PDA

צפייה בגרסה מלאה : כן. גם אני שואל על ג'ימיני/ סמוראי/ ויטרה

אאאפפפייי
12-03-09, 17:11
שלום, אני מעוניין לרכוש ג`יפ (ראשון שלי) ומעוניין בקצת מידע ועזרה..
ההתלבטות הכללית היא בין ג`ימיני (שנים99-02) לסמוראי (97-98).
דרישות:
1.בעיקר לנסיעת כביש אך עדיין מאוד מעוניין באופציה של טיולי סופשי``ם חביבים בשטח
2.ככל הנראה סביבת הנהיגה תהיה ירושלים (לימודים) ולכן יש להתחשב ברכב שאמור לסחוב עליות (ולכן אולי כדאי לי לשקול ויטרה?)..
3. חיסכון בדלק (יחסית לג`יפ כמובן) קריטי לי.. ולכן אני מעדיף גיר רגיל.. זו טעות?
4.תקציב של עד 45 אלף שח.
5.האם הג`ימיני שלפני 2002 ידועים בתקלות יתר?? (מיתוס ששמעתי)
6. הג`ימיני הוא רכב 4*4 במצב תמידי? כלומר גם בנהיגת כביש נוסעים ב4*4??? (גם משהו ששמעתי..)
7. הג'יפ יעשה כ20 אלף ק"מ בשנה
8. לסמוראי פתוח יש מזגן?

באמת שאני שואל את השאלות האלה אחרי שחרשתי את הפורום הזה ופורומים אחרים הפורום הזה אגב מכיל אנשים שעונים בפירוט מטורף- ישר כח(: .

אני אשמח לתשובות.
תודה רבה ויום שיגעון.
אפי.

kobiarava
12-03-09, 18:13
אהלן אפי, ברוך הבא לפורום

בפתיחה-השורה התחתונה: קנה את הרכב החדש ביותר שתוכל להרשות לעצמך מבחינה תקציבית, שכמובן, לפי השאלה המנחה שלך, יהיה ג'מיני. הג'מיני והסמוראי מאוד דומים, אבל הג'מיני, מעבר להיותו חדש יותר (אין צורך להסביר את היתרונות, לא?), עבר שיפור משמעותי מבחינת הנוחות וסביבת הנהג, המזגן שלו יעיל יותר, הרכב שקט יותר וכו', אם אתה מדבר על נסיעות כביש בעיקר- הפרמטרים הנ"ל מאוד חשובים. מבחינת הביצועים בשטח שני הכלים דומים מאוד, הסמוראי פחות פגיע מהג'מיני אבל תמיד אפשר ומומלץ למגן את הג'מיני. לגבי הכח-אכן הויטרה יותר חזקה, וגם צורכת יותר דלק בהתאם (הג'מיני הוא ככל הנראה רכב השטח האמיתי החסכן ביותר בדלק, בכלל), אבל אם דיברת על ירושלים בסביבה העירונית (ולא נסיעות רבות ממנה ואיליה) לא תהיה לך בעיה משמעותית עם חוסר הכח, מה גם שיכולות השטח של הויטרה נופלות בהרבה משל השניים הקודמים. לגבי יתר השאלות-רבים מעדיפים את הג'מיני האוטומאטי על פני הידני, יש דיון רחב בנושא (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=33480) בשרשור כאן בפורום המתחילים. הג'מיני נוסע 2X4 בכביש, בניגוד למה ששמעת, ואין לו מחלות ילדות מוכרות, פשוט כי הג'מיני המוקדמים היו המשך ישיר של הסמוראי עם מתיחת פנים ולא דגם חדש ושונה לחלוטין.

בהצלחה-קובי

אאאפפפייי
12-03-09, 19:04
קודם כל תודה על התשובה.
אני אקשה יותר עם השאלה שלי..

