צפייה בגרסה מלאה : עשן לבן בטורים גבוהים ובתחילת הנסיעה
שלום לכולם לאחרונה שמתי לב שהרכב שלי מסוג לאדה ניבה, מעשן(עשן לבן) בתחילת הנסיעה ובטורים גבוהים,האם זה אומר שהרכב שורף שמן(הרכב לא מאבד שמן בצורה דרסטית) ומצריך לעשות אובר-אול או שהחלפת רינגים תעשה את ההבדל?
תודה מראש מורן.
צביקה קרבורטור
20-04-09, 20:51
שלום לכולם לאחרונה שמתי לב שהרכב שלי מסוג לאדה ניבה, מעשן(עשן לבן) בתחילת הנסיעה ובטורים גבוהים,האם זה אומר שהרכב שורף שמן(הרכב לא מאבד שמן בצורה דרסטית) ומצריך לעשות אובר-אול או שהחלפת רינגים תעשה את ההבדל?
תודה מראש מורן.
מורן שלום רב !
באיזה צמיגות שמן אתה משתמש?
מומלץ שמן מינרלי בצמיגות 20/50 לרכבך.
מסתמן שרכבך אכן שורף שמן החודר דרך טבעות השמן לתא השריפה, נשרף שם, ונפלט מצינור הפליטה בצורת עשן לבן.
מה צבע העשן בסלד סרק, אם קיים עשן הנראה לעין?
האם נפלט עשן לבן בנסיעה במדרון, בעת עזיבת הרגל מדוושת התאוצה?
אם התשובה חיובית, עלייך להחליף גומיות שסתומים יבשות.
האם הרכב מאבד מי קירור, וכמה?
בדוק מפלס שמן מנוע במנוע קר ובמישור, ובדוק באם מפלס השמן לא גבוה בצורה חשודה, מקו המקסימום, והאם שמן המנוע לא דליל מדי כמים, דבר המחשיד שהשמן מהול בדלק.
נסה לפרט ככל האפשר וכך נוכל לכוונך לבעייה העיקרית, המסבירה את העשן הלבן.
בברכה
צביקה
מורן שלום רב !
באיזה צמיגות שמן אתה משתמש?
מומלץ שמן מינרלי בצמיגות 20/50 לרכבך.
מסתמן שרכבך אכן שורף שמן החודר דרך טבעות השמן לתא השריפה, נשרף שם, ונפלט מצינור הפליטה בצורת עשן לבן.
מה צבע העשן בסלד סרק, אם קיים עשן הנראה לעין?
האם נפלט עשן לבן בנסיעה במדרון, בעת עזיבת הרגל מדוושת התאוצה?
אם התשובה חיובית, עלייך להחליף גומיות שסתומים יבשות.
האם הרכב מאבד מי קירור, וכמה?
בדוק מפלס שמן מנוע במנוע קר ובמישור, ובדוק באם מפלס השמן לא גבוה בצורה חשודה, מקו המקסימום, והאם שמן המנוע לא דליל מדי כמים, דבר המחשיד שהשמן מהול בדלק.
נסה לפרט ככל האפשר וכך נוכל לכוונך לבעייה העיקרית, המסבירה את העשן הלבן.
בברכה
צביקה
שלום צביקה ותודה על העזרה
השמן שאני משתמש בו כרגע הוא 15\40 אתה יכול להמליץ לי על שמן טוב ולא "זבל" כמו שנמכר ברוב המקומות?
בהילוך סרק כמעט ולא נראה עשן לעין אלא אם לוחצים על דוושת התאוצה והטורים עולים בערך מ3000 אז מתחילים לראות עשן ודבר נוסף אחרי שהחזרתי את הרכב לאחר שיפוץ הראש האגזוז ירק גם מים ושמן אבל התופעה הזו נעלמה ולא חזרה וגם אין לי "חומוס" במים או בועות בשמן,לגבי גומיות השסתומים לא מזמן קפץ לי הטיימינג והתעקמו לי שסתומים אז ככה שהשסתומים והגומיות חדשים (הראש עבר שיפוץ כללי)
לגבי מי קירור הרכב לא מאבד והשמן שחור(בערך שבוע אחרי שהחלפתי הוא כבר איבד צבע) וסמיך הוא לא דליל.
איך יכול להיווצר מצב שהשמן מהול בדלק רק דרך גומיות השסתומים?
אם יש עשן שחור זה סימן שהרכב שורף דלק לא? מה הגורמים לסיבה כזו?
