התחברות

צפייה בגרסה מלאה : שיפור צריכת דלק - מישהו יודע על מה מדובר?

Neilman
21-04-09, 20:43
http://finance.walla.co.il/?w=/8280/970253

whisky
22-04-09, 10:14
נשמע מעניין. ב1290 ש"ח זה אומר שאתה צריך לצרוך דלק בסה"כ 12,900 ש"ח בשביל שזה יחזיר את עצמו.

בשבילי זה יוצא במשהו כמו 9 חודשים; 12,900 לפי 5 ש"ח לליטר כפול 10 ק"מ לליטר (נתונים מוערכים ולא מדיוקים בעליל, אל תקפצו לי). הרכב עובר כ40,000 ק"מ בשנה.

נראה שווה.

mik_l86
22-04-09, 11:48
קראתי שתי שורות והפסקתי, נראה כמו עוד שמן נחשים.

ערן המסוקס
22-04-09, 11:51
זה בהחלט נראה, ולמרות זאת, מטריד שהניסוי הניב באמת תוצאה של שיפור בצריכת הדלק.

whisky
22-04-09, 14:38
למה מטריד?

אותי זה לא מטריד בכלל.

אני החלטתי להרים את הכפפה, שלחתי מייל לבחור מהחברה המפיצה בארץ, אני כנראה אקנה ואתקין ואדווח לכם על התוצאות (ברור שהתוצאות יהיו מעורכות ולא מדיוקות, אני לא מתכוון לעשות בדיקה במכונים ודינמומטר וכאלה, אלא ממוצע משוקלל של נגיד 1000 ק"מ היום ולאחר ההתקנה)

אם זה עובד, חסכתי כסף עוד תשעה חודשים, אם לא, עלה לי 10% יותר הדלק לתשעה חודשים הקרובים.

אדווח לכם.

whisky

kobiarava
22-04-09, 15:33
שמן נחשים טהור, מבית היוצר של זלמנסון-איטליה. המגנטים למיכל הדלק מסתובבים בשוק כבר למעלה מ-20 שנה, במתקן המדובר אין כל חידוש, ולכן גם הוא קשקוש מוחלט. אמרו כבר לפני אבל אני אחזור על כך- מי שימציא פטנט שיביא לחיסכון בניצולת הדלק במנוע בערה פנימית, בהיקף של 10% וגם פחות, יהפוך מיד למולטי מיליונר, שימכור את מוצריו ישירות ליצרני הרכב. עצם העובדה שהיצרן המפוקפק לא הצליח למכור את המוצר שלו לענקי הרכב, והוא נאלץ למכור אותו בשוק הקמעונאי, מעיד על טיב המוצר ויעילותו. אם למרות זאת למישהו מתחשק לזרוק כסף לפח על קניית שמן נחשים כזה או אחר לשימון ארנקי המפיצים, שייקח בחשבון שגלולות הקסם לפחות יותר זולות...

קובי

whisky
22-04-09, 16:30
שמן נחשים טהור, מבית היוצר של זלמנסון-איטליה. המגנטים למיכל הדלק מסתובבים בשוק כבר למעלה מ-20 שנה, במתקן המדובר אין כל חידוש, ולכן גם הוא קשקוש מוחלט. אמרו כבר לפני אבל אני אחזור על כך- מי שימציא פטנט שיביא לחיסכון בניצולת הדלק במנוע בערה פנימית, בהיקף של 10% וגם פחות, יהפוך מיד למולטי מיליונר, שימכור את מוצריו ישירות ליצרני הרכב. עצם העובדה שהיצרן המפוקפק לא הצליח למכור את המוצר שלו לענקי הרכב, והוא נאלץ למכור אותו בשוק הקמעונאי, מעיד על טיב המוצר ויעילותו. אם למרות זאת למישהו מתחשק לזרוק כסף לפח על קניית שמן נחשים כזה או אחר לשימון ארנקי המפיצים, שייקח בחשבון שגלולות הקסם לפחות יותר זולות...
קובי

בוא נקווה שלא

נמרוד
22-04-09, 18:27
תחזיר את הסחורה כי מדובר על עבודה בעיניים (הכתבה בקישור היא מלפני שלוש שנים...)

