ביסוס, להיפך כל העובדות מראות הפוך. לגבי המחשבים זה כבר נתון אחר, ומניסויים שלי אין הבדל ביצועי בין מחשבי XJ/ZJ/YJ לבין המחשב של הסופה... אפילו רוב המחשבים של הסופה בעלי אותו מק"ט כמו של מחשבי YJ, למרות שבידי אקסמפלר של מחשב סופה שהמס' הסידורי שלו פשוט לא קיים בקרייזלר.
ההבדל שכן יהיה בין המנוע 97 של ה-XJ, לבין המנוע של הסופה (שכנראה משנתון 91-95) הוא ראש המנוע, וגם שם ההבדלים מינורים.
במנוע XJ של שנת 97, המספר הסידורי של הראש הינו 0331 , וזהו גם ראש HO כמו של שנת 91-95 מס' סידורי 7120.
בראש של שנת 97 אחד ההבדלים הוא שאין מקום לרגש טמפ' בקצה ראש המנוע, מבחינת ביצועים וזרימה של הראש, הוא כמעט זהה לחלוטין לראש 7120 ונחשב בין הראשים המועדפים מכל השנים.
(גם 7120 וגם 0331).
מע' ההזרקה תהיה שונה בין השנים, אבל בכל מקרה אתה לא מתכוון להעביר אותה.
לגבי כדאיות ההחלפה, אני הייתי שוקל האם המאמץ שווה זאת, מכיוון שזה להחליף מנוע משומש במשומש... הייתי מעדיף להשקיע 4.5K במנוע טרי יותר משנות ה-2000 ועם פחות ק"מ.
בהצלחה!
אז אני רק שאלה-
האם זה נכון שהמנועים הצעירים יותר מיוצרים עם בלוקים וראשים עם מתכת בהרכב שונה ופחות עמיד, משהו עם פחות ניקל בסגסוגת?
עד כמה זה בכלל רלוונטי למי שמשתמש בסופה רק עד חצי מהיכולות שלה? (ורק כשהוא טועה היא קצת נמתחת אולי למגבלות...)
לגבי אחוז הניקל בסגסוגת, אין לי מושג,
אבל כן יש הבדלים בין הבלוקים השונים, בעיקר בעובי דופן הצילנדר.
בלוקים של 4.0L מהשנים 87-90 עשוים מסגסוגת עמידה יותר (שמועה, שאין לה ביסוס מדעי),
cast number 728 של בלוקים מהשנים 2000 בערך, בעלי עובי דופן עבה וחלקם אפילו ניתנים לחריטה של עד 4", וזה למשל נתון שנבדק בכמה בלוקים.
בכל מקרה... אין לך מה להתייחס לנושא, אני הייתי נותן למנוע הסופה למשוך כמה שיש לו, ומחליף אותו בצעיר יותר כשיבוא היום...
אלי,
כתבתי שיכול מאוד להיות שתהיה תוספת כוח, כי במנוע סופה יש במקרה הטוב 160 כ"ס, למנוע צ'רוקי יש יותר (בבדיקות לסופות שונות על דיינו לאורך השנים). למה? לא יודע.. אולי זו קומבינציה של מחשב שמיועד לייצוא עם מזרקים מסויימים, וחוסר בחיישן חמצן. אולי לא. ניסיתי במשך השנים להבין מה הולך שם, לא הצלחתי, אני מודה. יותר מדי קומבינות שנראות "מכל הבא ליד" עד שלא הצלחתי מצוא שיטה ברורה. הדבר היחיד המשמעותי- משנתון מסויים (מתישהו בסוף שנות ה90) יש יחס דחיסה מעט גבוה יותר.
אסף.
אלי,
כתבתי שיכול מאוד להיות שתהיה תוספת כוח, כי במנוע סופה יש במקרה הטוב 160 כ"ס, למנוע צ'רוקי יש יותר (בבדיקות לסופות שונות על דיינו לאורך השנים). למה?לא יודע.. אולי זו קומבינציה של מחשב שמיועד לייצוא עם מזרקים מסויימים, וחוסר בחיישן חמצן. אולי לא.
אסף.
