צפייה בגרסה מלאה : סופה סימן 3 הכתבה!
יופי של כתבה מקיפה על סופה 3 דרור הקבל ח.ח עצבני, יופי של תמונות, אסף.
ובנימה אישית יותר כי אני יודע שלא תיקח ללב אתה בן זונ....
איך אפשר כך לגרום לבן אדם פרפרים בבטן ערב חג תאמין לי אתה לא בן אדם
חג שמח עם הרבה טיולים
יואב
GodsFather
08-04-09, 14:32
יותר מכך זה לקבל את עיתון הבוקר של ידיעות ולראות את הכלב הזה גם שם!
יום שישי בבוקר. התעוררנו לזריחה מדברית מדהימה בחניון לילה נחל לוט ונסענו במעלה נחל סדום. התצפית מהר סדום היתה יפה מתמיד, ים המלח מתנוצץ באור של בוקר מתחתינו.
הדרך במישור עמיעז מתפצלת. אפשר ללכך לכיוונים בטוחים, ואפשר לפנות לכיוון השביל המכונה נחל פרצים עליון. מתכון לצרות. ג'יפ בודד, רק אני וילד בן 4 וחצי לידי במושב הקדמי, אין קליטה סלולרית כמעט לכל אורך המסלול, והמסלול עצמו התחרב בשטפונות האחרונים שחפרו מכשולים חדשים באדמה הבוגדנית. אז שילבתי להילוך נמוך והפניתי את ההגה לשם.
במסלול עצמו יש בלא מעט מקומות מכשולים קשים למעבר, העקבות של הג'יפים הרגילים עוקפים אותם. אבל אם מסתכלים טוב, בחריצים העמוקים ובעליות הקצרות והתלולות יש עקבות של לובשי המדים שחירפו את נפשם של ההאמרים שלהם כדי לעבור. אני משחק אותה דביל, ונוסע על הקו של ההאמרים, לא עוקף מסביב. והכל בסדר.
יצאנו מנחל פרצים עליון, ואז פגשנו את דרור שיספר לכם את שאר הסיפור, אז בואו נעבור לשורה התחתונה, בלי יותר מדי מילים.
אני רוצה כזה. עזבו למה ואיך, עזבו את המגרעות, עזבו הכל. אני רוצה כזה.
גם אתם רוצים כזה. זה ג'יפ אמיתי, סוף סוף ג'יפ אמיתי, ואתם רוצים כזה. תקנו, תגנבו, תסרגו, אבל תאמינו לי – אתם רוצים כזה.
הוא יקר, כמו רכבי פנאי שטח מלוקקים ומלאים פינוקים, והוא לא, אבל בכל זאת – אתם רוצים כזה.
אני לא מכיר עוד רכב סדרתי שאפשר לנהוג בו כמו דביל ולצאת מזה בשלום, אז אני רוצה את הסופה 3 . רוצה כזה.
וחוץ מזה, אולי תע"ר יצליחו לאשר במשרד התחבורה את השינוי שהם עושים עבור לקוחותיהם בחו"ל, והג'יפ יהיה 3.5 טון, מוכר במס ושווי שימוש 0, ואז גם העורכדינים, רואי החשבון וסוכני הביטוח ירצו כזה. וזה טוב, כי יימאס להם מהר, ואז אנחנו נקנה.
וכמובן - חג שמח.
אסף.
הכי כיף זה לקרוא את הכתבה ואז ללכת לחניה ולמצוא אחד כזה שם.... לא היה לי כזה מזל :-(
טוב נו, נצטרך להסתפק ברנגלר החדש. אני יודע, זה יהיה קשה אבל נסתדר.... לצערי גם כזה עדיין אין לי בחניה :-P
המדבקה על השמשה הקדמית (והאחורית), זה יפה!
למי שאין מדבקה ורוצה, כי ג'יפ כזה הוא הרי לא יכול לקבל... מוזמן לפנות בהודעה פרטית אלי או אל נמרוד.
חג שמח
שאלה ברצינות עכשיו :-)
מה עושה את הרכב הזה כזה טוב? קפיצי עלים מאחור זה לא חדש או מתוחכם למדי (אלא אם כן יש שם משהו מסתורי כמו קפיצים בארבולים עם קבוע משתנה או משהו כזה) 3-4 לינק מקדימה זה גם לא חדש והצמיגים סטנדרטיים.
אז מה עושה אותו כל כך מיוחד? הLSD ובקרת אחיזה? ברכב שטח שמי שנוהג בו מבין משהו בנהיגה זה לא שקול לזוג נעילות? הזרועות הארוכות מקדימה? המנוע והגיר? הכול ביחד?
או שאתם מתלהבים (ובצדק) מזה שהכול בא BUILT IN מהמפעל בלי שינויים?
למה אני שואל? כי תמורת 300 אלף ש"ח אפשר להביא ג'יפ רנגלר ולשפר אותו לרמה כזו או גבוהה יותר. אולי לא רנגלר מהשנתון האחרון אבל זה כבר לא ממש משנה. בטח ובטח כשבעוד כמה שנים יהיו גם רנגלרים למכירה, 2 ו4 דלתות.
GodsFather
09-04-09, 09:30
מיכה, לדעתי לפחות, זה העניין שאתה לוקח רכב מהחנות, נכנס לשטח - כל שטח , ונהנה.
בלי לחשוש על פלסטיקה (שאין ולא צריך להחליף), בלי לחשוש על זה ש"אולי לא תעבור", בלי להתחיל לחשוב על מיגונים, שיפורים ושאר ירקות. פשוט להניע, להפנות את הגלגלים למכשול שעד היום היה נראה הכי קשה ולעבור אותו.
לפחות זה הרושם שהתקבל מהכתבה.
מה ציפית ? לרכב חלל ? זה ג'יפ פשוט עם מערכת שמיועדת להיות פשוטה להפעלה ותחזוקה ולעבודה כראוי בתנאים קשים. גם אותו אפשר יהיה לשפר וכנראה צריך , ראה ההמלצה לשנות את העלים לסט יותר נעים , לשים את הצמיג הגדול יותר (הם בחנו עם 31, אפשר 32, רצוי 33) וזהו. כל השאר זה קוסמטיקה (כולל כננת).
300K זה המון כסף, אבל לרכב שטח אמיתי עם 0 ק"מ, זה לא כזה בשמיים.
הייתי מציע גם להסתכל על הכיוון הלגלי (ותקרא לי תמים) - אתה מביא רנגלר מחו"ל ומתחיל לשפר אותו, בא בחור בלבוש כחול ומוריד אותך מהכביש ואז אתה מתחיל לחפש מעכרים שיחתמו לך על השיפורים, לא חבל ?