אתה רוצה לחסוך 10% בצריכת דלק? כל אחד יכול, בקלות, על ידי שינוי הרגלי הנהיגה. אין פתרונות קסם. בגלל זה גם הניסוי שלך עלול להצליח - הוא יגרום לך לחשוב על חסכון כל הזמן ולנהוג בצורה חסכונית יותר. אז תחסוך את הכסף, תדמיין כאילו שיש לך מתקן לחסכון בדלק (כי יש לך - אצלך בין האזניים).

whisky
22-04-09, 18:49
נמרוד וקובי,

לא שאני מסכים או לא מסכים איתכם, אני ממש לא יודע, אז אין לי דעה כרגע;

אתם יכולים אולי להסביר לי איך זה שחברה כמו אמדוקס (אפילו אם זה לפני שלוש שנים) עשתה ניסוי שאמרה שהוא מוצלח, קומברס, שינדלר נחושתן ואתם קובעים שזה שמן נחשים?

איך זה שבחו"ל ציי הרכב של קוקה קולה נוסעים עם הגלולה הזו וציי רכב במקומות אחרים בעולם, אז אולי זה עובד (אני רוצה לקוות, אני לא קובע, כי שוב אני לא יודע)

ואולי קובי אתה זוכר את ההיסטוריה של הרכב? יש כל כך הרבה דברים שלא האמינו בהם שהיום הם סטנדרט במכוניות שלנו, שאני לא יודע מה להגיד לך על חברות הרכב, כולל חגורת בטיחות!!! כולל כריות אוויר!!! כולל מחשבים כולל אתה יודע מה כמעט כל דבר.

אז אני מוכן לעשות ניסוי, תרצו תאמינו לניסוי שלי, תרצו לא תאמינו. לא יעלה לכם שקל.

ממחר אני עושה מודד את צריכת הדלק כל 1,000 ק"מ עד להתקנת האביזר (נשמע סקסי) ואז כל 1,000 ק"מ במשך תשעה חודשים, אכניס לכאן את כל הנתונים בטבלה, לשיפוטכם (לטוב ולרע).

אבל וזה אבל גדול!!!! ;

אם יש לכם ידיעה, הוכחה שמדובר בשמן נחשים, בבקשה תעבירו אותה אלי לפני שאני קונה את הגלולה המרה. וגם תפרסמו אותה בשרשור כדי שאנשים ידעו על מה מדובר.

whisky

zivo
22-04-09, 19:20
whisky

למה אתה חושב שאמדוקס וקומברס משתמשות בזה? שאלתה אותם?
אני עבדתי בקומברס, ואני לקוח קלאסי למוצר לחיסכון בדלק, אני גר בבנימינה ועבדתי בקומברס בעתידים בת"א. המתקן דלק היחידי שהיה לי באוטו זה הדלקן - והשתמשתי בו הרבה ;)

חבל על האנרגיה של המסך שמראה את האשכול הזה....

asafk
22-04-09, 20:27
אני אסביר לך למה עשו ניסוי.
חברת הייטק גדולה. יום ראשון בבוקר. ישיבת תפעול. הסמנכ"ל תפעול מגיע עצבני ולחוץ אחרי שחטף על הראש מהמנכ"ל שהוצאות התפעול של החברה גדולות מדי, ושהיתה כתבה בהארץ על זה שהעובדים משתמשים יותר מדי במכוניות הליסינג.
הסמנכ"ל פונה לקצין הרכב, דורש פתרונות. קצין הרכב המבוהל נזכר בדואר זבל שנשלח אליו עם פתרון קסם לחסכון בדלק שנראה לו בולשיט מושלם. בולשיט או לא בולשיט - זה הזמן להציל את עורו.
"שמע", הוא אומר לסמנכ"ל, "יש לי רעיון. חברה איטלקית פיתחה אביזר חדשני בלה בלה בלה בלה בלה... אז לפחות נעשה ניסוי ונצא לתקשורת, ככה ירדו לנו קצת מהגב עם עניין הליסינג, ואתה תוכל להראות לבורד שאתה עושה משהו בשביל לחסוך- הם גם ככה לא מבינים בזה. מה אתה אומר? "
והשאר הסטוריה.

אסף.

whisky
23-04-09, 09:22
אסף, זיו, קובי, נמרוד וכל הספקנים:

דבר ראשון, אני למדתי באתר שהידע שלכם נשען על ניסיון העבר, אז אני דווקא יוצא מתוך נקודת הנחה שאתם צודקים.

