צפייה בגרסה מלאה : החלפת מסנני שמן לגיר
יש לי נזילה (הזעת יתר...) מהקרטר של הגיר.
למרות המלצת המוסך לחכות לטיפול הבא בעוד 3-4K ושהנזילה היא מינורית ביותר,
נמאס לי מטיפות השמן בחניה.
כדאי לקנות את האטם, 2 הפילטרים והשמן (ואולי עוד משהו??) במקום אחר שהוא לא מכשירי תנועה? איפה?
כמה זה אמור לעלות?
תודה,
איל
2 פילטרים ?
אתה צריך רק אטם אחד ופילטר אחד .
וכמובן שמן ATF+4, האם בדקת מאיפה הנזילה? כל השמן מתנקז בדרך כלל בנקודה הנמוכה ביותר (שבמקרה הזה הוא הקרטר שלך), יכול להיות שזה מגיע מנקודה יותר גבוהה..
תבדוק לפני שתעשה עבודה מיותרת.
2 פילטרים ?
אתה צריך רק אטם אחד ופילטר אחד .
וכמובן שמן ATF+4, האם בדקת מאיפה הנזילה? כל השמן מתנקז בדרך כלל בנקודה הנמוכה ביותר (שבמקרה הזה הוא הקרטר שלך), יכול להיות שזה מגיע מנקודה יותר גבוהה..
תבדוק לפני שתעשה עבודה מיותרת.
כל הנתונים ע"פ מה שנאמר לי במוסך.
גם לגבי מקור הנזילה וגם לגבי הפילטרים.
זה ל-WJ - יכול להיות שזה שונה מה-ZJ שלך?
יכול להיות שיש פילטר עליון ותחתון? - אני זוכר שאמר לי משהו בסגנון הזה.
בכל מקרה, איפה כדאי לקנות? יאנוביץ'? מקום אחר?
עדיפות לאיזור הצפון אבל לא הכרחי.
איל
נ.ב. בכל מקרה אקח את העצה ואזחל לבדוק.
יש ספריי דיגריזר מומלץ לניקוי השמן מהקרטר וסביבתו?
הי איל,
אני רואה שכבר נמאס לך מהזעת הקרטר ... :)
בכל אופן, ראה השירשורים אליהם הפניתי אותך בפעם הקודמת ששאלת לגבי הנזילה מאגן הגיר - יש שם הבהרות הן לגבי אטם/RTV וכן לגבי הפילטרים.
בתמצית, אם ברכב שלך מותקן קולר גיר (חבילת גרירה?) אזי אכן ישנם שני פילטרים לשמן גיר: האחד, העיקרי, שטוח ואחד נוסף לסינון השמן החוזר מקולר הגיר. פילטר זה עגול בצורתו (גלילי), עלותו פחותה מהפילטר השטוח, ולעניות דעתי אם אתה כבר מוריד הקרטר ואינך יודע מתי עשו זאת לאחרונה לפניך, החלף גם אותו.
אגב, אם אתה מזדמן ליאנוביץ בקרוב, אשמח אם תיידע אותי - יש לי חלק שעלי להחזיר לו ולהחליפו באחר ואינני מגיע למרכז.
אייל
אייל,
איך אני יודע אם יש לי חבילת גרירה/קולר גיר?
אם אין לי וו זה אומר שבטוח אין לי?
לגבי יאנוביץ', אין לי תכניות אבל אם יהיו אעדכן.
איל
חבילת גרירה לא כללה את הוו עצמו אלא מתקון לוו נישלף מאחור וקולר גיר - בדוק אם יש לך מאחור את ההכנה לוו
הכי פשוט הוא לבדוק אם קיים רדיאטור קטן נוסף ונפרד בחזית לשמן הגיר. שים לב לא להתבלבל עם הרדיאטור ה"מזערי" הנמצא בחזית מצד שמאל - זהו הקולר לשמן ההגה, למרות שגם הוא מעיד בדר"כ על קיומה של חבילת גרירה במנועי V8.
