התחברות

צפייה בגרסה מלאה : זיהוי חלק חשמלי במסגרת סדר פסח....

itay
13-04-09, 22:43
שלום,

בימים אלו אני מבצע שיפוץ מערכת חשמל בסמוראי.
ברכב אין מחשב - מודל 88 סגור. בניקיון שהתחלתי לעשות מצאתי את החלק הבא:

http://64.50.169.115/forums/attachment.php?attachmentid=15130&stc=1&d=1239651487

http://64.50.169.115/forums/attachment.php?attachmentid=15131&stc=1&d=1239651487

http://64.50.169.115/forums/attachment.php?attachmentid=15132&stc=1&d=1239651487

כרגע, אני חושד שהוא חלק מהמעגל של המזגן - החוטים מהמעגל הישן נכנסים אליו ויוצאים ממנו שני חוטים שנכנסים ליחידה של המזגן (אולי הרגש של הטרמוסטט??)

1. האם אני צודק? אם לא, אז מה כן?
2. איך אני משיג סכמת חיבורים, איך הוא פועל וכו'....
3. האם אני יכול להעיף אותו ולבנות מעגל "טיפש" של מיזוג אויר?

תודה,

איתי.

GodsFather
15-04-09, 01:20
יש תשובה ?

צביקה קרבורטור
15-04-09, 02:03
איתי ואמיר שלום רב !
לדעתי הבלתי מחייבת, היחידה היא מודול הצתה, ואין לה קשר כלל למערכת המזגן אלא אם אני טועה.
בעבר טיפלתי בסמוראי של חבר הפורום מירושלים, והיחידה נותקה והרכב לא התניע, כשחיברתי שוב את המודול לקונקטור ,הרכב התניע.
ערוך ניסיון ונתק את הקונקטור, ובדוק באם הרכב מתניע, ואם הכל ברכב פועל כשורה.
טיפ נוסף כמדומני שההיינס של הספר נמצא בדביק בפורום, חפשו פרק עוסק בחלק.
בהצלחה בשיפץ החשמל אצל אמיר.
צביקה

Viper
15-04-09, 08:06
אם אני מזהה נכון- זה שייך למערכת החשמל של מיזוג האויר.
מצאת את זה מתחת לדש-בורד בצד ימין? (צד הנוסע?)

צביקה קרבורטור
15-04-09, 11:53
אם אני מזהה נכון- זה שייך למערכת החשמל של מיזוג האויר.
מצאת את זה מתחת לדש-בורד בצד ימין? (צד הנוסע?)

Viper שלום רב !
אכן זהו המקום שבו הוא נמצא מתלת לדש בורד בצד ימין , צד נוסע.
היחידה הזאת היתה קיימת גם אצל חברך, ששלחת אלי מירושלים ומשרת איתך, יודע למי אני מתכוון?
היחידה היתה זרוקה על ריצפת הנהג, ניתוקה לגמרי, המנוע סרב להניע, עד כמה שזכור לי, שווה בדיקה.
בברכת חג שמח.
צביקה

idanw
15-04-09, 15:25
תמיד שווה להריץ חיפוש של המק"ט בגוגל : http://forums.off-road.com/suzuki-geo-all/65516-can-someone-identify-part-me.html

זה מה שמוצאים, אכן קשור לבקרת המזגן...

עידן

אמיר, אתה מלך מנועי החיפוש, לא מתאים לך...

itay
15-04-09, 16:13
אהלן,

את הקישור שהבאת, עידן, מצאתי כבר לפני שהעלתי את ההודעה, הוא היחיד שGOOGLE מוצא.
מה שאני מחפש והכי חשוב זה את סכמת החיבורים שלו.

ככל שהזמן חולף בפרוייקט, אני חושב לבנות מעגל "טיפש" של מיזוג אויר שיחליף את "הקופסה השחורה" שקיימת עכשיו ברכב.

לעוזרים תודה,

איתי.

צביקה קרבורטור
15-04-09, 18:11
תמיד שווה להריץ חיפוש של המק"ט בגוגל : http://forums.off-road.com/suzuki-geo-all/65516-can-someone-identify-part-me.html

זה מה שמוצאים, אכן קשור לבקרת המזגן...