העניין פשוט, מיכה. זו החבילה. ג'יפ מהחנות, עם לונג-ארם של רוביקון, סרנים מחוזקים, מתלה קדמי שהוא קיט הגבהה של רוביקון, פגושים מפלדה, מערכת בקרת אחיזה שעובדת, גג מתפרק, מנוע וגיר מצויינים- עולים בהרבה על של הרנגלר בנזין, מושב אחורי טוב... בקיצור מצד אחד כל מה שאנחנו אוהבים ברנגלר רוביקון, ומצד שני הדברים העיקריים שאנחנו לא אוהבים באותו רוביקון- שופרו.
ג'יפ אמיתי, סוף סוף ג'יפ אמיתי.
אין עוד אף ג'יפ שנותן מה שהג'יפ הזה נותן בשטח, בלי להתפשר על יכולות כביש, חדש מהחנות. טוב, אולי G290 חדש אבל בגרסה הצבאית. אולי. הביצועים הם של ג'יפ טיולים משופר עם הגבהה ושתי נעילות, אבל לא צריך לדעת לנהוג, רק לכוון את ההגה. בכביש הוא כמו ג'יפ לא משופר במילימטר.
מה צריך יותר מזה?
אסף.
בוחטה של כסף לקנות אותו ! .
http://www.jeepolog.com/664.html
טוב זה מה שחשבתי, זה שזה בא מוכן לשטח מהחנות.
אמיר, גם אם זה היה רכב שרק לפני שניה יצא מהניילונים ומפתח החנות, עדיין המשטרה תעצור אותך ותתקע לך משהו.
מאיר רוטברג
09-04-09, 13:49
וחוץ מזה, אולי תע"ר יצליחו לאשר במשרד התחבורה את השינוי שהם עושים עבור לקוחותיהם בחו"ל, והג'יפ יהיה 3.5 טון, מוכר במס ושווי שימוש 0, ואז גם העורכדינים, רואי החשבון וסוכני הביטוח ירצו כזה. וזה טוב, כי יימאס להם מהר, ואז אנחנו נקנה.
וכמובן - חג שמח.
אסף.
רמז דק כלשהוא?? לא מספיק סופתי,הרנגלר, עכשיו אתה מרמז על סופה 3??
היה רק משהוא אחד שמפריע לי בכתבה שכתב ידידי הטוב מר ברלי,
זה שאתה שונא משטרה עם א, ע,ה לבחירתך זה בסדר ,זה שאתה מציין זאת בכתבה רשמית של האתר זה כבר ממש לא בסדר,אפילו לא ברמת הפוליטיקל קורקט,
ואם כבר לפחות תדייק יא זיבלון קטן שכמותך,
אפילו המתנדב חולה הנפש ביותר ,זה שקם בבוקר מר ברלי ומת לז... אותך עד העצם אינו מורשה ואינו מוסמך ואסור לו בתכלית האיסור באופן חד משמעי וגורף להפעיל ממל"ז,
אז התכוונת בטח שמי שיז... אותך זה שוטר ולא מתנדב,
אבל.....
אל נניח לעובדות לבלבל אותנו
ו כתבה סוף הדרך,(כרגיל וכמצופה מכם!)
תגיד לי, יא משועמם שכמוך, אני באתי בטענות לשוטרים בכתבה הזו?
המחוז הצפוני זה גיהנום. ניידת כל 10 מטרים. שניים בירידה מנצרת לעפולה, שלושה רק בכביש הסרגל, עוד שניים בכביש ואדי-ערה ועוד אחד עד שהגענו לצומת מג"ב וכל זה בנסיעה אחת מנצרת לחורשן... בשום מקום אני לא רואה כל כך הרבה משטרה לק"מ כביש כמו בצפון... לך ותהיה עבריין מהירות במגרש הביתי שלהם. נראה אותך.
אתה חושב שבאמת אכפת לי מי מכוון לפרצוף שלי אקדח לייזר? האם זה שוטר בסדיר, בקבע או סתם מתנדב? כולם לובשים וסט צהוב על מדים כחולים, נוסעים בניידת לבנה עם וישים כחולים, חובשים כובע מצחיק ועובדים בזוגות - אחד קורא אחד כותב.... סתאאם. במבחן הזה לא התחככנו בשוטרים והם גם בכלל לא עניינו אותנו. רוב הזמן היינו בשטח...
מה עוד? אתה בכלל חתיכת פראייר שלא ברא השטן - קיבלת הזמנה פתוחה לבוא לנחל דימונה ולנהוג הרבה בצעצוע המדליק הזה, והתחמקת בכל מיני תירוצים. הפסד שלך.
מאיר רוטברג
09-04-09, 21:02
תרוצים,:(:(
הייתי עם גב תפוס,
ואם תרוצים עסקינן מה התרוץ שלך שלא באת לערב סינגל מאלט שהוזמנת אליו?
מתי זה היה?
תזכיר לי...
ותזדרז עם ערב הסינגל-מאלטים הבא - לפני שייגמר בקבוק ה-LASANTA שלי שאני שומר כדי שתטעם...
מאיר רוטברג
09-04-09, 22:56
היה שישי שעבר ולא באת,עובדות
דבר איתי יש משהוא מתוכנן בקרוב:D:D קרוב מאוד בשטח:D
האמת היא שאחת מהשתיים: הקפיצים האחוריים של הסופה 3 היו משחררים לך את הגב - או שוברים אותו סופית... אבל את החיוך אחרי הנהיגה בה אי אפשר היה למחוק לך... ומה שהכי חבל זה שלא תהיה עוד הזדמנות, אלא במילואים - אולי שווה להתנדב?...
תיזהר... מאיר במילואים יכול לקחת את הג'יפ שלך...
ובנימה אופטימית זו, אפשר לחזור לדיון?
אסף.
אחלה כתבה!
הייתי שמח לשמוע מה דעתכם על הסופה ביחס לדיפנדר 110 (HD?)
חוץ מזה, האם יש איזה יתרון בהרכבה מקומית של הרכב ? על פניו נראה שתע"ר יכולים רק לקלקל ;)
בכל מקרה, במחיר הזה אפשר לקנות רוביקון קומפלט אם אני לא טועה - מה היתרון הגדול של הסימן 3 עליו?
חג שמח
גלעד
ל3 יש שני יתרונות מוחצים על הרוביקון - מנוע וגיר. יתרון נוסף פחות משמעותי (תלוי למי) הוא הכיול למשקל גדול יותר (וזה אומר גובה יותר גדול).
חוץ מזה, הרוביקון הוא בהחלט תחרות צמודה מאוד, ואנ מניח שאפילו ללקוח כמו צה"ל זה ברור.
