PDA

צפייה בגרסה מלאה : למה משמש הפתח ליד החלון הקידמי בג'יפ?

מאמן ג'יפי
26-02-09, 00:13
בס"ד

אני פרקתי את כל המכלול של הגיפ כי אני שולח אותו פחות וצבע, ועלה לי רעיון לבטל את כל הקופסה וצנרת שמחוברת לפחת הזה ולהלביש לשם את המזגן, אני מדבר על הפתח שיש מחוץ לאוטו בין המחכסה מנוע לשימשה הקדמית, מה היעוד שלו? האם אנייכל בכלל לבטל אותו? כי עד עכשיו הוא היה סגור עם פלסטיק מתחת לרשת(ככה קניתי את הגיפ) והחימום לא עבד ועכשיו אני רוצה לסדר את החימום, יש קשר בינם?
תודה מראש

UNIX
26-02-09, 01:05
יש קשר בינהם אבל אתה יכול לוותר עליו
חתיכת פח יפה קצת חומר וצבע ולסגור אותו וזה אפילו מולץ כי נכנס משם מים

סופת המדבר
27-02-09, 18:35
יש קשר בינהם אבל אתה יכול לוותר עליו
חתיכת פח יפה קצת חומר וצבע ולסגור אותו וזה אפילו מולץ כי נכנס משם מים
למה החור הזה משמש בכלל כשהוא פתוח?
כי אצלי הוא גם סגור עם איזה חתיחת פלסטיק וגם נכנכס לי משם מים
אם נגיד אני פותח אותו (מוריד את הפלסטיק) מה תיהיה התופעה?
לאן ילכו המים שיכנסו.?

six 4 life
27-02-09, 18:53
הגריל המדובר נמצא שם כדי לספק אויר טרי מבחוץ למערכת החימום ואיוורור הג'יפ כשמתבקש.
מתחת לגריל הזה יושבת היחידה העליונה של מערכת החימום וממנו היא לוקחת אויר טרי, מחממת ומפזרת ברכב. לחילופין, אם הנהג בוחר במנופים באופציה המתאימה, המערכת תכניס אויר מבחוץ בתור איוורור- בלי לחמם אותו.

מים שנכנסים אל הגריל ואל המרזב של יחידת החימום העליונה (שנמצא תחתיו), אמורים להתנקז מצינור ניקוז שיוצא מקיר האש מטה.
המחלה היא- שפתח הניקוז נסתם אם לא שמים לב אליו, ע"י עלים ושאר דברים שנאספים בגריל. כשזה קורה- המים לא מתנקזים משם החוצה, ונכנסים אל תוך הרכב דרך יחידת החימום העליונה- משמע רגלים רטובות.
סיבה נוספת שגם ראיתי היא שפשוט יש סדק באותו מרזב וזה גם מכניס מים אל תוך הרכב.
סיבה אחרונה היא יחידת חימום עליונה שלא מוצמדת כמו שצריך אל הבודי מתחת (מאחורי הדש'), ומים חודרים מהחיבור שלה עם שטח הבודי (חורי הברגים לא אטומים, הגריל לא אטום במסגרתו וכו').
בדרך כלל ג'יפ שגריל האיוורור בו סגור זה ג'יפ שמערכת החימום שלו כנראה לא בשימוש (רדיאטור מנותק/ נוזל/ מאוורר לא עובד/ השד יודע מה).
מי שהחימום אצלו לא עובד ולא מחפש לסדר אותו, שלא יטריד את עצמו אם הגריל סגור או לא... במידה ולא נכנסים מים. אם נכנסים והחימום לא בשימוש ולא מיועד להכנס לשימוש- פשוט לאטום בצורה יותר יעילה את העסק.

אצלי אין גריל ואין את הפתח, סגרתי אותו עם פיבר מאחר ואני לא משתמש ביחידת החימום העליונה והוצאתי אותה מהרכב. אני עובד רק עם יחידת החימום התחתונה, שמחממת ומתשתמשת באויר שבתוך הרכב ולא לוקחת אויר מבחוץ.

גלדיאטור
27-02-09, 19:50
חימום? מה זה חימום?

six 4 life
27-02-09, 20:31
ההיפך מקירור.

גלדיאטור
27-02-09, 21:22
לא מכיר דבר כזה... אצלי שקר אני שם את היד ליד הידית הילוכים

-->