דבר שני, אולי אני הולך לבזבז כסף, אבל אני רוצה לעשות את הניסוי, לקנות את ה"גלולה" ולבדוק לאורך זמן את השינוי בצריכה (אם יהיה).

אומנם זה אומר שאני מוציא את הכסף על חשבוני, אבל במקום להגיד לכם"שמן נחשים" אני אוכל להגיד; תשמעו קניתי ניסיתי, זה עובד/לא עובד. תוכלו גם אתם אחרי זה להגיד לחברים שלכם יש איזה אידיוט אחד, שיכור מסינגל מאלט שאמרנו לו לא לקנות אבל הוא קנה, בדק ומצא שזה בדיוק כמו לתלות עץ ריח משומש על האגזוז.

תודה על האזהרה, מבטיח לעדכן אתכם בתוצאות.

אלא אם, מישהו מוצא לי עד הרגע שאני קונה בדיקת מעבדה שאומרת שזה לא עובד, כתבה שאומרת שמדובר ברמאות משהו בסגנון (אני אשמח לדעת שיש כזה לפני שאני מוציא את הכסף).

whisky

דרור ברלי
23-04-09, 10:49
זה בדיוק העניין.
שאין שום בדיקת מעבדה רצינית שמוכיחה שכל המגנטים והפרופלורים הקסומים האלה כן עובדים.
מהרגע שהתקנת את השטות הזו (וגם שילמת עבורה 1300 שקל) כל נושא החיסכון בדלק יושב אצלך הרבה יותר חזק בתוך התת-מודע, ואתה נוהג בהתאם. ואז אתה גם חוסך... אני מבטיח לך שאם היית משלם עבור מתקן הפלאים נאמר, 3000 שקל? היית נוהג אפילו יותר בעדינות וחוסך אפילו יותר. בפסיכולוגיה קוראים לזה "אפקט פלצבו" וזה כבר משהו שהוכח מדעית וגם עובד.

עצתי לך - אתה בעל לנדרובר. מי כמוך יודע שבכל רגע נתון יש מספיק מה לעשות ב-1300 שקלים בלנדרובר... או סתם להשקיע אותם בבקבוק או שניים של סינגל-מאלט משובח וכמה ק"ג של בשר איכותי - יום העצמאות מתקרב...

zivo
23-04-09, 11:00
עכשיו אתה מדבר ביזנס...

#1 - מודה, אפילו לא לחצתי על הלינק לראות במה מדובר.

#2 לא לחצתי, כי כמו שאמרו פה קודמי, אם למישהו היה משהוא כזה, הוא לא היה מבזבז את זמנו בלמכור ליחידים. הוא מזמן היה מוכר את זה ליצרני הרכב...ובעידן הירוק שלנו, מזמן היה משכנע ממשלות לחייב את זה בחוק ולהקטין זיהום..
הייתי מעורב בהקמה של חברה שמחזיקה בפטנט לעיבוד מתכת להשגת פני שטח חלקים יותר (מקדם חיכוך נמוך של המתכת). אני לא צריך להגיד לך מה זה עושה למנוע ולשאר המכלולים הנעים ברכב. לא היה יצרן אחד שפנינו, שלא ביקש לקבל חומר, להפגש.... החבר'ה האלה חדים ומפוקסים, תביא להם פריצת דרך והם שמים מיליונים (כן גם היום).

#3 הצעה \ בדיקה קטנה - תיפגש אם מי שמוכר לך, תראה לו את האשכול הזה, את העניין שיצרת, ותבקש את זה בחינם לבדיקה....תבקש 50% הנחה....50% הנחה ותשלים את היתר אם זה עובד....
ולא, אל תיפול לבור של קניה במחיר מלא ואחוזים מהקניות של אלו שאתה תביא..

אני ממתין ;)

whisky
23-04-09, 11:17
זיו ודרור היקרים:

האמת היא שאני כולי מסמיק מכמה שאתם דואגים לי, תודה.

אז זיו, ככה, פניתי למי שמוכר את זה בארץ שלחתי לו לינק עם השרשור וכתבתי לו במפורש שאני לא רוצה שום הנחה ושום דבר ושאני מתכוון לפרסם את התוצאות שלי מכיוון שאני לא רוצה שזה יראה כאילו אני עובד ביחד איתו. (עניין של גישה לניסוי).

