PDA

צפייה בגרסה מלאה : התקנת מערכת גז ??

ebilgorai
07-03-09, 09:01
אני שוקל התקנת מערכת גז ( במקביל לבנזין )
האם יש הגבלה על שנתון הרכב בו ניתן להתקין מערכת כזו ?
תודה
אדי

poo27
07-03-09, 09:29
כן 95 ומעלה מוזרק
ארז

nardiya
08-03-09, 17:06
כבר אין מגבלה לשנת היצור אך חייב להיות מותקן ברכב ממיר קטליטי

אני מתקין מחרתיים ברודאו שלי 2002 אם תרצה אני אפנה אותך לבדיקה
אם הרכב שלך עומד בתקן

אם כן צור איתי קשר בפרטי או במייל [email protected]

רודיאו
08-03-09, 23:45
לפני שאתה רץ להתקין מערכת גז, חשוב שתדע שיש לא מעט צרות עם המערכות האלה (גם אני שקלתי את העניין וירדתי מזה).
חלק מהצרות נובעות מהתקנה לא מקצועית וחלק הן פשוט החסרונות הטבעיים של הנעה בגז במקום בנזין. אז ככה:

1. השימוש בגז מוריד כ- 5% מכוח המנוע. אני לא יודע עד כמה זה משמעותי לך, אבל זה הנתון.
2. אי אפשר לנסוע כל הזמן רק על גז, אלא רצוי מאד להחליף לבנזין לפני שמכבים את המנוע. אני כבר לא זוכר להסביר למה בדיוק (אם אני זוכר נכון זה בגלל שאין את השימון למערכת שיש בבנזין), אבל אם לא עושים את זה יש עליה מאד גדולה בבלאי של המנוע.
3. אסור בשום פנים ואופן להשתמש במערכת הגז בשטח. המאמץ הגבוה של המנוע בשטח טכני גורם להתחממות של הרכב ולפגיעה במנוע.
4. תשכח מכניסה לחניונים תת-קרקעיים. ע"פ החוק אסור להיכנס עם רכב מונע בגז לחניונים האלה. אני לא יודע איפה אתה גר, אבל באיזור תל-אביב זה מצמצם בערך 50% ממקומות החניה.
5. בלון הגז תופס די הרבה משטח תא המטען, מה שמקטין את המקום לציוד.

לסיכום, על-אף שהרודיאו שלי שתיין לא קטן, אני החלטתי לרדת מהרעיון. כמובן שזה עניין כלכלי של כמה ק"מ אתה נוסע בשנה, אבל צריך לקחת בחשבון גם את עלויות התקנת המערכת. ואם כבר בעניין העלויות, קח בחשבון שכיום הגז מסובסד ע"י מיסים נמוכים בגלל שזה נחשב "ירוק" יותר, אבל במדינה שלנו עלולים להפסיק את הסבסוד בכל רגע (כבר מדברים על זה).

מקווה שעזרתי, ובכל מקרה בהצלחה.

רפאל
09-03-09, 17:46
שלום לך רודיאו

כאחד שקצת מתמצה בעניין הגז הרשה לי להגיד מספר מילים.

1. לא יודע מאיפה שאבת את הנתון הנ"ל אבל עם מערכת מתאימה לסוג הרכב והמנוע שלך ועם התקנה נכונה יכולות המנוע יכולים רק להישתפר עקב ניצולת יותר טובה של שריפת גז.
2. שטויות במיץ עג@#$%ת. אתה יכול להשאיר את הרכב במצב גז כל הזמן. הרכב יניע עם הבנזין וכאשר התנאים הרלוונטיים יתקיימו (חום מנוע, עומס מנוע ....) המערכת אוטומטית תעבור לגז. אין שום צורך לחזור לבנזין לפני כיבוי מנוע.
3. שוב שטויות במיץ. אין הבדל בין מאמץ בשטח לבין מאמץ בכביש.
4. בזה אתה צודק - אבל גם זה נובע מחלמאות ישראלית.
5.לשיקולך ואתה מודע לזה מראש.

עוד כמה מילים.

1. כן יש צורך מדי פעם לנסוע על בנזין וזאת כדי שמשאבת הדלק תעבוד (למרות שהיא גם עובדת בהתנעות) וכן יש צורך מדי פעם לסיים את הבנזין ולמלא חדש. כל זאת כדי לשמור את מערכת הבנזין במצב תקין.
2.ההבדל היחיד במאמץ בשטח הינו חום המנוע. טמפרטורת בעירה של הגז הינה כמעט כפול מטמפרטורת בעירת הבנזין. במידה ומערכות הקרור ברכב תקינות ומערכת הגז תקינה לא אמורים להרגיש שינוי וזאת למרות הטורים הנמוכים שבהם נוסעים בשטח, אבל שוב, זאת בתנאי שכל המערכות תקינות.
3. לגבי המיסוי זה רק ימים יגידו.

בברכה

רפי

ebilgorai
09-03-09, 22:09
תודה לכל העונים
אם המגבלה היא שנת 95 ומעלה - זה לא בשבילי ( 93 )

poo27
10-03-09, 00:06
[QUOTE=ebilgorai;237845]תודה לכל העונים
אם המגבלה היא שנת 95 ומעלה - זה לא בשבילי ( 93 )[/QUOTE

להבנתי אני לא מעודכן וכבר אין הגבלה כתב בשירשור "כבר אין מגבלה לשנת היצור אך חייב להיות מותקן ברכב ממיר קטליטי

אני מתקין מחרתיים ברודאו שלי 2002 אם תרצה אני אפנה אותך לבדיקה
אם הרכב שלך עומד בתקן

אם כן צור איתי קשר בפרטי או במייל [email protected]"

בדוק איתו
ארז

nardiya
11-03-09, 08:20
בשעה טובה הרכב שלי מונע בגז רודאו 2002

הרכב עובד יפה מאוד לא מורגשת העברה בין בנזין לגז.סל"ד יציב ללא רעידות ממש
התקנה יפיפיה (כמו שאני אוהב.פדנט)אני אצלם תמונות ויעלה לאתר.

לדעתי יש ירידה קלה בסחיבה אבל לא חסר כוח לרכב הנ"ל

-->