לגבי ה110 - הוא לא זז כמו שזה זז. הוא מרגיש דיפנדר - עצל, איטי, עושה את העבודה כמו שהוא יודע ובלי לעשות עניין, אבל פחות כיפי.. הסגנון שונה, הגישה לחיים שונה. דיפנדר מעייף בכביש ובכלל לא מעייף בשבילים. ה3 לא מעייף בכלל בכביש, אבל יום של נהיגה מהירה בשבילים הוא קשה. מערכת הבקרת אחיזה של לנדרובר לא מתקרבת לLSD + המערכת של ג'יפ, שפשוט עושה את העבודה כמו ג'יפ נעול פעמיים, ו110, כידוע, לא נעול בכלל כשהוא חדש מהחנות. לכן היכולות של ה3 בשטח טכני עולות על אלו של ה110 באופן משמעותי.
ההשוואה מתבקשת, נכון, אבל לא קלה לנו בלי שני כלים, ראש בראש.
אסף.
סופה 3 מול דיפנדר 110:
לדיפנדר יש מרווח גחון עדיף ומתלים נוחים יותר. הוא גדול יותר מבפנים, יש אפשרות ל-9 נוסעים או תא מטען עדיף משמעותית. אישית אני אוהב יותר גיר ידני וזה שבדיפנדר החדש (6 הילוכים) פשוט מעולה, למרות שידית בורר ההילוכים מסורבלת.
לסופה 3 יתרון מוחץ בביצועים בכל מצב, התנהגות כביש ואיכות חיים בכביש בכלל, תנוחת נהיגה וישיבה בכל המושבים, גיר אוטומטי נותן נוחות נהיגה למי שאוהב (אני אוהב פחות, במיוחד מול הגיר המצוין של הדיפנדר החדש) אבל זה אחד הגירים האוטומטיים היותר טובים שנתקלתי בהם, בייחוד בשטח. בשטח הסופה עדיפה בדיונות ועדיפה משמעותית בשפ"צים, מערכת בקרת האחיזה שלה עדיפה + שילוב של דיפרנציאלים מוגבלי אחיזה שנותנים לה יתרון בטיפוס ובתיקול מכשולים גם בשטח טכני, במגבלת מרווח הגחון (שמתקזזת בדגם עם צמיגי 32')
כל זה מזיכרון ומתחושות, והזיכרון שלי טוב. אבל רק מבחן השוואתי ראש בראש ייתן תשובות ברורות.
סופה 3 מול ג'יפ רוביקון אנלימיטד:
ההשוואה לרוביקון די מתבקשת, אבל בתכלס היא תיאורטית בלבד, כי הרוביקון לא מיובא (רק ביבוא אישי) ואת הסופה אי אפשר בכלל לקנות.
השילדות - שילדת רוביקון. לא רנגלר רגיל. הן דומות עד זהות. זו שבסופה/J8 אמורה להיות מחוזקת ואולי פחות גמישה.
מתלה קדמי - דומה עד זהה. מה שיש בסופה הוא למעשה קיט הגבהה של הרוביקון.
מתלה אחורי - עלים מול סליל. יתרון מובהק לרוביקון בנוחות ובמהלך. יתרון לסופה בכושר העמסה.
גודל צמיגים - לרוביקון צמיג 32'. יש סופה עם 32, כך שבעצם זהה לגמרי.
מנוע - הדיזל של VM שמותקן בסופה 3 טוב משמעותית מה-V6 בנזין של הרוביקון. עזוב נתוני הספק מירבי. בחיים האמיתיים הדיזל הזה חזק וגמיש בהרבה, וגם חסכוני ב-25% לפחות. אין לי מושג לגבי אמינות, אבל זה לא אילתור של תע"ר כך שאני לא צופה בעיות כרוניות כמו שהיו בסופות דיזל הישנות. באירופה הרוביקון נמכר עם המנוע והגיר הללו בדיוק.
גיר - הגיר בסופה בעל 5 הילוכים ועדיף משמעותית על גיר 4 ההילוכים ברוביקון. לרוביקון יש אופציה לגיר ידני עם 6 הילוכים, שאני אוהב יותר.
טרנספר - זהה, אבל ברוביקון יחס העברה קצר יותר 4:1 לעומת 2.72:1 בסופה.
סרנים: דנה 44 קדמי בשניהם. דנה 60 אחורי בסופה חזק יותר מהדנה 44 של הרוביקון. לשימושים שלנו זה אוברקיל, לייעוד הצבאי זה מתבקש. יחסי העברה סופיים 4.10 זהים בשניהם.
עבירות: בקרת אחיזה מעולה, זהה בשניהם. דיפ'ים מוגבלי החלקה בסופה מול נעילות נשלטות ברוביקון. אני אישית אוהב ומעדיף נעילות אמיתיות (רצוי אוטומטיות, אבל זה לא תמיד נוח בכביש) אבל אחרי שנוכחתי בתיפקוד המדהים של הדיפ'ים בסופה ממש קשה לי להחליט. עבור שימושים צבאיים הפיתרון של הסופה/J8 כנראה עדיף - הוא פשוט וחסין טעויות. לרוביקון יתרון גדול בזוית הנטישה, אבל הפגוש האחורי שלו מקלקל לו. בסופה היא מוגבלת בגלל הנדנדות של קפיצי העלים, אבל אתה יכול לגרד לה את התחת בסלעים כמה שאתה רוצה. הכל ברזל.
מוט מייצב קדמי - בסופה הוא קשיח, ברוביקון מתנתק חשמלית. ניתן כמובן להתקין את קיט הניתוק גם בסופה או - עדיף יותר בעיני - ניתוק ידני פשוט.
איבזור, איכות - יתרון גדול לרוביקון. מחלונות חשמליים דרך מערכת קול מקורית טובה ובידוד רעשים נורמלי, ועד איכות ייצור טובה יותר. לסופה יתרון גדול במושב אחורי מרווח ונוח שמתאים לבני אדם לעומת הדרגש המקורי של קרייזלר. הגגות (פריק/ברזנט) זהים.
בטיחות: יתרון גדול מאוד לרוביקון עם 4 כריות אוויר ומערכת ESP. בסופה רק 2 כריות ואין ESP. לא ברור למה ויתרו על המערכת הזו. אסף?...
חוסן ועמידות - בסופה אין את פגושי הפלסטיק המגעילים של הרנגלר והרוביקון, אלא פגושי פלדה מסיביים, במיוחד האחורי. ארבע נקודות גרירה ועגינה מסיביות במיקום הנכון, חומרים פשוטים יותר בתא הנוסעים מאפשרים ניקוי ושטיפה בצינור, נקודת כניסת אוויר גבוהה יותר, מערכת סינון אוויר למנוע שמיועדת לעבוד בתנאי מדבר קשים יותר (סופות חול וכאלה). כל האוטו משדר חוסן ועמידות ואתה פשוט לא מפחד להיכנס איתו לצרות בלי חששות משום דבר.