יתכן שתיבות מסוג 45RFE ו- 545RFE מגיעות בכל מקרה עם קולר נפרד לשמן הגיר, בין אם נרכשה חבילת גרירה ובין אם לאו. בכל מקרה, העדר קיומו של וו הגרירה איננו מעיד כי אין חבילת גרירה.
אייל
אני אבדוק, תודה.
אם כבר מדברים על לגלות תכונות מולדות של הרכב, אין אפשרות לקבל את ה- BUILD SHEET?
ביקשתי בזמנו מקרייזלר ולא כלכך שמו עלי כי אני לא בארה"ב.
מכשירי תנועה יכולים לתת כזה דבר?
איל
יכולים-בטוח, ונראה לי שגם נותנים, אם כי אני אישית לא קיבלתי מהם - עלי קרייזלר שמו ... ;)
אייל
יכולים-בטוח, ונראה לי שגם נותנים, אם כי אני אישית לא קיבלתי מהם - עלי קרייזלר שמו ... ;)
אייל
ננסה
איל
אני החלפתי לאחרונה שמן בגיר ב- WJ שנת 2000.
אצל ינוביץ אין שמנים רק חלקים.
מסנן אחד עולה 157 לפני מע"מ- מק"ט 5013470AC
והשני 112 לפני מע"מ - מק"ט 4799662
בתחילה, ינוביץ מכר לי פילטר לא מתאים. לכן, בדוק היטב לפני שאתה קונה ואל תסתמך עליו. זה די מבאס לפתוח
ולגלות כי הפילטר לא מתאים.
האטם עולה 20 לפני מע"מ אבל בסוף המוסך לא השתמש בו אלא בסיליקין מיוחד.
שים לב. יש למלא מעל 5 ליטר שמן. גלון 4 ליטר 179 ש"ח לפני מע"מ. גלון ליטר 67 ש"ח לפני מע"מ. אני מציע כי תקנה 6 ליטר.
לגבי הפילטר השטוח ע"פ הוראות היצרן, בעת החלפת הפילטר של שמן גיר, יש לשים לב:
CAUTION: The primary oil filter seal MUST be fully installed flush against the oil pump body. DO NOT install the seal onto the filter neck and attempt to install the filter and seal as an assembly. Damage to the transmission will result
הכוונה הינה שלא להפריד את האטם מגוף הפילטר. כאשר אתה מוציא את הפילטר הישן תבדוק האם יוצא גם האטם הישן. אם הוא לא יצא תוציא אותו ורק אז תרכיב את הפילטר החדש.
טעיתי לגבי פרשנות האזהרה.
הכוונה היא שיש להפריד את האטם מגוף הפילטר. קודם מרכיבים את האטם ורק לאחר מכן את הפילטר. כאשר תקבל את הפילטר אתה תראה כי האטם כבר מורכב עליו ולכן אתה צריך להפריד את האטם לפני ההתקנה (שוב שים לב לגבי האטם הישן).
טעיתי לגבי פרשנות האזהרה.
.
טעות "קטנה" בפרשנות ...
העיקר שתיקנת בזמן :D
אגב שרון, רכשת הפילטרים המקוריים של מופאר?
איך מחירי יאנוביץ בפריטים אלו ביחס למכשירי תנועה?
שבת שלום,
אייל
היי אייל,
לא נראה לי כי מדובר בפילטרים מקוריים. אני לא זוכר כי היה רשום עליהם מופר. האמת שלא ייחסתי לזה חשיבות. יאנוביץ לא אמר לי דבר בענין כך שאני מניח כי זה הסוג היחיד שיש לו.
אין לי מושג לעניין המחיר. יצאתי מנקודת הנחה כי יאנוביץ זול יותר.
שבת שלום ומבורך.
