צפייה בגרסה מלאה : רעידות בזמן נסיעה, סוזוקי סמוראי
שלום, בימים באחרונים נתקלתי בבעיה בג'יפ שלי (מסוג סוזוקי סמוראי שנת 96, ידני), בנסיעה של יותר מכמה דקות אני מרגיש שהג'יפ לא "סוחב" (בקושי מגיע להילוך שלישי), בנוסף במהירות של יותר מ-70 קמ"ש מתחילות רעידות חזקות מאוד. בג'יפ יש בעיה ידועה שכשיש מעט דלק במיכל הוא מתחיל לגמגם (זה קרה לי כמה פעמים בחודשים האחרונים) אז אני נוטה לחשוב שהבעיה היא במשאבת דלק \ מסנן דלק שחשבתי לנסות להחליף לבדי. רעיונות \ הצעות? אגב, כשאני פותח את מכסה המנוע אחרי נסיעה (וכשהג'יפ לא סוחב) אני מריח ריח שרוף תודה
שלום לך
האם הסמו שלך מוזרק?
שלום לך
האם הסמו שלך מוזרק?
כן,
אני עשיתי איזון גלגלים וזה פתר לי את הבעיה של רעידות בין 75-85 קמ"ש.
אני עשיתי איזון גלגלים וזה פתר לי את הבעיה של רעידות בין 75-85 קמ"ש.
חשבתי על זה, אבל התופעה התחילה במקביל לחוסר סחיבה של הג'יפ גם במהירויות נמוכות ככה שאני יותר נוטה לחשוב שמדובר בשני סימפטומים של אותה בעיה.
שאני אומר חוסר סחיבה אני מתכוון שבקושי אני מצליח לעבור את החמישים וכשאני כבר עובר מתחילות רעידות ממש חזקות.
בגלל זה נראה לי שהכיוון הוא יותר משאבת דלק \ אוויר וכו' ?
אגב, כשאני פותח את מכסה המנוע אחרי נסיעה (וכשהג'יפ לא סוחב) אני מריח ריח שרוף תודה
מה מצב הקלאץ'??
הריח השרוף זה הדבר שאני הייתי הכי מוטרד ממנו. תבדוק טוב מאיפה זה מגיע!
צביקה קרבורטור
11-04-09, 12:58
שלום, בימים באחרונים נתקלתי בבעיה בג'יפ שלי (מסוג סוזוקי סמוראי שנת 96, ידני), בנסיעה של יותר מכמה דקות אני מרגיש שהג'יפ לא "סוחב" (בקושי מגיע להילוך שלישי), בנוסף במהירות של יותר מ-70 קמ"ש מתחילות רעידות חזקות מאוד. בג'יפ יש בעיה ידועה שכשיש מעט דלק במיכל הוא מתחיל לגמגם (זה קרה לי כמה פעמים בחודשים האחרונים) אז אני נוטה לחשוב שהבעיה היא במשאבת דלק \ מסנן דלק שחשבתי לנסות להחליף לבדי. רעיונות \ הצעות? אגב, כשאני פותח את מכסה המנוע אחרי נסיעה (וכשהג'יפ לא סוחב) אני מריח ריח שרוף תודה
שלום רב !
בדוק והחלף את הפריטים הבאים, מסנן דלק סתום , ממיר קטליטי או דוד פליטה סתום, קלאץ מחליק, ולחץ משאבת הדלק.
בברכה
צביקה
כרגיל צביקה הוא האוטוריטה בתחום
אם הןא אומר ......תעשה.
שלום רב !
בדוק והחלף את הפריטים הבאים, מסנן דלק סתום , ממיר קטליטי או דוד פליטה סתום, קלאץ מחליק, ולחץ משאבת הדלק.
בברכה
צביקה
היי,
חשבתי לנסות לתקן לבד, האם לדעתך זה אפשרי? אין לי ידע בתחום אבל יש לי חוש טכני מפותח.
האם ניתן לקבל קצת יותר אינפורמציה על הנושאים הבאים:
החלפת מסנן דלק סתום
בדיקת ממיר קטליטי
לחץ משאבת דלק
בכל מקרה, כדי שלא יעבדו עלי במוסך, כמה צריך לעלות התיקון לבעיה הזו?
תודה רבה!
בעבר הייתה לי בעיה דומה של גמגומים ובעיות סחיבה , מתברר שהמחשב רכב שלי היה קצת פגום , נשלח לשיפוץ הכל פיקס .
תעשה סריקה למחשב רכב
[quote=idanhahn;242048]היי,
חשבתי לנסות לתקן לבד, האם לדעתך זה אפשרי? אין לי ידע בתחום אבל יש לי חוש טכני מפותח.