בקשר לצריכת דלק: האם רכב עם מנוע קטן (וזה נכון לכל רכב) לא צורך יותר דלק בעליות משמעותיות וממושכות מאשר רכב עם מנוע גדול יותר.. ולכן מעצם כך שאני הולך לנהוג בעיקר בירושלים אני אחסוך דווקא יותר דלק אם אני אקנה ויטרה...? ולכן עלי לזנוח את רעיון הג'ימיני/ סמוראי?
אגב איכות נסיעה לא מעניינת אותי בשיט. אני כרגע נוסע על פיאט אונו (שנת 92) לא נוחה בעליל, ידנית ונהנה מכל רגע(: . לא מפונק בקטע הזה. אין לי בעיה להרגיש כל במפר בכביש או לא לעבור את ה100 בכביש החוף.. (בשביל זה יש את הרכב של ההורים).
אז אם נשים את פרמטר איכות הנסיעה בצד ולא נתייחס אליו כלל.. מה עדיף מבחינת טיפולים, מחיר אחזקה וצריכת דלק: ג'ימיני, סמוראי או ויטרה... בהנחה כמובן שכולם קרובים זה לזה מבחינת שנתונים כך ששיקול "הרכב החדש ביותר" הוא לא בעל משקל כבד כ"כ.. ויטרה 97 סמוראי 98 וג'ימיני 99...

תודה רבה!
אפי

חזי הטייס
12-03-09, 19:19
הכי אמין הכי זול הכי פשוט הכי טוב סמוראי הכי חדש שתמצא בשוק, לצערנו בארץ יש רק שנת 98
בעולם קימים חדשים יותר אבל בישראל לא.
בקיצור רוצה לחסוך קנה סמוראי הכי חדש שתמצא ולא יזיק לשמור כמה שקלים בצד ליום שחור.
בהצלחה

idanw
12-03-09, 19:24
קודם כל תודה על התשובה.
אני אקשה יותר עם השאלה שלי..

בקשר לצריכת דלק: האם רכב עם מנוע קטן (וזה נכון לכל רכב) לא צורך יותר דלק בעליות משמעותיות וממושכות מאשר רכב עם מנוע גדול יותר..

יש בזה משהו, אבל לא מדוייק ולא קשור לרכבים אלו.
רכב קל יותר צורך פחות דלק, גם בעליות משמע- ג'ימיני תמיד יהיה יותר חסכוני מויטרה, ומכל רכב שטח אחר.

עידן

kobiarava
12-03-09, 20:52
הכי אמין הכי זול הכי פשוט הכי טוב סמוראי הכי חדש שתמצא בשוק, לצערנו בארץ יש רק שנת 98
בעולם קימים חדשים יותר אבל בישראל לא.
בקיצור רוצה לחסוך קנה סמוראי הכי חדש שתמצא ולא יזיק לשמור כמה שקלים בצד ליום שחור.
בהצלחה

חזי, תוכל להסביר למה סמוראי יהיה אמין\טוב יותר מג'מיני?

MMR
12-03-09, 21:46
כאחד שמכיר את שלושת המועמדים... נשמע שויטארה ידנית מהמודלים האחרונים תתאים לך, ההפרש בצריכת הדלק לא ממש קריטי- עם הויטארה הידנית עשיתי בנהיגה רגועה 1:11 בכביש מהיר, והיא בהחלט נוחה וחזקה (נו, פחות חלשה...) מהג'ימני. הבעיה היחידה, וזו בעיה גדולה, היא למצוא ויטארה כזו שלא קרעו לה את הצורה כבר.

נמרוד
12-03-09, 22:06
בקשר לצריכת דלק: האם רכב עם מנוע קטן (וזה נכון לכל רכב) לא צורך יותר דלק בעליות משמעותיות וממושכות מאשר רכב עם מנוע גדול יותר.. ולכן מעצם כך שאני הולך לנהוג בעיקר בירושלים אני אחסוך דווקא יותר דלק אם אני אקנה ויטרה...? ולכן עלי לזנוח את רעיון הג'ימיני/ סמוראי?

תיאוריה יפה, אבל לא נכונה.

אז אם נשים את פרמטר איכות הנסיעה בצד ולא נתייחס אליו כלל.. מה עדיף מבחינת טיפולים, מחיר אחזקה וצריכת דלק: ג'ימיני, סמוראי או ויטרה... בהנחה כמובן שכולם קרובים זה לזה מבחינת שנתונים כך ששיקול "הרכב החדש ביותר" הוא לא בעל משקל כבד כ"כ.. ויטרה 97 סמוראי 98 וג'ימיני 99...