ויש את הסיכוי שנראה לי כרגע סביר שהתוצאות שלי לא ימצאו חן בעיניו, או שהם לא יהיו מספיק חד משמעיות או שהן יראו שאין שום שינוי.

עכשיו דרור, אני כבר שנים מנסה לחסוך דלק, נוהג בצורה מבוקרת, במיוחד מאז שלאישתי ברכב יש את הפונקציה של ליטר לק"מ אני רואה מול עיני איך שינוי בהתנהגות ברכב משנה את צריכת הדלק, אני גם רואה את זה בכל מילוי, את הירידה בצריכה. ובימים שבהם אני לא מקפיד אני רואה את העליה.

אני מוכן לנסות, רוצה לנסות, ורוצה לשתף אתכם כדי שתדעו, חשוב לי שתדעו גם אם זה חוסך וגם אם לא. כדי שתוכלו לידע את החברים שלכם.

לגבי הפלסיבו: אם אתה רוצה יש מחקרים מדעיים רציניים לסיבות להשפעת הפלסיבו, בין היתר כמו שאתה אמרת האפקט הפסיכולוגי. אז אני מבין על מה אתה מדבר, אבל כאחד שכבר הרבה זמן מנסה לחסוך, אני לא חושב שאני אצליח לחסוך בצורת הנהיגה יותר ממה שאני חוסך עכשיו, אלא אם אני אצרף מפרש לדיפנדר :D.

whisky

asafk
23-04-09, 11:31
עוד דבר אחד לפני שאתה מוציא כסף (זכותך)
תרים טלפון לבנאדם שעשה את הניסוי לכאורה בשנת 2006. הוא אומר בכתבה שהוא עומד לעשות ניסוי ארוך טווח על צי הרכב. תשאל אותו מה היה עם זה, מעבר לכותרת העיתונאית. זה יכול להיות מעניין.
אני יכול לומר לך שמכל הרעש שהיה על כל מיני מתקנים כאלו, אף צי רכב לא התקין שום דבר (פרט למערכות מעקב וניהול ציי רכב מכל מיני סוגים שכן מורידות את צריכת הדלק בזה שהן מדווחות למנהל הצי איזה נהג מגרזן את האוטו). אבל לא אכפת לי להיות מופתע.

אסף.

shachar
23-04-09, 16:51
אני לא רוצה להטות את נושא הדיון אבל לצורך מסויים הוספתי קפיץ על דוושת התאוצה
טוב בסדר - הגיר אצלי אוטומטי(110) והדוושה אלקטרונית והכבל שהתווסף לרכב ומחבר בין לגיר למצערת (קיק דאון) החליט שהוא לא חוזר כתוצאה מזה הייתה החלפת הילוכים מאוחרת מאוד אם בכלל
כמובן שהוספת הקפיץ היתה אלתור.

ואיך זה קשור?

אני רגיש לנהיגה במשאית שלנו יותר מזוגתי שתחיה, כלומר אני יודע שנגיע לאן שרצינו (ובאותו קצב) גם אם נלחץ פחות אגרסיבי על דוושת התאוצה (אם זה תיאור נכון למה שקורה שהאוטו מתחיל להתקדם...)

פתאום גם הנהיגה שלה נהיית יותר מתונה.

כשהחלפתי את הכבל והורדתי את הקפיץ (מבלי לדווח למנהלת) שמתי לב שהיא חזרה לסורה, ששאלתי אותה היא אמרה שאכן שמה לב שהרכב מאיץ יותר בקלילות מקודם (הכל יחסי...).

לא מדדתי אבל אני בטוח שצריכת הדלק השתפרה - בעיקר בנסיעה עירונית שם היא מבצעת את רוב הנסיעות.

מה שאני בא להגיד שמודעות משפרת את הצריכה, לצורך העניין דוושה קשה יותר שידרה פידבק שונה.

אם תתעקש - בעלות של פחות מ 10% מהצריכה שלך, טוב לחצת אותי למקסימום - שני שקלים אני מוכר לך את הקפיץ.