החלפת מסנן דלק סתום
בקשר למסנן דלק , אז אןם לא שינוי בין השנים כי ל 93 אז המסנן דלק יושב ,
ליד הגלגל האחורי ימני של האוטו , זה ממש פשוט להחליף אותו ,
מסנן דלק עולה 10 עד 13 שקלים בכל חנות חלפים,
רק את צריך להקפיד שהכניסה והיציאה יהיהו במקומות הנכונים בדרכך כלל יש חץ על המסנן ,
אוהד
צביקה קרבורטור
12-04-09, 17:30
[quote=idanhahn;242048]היי,
החלפת מסנן דלק סתום
בקשר למסנן דלק , אז אןם לא שינוי בין השנים כי ל 93 אז המסנן דלק יושב ,
ליד הגלגל האחורי ימני של האוטו , זה ממש פשוט להחליף אותו ,
מסנן דלק עולה 10 עד 13 שקלים בכל חנות חלפים,
רק את צריך להקפיד שהכניסה והיציאה יהיהו במקומות הנכונים בדרכך כלל יש חץ על המסנן ,
אוהד
אוהד ידידי יעל 2,שלום רב וחג שמח !
קרא שוב את תחילת השרשור, מדובר בסמוראי שנת יצור 96, מוזרק כמובן, ומסנן הדלק ממתכת, והוא אינו יושב במקום שציינת, ועלותו גבוהה בהרבה, מהסכום שציינת.
לא נורא לפעמים טועים , טעים טעיתי טעית טועים......
חג שמח , נסיעה זהירה ובטוחה !
צביקה
תודה רבה לכולם,
המוסכניק טוען שמדובר בממיר קטליטי פגום (הממיר לא הוחלף מעולם - כלומר הוא חוגג בר מצווה השנה), עלות החלק כ- 800 ש"ח (לא מקורי וללא עבודה).
מה אורך החיים של ממיר קטליטי מקורי?
מה דעתכם על המחיר? (חיפשתי בחנויות חלפים באיזור חיפה ןלא מצאתי חנות שמוכרת ממיר קטליטי לסמוראי)
חג שמח,
עידן
אגב, עלה רעיון שתדלקתי בדלק באיכות לא טובה, תחנת דור אלון בחיפה (לפי המוסכניק הם לא משהו), אז פירקתי את הצינור גומי של הדלק מהמיכל ושאבתי עם צינור - עבודה יפה :). לצערי, בינתיים לא נראה לי שזו היתה הבעיה, הג'יפ עדיין לא סוחב טוב...
צביקה קרבורטור
12-04-09, 23:08
תודה רבה לכולם,
המוסכניק טוען שמדובר בממיר קטליטי פגום (הממיר לא הוחלף מעולם - כלומר הוא חוגג בר מצווה השנה), עלות החלק כ- 800 ש"ח (לא מקורי וללא עבודה).
מה דעתכם על המחיר? (חיפשתי בחנויות חלפים באיזור חיפה ןלא מצאתי חנות שמוכרת ממיר קטליטי לסמוראי)
חג שמח,
עידן
אגב, עלה רעיון שתדלקתי בדלק באיכות לא טובה, תחנת דור אלון בחיפה (לפי המוסכניק הם לא משהו), אז פירקתי את הצינור גומי של הדלק מהמיכל ושאבתי עם צינור - עבודה יפה :). לצערי, בינתיים לא נראה לי שזו היתה הבעיה, הג'יפ עדיין לא סוחב טוב...
שלום רב !
הממיר חגג בר מצווה, מזל טוב לנער, הגיע הזמן להחליפו בחדש.
החלפת ממיר תחליפי ב800 שקל הוא מחיר סביר, אלא אם אתה מחפש החלפת דוד דמוי ממיר, שעלות כמחצית, אך הוא גורם לזהום האוויר, ועלול לגרום להכשלתף בזמן מבחן הרשוי השנתי.
הנזק היחיד שיכול להגרם בתדלוק, וגם להשפיע על הממיר הוא תדלוק בדלק עם אשלגן/עופרת, בגורם לקיצור חייו המידי של הממיר, מכיוון שלא ניתו להשיג היום דלק עם אשלגן, גם אוקטן 96 הוא נטול עופרת, אני פוסל אפשרות זאת על הסף.
האפשרות שנדלק מהול היא אפשרית, אך סכוייה נמוכים במקרה שלך.
בהאפשרות שהממיר סתום, והוא חוסם את מעבר גזי הפליטה הוא גבוה מאד, והחלפת הממיר, תהפוך את המנוע ל"טורבו", והתאוצה תשתפר לאין ארוך, ותצרוכת הדלק תרד.
אל תמתין והחלף את הממיר כבר מחר.
אל תשכח לחזור ולהודות לי.
את החשבון תקבל בדואר.
בברכה
צביקה
אל תחשוב אפילו על ממיר מקורי
צר לי לבשר לך אבל מחירו עומד על 5700 ש"ח לפני מע"מ (מכשירי תנועה בחיפה) כן.. כן..
בכל אופן ממיר תחליפי עושה את העבודה אז אל תדאג...
צביקה קרבורטור
13-04-09, 17:06
תודה רבה לכולם,
י עם צינור - עבודה יפה :). לצערי, בינתיים לא נראה לי שזו היתה הבעיה, הג'יפ עדיין לא סוחב טוב...