אם קודמי וכל מה שקראת בפורום לא היו ברורים מספיק - ג'ימני הוא המשך ישיר של סמוראי. מכאנית - אותו דבר, לטוב ולרע. אותם סרנים, אותם מתלים, אותו מנוע ומכלולים פחות או יותר, אותם ביצועים, אותה אמינות טובה, אותה צריכת דלק. ויטארה היא אוטו קצת כבד וגדול יותר, קצת מרווח, נוח ומהיר יותר, וגם צורך יותר דלק - כי אין בחיים ארוחות חינם. ויטארה אמינה באותה מידה כמו סמוראי או ג'ימני בממוצע.

אז הג'ימני/סמוראי מציעים לך קודם כל ובראש ובראשונה את רכב השטח האמיתי הזול ביותר לאחזקה, נקודה. ויטארה נמצאת במקום השני. איך להחליט? אל תחליט! אל תנעל. חפש את כל השלושה, בדוק רכבים, ואת הטוב ביותר שתמצא - תקנה.

דרור ברלי
12-03-09, 23:40
ג'ימני = סמוראי? לא ממש מדויק.

ג'ימני ידני סטנדרטי נוסע טוב יותר מסמוראי סטנדרטי. זה בדוק. ולו רק כי המנוע שלו חזק יותר?

רוב הסמוראים עם מנוע 1.3 ליטר מסתפקים ב-64-69 כ"ס. הסמוראי הסטנדרטי הכי חזק שיחרר 71 כ"ס.

הג'ימני הכי ישן וחלש - 79 כ"ס. ג'ימני VVT נותן כבר 85 כ"ס.

ויטארה קצרה עם מנוע 1.6 ליטר 16V ו-96 כ"ס, ידנית, מסוף שנות ה-90, פשוט סוחבת מעולה! תאוצות, עליות, כיף של אוטו. ושלא יספרו לך סיפורי זוועות. אותה מכונית אבל אוטומטית? הרבה פחות ביצועים והרבה יותר דלק...

קח את זה ככלל חשוב: אם צריכת דלק בכביש חשובה - אל תיגע בגיר אוטומטי.

אאאפפפייי
13-03-09, 02:28
תודה על התשובות.
אני גם לא חושב כ"כ על אוטומט כאופציה, הגיר הידני לא מאיים עלי כ"כ... פשוט קראת את כל התגובות על נסיעת שטח בגיר רגיל וקצת הלחצתם אותי... מקווה שאני אלמד להתמודד איתו.
בנוסף כמעט כל המקומות משבחים מאוד את הסמוראי בנהיגת השטח שלו ודיי מזניחים את הג'ימיני מה שגורם לחשוב שהסמוראי מלך שטח אמיתי ואילו הג'ימני, סתם צעצוע של כוסיות. וכמו שאמרתי התנהגות כביש לא כ"כ מעניינת אותי או מטרידה אותי ואם לאחד מהם יש יתרון שטח מובהק (הסמוראי לצורך העניין) אני אעדיף אותו.
והאם מישהו מוכן להתייחס באריכות לגבי עדיפות גודל המנוע? כי ג'ימיני עם מנוע 1.4 בעליה יצרוך לחיצה של פול גז בשביל לטפס אותה בהצלחה ובגאווה ואילו ויטרה עם מנוע 1.6 יצרוך פחות גז בשביל אותה התוצאה... ולכן בכבישים שהם לא כבישי המרכז המישוריים יהיה עדיף רכב עם מנוע גדול יותר שיתאמץ פחות במגבלות הגיאוגרפיות של הרי ירושלים...

האם הסמוראי יותר מרווח? (כי אין בו את צעצועי "הפאר" של הג'ימני שתופסים מקום והוא נטו רכב שטח)
לסמוראי יש מזגן? ואם כן, האם יש מזגן רק לסגור או גם לפתוח..?
האם לג'ימני יש יותר תקלות מהסמוראי כי הוא יותר משוכלל כביכול ולכן יש בעיות חשמליות נוספות שיכולות לצוץ להבדיל מהסמוראי?
ושאלה אחרונה... הוויטרה נחשב לאותו קלאס של הג'ימני והסמוראי מבחינת מחירי ביטוח ואגרה או שגם שם הוא יותר יקר...