אתה יודע מה, אין מה להתווכח על זה שהסופות שבדקת בדיינו מוציאות 160 כ"ס בגלגל, (למרות שכל דיינו יש סטייה משלו וחישוב משלו), אבל השאלה שלי היא כזו, כמה צ'ירוקים אתה בדקת? כמספר הסופות? אני בספק, חוץ מזה אני משוכנע שאם תעמיד לבדיקה צ'רוקי וסופה על אותו דיינו, התוצאות יהיו כמעט זהות בהינתן שמצב המנועים זהה פחות או יותר... תחשוב על זה....
פחות צ'רוקים (מנוע צ'רוקי מורכב בסופה, שיהיה ברור). הרבה פחות. ורק משנתונים חדשים. וחדשים יותר (שחוקים פחות). אז אני מסכים שזה לא מובהק, וחוזר על ה"יכול להיות" מתחילת הדיון... דיון מיותר, בסופו של דבר...
אסף.
אני מסכים שזה דיון מיותר, פשוט סתם מציק לי שמהללים את קדושת חוזק המנועים של ה-XJ, לטעמי זה שטויות במיץ עגבניות... בעיקר לאור הניסיון שלי.
ומכאן נחזור לדיון המקורי - רגב, אל תעשה את זה!:? :rolleyes:
אוקיי!
נדמה לי שאני מבין מבין השורות שאולי הרעיון הזה אינו הכלכלי והמועיל ביותר עברי.
בכל אופן, השכלתי ועל כך תודה.
האם זה אומר שיוסף יעבור השתלת מעיים?
אדון רגב הצעיר יש לך ברכב מנוע מצב מצויין ללא נזילות שיהוקים וצריכת הדלק שלו טובה (הסופה שלי קורעת אותי) הגיר נעים וטרנספר מושלם תביא חזית רנגלר לוח שעונים רנגלר פחחות וצבע ויש לך את הרכב המושלם.
(אולי מצמד למאוורר) וכמעט שכחתי צלב קידמי.
אגב פסח אולי נשיר יחד מה נשתנה אני רק מחפש סידור לכלב ינון
AvigdorAharon
27-02-09, 00:58
רגב, (ואסף...)
מנוע סופה ומנוע צ'רוקי הוא אותו מנוע, ואסף, תחסוך ממני את סיפורי הזוועות שהיו בתע"ר.
זה אותו מנוע נקודה, לא תוספת כוח ולא בטיח... זה שטיק שאין לו ביסוס, להיפך כל העובדות מראות הפוך.
בהצלחה!
נתוני היצרן מראים אחרת:
תע"ר מציינים 176 כ"ס וצ'ירוקי 190 כ"ס.
אולי חישן חמצן, אולי מאוורר שונה במקצת, אולי תא מנוע קטן יותר, אולי בגלל שוסת הדלק נמצא במיכל, אולי...
אביגדור
אביגדור, הסיבה היא מזרקים + כיול מחשב לא סטנדרטי. הג'יפים של תע"ר היו חלשים יותר... (היתה לי ולאלי שיחה טלפונית מעניינת בנושא). אבל מה זה משנה כשמדובר במנוע שכבר לא צעיר? כמה סוסים ברחו מהאורווה?
אסף.
נתוני היצרן מראים אחרת:
תע"ר מציינים 176 כ"ס וצ'ירוקי 190 כ"ס.
ב-ZJ קרייזלר הצהירו על 190 כ"ס.
ב-XJ לא זוכר כמה בדיוק.
ב-TJ אותו מנוע הצהיר על 177 כ"ס.
בסופות הראשונות תע"ר דיברו על 175 כ"ס.
אח"כ 180?
לקרייזלר אני לפחות יכול להאמין. לתע"ר ?.... נו שויין. כשבונים מכוניות ממה שיש באותו רגע על המדף או במחסן, ולך תדע איזה דגם של מחשב יש בסופה שלך, ומאיזה סוג המזרקים, ולמה אצלי יש חחיישן חמצן ובסופות אחרות מאותו מודל דווקא אין, ואיך יש כאלה שמצוידות בממיר קטליטי וכאלה שהן חדשות יותר ובלי ממיר, ולמה לעזאזל באמת לא יוצאים משם שני ג'יפים זהים - אז לך תדע?
לעניין הבדלי הספקים - בזמנו, אחד המהנדסים של פורשה הודה שייתכנו הבדלי הספק אמיתיים של עד 15 כ"ס ולעתים אפילו יותר בין שתי פורשה זהות לחלוטין מאותו דגם שיוצאות בזו אחר זו מהייצור... וזה בפורשה, לא בתע"ר.