שורה תחתונה - יתרון קל לרוביקון ברוב הפרמטרים. היפוטתית, זה מול זה באותו מחיר, באמת ההשוואה לא עושה חסד עם הסופה. אבל לסופה יש את היתרונות שלה - בעיקר בכל מה שקשור לעבודה מפרכת בתנאים קשים ולכשרון נהיגת השטח המועט שהיא דורשת. הרוביקון קצת יותר אוטו, אבל הסופה היא קצת יותר ג'יפ. זה אוטו מכויל כל כך נכון לשטח, שעושה הכל בעצמו בקלות מדהימה ומאפשר לנהג שלו להתפעל מהנוף ולהישאר רגוע ונינוח. כל אחד ואחד, כולל אמא שלי, היה מטפס ועובר איתה חלק איפה שאנחנו נסענו. ממש לא צריך להחליט מתי לנעול, מתי לשחרר, האם הצבע יישרט, האם לסגור מוט מייצב או לפתוח אותו ואיך זה ישפיע בשפ"צ זה או אחר...
אני מודה שבאתי לנצרת עם ציפיות נמוכות, ולא ציפיתי לתצוגת תכלית שכזו. הסופה 3 באמת הפתיעה אותי ביכולותיה המדהימות ועצם העובדה שאנחנו משווים אותה לרוביקון שהוא האורים והתומים, כבר אומרת הכל. אוטו-אוטו, וחבל שלא נראה אותה באזרחות.
דרור, לדעתי נושא הפגושים הוא לא משנה כי ברור לך שאם הסופה 3 תקבל תקינה אזרחית אז גם בה יותקנו פגושי פלסטיק גדולים.
בקשר לגיר ולמנוע, אם הבנתי אותך נכון, הגיר והמנוע שיש בסופה 3 נמכרים ברוביקון האירופאי. למה לא להביא את הרכב משם ולא מארה"ב? בהנחה שהגיר והמנוע שווים את העלות הנוספת...
בקשר למוגבלי החלקה ולנעילות, האם המוגבל החלקה נשלט ע"י מחשב? זה או מסבך עניינים ? בסה"כ קבלתם רכב שיצא מהניילונים, מה יקרה בעוד שה שנתים אחרי שיטחנו אותם קצת? לך תדע אם כל האוטומציה הזו לא תרד לטמיון.
דרך אגב..
לדעתי הם לא המציאו את הגלגל מחדש.
מה שיש בסופה הזו נלקח היישר מהמלאי במחסני קרייזלר.
הגיר המדובר 545RFE הוא הגיר של גראנד WJ V8. מעניין מאוד איך התאימו אותו למנוע VM.
מה שיש בסרנים מן הסתם, אותן מערכות קוואדרה-דרייב שמותקנים גם בדגמים האחרים של JEEP.
ימים יגידו איך העסק יתפקד בעתיד לאחר ההתעללות שהרכבים יעברו בצבא. שיגרת טיפולים מדויקת ושימוש בשמנים ותוספים מיוחדים הכרחית כאן.
דרור, לדעתי נושא הפגושים הוא לא משנה כי ברור לך שאם הסופה 3 תקבל תקינה אזרחית אז גם בה יותקנו פגושי פלסטיק גדולים.
?.... דיפנדר מגיע עם פגושי ברזל? אז מה הבעיה כאן?
בקשר לגיר ולמנוע, אם הבנתי אותך נכון, הגיר והמנוע שיש בסופה 3 נמכרים ברוביקון האירופאי. למה לא להביא את הרכב משם ולא מארה"ב? בהנחה שהגיר והמנוע שווים את העלות הנוספת...
כי יעלה לך נורא ביוקר, מיכה. כל ענף היבוא האישי הפורח בשנים האחרונות, גם של מכוניות אירופיות ויפניות, מתבסס על ייבוא של יד שנייה עם ק"מ נמוך עד אפסי - מארה"ב. להביא מארה"ב יוצא הרבה יותר זול.
בקשר למוגבלי החלקה ולנעילות, האם המוגבל החלקה נשלט ע"י מחשב? זה או מסבך עניינים ? בסה"כ קבלתם רכב שיצא מהניילונים, מה יקרה בעוד שה שנתים אחרי שיטחנו אותם קצת? לך תדע אם כל האוטומציה הזו לא תרד לטמיון.
אין לי מושג. במיפרט הטכני לא כתוב כלום. בחומר הטכני שנמצא אצל המהנדס הראשי של תע"ר, כתוב Limited Slip Differential. שום דבר מעבר לזה. בביקור במפעל לפני שלקחנו את הג'יפים, אני ראיתי ד'יפ מפורק ולא היה שם משהו מיוחד. במבט ראשון הוא נראה אפילו פתוח למהדרין ללא שום התקן הגבלת החלקה, ואני מנחש שבאמת אין שום דבר אקזוטי בתוך הד'יפים. LSD מטבעו נשחק עם השנים, זה נכון - ודרך אגב - גם ברוביקון יש שני דיפ'ים מוגבלי החלקה וגם נעילות נשלטות... אז בנבלת הסופה 3 שאני מאחל לכולכם, חברים יקרים שלי, לקנות ממכרז של המשטרה/רשט"ג בעוד ארבע-חמש שנים, סביר להניח שאולי כבר תכניסו דטרויט-לוקר מאחור ו-ARB מלפנים... וחסל.
מערכת אלקטרוניות כמו בקרת האחיזה הן פיצ'ר שקיים במחשב הרכב שגם הוא לא ייחודי לדגם הזה אלא משותף לרנגלר ולרוביקון. לא ברור לי למה בדגם הצבאי ויתרו על ESP שהיא מערכת שמצילה חיים. אולי הדרישות מרכב צבאי מתנגשות עם המערכת הזו? אסף?...
...
דרך אגב..
לדעתי הם לא המציאו את הגלגל מחדש.
מה שיש בסופה הזו נלקח היישר מהמלאי במחסני קרייזלר.
הגיר המדובר 545RFE הוא הגיר של גראנד WJ V8. מעניין מאוד איך התאימו אותו למנוע VM.
מה שיש בסרנים מן הסתם, אותן מערכות קוואדרה-דרייב שמותקנים גם בדגמים האחרים של JEEP.
ימים יגידו איך העסק יתפקד בעתיד לאחר ההתעללות שהרכבים יעברו בצבא. שיגרת טיפולים מדויקת ושימוש בשמנים ותוספים מיוחדים הכרחית כאן.