עידן

עידן שלום רב !
תודה על הקישור שהבאת, ואני מתנצל שהטעיתי, בדיעבד כנראה שניתוק היחידה המדוברת, מנתק את מדחס המזגן.
בברכת חג שמח.
צביקה

GodsFather
15-04-09, 19:28
עידן

עידן, תודה על המחמאה, ע"ע ההסבר של איתי , היה נראה לנו שזה חלק של המזגן כפי שגם האתר הנוכרי מראה (גם אני בהתחלה חשבתי שזה המודול הצתה, אך התבדיתי), גם אושש לנו את זה חשמלאי רכב מיהוד, אבל רצינו לוודא ליתר בטחון.

השאלה הבאה , כפי שאיתי שאל היא האם אפשר ל"טפש" את האלמנט או שצריך להשאיר אותו כמו שהוא ? אין לי חיישן טמפ' ברכב או במערכת המיזוג ולכן אנחנו לא מבינים מדוע צריך כזה אלמנט. מאידך, ידוע לי שיש מערכות מיזוג שמפסיקות עבודתן ברגע שהן מזהות בעיות במערכת הגז של המזגן, על מנת למנוע נזק למדחס ויכול להיות שזה תפקידו של האלמנט... צריך רק לאושש את ההשערה.

ערב טוב

אמיר

Viper
16-04-09, 01:34
מאידך, ידוע לי שיש מערכות מיזוג שמפסיקות עבודתן ברגע שהן מזהות בעיות במערכת הגז של המזגן, על מנת למנוע נזק למדחס ויכול להיות שזה תפקידו של האלמנט... צריך רק לאושש את ההשערה.

ערב טוב

אמיר

אמיר- את ניתוק המדחס בחוסר גז מבצע חיישן שמחובר למייבש בתא המנוע. (לא בטוח שקיים אצלכם).
הקופסא הזו לפי מה שראיתי (הצצתי לתוכה מס' שניות...) אחראית רק על ניתוק וחיבור המדחס. יש שם ממסר ומעט מאד אלקטרוניקה.
האם הקופסא אצל איתי תקולה?

itay
16-04-09, 02:10
אמיר- את ניתוק המדחס בחוסר גז מבצע חיישן שמחובר למייבש בתא המנוע. (לא בטוח שקיים אצלכם).
הקופסא הזו לפי מה שראיתי (הצצתי לתוכה מס' שניות...) אחראית רק על ניתוק וחיבור המדחס. יש שם ממסר ומעט מאד אלקטרוניקה.
האם הקופסא אצל איתי תקולה?

אהלן,

במערכת המיזוג ברכב אין חיישן במייבש לכמות הגז שיש.
אין לי מושג אם היא תקולה, אין לי איך לבדוק אותה. מה שכן, מתחברים אליה המון חוטים (באיזור ה 12 חוטים) ולפי מה שאתה אומרים היא רק שולטת על המדחס?
אם אתן לך צילום של הרכיבים בתוכה, תוכל לזהות מה תפקידה?

תודה,

איתי

Viper
16-04-09, 09:02
איתי,
היום יש מזגן ברכב?
מדחס?
אם כן- תוכל לבדוק את תקינות הקופסא. אם לא- אז מה זה משנה אם היא תקינה או לא?

itay
16-04-09, 09:25
איתי,
היום יש מזגן ברכב?
מדחס?
אם כן- תוכל לבדוק את תקינות הקופסא. אם לא- אז מה זה משנה אם היא תקינה או לא?

יש מזגן ויש מדחס. אם לא היה מדחס ומזגן, ממזמן הייתי מעיף אותה.

GodsFather
16-04-09, 10:44
חבר'ה, בלי לפרק שום דבר , הנה התשובה מDENSO -

Dear Sir.

Thank you for visiting the DENSO Website and for your message dated April 16, 2009.
Allow us to reply to your request.

That part is the amplifier of the air conditioner for Suzuki vehicle.
It controls the air conditioner.
But, we don't know which vehicles to be being used for.
Therefore, we would appreciate if you try to contact car manufacturer Suzuki.
---------

Suzuki parts No is 95572-83000. אולי שווה לחפש בספרות של סוזוקי לגבי המק"ט הזה ?

-->