סליחה על החפירה.. מקווה לתשובות.
לילה שיגעון לכולם ושוב תודה.

רמי חיפה
13-03-09, 19:47
שלום אפי.
מכל השאלות אוכל רק להגיד לך שבעבר חיפשתי סמוראי עם מזגן.
בפתוח לא מצאתי בסגור כן אבל לא מקורי.
יכול להיות שיש אך כנראה תצטרך לחפש הרבה.

whisky
18-03-09, 10:15
תודה על התשובות.
אני גם לא חושב כ"כ על אוטומט כאופציה, הגיר הידני לא מאיים עלי כ"כ... פשוט קראת את כל התגובות על נסיעת שטח בגיר רגיל וקצת הלחצתם אותי... מקווה שאני אלמד להתמודד איתו.

תתרגל אין שום בעיה, קצת כישרון ומוציאים את הטוב גם מהידני.

בנוסף כמעט כל המקומות משבחים מאוד את הסמוראי בנהיגת השטח שלו ודיי מזניחים את הג'ימיני מה שגורם לחשוב שהסמוראי מלך שטח אמיתי ואילו הג'ימני, סתם צעצוע של כוסיות. וכמו שאמרתי התנהגות כביש לא כ"כ מעניינת אותי או מטרידה אותי ואם לאחד מהם יש יתרון שטח מובהק (הסמוראי לצורך העניין) אני אעדיף אותו.

לג'ימני אין שום בעיה בשטח, מדובר על רכב עביר בסדרי גודל מצויינים!!! אם כבר אז הייחדיות של הסמוראי הוא בשיפורים שעשו לו אנשים שהחזיקו אותו, אתה יכול להכניס את כל אותם שיפורים גם לג'ימני ולקבל את אותה המפלצת, מבחינת כוח יש לו יותר, מבחינת הנדסת אנוש יש לו הרבה יותר, ותאמין לי זה משנה מאוד!!! ממש אבל ממש לא מדובר בצעצוע של כוסיות, מה שכן הרבה כוסיות מחזיקות אותו, וכדאי למצוא אחד שכוסית החזיקה ולא הכניסה לשטח בחיים שלה.

והאם מישהו מוכן להתייחס באריכות לגבי עדיפות גודל המנוע? כי ג'ימיני עם מנוע 1.4 בעליה יצרוך לחיצה של פול גז בשביל לטפס אותה בהצלחה ובגאווה ואילו ויטרה עם מנוע 1.6 יצרוך פחות גז בשביל אותה התוצאה... ולכן בכבישים שהם לא כבישי המרכז המישוריים יהיה עדיף רכב עם מנוע גדול יותר שיתאמץ פחות במגבלות הגיאוגרפיות של הרי ירושלים...

התייחסו, לפני שאתה מתחיל ללמוד באוניברסיטה, תלמד לקרוא את התשובות שקיבלת, זה לא נכון, זה חלק מההבדל בין תיאורתי למעשי, ג'ימני או סמוראי יהיו פחות בזבזניים בדלק גם בעליות של ירושלים נקודה!!!

האם הסמוראי יותר מרווח? (כי אין בו את צעצועי "הפאר" של הג'ימני שתופסים מקום והוא נטו רכב שטח)
לא משהו, תסתכל על שניהם, תראה את ההבדלים, זה ממש לא משמעותי מבחינת המרווח הפנימי, ובכל מקרה מדובר ברכב קטן, בכלל להגיד על ג'ימני צעצועי "פאר" זה די משעשע.

לסמוראי יש מזגן? ואם כן, האם יש מזגן רק לסגור או גם לפתוח..?
יש עם ויש בלי, יש פתוחים עם ויש בלי, תסתכל על הרכב הספציפי, אם הוא מגיע עם מזגן, אז תשמע קטע, יש לו מזגן.