מצד שני - מה אכפת לי, להיפך תרכוש ותדווח לפורום

בהצלחה

נמרוד
24-04-09, 16:35
אלא אם, מישהו מוצא לי עד הרגע שאני קונה בדיקת מעבדה שאומרת שזה לא עובד, כתבה שאומרת שמדובר ברמאות משהו בסגנון (אני אשמח לדעת שיש כזה לפני שאני מוציא את הכסף).

whisky

שמע, אין אף מעבדה רצינית שבודקת את הדברים האלו. תבין, המשפטים האלו על המגנטים והמולקולות של הדלק - זה הארי-פוטר, זה שר-הטבעות, זה גורם לכל מי שיש לו טיפה השכלה מדעית או הנדסית לחייך... מי שמייצר ומוכר את הדברים האלו עוסק בפסיכולוגיה ושיווק - ופשוט, רמאות -, אין מאחורי כל הגלולות/התקנים/טבעות/מגנטים ששמעתי עליהם עד היום שום דבר. ממש כך.

אתה רוצה לבדוק? תבדוק. תגלה שזה לא עובד. לא נורא, הלכו 1300 שקל. יבוא הדבר הבא, שיסביר לך ששלו שונה לגמרי. תבדוק שוב. הלכו עוד 800 שקל. או 1600 (אין שום קשר בין המחיר לבין מה שאתה מקבל). יבוא הפרופלור השלישי. לא תבדוק גם אותו? הלך עוד כסף. פראיירים כמוך, "שבודקים" בלי לדעת בכלל מה זה עומד מאחורי המושג ניסוי - experiment - מייצרים פרנסה חודשית לא רעה לאנשים האלו, שהם, שקרנים ורמאים.

אמדוקס משתמשת בזה? קומברס?קוקה-קולה ? באמת? אתה בטוח? כל מה שמישהו שאתה לא מכיר מספר לך חייב להיות אמיתי? במיוחד כשהוא מנסה להוציא ממך 1300 שקלים? אתה עורך דין, לא, אתה רוצה להגיד לי שמעולם לא נתקלת באנשים שפשוט משקרים?

אני מבטיח לך ששחר הזלקורן, עיתונאי רכב רציני, מצטער היום על התמימות שגרמה לו אשכרה לפרסם את הכתבה ההיא לפני שלוש שנים. מה קרה אגב שפתאום יש קאמבק? מי משווק את השטות התורנית הזאת שוב?

ראינו אותם כאן בפורום שוב ושוב, לפעמים הם אגרסיביים יותר או פחות, הם תמיד נעלמים, ואחרי כמה חודשים מגיע מישהו אחר. לפעמים אותו מוצר שטותי חוזר אחרי שנתיים כשאיזה גאון ישראלי חדש חושב שהוא גילה את אמריקה ופותח "סוכנות" חדשה.

בהצלחה בבזבוז הכסף שלך, שכמו שנאמר כאן - הוא מראש לא ניסוי, אתה וויסקי לא יודע דבר על איך מנהלים ניסוי, ולכן התוצאה תהיה חסרת ערך. לדעתי אתה גם לא תזכור בכלל לעדכן אותנו מתי שלא יהיה.

idanabuhav
24-04-09, 17:03
רבותי היקרים ובזבזני הדלק ומזהמי האויר

למנועי דיזל יש חיסכון אדיר- ביו דיזל ויש חברה שעכשיו מפיצה אותו 4.5 ש"ח כולל מעמ לליטר . אני לא רוצה לפרסם אז תחפשו בגוגל ביו דיזל ישראל

למנועי בנזין יש את הגז. נכון שיש לפעמים בעיות ( אני בעתיד הקרוב יעלה שירשור בעניין כי אני רוצה להתקין ) אבל הרוב המוחלט מדווח על חיסכון אדיר בעלויות. ניתן לפרוס ל 36 תשלומים ואז בעצם זה יוצא חינם

בהצלחה ואשמח לתגובות בעניין

boba banay
24-04-09, 18:43

למנועי דיזל יש חיסכון אדיר- ביו דיזל ויש חברה שעכשיו מפיצה אותו 4.5 ש"ח כולל מעמ לליטר . אני לא רוצה לפרסם אז תחפשו בגוגל ביו דיזל ישראל

למנועי בנזין יש את הגז. נכון שיש לפעמים בעיות ( אני בעתיד הקרוב יעלה שירשור בעניין כי אני רוצה להתקין ) אבל הרוב המוחלט מדווח על חיסכון אדיר בעלויות. ניתן לפרוס ל 36 תשלומים ואז בעצם זה יוצא חינם