זה בדיוק מה שכל כך טוב באוטו הזה. שום דבר מיוחד אלא נבירה בערימת חלקים קיימת, ובחירת החלקים הנכונים, הטובים והחזקים והמתאימים יותר, בלי להתפשר על מנוע מביך, גיר מיושן, יחסי העברה לא מתאימים וסרן קדמי גבולי, כמו ברנגלר הרגיל. ואלה רק שלוש דוגמאות מייצגות לאיך יצרן בעל מוניטין חוסך על הלקוחות שלו כמה גרושים ומקלקל רכב שהיה יכול להיות לא פחות מאשר מבריק.
אין ב-J8/סופה 3 שום התחכמות טכנולוגית וזה נהדר. פשוט נהדר! כי אני לא צריך להסביר לכם מה סופם של כל הגאדג'טים המיותרים - היצרן מלהטט בהם לצורך יחסי הציבור שלו, כתבי הרכב מתפעלים, ומי שנשאר אחר לשלם את המחיר ולהיתקע עם מפלצת מוצצת וכיס מרוקן, זה הלקוח.
אתה יודע, כשבונים לצבא אז בונים כמו שצריך. מצחיק אבל ככה.
דיפנדר מאיזו שנה מגיע פגוש ברזל מהאולם תצוגה? גרסת 2008-9?
בומס הקופץ
10-04-09, 16:58
מה התפקיד של תע"ר בכל הסיפור הזה? על פניו זה נשמע כאילו הביאו את הג'יפ מושלם מארה"ב, אז מה תפקידו של המפעל הציוני בכל הסיפור הזה?
תפקידו של המפעל הישראלי הוא להרכיב. זה על פניו. אבל יש יותר מזה - קרייזלר, כשנכנסו לפרוייקט הזה, התייעצו ולא מעט עם מפעל ההרכבה היחיד שהסב באופן סדרתי ג'יפים ארוכים 3 דלתות לצבאיים עם 5 דלתות. יש בJ8 לא מעט מהתוצאה של נסיון החיים של תע"ר.
מעבר לכך, תע"ר כן שיפרו את המתלים ואת גודל הגלגלים, והעלו את המשקל הכולל ל3.5 טון, אבל משרד התחבורה, ככל הנראה, לא יאשר להם למכור את השיפורים בארץ, ורק הלקוחות באסיה או באפריקה יהנו מזה. זה שהשיפורים עברו ניסוי של מעבדה מוסמכת - לא מעניין, זה שתע"ר היצרן - לא מעניין. את הפקידים לא מעניין שתע"ר יכולים ורוצים לשפר - הפקידים רוצים חיים קלים.
זה מה יש.
אסף.
בכלל לא ברור אם פרוייקט הסופה 3 "יתרומם" או שזו בכלל לא ביצה שלא נולדה. למרות כל ההתלהבות, יכול היות שזה פרוייקט שבסוף לא יתרומם :(
אבל...
הרכב הזה כבר רשם תרומה גדולה בתחום ה 4X4 בישראל.
לראשונה , יש פה הסכמה גורפת לגבי יעילות של SLD.
לא צריך לדפדף הרבה אחורה, ולראות שבסקירות על דיפרנציאלים, ובכל מני ההערות שנזרקו פה באתר, SLD לא ניספר, לא נחשב, לא קיים עד בוז בוטה ;)
אני חושב שהגיע הזמן שנתחיל להחשיב SLD, בעיקר ברכבים בהם זה מלווה ב ESP.
זו קומבינציה די נפוצה ב SUV חדשים, מסתבר שסט טוב יכול לספק תוצאות טובות, לא תמיד יש צורך לרוץ ולהשקיע אלפי שקלים רק בגלל כל מני סטיגמות.
זו לא הסכמה גורפת. זה מקרה פרטני של LSD יעיל במיוחד, משולב בבקרת אחיזה יעילה במיוחד. שילוב שבמקרה הזה נותן תוצאה פנומנלית.
אישית אני מעדיף דיפרנציאל שממש ננעל. מכנית.
הוא יכול להיות אוטומטי, או נשלט.
אבל תחשוב עכשיו מנקודת המבט של צבא - בצבא לא כולם מקבלים הכשרה ברמה של יחידת ניוד. רוב הנהגים בקושי יודעים להניע רכב ולהזיז אותו ממקום למקום בלי לפגוע במשהו בדרך. עכשיו לך ותיקח חייל בן 18 וחצי (או קצין בן פחות מ-20) שכל נסיונו בנהיגה מתמצה בחצי שנה על הקורולה האוטומטית של אמא שלו, (וגם זה רק בסופ"שים), שים אותו על ההגה של ג'יפ ותשלח אותו לשטח. במקרה הטוב אין לו נסיון. במקרה הנפוץ - לא נסיון ולא כישרון. במקרה הרע - לא נסיון ולא כישרון + הרבה מאוד ביטחון עצמי מופרז של נער מתבגר בן 18 וחצי.
שים אחד כזה על רכב כפול נעילות אוטומטיות, וקיבלת אסון שמחשב להתרחש בכל רגע, בעיקר בכביש. שים אותו על רכב עם שתי נעילות נשלטות - ועד שהוא ילמד לנהוג בו כמו שצריך הוא יצטרך להשתחרר, והצבא יוציא מיליונים על תחזוקה ותיקונים...
הפיתרון הזה טוב כי הוא פשוט. שקוף למשתמש ועובד מצוין. לא משנה איך אתה נוהג וכמה נסיון יש לך - כוון את ההגה וסע.
מנסיון עם כל סוגי ה-SUV ורכבי השטח, עוד לא נתקלתי ב-LSD שבאמת עבד טוב, בטח לא כמו זה. אז ההתלהבות שלך מוקדמת - כי עדיין יש סיטואציות בהן הייתי מעדיף בפירוש נעילה אמיתית.
יש LSD ויש LSD. רוב מה שנמכר הוא של בערך 20%, זה של הרבה יותר. הTRAC-LOCK של דנה נותן יותר מLSD אחר בעיקר בגלל השילוב עם מערכת בקרת אחיזה טובה באמת. זו הפעם הראשונה שאני נתקל בשילוב כל כך יעיל. יכול להיות שזו סנונית ראשונה, יכול להיות שהברקה חד פעמית. אגב, בצ'רוקי החדש יש אותה מערכת בדיוק.
למרות זה, השורה התחתונה היא שאני, אישית, עדיין מעדיף דטרויט בסרן האחורי. היו מקומות שדרור נהג כמו חולוני ממוצע, והמערכת המתוחכמת לא יכלה להתמודד עם זה. הורדת הרגל מהגז פתרה את הבעיה. בלי להיכנס לפרטים מדובר בסיטואציה שבה נעילה אחורית אמיתית היתה פותרת את הבעיה מראש.