הי איל,
אני רואה שכבר נמאס לך מהזעת הקרטר ... :)
בכל אופן, ראה השירשורים אליהם הפניתי אותך בפעם הקודמת ששאלת לגבי הנזילה מאגן הגיר - יש שם הבהרות הן לגבי אטם/RTV וכן לגבי הפילטרים.
בתמצית, אם ברכב שלך מותקן קולר גיר (חבילת גרירה?) אזי אכן ישנם שני פילטרים לשמן גיר: האחד, העיקרי, שטוח ואחד נוסף לסינון השמן החוזר מקולר הגיר. פילטר זה עגול בצורתו (גלילי), עלותו פחותה מהפילטר השטוח, ולעניות דעתי אם אתה כבר מוריד הקרטר ואינך יודע מתי עשו זאת לאחרונה לפניך, החלף גם אותו.
אגב, אם אתה מזדמן ליאנוביץ בקרוב, אשמח אם תיידע אותי - יש לי חלק שעלי להחזיר לו ולהחליפו באחר ואינני מגיע למרכז.
אייל
שלום לך אייל לי יש קולר לגיר האוטומט וכן יש לי וו גרירה,
אך אף פעם לא ראיתי שיש פילטר גיר נוסף אשמח אם תאמר לי
היכן הוא ממוקם.
וכמה יעלו במכשירי תנועה?
בנוסף, אייל, ממה לגבי המקום שאמרת לי בנצרת? שם יש דברים כאלה?
לגבי הרדיאטור, יש לי רדיאטור נוסף לאורך תחתית הרדיאטור הגדול, הגובה שלו בערך 10 ס"מ - זה זה?
איל
אלי, הפילטר "נגלה לעין" רק לאחר הסרת קרטר גיר - כמו הפילטר העיקרי לשמן גיר ב- WJ.
איל, הרדיאטור לשמן הגיר מצוי בצד ימין (של הנוסע ...) בין הרדיאטור העיקרי לגריל, כלומר מעבר לרדיאטור הגדול לכיוון החזית, וגובהו איננו 10 ס"מ, אלא יותר 30-40 ס"מ (למיטב זיכרוני).
אשר לראוף מנצרת, אני בספק אם מחזיק הפילטרים הללו שעלותם יחסית גבוהה ותדירות החלפתם נמוכה, להבדיל מפילטר לשמן מנוע שיש לו, מקורי של מופר (ובמחיר היקר ממחירו במכשירי תנועה).
הכי פשוט - להתקשר ולשאול (לא מחר - לא עובד בימי א'). לפעמים יכול גם להביא לך, אם זה לא דחוף. בכל מקרה, בדוק מראש המחיר לאור האמור לעיל, ובהנחה שמכשירי תנועה נגישים עבורך (אם תזקק לשרות בלדרות בנושא זה - אמור ואעזור).
אייל
אייל,
לגבי הרדיאטורים אני אסתכל שוב. אולי ראיתי רק חצי רדיאטור...
לגבי מכשירי תנועה, זה לא במוסך עצמו? ואם לא, אז איפה זה? למטה בחיפה מול שוורמה חזאן?
איל
פעם ראשונה שאני שומע על מצנן להגה.. !! מישהו מוכן לצלם או להסביר איפה הוא?
קיים מצנן גיר(מקורי) שמחובר לרדיאטור של הרכב, לא הכי טוב בעולם, עדיף להחליף למשהו יותר מסיבי וישיר לגיר. המקורי מתחבר לרדיאטור עם חרירים קטנים מדי שנוטים להסתם מלכלוך ואז הם כבר לא עושים את העבודה.
אייל,
לגבי הרדיאטורים אני אסתכל שוב. אולי ראיתי רק חצי רדיאטור...
לגבי מכשירי תנועה, זה לא במוסך עצמו? ואם לא, אז איפה זה? למטה בחיפה מול שוורמה חזאן?
איל
לא הבנתי מה הכוונה "במוסך עצמו". איזה מוסך? היכן אתה מתכוון לטפל?