אני חושב שזה ממש לא משנה אם למנוע בסופות שלנו יש 180 או 177 או 167 כ"ס, כל ג'יפ בנוי אחרת, מאובזר אחרת, עמוס במשקלים שונים, ומין הסתם שוקל אחרת, ואנחנו לא באמת נרגיש בנסיעה את ההבדל הזניח הזה בהספק המנוע. מה שברור כשמש הוא שבמנועים ותיקים עם הסטוריה רצינית שכזו, חלק לא קטן מהסוסים כבר מזמן יצאו לפנסיה.
השאלה שבפניה עומד בעל סופה ישנה עם 300+ אלפי ק"מ שכבר לא שווה יותר מדי כדי להצדיק השקעות מטורפות, אבל לא מעוניין למכור אלא להמשיך להחזיק את יקירתו ולהינות ממנה, שהמנוע שלו עדיין עובד טוב אבל מדי פעם מאותת באמצעות תקלות קטנות פה ושם שסוף הדרך כבר נראה מעבר לאופק ושלא יזיק להיערך בהתאם להתחיל לשים בכל חודש קצת כסף בצד (לא, זה לא אני, אבל בעוד שעה/שבוע/חודש זה יכול להיות כל אחד כאן) - מה הלאה? מה עדיף וכלכלי יותר? החלפה למנוע סופה מפירוק מקומי ב-4-5K? ואולי למנוע מייבוא ב-6-7K? שיפוץ כללי איכותי ב-7-8K? ואם כבר שיפוץ לעומק, אולי גם הגדלה (סטרוקר) אצל מכונאי שיודע מה הוא עושה ב-9-10K? ואולי בכלל להביא את מנוע הסטרוקר מסדנא מתמחית בארה"ב http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=32105) (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=32105) עם)עם מוניטין מוכח והצהרה על הספק רשמי נאה, (כ-220 כ"ס, אבל עניין פעוט של 3.5K$ + הובלה ומסים למיניהם, ולהסתכן בכאב ראש עם האחריות שנמצאת שם באמריקה?...)
ואולי בכלל להביא את מנוע הסטרוקר מסדנא מתמחית בארה"ב http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=32105) (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=32105%29%20%D7%A2%D7%9D )עם מוניטין מוכח והצהרה על הספק רשמי נאה, (כ-220 כ"ס, אבל עניין פעוט של 3.5K$ + הובלה ומסים למיניהם, ולהסתכן בכאב ראש עם האחריות שנמצאת שם באמריקה?...)
דרור, דווקא הסדנה הזאת שהוסיפו קישור אליה, לא בעלת המוניטין הכי טוב עם מנועי סטרוקר.
יש הרבה מקרים של מנועים שלה שכשלו, בעיקר תקלות עם גל הזיזים (בכלל נושא רגיש מאוד בימים אלו).
אם כבר מנוע מסדנה מוכרת, זוהי סדנת HESCO, הבעיה איתם, שהם יקרים בטירוף.
לדעתי האופציה הכי ריאלית, היא בניה לבד של מנוע סטרוקר, ע"פ התאמה של הדרישות מהמנוע לחלקים שירכשו.
מכיוון שיש לי ניסיון רב עם המנועים האלו, אני מבטיח לעזור ולייעץ למי שירצה לבנות מנוע כזה, איך כמה למה ומאיפה להביא חלקים... ולהתאים את מאפייני המנוע לדרישות הבונה.
אביגדור, הסיבה היא מזרקים + כיול מחשב לא סטנדרטי. הג'יפים של תע"ר היו חלשים יותר... (היתה לי ולאלי שיחה טלפונית מעניינת בנושא). אבל מה זה משנה כשמדובר במנוע שכבר לא צעיר? כמה סוסים ברחו מהאורווה?
אסף.
אסף, המזרקים הם אותם מזרקים כמו בסופה. לגבי מחשב-לא מעט סופות נוסעות על מחשבי XJ, האם בוודאות יש הבדל במפות העבודה שלהם? האם כמו שאמר אביגדור, נוכחות או חוסר בחיישן החמצן משפיעה גם היא על הספק המנוע?