אסף.
LSD בלי הבקרת אחיזה לא ממש שווה ברכב שטח, אתה חייב להיות בתנועה כל הזמן כדי שתהיה אפקטיביות וגם היא חלקית ליכולת העברת התנועה לגלגל עם האחיזה.
ברכב קרבי שנע בצורת תנועה שמחייבת עצירות מנהלתיות או מבצעיות אם זה בשיירה או בפחות מכך לא תמיד אפשר לעצור במקום שנוח להתחיל תנועה- ברכב עם נעילות זה פחות משמעותי אבל לנהג הצה"לי הממוצע אין נעילות ואז זאת יכולה להיות בעיה קשה.
ה-LSD משלים את הבקרת אחיזה בהפחתת ההשהייה לעצירת הגלגל הסורר.
אם יצא לך להסתכל על עבודת מערכות בקרת אחיזה בתנאי שטח בעייתיים כמו דרדרות לדוג' בתחילת תנועה מעמידה אז זה נראה כמו רכב פיסח שגורר כל פעם גלגל אחר.
תחבר את זה עם ק"מ רב בשטח ומשקל גבוה והתוצאה תהיה שבקרת האחיזה תגמור את הברקסים, הצמיגים ולא תהיה יעילה לאורך זמן.
אגב אני לא בטוח שביצעו חשיבה מעמיקה כ"כ לגבי יתרונות המערכות מול נעילות נשלטות אבל הם בטח מרוויחים ממנה.
יש כאן מערכת שלא דורשת התערבות ושיקול דעת מפעיל-ע"ע אי-ניצול הטורסן בהאמרים שגרם לכמה תיבות העברה מנופצות בגלל תפעול לא נכון וכך הגיעו למצב שיש סוג של נעילה שבכוונה לא מלמדים אנשים איך להשתמש בה או כלל על קיומה כדי לא לגרום נזק לרכבים.
זה בדיוק העניין. קח את הפקידה הפלוגתית, תעביר לה השתלמות של 10 דקות ("את רואה את המחוג הזה? קוראים לזה מד סל"ד. תשמרי אותו על קצת יותר מ1 , כווני את ההגה וסעי" ) והיא יכולה להגיע לאן שצריך. בלי לדעת מה לשלב, מתי לשלב, על מה ללחוץ ומה לעשות. אפילו כמעט לא הורדנו אוויר מהגלגלים.
זה מה שצבא צריך. אוטו שלא צריך לדעת לנהוג בו.
אני מניח ש JEEP כן חשבו על זה, כי את אותם סרנים יש להם גם בגרסה פתוחה.
אסף.
זה בדיוק העניין. קח את הפקידה הפלוגתית, תעביר לה השתלמות של 10 דקות ("את רואה את המחוג הזה? קוראים לזה מד סל"ד. תשמרי אותו על קצת יותר מ1 , כווני את ההגה וסעי" )
אסף.
אסף,
אתה מכיר את הדרישה הבסיסית של צבא ארה"ב ממפתחי רכב היבשה כשפתחו את מכרז ההאמר שבאה לידי ביטוי במשפט אחד ?
למען הסר כל ספק - נעילה מלאה, טובה יותר אין ויכוח (והכי טוב מה שיש בטרקטור - דווושה שלוחצים, עם העקב, שומעים את הפין נכנס והדיפ' נעול, לא אויר, לא חשמל ..., עובד ;)).
אבל,
1- מהתאורים שלכם את החייל הישראלי, אפשר לחשוב, שנהג ה 4X4 הישראלי הממוצע זה רמה אחרת :confused: בסופו של יום, זה אותו דבר, רק יותר מבוגר, ולא בטוח שעבר אפילו יום הדרכה, שלא לדבר על שבוע. כמה פעמים אתם שומעים בקשר את המדריך שמסביר לקבוצה שנוסעת לידכם, עכשיו לשלב, עכשיו LOW....
היום עליתי לחירבת סומק מדרום (בכרמל), שתי גרנד ויטארות _06 + 08), אחת אפילו לא מוגבהת, בדרך פגשנו טארנו נלחם במדרגת סלע, הסריח- שורף את הקלאץ'. שאלתי אותו אם הוא בLOW הוא אמר שלא, הוא חושב שלא צריך :rolleyes:
בקיצור, כל מה שאמרתם על החייל הישראלי נכון לגבי 80-90 % מנהגי ה 4X4.
2- דרור, אולי שילוב נדיר, אבל כפי שאסף אמר, זה כבר חלק מהצירוקי החדש. להערכתי אנחנו נראה יותר ויותר SUV שבהם השילוב של LSD ובקרת משיכה ממוחשבת נותן ביצועים איכותיים.
3- בואו נשמור על פורפורציות, רוב רכבי ה SUV יצטרכו נעילות, באמת, 5 פעמים בחודש (הגזמתי?), לחצי שעה ופחות כל פעם.
אף אחד מהם לא באמת צריך נעילה לשעות של נהיגה - אין שום סכנה אמיתית של התחממות (יש רכבים שיש להם ניתוק למערכת בקרת המשיכה. בזמן נסיעת שטח, מתחת למהירות מסויימת, מנתקים ע"מ למנוע בלאי ועומס על הבלמים. במעבר קשה מחברים חזרה ע"מ לקבל אפקט של נעילה)
כבר היום, גם אם זה לא הרמה של השילוב של הסופה 3, לחלק מה SUV יש סט שיעביר אותו את כל המקומות שנעילה מלאה תעבור. נכון, זה לא יזחול חלק, אולי יהיה איזה "פירפור" קטן, אבל לא זה מה שיתקע את הרכב.
4- במקרה ש LSD ובקרת משיכה סבירים מגיעים עם הרכב השאלה האם יש הצדקה להשקעה של אלפי ש"ח רק ע"מ לעבור 2 מעברים בחודש, מעט אלגנטי וחלק יותר?
עד היום, כל פעם שמישהו כותב "קניתי ג'יפ, מה משפרים?" ישר מכניסים לו נעילה לרשימת קניות.
כל מה שנסיתי להאיר \ להעיר - לא בטוח. נכון להיום בחלק הרכבים החדשים מגיעים תחליפים, שלפחות לדעתי, מספקים בהחלט.
אבל,
1- מהתאורים שלכם את החייל הישראלי, אפשר לחשוב, שנהג ה 4X4 הישראלי הממוצע זה רמה אחרת :confused: בסופו של יום, זה אותו דבר, רק יותר מבוגר, ולא בטוח שעבר אפילו יום הדרכה, שלא לדבר על שבוע. כמה פעמים אתם שומעים בקשר את המדריך שמסביר לקבוצה שנוסעת לידכם, עכשיו לשלב, עכשיו LOW....