אני מתדלק סולר ב4.90 כולל מע"מ
לא רואה שום סיבה לסכן את משאבת ההזרקה והמנוע עם הביו דיזל (שאני לא ממש יודע מה תהיה ההשפעה שלו בטווח הארוך) כשהחיסכון הוא לא כזה גדול

גז בבנזין למרות החיסכון הגדול בעלויות הדלק (קצת פחות מחצי מחיר) יש המון עלויות משניות :
עלות המערכת
נזקים מהתקנה סוג ד' בארץ - לא מפרקים סעפת וכל השבבים מהקדיחה עפים לראש, נזק לצמות ולמערכת הבקרה וניהול המנוע - ראיתי במוסך כל כך הרבה התקנות כאלו שחיברו את החוטים אפילו בלי הלחמות
וסתם, ראשי מנוע מתאבדים - (שסתומים שרופים וכו)

mik_l86
24-04-09, 18:43

השירשורים האלה קיימים כבר ממליץ לך לעבור עליהם.

kobiarava
25-04-09, 01:57
מצורפת פניה שקיבלתי בהודעה פרטית:

שלום רב,
שמי ראובן ואני יבואן הבלעדי של טבעות שחסכות דלק.
המוצר נבדק בארץ והוא פשוט להפליא. מאפשר חיסכון עד 25% בצריכת הדלק. בנוסף, טבעת זו משפרת משמעותית את פלטת הגזים ומוסיפה עוצמה למנוע.
אם נושא זה מעניין אותך אנא צור איתי קשר.
9*****5 -054

לחוצפנים האלה יש את התעוזה לפנות איליי בפרטי, אחרי שהשתדלתי להכפיש אותם כמה שאפשר בפומבי? אדון ראובן, רד ממני ומחברי הפורום, שקרנים ורמאים לא רצויים כאן. חפש פראיירים אחרים למכור להם את הדרעק שלך!

קובי

lior_b.s
25-04-09, 11:08
פחחחחח...
מה קרה קובי ? אתה לא מכיר "טבעות" לחיסכון בדלק והוספת עוצמה למנוע"??
ככל שתשים יותר טבעות המנוע יהיה יותר חזק...

ולכל מי שמעוניין לקנות את הטבעות האלו...
אני מוכר טבעות הגנה לפי-הטבעת, כי הז*ן הזה הולך לכאוב...

כמו שכתבתי בשרשור על הגלולות ושאר זיוני שכל על חסכון אדיר בדלק.., מי שרציני שיבוא עם המוצר הראשון להדגמה חינם!!
וכמו שנמרוד ואסף כתבו אינספור פעמים , ניסוי צריך לדעת לעשות..נמרוד ואסף ינהלו את הניסוי כנציגי האתר ביחד עם כל מהנדס שהמוכר יביא מקובל עלי, אני מעמיד את האוטו שלי ומתחייב לקנות את המוצר (טבעות, גלולות,צלעות פרפר, מה שלא יהיה) עד סוף ימי באם הוא משפר את הצריכה ב-10%..לא 25!!
ואם לא ה"יבואן" מתחייב לכיסוי כל נזק במנוע.(לא שמדאיג אותי, כי הדברים האלו לא עושים כלום!!!)
ולא, אני לא מתכוון לשנות הרגלי נהיגה אחרי ה"פלא" שיותקן, את זה אני יכול לעשות בלי שום דבר ולגרד בקלות עוד ק"מ או שניים לליטר..

אבל ברור לכולם שאף אחד לא יעמוד בזה, כי הרי הם מוכרים לציי רכב גדולים, הם רק באו לעשות לנו טובה ולעזור בחיסכון בדלק..

אז תודה רבה לכם פיות טובות , תחזרו לארץ עוץ, איש הפח צריך שמן נחשים כדי לא להחליד..

ליאור

whisky
26-04-09, 18:35
טוב אז חזרתי עם כמה תובנות:

1. נמרוד אתה מעריך אותי הרבה פחות ממה שצריך, אם אתה חושב שאני לא יודע איך עושים פרוטוקול ניסוי - אז נגיד את זה בעדינות : אתה טועה - אל תיתן לתואר שלי להטעות אותך, היה לי ניסיון קודם בחיים, ולכן בין היתר כתבתי שה"ניסוי" שלי הוא לא מדויק בעליל.