כמו שכתבתי קודם (וזה באמת מיותר לחפור בזה לדעתי), יש מה שאמור להיות, (מחשב עם תכנות "מוזר" ופחות הספק), ויש "מכל הבא ליד". קשה לדעת מה יש בסופה ספציפית.
אסף.
אני יכול לאשר חלק מהדברים שאסף אמר, אבל לא בוודאות.
אכן נתקלתי במספר סדרות של מזרקים, אמנם לא בדקתי את הספיקה של כל אחד מהם, אבל בד"כ הסדרה הכתומה נמצאת על XJ 91-95, ומזרקים שחורים/לבנים על סעפות של חלק מהסופות.
זה כמובן לא מאשר את זה שהספיקה בין המזרקים שונה, אבל זה משהו שמאשר קצת ממה שאסף אמר, אז אולי יש משהו בזה... כנראה שאף אחד לא באמת יודע, גם לא תע"ר עצמה ואלו שעבדו שם בזמן התכנון... לא נראה לי שיש תיעוד מדויק של מה שקרה שם, וככל הנראה היה שם ג'ונגל של מכל הבא ליד...
מכל האמור לעיל, אני עדיין דבק בעיקר המסר שלי - שמבנה המנוע זהה לחלוטין, ראש המנוע והבלוק זהים לחלוטין למנועי HO של צ'ירוקי למינהם, אם כבר תע"ר עשו קומבינה היכנשהו, זה רק בתכנות מחשב/מזרקים עם ספיקה נמוכה יותר.
כלומר כל בעלי הסופה שחושבים שאולי אצלהם הגרסה המוחלשת של הסופה, יכולים להחליף מזרקים/מחשב לזה של XJ וכביכול להרוויח מחדש את מה שתע"ר החליטו בשבילהם שהם לא צריכים.
כל מי שרוצה לנסות סט מזרקים/מחשב של צירוקי מוזמן ליצור איתי קשר ואני אתן לו לניסיון, יש לי מספר סטים.
טוב, לקחתי את הנושא קצת קשה, ועצבן אותי אי הוודאות ולכן עשיתי מחקר קטן, להלן הממצאים החלקיים:
בדקתי מספר סטים של מזרקים שירדו מסופות וצ'ירוקי, אלו שחששתי שהם שונים אחד מהשני בגלל הצבע ולהלן הממצאים,
ישנן סה"כ שני סטים של מזרקים שמצאתי שהורכבו על סופות, האחד מק"ט 53030343, שירד מסופה שנת 94 - מהמחקר ONLINE מסתבר שאותו מק"ט מופיע גם על YJ וצי'רוקי מהשנים 94-95, כלומר - אותו מזרק בדיוק.
השני מק"ט 33007127, שירד מסופה שהשנה שלה לא ידועה לי, אבל אני מנחש שזה מסופה שנת 92-93 מכיוון שאותו מק"ט בדיוק קיים על צירוקי ו-YJ מהשנים 91-93, כלומר שוב - זהה לחלוטין.
הסטים של הצירוקי שיש לי הם רק מאותה הסדרה של 33007127 אבל אני יודע שגם 53030343 היו מורכבים על XJ 94-95.
ולכן אפשר לשלול את העובדה שהמזרקים שונים בין צ'ירוקי לסופה. אגב לשניהם ספיקה של 21lb/hr בלחץ דלק של 39psi.
מסקנה: המזרקים זהים בסופה וצ'ירוקי לפי הממצאים שלי.
שוב, כל זאת לא שולל את העובדה שההבדל בהספק נובע ממחשב ניהול מנוע שונה, ושוב גם כאן אני יופתע מאוד אם יהיו הרבה מקט"ים של מחשבים שונים.
אם יש כאן בעל סופה שיכול לפרסם את המק"ט של המזרקים שקיימים על הסופה שלו, והמק"ט של מחשב ניהול המנוע, אני אשמח שיפרסם כאן ויוכיח לי שאני טועה, אני אשמח ללמוד משהו חדש.
תעשו מאמץ קטן(5 דקות עבודה) לטובת המדע! ומי יודע? אולי נגלה שהחלפה של מחשב בסופה למחשב XJ יעזור לכם להוסיף עוד כמה סוסים...
אלי, אני מציע שתפתח דיון חדש, סקר מזרקים ומחשבים.
אסף.
השרשור הזה הוסיף לי המון.
תענוג.
תודה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.