היום עליתי לחירבת סומק מדרום (בכרמל), שתי גרנד ויטארות _06 + 08), אחת אפילו לא מוגבהת, בדרך פגשנו טארנו נלחם במדרגת סלע, הסריח- שורף את הקלאץ'. שאלתי אותו אם הוא בLOW הוא אמר שלא, הוא חושב שלא צריך :rolleyes:
בקיצור, כל מה שאמרתם על החייל הישראלי נכון לגבי 80-90 % מנהגי ה 4X4.
המודגש הוא ההבדל העיקרי והמהותי,
מבוגר הרבה פעמים שווה יותר שיקול דעת, אין מה לעשות-ככה זה עובד, במיוחד אם אתה לא נהג מקצועי לצרכי שטח.
המשמעות של אי-עליה לחירבת סומק ושריפת המצמד היא סה"כ הפרעה לטיול ומימוש זכות הגרר בביטוח, אני יוצא מנקודת הנחה שצבא עשית אז יש לך מושג מה המשמעות של כלי אחד פחות החיילים שעליו שעולה לג'בל זובי בדרך למשימה בחירבת א-טנק.
עכשיו הנהג צריך לעשות את זה עם רכב ששוקל 3.5 טון+מצב עפיצות ושביזות מתקדמים ובלילה..
בין השאר בגלל הדברים האלו יש ברזול יתר ברכבים צבאיים-המשמעות של כשל מרכיב תופסת משמעות כבדה ברבה ואם אתה יכול להכניס מערכת שתעזור אז למה לא?
יופי של כתבה...
מאחר והמחיר הוא גורם חשוב (גם אם זה תיאורטי..)..
מה העלות המשוערת של יבוא אישי מאירופה של הרוביקון דיזל ??.
להערכתי פחות מ- 300K ש"ח..
בהתחשב במה שכתבתי...בשורה התחתונה הרוביקון דיזל עדיף..
רנגלרים עם המנוע הזה לא מיובאים לישראל בכלל - אז בכלל לא בטוח שתוכל להביא רוביקון דיזל גם אם תרצה ותוכל לשלם.
צריך לברר את זה.
2 רנגלרים לפחות מונעי דיזל יובאו לארץ. שניהם לא רוביקון אבל זה לא באמת משנה.
אם אני זוכר נכון, בדף תקינה שקיבלתי בחולון לרוביקון הופיעו גם הנתונים של ה-2.8.
אגב, ככל הידוע לי אין שידוך של אוטומט לדיזל באירופה.
יניב
[quote=דרור ברלי;242005]זו לא הסכמה גורפת. זה מקרה פרטני של LSD יעיל במיוחד, משולב בבקרת אחיזה יעילה במיוחד. שילוב שבמקרה הזה נותן תוצאה פנומנלית.
אישית אני מעדיף דיפרנציאל שממש ננעל. מכנית.
הוא יכול להיות אוטומטי, או נשלט.
זה לא בעייתי שה-LSD יעיל רק לזמן מוגבל בלבד ולאחר מכן הופך לדיפרנציאל פתוח...
בג'יפ חדש זה לא בא לידי ביטוי אבל לאחר שנים...
לאחר שנים, שום מערכת בשום רכב כבר לא עובדת כמו חדשה...
כולנו יודעים על כשלים במכלולים שונים. על נעילות שלא תפקדו, נשברו, נשחקו, לא השתחררו.
מנועים שהתבלו, גירים שקרסו, בעיות חשמל.... וזה בכל דגם של רכב שאני מכיר בעולם. להמשיך?
המכלול המדובר מתפקד מצוין כשהוא חדש. מה היה אית ובעוד חמש שנים ו-200,000 ק"מ? מי אני שאתנבא? זה בדיוק מה שכל כך מצחיק אותי אצל קולגות שבוחנים רכב מסוים, נגיד טויוטה למשל, ויודעים לספר לקוראים שלהם בביטחון גמור שהוא יהיה אמין לחלוטין וישמור על ערכו... למי ניתנה הנבואה, למי?
כשאתה מקבל רכב חדש למבחן, הוא חדש ויחסית בתול. זה המצב היחיד בו אתה יכול לשפוט את כל המכוניות החדשות מסוגו. להעריך את תיפקודו. מה יקרה בעוד כמה שנים - אלוהים גדול.
יתרון מובהק לרוביקון שלא הוזכר עד כה, הוא זמינות שיפורי Bolt On .
למעט אם ייצאו שיפורים דומים ל J8 ובהנחה ויתאימו אחד לאחד לסופה .
בדומה לשיפורי YJ שכשלו במבחן התוצאה בסופה .
בדומה ...
זו באמת אחת הבעיות.
J8 אינו זהה ל-JK.
J8 הוא דגם צבאי לייצוא, ולא נמכר בארה"ב כלל, ולפי מה שאני קורא בכל מיני פורומים, הם דווקא מאוד רוצים אותו שם... באמריקה הכל עניין של ביקוש - ראה מה קרה עם ההאמר H1 אחרי מלחמת המפרץ הראשונה. אם תהיה דרישה J8 יימכר ובגדול.
ההבדלים בינו לבין JK אנלימיטד הרבה פחות קריטיים מאשר היו בין רנגלר YJ קטן וקל לסופה ישראלית ארוכה וכבדה.
המנוע והגיר טובים מאלה של רוביקון. אין מה לשנות.
השילדה היא שילדת רוביקון מחוזקת
המתלה הקדמי הוא קיט הגבהה לרוביקון.
סרן קדמי זהה (ללא הנעילה).
יחס העברה סופי זהה.
רק מאחור זה סיפור שונה לחלוטין: קפיצי עלים, תושבות שונות, סרן אחורי שונה.
חלק גדול מהפיצ'רים של הרוביקון בהחלט ניתנים להתקנה ב-J8:
יחס העברה 4:1 לטרנספר?
מוט מייצב קדמי מתנתק?
גלגלים בטוח ניתן להגדיל. J8 יסתדר עם זה בלי בעיה. הוא בנוי נכון ופשוט זועק לזה.
קפיצים אחוריים ניתן לשנות ולשפר ללא הגבלה כמעט - זה יתרון עצום של קפיצי עלים.
אין לי ספק בהשוואה ישירה מול הרוביקון J8 סטנדרטי עם כל מצוינותו אולי לא ינצח, אבל בגדול - הפשטות והחוסן של רכב צבאי הופכת אותו לאוטו בנזונה לחובבי ההארדקור.
אני די סקפטי אם נראה כאלה אזרחיים בישראל - חדשים או משומשים. אבל לחלום מותר.