2. כמו שביקשתי מכם מידע על תוצאות ה"מגנט" לפני הרכישה, גם אני עשיתי את הבדיקות שלי, לצערי אלו הן התוצאות:
The reductions of emissions can then be used as a correlation of fuel reduction by means of the European Community Directive 116/93 , which equates that for every 10% of emissions reduced = 1.5% of fuel saved

כלומר בעוד שבבדיקות שהאתר האיטלקי (על פי מכונים לכאורה בלתי תלויים)עצמו מראה ירידה של בין 13-60% המשמעות היא ירידה בצריכת הדלק של בין 1.5% ל-9 לכל היותר, וזה בתנאי שנרשמה אכן ירידה.

בנוסף כל המכונים האלו אינם מעניינים בעולם הרכב מלבד הTUV בגרמניה, שהוא עוד מקובל, ודווקא שם מתברר שחסרים עמודים של בדיקה חוזרת, אנשים שכן השיגו את עמודי הבדיקה החוזרת קיבלו תוצאות שהפליאו אותם: צריכת הדלק עלתה!! עכשיו ככל הנראה זה לא כתוצאה מהשפעת ה"גלולה" אבל חברת הגלולות החליטה להגדיל עוז ולהאשים את מכון הבדיקה על הבדיקה החוזרת וטענה שהתנאים בבדיקה החוזרת לא מיועדים ל"מכשיר".

אז עד שאני לא מוצא רכב שמתאים למכשיר, כנראה שאני לא רוכש.

בנוסף מעיון בתוצאות המכונים, מתברר שבדיקות במנועי דיזל הראו תמיד תוצאות נמוכות משמעותית מבדיקות במנועי בנזין, ולא זו אף זו: בדיקות במנועי דיזל בסרק לא הראו כל שינוי בצריכת הדלק.

אז עכשיו התהפכו היוצרות: אני מוכן לקנות את המכשיר בתנאי שיראו לי תוצאות ניסוי של מכון מקובל בעולם הרכב ולא באירן שמראות את החיסכון בדלק.

מה שכן, נמרוד, דרור, זיו וכל השאר, אני אופטימי בסוף עוד מישהו ימצא את התרופה, ואני מבטיח להמשיך ולנסות להאמין (לבדוק אבל להאמין) ולקוות שמישהו ירפה את בעיות השתיה של הרכב שלי (אולי פשוט להוציא את המפתח מהסוויץ סוף סוף).

whisky

six 4 life
26-04-09, 20:06
מה שכן, נמרוד, דרור, זיו וכל השאר, אני אופטימי בסוף עוד מישהו ימצא את התרופה, ואני מבטיח להמשיך ולנסות להאמין (לבדוק אבל להאמין) ולקוות שמישהו ירפה את בעיות השתיה של הרכב שלי (אולי פשוט להוציא את המפתח מהסוויץ סוף סוף).
whisky
תאוריית הקונספירציה אומרת שכבר מצאו יותר מתרופה אחת לבעיה, אבל חברות הדלק הענקיות בעולם קנו אותם ממציאיהם בסכומים שאי אפשר לסרב להם ואז - היה כלא היה. לא מופרך בעיניי.

whisky
27-04-09, 09:25
תאוריית הקונספירציה אומרת שכבר מצאו יותר מתרופה אחת לבעיה, אבל חברות הדלק הענקיות בעולם קנו אותם ממציאיהם בסכומים שאי אפשר לסרב להם ואז - היה כלא היה. לא מופרך בעיניי.

זה לא קונספירציה זה עסקים!!!

תשמע, אני יכול להגיד לך בוודאות, לא באולי, שיש טכנולוגיה שאני מכיר בזכות המקצוע שלי, שאני יודע, לא חושב, לא מניח, לא שמעתי, אלא יודע!!! שקנו אותה חברות פחם ודלק במחיר שלדעתי היה מחיר בדיחה שמייצרת אנרגיה, ללא צורך בדלקים, בערך משהו כמו אנרגיה סולארית רק ממקור אחר.

ברור לך שעד היום לאחר יותר מחמש שנים לא עשו עם הטכנולוגיה הזו כלום בעלי האינטרס שקנו אותה.