שלום רב !
עשיתי תחקיר וסקר שווקים בשבילך, ונגשתי למכון אגזוזים הסמוך למקום עבודתי בנתניה, ושאלתי מחירו של ממיר תחליפי, תוצרת ארצות הברית, ב500 שקל בלבד כולל עבודה !
באם אתה מוכן להגיע לנתניה ולחסוך 200 שקל ויותר, צור איתי קשר בפרטי, או בטלפון הרשום
בחתימתי, אם עדיין לא החלפת.
בברכה
צביקה
תודה צביקה וחג שמח!
אני חיפאי כך שנסיעה לנתניה במצב שבו הגיפ נמצא לא באה בחשבון.
בהמשך לדיון הקודם, לאחר החלפת הדלק הבעיה לא נפתרה, שוב הרגשתי שלאחר נסיעה קצרה הגיפ לא סוחב ועולה ריח שרוף, לאחר נסיונות ונסיעות מבחן לאיתור הבעיה שמתי לב לדברים הבאים: כאשר הגיפ לא סוחב אני גם מרגיש משיכה ימינה, כאשר אני נועל! את הלוקרים (בזמן נסיעה בכביש כמובן) הבעיה לא מתחילה והחשוב מכל הגלגל הקדמי הימני מתחמם בצורה קיצונית ומעלה ריח שרוף,
אני חושד בקליפר תפוס, דעתכם?
פירקתי את הלוקר הימני ולא ראיתי בו פגם,
קצת מוזר לי שהגלגלים לא מתחממים כאשר הלוקרים נעולים, למישהו יש תובנות בנושא?
מישהו עדיין חושב שהבעיה היא בממיר הקטליטי?
תודה,
עידן
GodsFather
15-04-09, 20:08
למה שגלגל יתחמם כשלוקרים נעולים ?
תרים את קדמת הרכב באויר ונסע לסובב את הגלגלים ביד (לוקרים פתוחים) ותראה אם אתה מצליח.
יכול להיות שיש לך שילוב של דברים - גם הממיר וגם ברקס תפוס שמקשה על הרכב לתפקד.
ועוד דבר שיכול להועיל לך - למד את אופצית החיפוש, אתה שואל שאלות שעל רובן כבר יש תשובות ואפילו מדריכים והסברים מעולים בפורום.
בהמשך לדיון הקודם, לאחר החלפת הדלק הבעיה לא נפתרה, שוב הרגשתי שלאחר נסיעה קצרה הגיפ לא סוחב ועולה ריח שרוף, לאחר נסיונות ונסיעות מבחן לאיתור הבעיה שמתי לב לדברים הבאים: כאשר הגיפ לא סוחב אני גם מרגיש משיכה ימינה, כאשר אני נועל! את הלוקרים (בזמן נסיעה בכביש כמובן) הבעיה לא מתחילה והחשוב מכל הגלגל הקדמי הימני מתחמם בצורה קיצונית ומעלה ריח שרוף,
אני חושד בקליפר תפוס, דעתכם?
לפי דעתי זו בדיוק הבעיה! קח בחשבון שקליפר תפוס יכול להשתחרר ולהתפס לסירוגין ו"לשגע "אותך באבחון התקלה.
פירקתי את הלוקר הימני ולא ראיתי בו פגם,
קצת מוזר לי שהגלגלים לא מתחממים כאשר הלוקרים נעולים, למישהו יש תובנות בנושא?
מישהו עדיין חושב שהבעיה היא בממיר הקטליטי?
תתחיל בבלמים ומשם נתקדם...:pתודה,
עידן
* בלמים זה לא משחק ולכן אני ממליץ על עזרה מקצועית.
תודה מורי, תהנה בחו"ל!
דרכי למוסך (שוב), אני מקווה שהבעיה כבר תפתר, המז"א טוב מדי בשביל לשבת בבית :)
lirazation
25-05-10, 13:21
אני בטוחה שההצתה של ההודעה הזו מאוחרת ..
אבל..
אני חייבת לשאול ולברר מה התגלה בסוף כהגורם לאותן רעידות.
אצלי הרעידות היו בטווח שבין 50 ל 60. אם הלוקרים היו נעולים או אם הייתי משולבת זה אף פעם לא היה קורה.
הציעו לי איזון גלגלים, לבדוק תושבות מנוע, תושבות גיר, להחליף מוטות רדיוס, להחליף צמיגים, ועוד 100,1.
מצאתי ליפט, העליתי, פתחתי, ניתחתי, בדקתי, פירקתי. בחיי שלא מצאתי.
יש תשובה אם ככה?
מה עלה בגורל?
לא יודע מה התגלה אצלו. אבל גם אני, סבלתי בעבר מרעידות (אצלי בתחום שבין 60-70).
הבעיה נפתרה לגמרי במקרה, בשל נזילה מהמחזיר שמן עשיתי שיפוץ כולל לסרן הקדמי ומאז הכל רגוע.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.