חלק גדול מהפיצ'רים של הרוביקון בהחלט ניתנים להתקנה ב-J8:
יחס העברה 4:1 לטרנספר?
מוט מייצב קדמי מתנתק?
גלגלים בטוח ניתן להגדיל. J8 יסתדר עם זה בלי בעיה. הוא בנוי נכון ופשוט זועק לזה.
קפיצים אחוריים ניתן לשנות ולשפר ללא הגבלה כמעט - זה יתרון עצום של קפיצי עלים.
אין לי ספק בהשוואה ישירה מול הרוביקון J8 סטנדרטי עם כל מצוינותו אולי לא ינצח, אבל בגדול - הפשטות והחוסן של רכב צבאי הופכת אותו לאוטו בנזונה לחובבי ההארדקור.
אני די סקפטי אם נראה כאלה אזרחיים בישראל - חדשים או משומשים. אבל לחלום מותר.
לגבי פיצ'רים מהרוביקון, רובם יצטרכו התאמה, שעלולה לגרום לבעיות כיול (כגון יחס משקל), ותלאים למינהם .
דוגמא קלאסית היא קיט הגבהה והתאימות המלאה שלו ל JK לעומת אי תאימות ל J8 .
תאימות מלאה משמעותה בחינות בלימת "הצבי הצפוני" (בלימת חירום), איזון משקל בין המתלים האחוריים לקדמיים, נוחות נסיעה, אורך זרועות, וכו' . כל אילו עוברים בדיקות קפדניות על ידי יצרני הקיטים של הדוד סם .
לגבי הארדקור, חשוב לזכור שהרבה TJs שנולדו נוחים ומפנקים, הפכו בארה"ב להארדקור .
מה שמביא אותי להסיק ש JK Unlimited מפנק יוכל להפוך להארדקור ,אך לא להיפך, ואני חושב שזהו עוד יתרון מובהק לרוביקון .
ללא כל ספק אני חושב שה J8 רכב אדיר ולא אתנגד לאחד כזה בחניה שיארח חברה ל TJ שלי :-) .
אופיר, מספר קיטים שונים של JK הורכבו על ה J8 (מלפנים כמובן) - והם מתאימים בול (למרות שנותנים מעט פחות הגבהה). הקפיץ המקורי של הJ8 הוא קפיץ הגבהה של JK בעצמו. הממוגן יצא מהמפעל ללקוח עם קפיץ הגבהה של 4" של JK. חשוב להדגיש שזה בוצע על ידי מי שמרכיב את הג'יפים ועבר גם בדיקת יציבות, מה שנותן מידה רבה של ביטחון בהתאמות כאלו. הקדימה זהה, עם הבדל קטן במשקל. הסיפור זה האחורה, שכרגע יש בעולם רק קיט אחד טוב שאני מכיר בשבילו (הפרבוליים של המתלם).
אסף.
מה בעצם התרוץ של מדינת ישמעל באשר ללמה לא למכור רכבים לנתינים פה ?
לא ניראה לי שזה המשקל של 3.5 טון ? ..
-----
בשורה אחרונה, אולי כדאי לכתוב מכתב לשר המשטרה, הוא יוכל לגבות הרבה יותר מיסי דמי לא יחרץ על כמות גדולה יותר של ג'יפים בכבישים .. חומר למחשבה .. לא ?
מה בעצם התרוץ של מדינת ישמעל באשר ללמה לא למכור רכבים לנתינים פה ?
לא ניראה לי שזה המשקל של 3.5 טון ? ..
פשוט כי לא משתלם כלכלית לייצר פה רכבים, יותר זול בארה"ב\המזרח.
ברכב לשימוש צבאי זה משתלם, כי את החלקים מקבלים ב"מתנה" (דולר סיוע).
אופיר, מספר קיטים שונים של JK הורכבו על ה J8 (מלפנים כמובן) - והם מתאימים בול (למרות שנותנים מעט פחות הגבהה). הקפיץ המקורי של הJ8 הוא קפיץ הגבהה של JK בעצמו. הממוגן יצא מהמפעל ללקוח עם קפיץ הגבהה של 4" של JK. חשוב להדגיש שזה בוצע על ידי מי שמרכיב את הג'יפים ועבר גם בדיקת יציבות, מה שנותן מידה רבה של ביטחון בהתאמות כאלו. הקדימה זהה, עם הבדל קטן במשקל. הסיפור זה האחורה, שכרגע יש בעולם רק קיט אחד טוב שאני מכיר בשבילו (הפרבוליים של המתלם).
אסף.
קדימה מתאים בול ... עם הבדל קטן במשקל, אחורה סיפור ... לזה התכוונתי .
אין קיט שהוא Bolt On בלי כאב ראש של התאמות .
עד סוף שנות ה 90, מס הקניה על הג'יפים תוצרת תע"ר היה נמוך משמעותית משל רכב מייובא. בתקופה ההיא סופה קצרה עלתה פחות מ 100 אלף ש"ח. היבואנים פנו למדינה בבקשה להטיל מס מלא על תוצרת תע"ר. לשיטתם, היתרון לא הוגן. מה שמקובל בכל מקום בעולם - הגנה על תוצרת מקומית - נתפס כלא הוגן. נו טוב, הם יבואנים, יש להם סיבה ברורה לדרישה הזו. הדבר המוזר הוא שהמדינה נעתרה לבקשה המוזרה הזו, והחליטה שאין להגן על התוצרת המקומית. לכן, היום, אותו מס של 81% יש על מכונית תוצרת חוץ ועל מכונית תוצרת הארץ. וזה בדיוק מה שגרם לזה שתע"ר לא מסוגלים להיות תחרותיים במדינה שהם חלק מהתעשייה שלה. זו הסיבה שמפעל של יותר מ 1000 עובדים בימי הברנדה והטרנזיט, ו 700 עובדים בימי הסופה - הפך למפעל של 300 עובדים בסוף ימי הסופה, 150 עובדים בימי הסופה 2, ומשהו כמו 15 עובדים היום.
אסף.
מצאתי את הקישור הזה באחד הפורומים האמריקאים. אם המחיר יהיה נכון יהיה אפשר לייבא. http://jalopnik.com/5201252/aev-j8-milspec-a-jeep-j8-built-for-civilians
הסיפור זה האחורה, שכרגע יש בעולם רק קיט אחד טוב שאני מכיר בשבילו (הפרבוליים של המתלם).
אסף.[/QUOTE]
אסף,מה זה בדיוק עלים פרבולים?
האם נכונות השמעות שהסופה סימן- 3 לא התקבלה ע"י צ.ה.ל. הצבא רוצה שינויים להחליף את הקפיצים לעלים מקדימה, בעיה של איחסון מאחור.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.