אגב, באותה נשימה, אתה יודע שבארה"ב יש מוסכים שיודעים לגרום לפריאוס להפיק עד 35-40 ק"מ לליטר באמצעות שינויים לא נוראיים כל כך, כמו הוספת רכיבים צוברי אנרגיה אבל טיוטה לא מוכנה להכניס אותם לרכבים ומבטלת את האחריות לרכבים שעוברים מודיפיקציה כזו. אז לא גם בעיני זה לא מופרך.

אבל יאללה, לגלולה הבאה.

ערן המסוקס
27-04-09, 10:42
הפלא המדהים של הפריאוס מושג ע"י הוספת עוד סוללות ליטיום והקטנת המנוע. בצורה הזאת הסוללות יכולות להספיק לבד לרוב הנסיעות הלא ארוכות, ובין לבין, אתה יכול לטעון את הרכב בשקע החשמל.

לא הייתי אומר בדיוק שזה שינוי קטן, או שיפור במערכת הקיימת. פשוט להתבסס על חברת החשמל בנוסף לחברות הדלק.

מהו מקור האנרגיה המיוחד שאתה יודע עליו?

whisky
27-04-09, 15:13
ערן, ברור לך שהואיל והמידע הזה הגיע אלי במסגרת ה"מקצוע" אני לא יוכל לפרט אותו, אבל בגדול, הרעיון הוא לרתום כוחות שפועלים ביומיום (לא באופן טבעי אבל פועלים) ולהפכם לאנרגיה על ידי מכשיר שבא להחליף מכשול שמשמש באופן יומיומי, האגירה של האנרגיה או ההולכה שלו קיבלה אישורים גם בארץ וגם בחו"ל. נבנה אב טיפוס נרשמו פטנטים במספר מדינות בעולם, ואז החברה או יותר נכון היזם חיפש משקיע שירכוש את הפטנט או את החברה. נמצא אחד כזה בדמות תאגיד ששייך לחברות פחם וסולר ורכש את החברה כמקשה אחת.

שיהיה ברור, לא מדובר בהמצאה שתהפוך את הכדור שלנו לירוק בן לילה, אבל שמסייעת מאוד ויכולה לתרום להפחתת הצורך בשימוש בפחם.

רוצים עוד סיפורים, דווקא לא שאני מכיר מהמקצוע, יצירת אנרגיה מגלי הים (פטנט ישראלי, שהגורמים בארץ מנסים לעכב אותו וזוכה לעדנה בחו"ל) טכנולוגיה חדישה שמייעלת את השימוש בפחם בתחנות כוח ומביאה לניצול באחוזים עצומים מותירה הרבה פחות "עשן" ובארץ ובארה"ב לא מוכנים להכניס את הטכנולוגיה לשימוש. ויש עוד הרבה...

אבל לדעתי, כמה רע שזה נשמע, זה לגיטמי בעולם העסקים.

דרך אגב, אני הבנתי שיש גם אפשריות של הוספת לוחות סולרים לפריאוס, שימוש בכונסים ליצירת אנרגיה ועוד רשימה נחמדה מבלי צורך להגדיל מצברים, ועדיין טיוטה לא מוכנים לעשות את זה, ואז בא יצרן כמו קוניגסנג ומראה לכולם מאיפה משתין הסולארי.

הרבה ייצרנים גם הגדולים ביותר בעולם סובלים מתסמונת של קיבעון מחשבתי, לא מוכנים לעודד שינויים עד שהשוק לא מכתיב להם אותם ואז לפעמים קצת מאוחר מדי, אז לסמוך על יצרני הרכב, זה בדיוק מה שאני הייתי עושה...

zivo
27-04-09, 16:04
whisky,

אל תבלבל בין של של רעיונות רשום פטנט, לבין שלב של מוצר מוגמר נמכר לצרכן.
מי שמתעניין יכול להחשף להרבה רעיונות, ואז אתה צודק, צריך פתיחות ואסור לפסול כלום.
אבל כמו שאתה מתאר, ברגע שיש רעיון עם שמץ של סיכוי, אחת "הגורילות" תשתלט על הטכנולוגיה (מסחרית, זה המקום שלך לגזור קופון).

אבל אין, פשוט אין סרט, שמוצר אמיתי (מהסוג הזה), מפותח ונמכר דרך האינטרנט.

-->