בעיר למטה ברחוב יפו (אכן לא רחוק מה"מול" של שווארמה חזאן), יש מחסן חלפים של מכשירי תנועה (בקומפלקס גם אולמות תצוגה ומוסך מרכזי), ושם ביכולתך לרכוש ישירות החלפים בהם אתה מעוניין. בטלפון אליהם תוכל לברר אם קיים במלאי, מחיר, ולהזמין במידה וחסר (עפ"י רוב יש).
אייל
לא הבנתי מה הכוונה "במוסך עצמו". איזה מוסך? היכן אתה מתכוון לטפל?
בעיר למטה ברחוב יפו (אכן לא רחוק מה"מול" של שווארמה חזאן), יש מחסן חלפים של מכשירי תנועה (בקומפלקס גם אולמות תצוגה ומוסך מרכזי), ושם ביכולתך לרכוש ישירות החלפים בהם אתה מעוניין. בטלפון אליהם תוכל לברר אם קיים במלאי, מחיר, ולהזמין במידה וחסר (עפ"י רוב יש).
אייל
במוסך = בראמה (למרות שאולי אטפל בסכנין אם אתה ממליץ).
מכשירי תמונה = המרכזי בחיפה
בראמה הם לא מחזיקים את הפילטרים הללו, אך יכולים להביא אותם (לא מידי - תאם זאת מראש). כמובן שאתה יכול להביא אותם בעצמך (ממחסן החלפים בחיפה) והם יתקינו.
אייל
בראמה הם לא מחזיקים את הפילטרים הללו, אך יכולים להביא אותם (לא מידי - תאם זאת מראש). כמובן שאתה יכול להביא אותם בעצמך (ממחסן החלפים בחיפה) והם יתקינו.
אייל
בשתי האופציות זה אותו מחיר? או שיש עמלת טרטור בראמה ?
איל
בשתי האופציות זה אותו מחיר? או שיש עמלת טרטור בראמה ?
איל
המוסך, כמו כל מוסך, רוצה להרויח גם על החלפים, ומוסיף משהו בסדר גודל של 15%-20%, על המחיר שהוא משלם על החלף, שככל הנראה איננו המחיר שאני ואתה מקבלים מהיבואן. בשורה התחתונה, בדר"כ ישנה תוספת קטנה ומינורית במחיר החלף במוסף לעומת מחירו במכשירי תנועה, ולעיתים המחירים זהים. העניין הוא שאתה רוצה להיות בטוח שלא נסעת לראמה לחינם ושהותקן לך החלק המתאים ואת זה פותרת הבאת החלפים בעצמך, או כפי שציינתי קודם - תיאום מראש והגעה למוסך רק לאחר שיאשרו לך שהחלקים המתאימים (תוודא מק"טים) ברשותם.
אייל
אני החלפתי לאחרונה שמן בגיר ב- WJ שנת 2000.
אצל ינוביץ אין שמנים רק חלקים.
מסנן אחד עולה 157 לפני מע"מ- מק"ט 5013470AC
והשני 112 לפני מע"מ - מק"ט 4799662
בתחילה, ינוביץ מכר לי פילטר לא מתאים. לכן, בדוק היטב לפני שאתה קונה ואל תסתמך עליו. זה די מבאס לפתוח
ולגלות כי הפילטר לא מתאים.
האטם עולה 20 לפני מע"מ אבל בסוף המוסך לא השתמש בו אלא בסיליקין מיוחד.
שים לב. יש למלא מעל 5 ליטר שמן. גלון 4 ליטר 179 ש"ח לפני מע"מ. גלון ליטר 67 ש"ח לפני מע"מ. אני מציע כי תקנה 6 ליטר.
לא הבנתי אם זה מה שקיבלת ולא התאים או שאלו המקט"ים שכן צריך...
איל
אכן מדובר במק"טים שצריך.
לפני כן קיבלתי מסנן פנימי שונה לחלוטין.
תודה.
אני אבדוק מחירים.
איל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.