האם לג'ימני יש יותר תקלות מהסמוראי כי הוא יותר משוכלל כביכול ולכן יש בעיות חשמליות נוספות שיכולות לצוץ להבדיל מהסמוראי?
כן אבל לא באופן משמעותי, ואם חלון חשמלי שלך נדפק אתה עדיין יכול לנסוע, זה בערך ההבדל החשמלי היחיד (פלוס מינוס, אבל בגדול לא מדובר על פריוס עם מחשבי על, אלא על מנוע ומכלולים פשוטים יחסית)

ושאלה אחרונה... הוויטרה נחשב לאותו קלאס של הג'ימני והסמוראי מבחינת מחירי ביטוח ואגרה או שגם שם הוא יותר יקר...
יותר יקר, אני לא יודע בכמה, אבל יותר, זה תלוי ברכב, אתה בכל מקרה יכול לבקש מסוכן הביטוח שלך, או מהביטוחים הישירים למינהם הצעות מחיר למספר רכבים עוד לפני שרכשת בשביל לדעת על איזה הפרשים מדובר.

הכי חשוב, תסתכל על הרכבים, אל תקנה את הראשון שאתה רואה, תבדקו טוב, תגלה הבדלים בין הרכבים הספציפיים, יש המון דגמי משנה עם תוספות כאלו ואחרות, ואנשים ב10!!! + שנים שעברו שינו את הרכבים האלו מאוד להתאים אותם לעצמם, אז תבדוק רכב, רכב ותחליט לפי הרכב ולא לפי הדגם. בכל מקרה אתה מדבר על טווח שנים שאומר שהרכב הוא יחסית זקן, לא מדובר ברכב חדש, אז עם כל זה שמדובר ברכבים מאוד אמינים יהיו להם תקלות. כך את זה בחשבון.

תתחדש, בהצלחה,

whisky

סליחה על החפירה.. מקווה לתשובות.
לילה שיגעון לכולם ושוב תודה.[/quote]

אאאפפפייי
20-03-09, 14:43
ואני חשבתי שאני בנאדם ציני(:

אני קורא תשובות אחי אבל התשובה לא כ"כ סיפקה אותי בקשר לצריכת הדלק ולכן שאלתי שוב....

בכל אופן תודה על התשובה ההיקיפית, באמת שכבר אין לי מה לשאול. אז שוב תודה ובתקווה למצוא משהו טוב מאיזה כוסית..!

תעשו חייםםם

yoav
21-03-09, 09:51
ואני חשבתי שאני בנאדם ציני(:

. אז שוב תודה ובתקווה למצוא משהו טוב מאיזה כוסית..!

תעשו חייםםם

אתה בטוח שאתה באתר הנכון?:twisted:

סתם- בהצלחה.
בתור בעליו של סמוראי וג'ימני- מה שלא תבחר- אתה תהנה.
שים לב שקניה זולה לרוב עולה בסוף ביוקר - וזו לא סתם אמרה שחוקה.
הג'ימני חדש יותר ולכן יעשה לך כנראה פחות בעיות אחזקה שוטפות (הפתעות תמיד יש). הסמוראי שלנו שהיה בן 10 שנים, טפו טפו טפו לא עשה שום בעיות תחזוקה משמעותיות אפילו בהשוואה לפרייבט ה"חדשה" שלנו. גם מעולם לא נתקע בשטח. הכל פונקציה של קניה מהאדם הנכון רכב שמור ומטופל(זה עולה $$)טיפת מזל והקפדה על תחזוקה מונעת (שגם היא עולה $$)
סמוראי סגור וממוזג-המזגן קירר מצוין גם בימי הקיץ החמים ביותר.
הג'ימני האוטומטי הרבה (דגש על הרבה) יותר נוח לנהיגה ביום יום וגם בשטח. נוח לא בהכרח יותר כיף.. (ע"ע ג'יפים צבאיים שהם הדבר הכי רחוק מנוח- אבל כמה כיף!)
בסופו של יום- תחפש את הרכב ש"עושה" לך את זה- ועל תתקמצן במחיר הקניה.

ב ה צ ל ח ה

-->