הרכב גם אחרי ניקויי וכיוון קרבורטור ככה שהתערובת בסדר(אם אני לא טועה לפי המכשיר 1.5)
זה מה שאני זוכר בינתיים.
ושוב תודה מורן.
צביקה קרבורטור
20-04-09, 23:26
שלום צביקה ותודה על העזרה
השמן שאני משתמש בו כרגע הוא 15\40 אתה יכול להמליץ לי על שמן טוב ולא "זבל" כמו שנמכר ברוב המקומות?
בהילוך סרק כמעט ולא נראה עשן לעין אלא אם לוחצים על דוושת התאוצה והטורים עולים בערך מ3000 אז מתחילים לראות עשן ודבר נוסף אחרי שהחזרתי את הרכב לאחר שיפוץ הראש האגזוז ירק גם מים ושמן אבל התופעה הזו נעלמה ולא חזרה וגם אין לי "חומוס" במים או בועות בשמן,לגבי גומיות השסתומים לא מזמן קפץ לי הטיימינג והתעקמו לי שסתומים אז ככה שהשסתומים והגומיות חדשים (הראש עבר שיפוץ כללי)
לגבי מי קירור הרכב לא מאבד והשמן שחור(בערך שבוע אחרי שהחלפתי הוא כבר איבד צבע) וסמיך הוא לא דליל.
איך יכול להיווצר מצב שהשמן מהול בדלק רק דרך גומיות השסתומים?
אם יש עשן שחור זה סימן שהרכב שורף דלק לא? מה הגורמים לסיבה כזו?
הרכב גם אחרי ניקויי וכיוון קרבורטור ככה שהתערובת בסדר(אם אני לא טועה לפי המכשיר 1.5)
זה מה שאני זוכר בינתיים.
ושוב תודה מורן.
מורן שלום רב !
הפירוט המוחב שנתת מקל עלי את ההבחנה !
ראשית המלצתי לעבור לשמן בצמיגות 20/50 , מתוצרת ליקווי מולי במיכל בצבע כחול.
מכיוון שציינת שהרכב עבר שיפוץ ראש מנוע, לאחר קפיצת טיימינג ועיקום שסתומים. במקרה כזה ידוע שהלחץ באזור תא השריפה משתפר, והלחץ עובר אל הרינגים ומשם אל עוקת השמן, ויוצר לחצים, לעיתים עד הקפצת מדיד השמן החוצה.
לא מהנמנע ששמן חודר דרך טבעות השמן לתא השריפה, בגלל טבעות שחוקות שהלחץ בראש המנוע שהתגבר, מעביר ביתר קלות את השמן לתא השריפה, השמן נשרף ונפלט החוצה בצורת עשן לבן, לא מהנמנע שתדקק להחלפת טבעות חריטת הצילנדרים החלפת מיסבי טלטלים וגל ארכובה, בקיצור שיפוץ מנוע מלא שעלותו גבוהה. מומלץ לחפש מנוע מניבה מושבתת. המלצתי צור קשר עם ליאור BS מנהל פורום ניבה.
בברכה
צביקה
מורן שלום רב !
הפירוט המוחב שנתת מקל עלי את ההבחנה !
ראשית המלצתי לעבור לשמן בצמיגות 20/50 , מתוצרת ליקווי מולי במיכל בצבע כחול.
מכיוון שציינת שהרכב עבר שיפוץ ראש מנוע, לאחר קפיצת טיימינג ועיקום שסתומים. במקרה כזה ידוע שהלחץ באזור תא השריפה משתפר, והלחץ עובר אל הרינגים ומשם אל עוקת השמן, ויוצר לחצים, לעיתים עד הקפצת מדיד השמן החוצה.
לא מהנמנע ששמן חודר דרך טבעות השמן לתא השריפה, בגלל טבעות שחוקות שהלחץ בראש המנוע שהתגבר, מעביר ביתר קלות את השמן לתא השריפה, השמן נשרף ונפלט החוצה בצורת עשן לבן, לא מהנמנע שתדקק להחלפת טבעות חריטת הצילנדרים החלפת מיסבי טלטלים וגל ארכובה, בקיצור שיפוץ מנוע מלא שעלותו גבוהה. מומלץ לחפש מנוע מניבה מושבתת. המלצתי צור קשר עם ליאור BS מנהל פורום ניבה.
בברכה
צביקה
OK תודה על העזרה צביקה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.