צפייה בגרסה מלאה : עובי דופן של צמיג
אמיר חסידים
22-04-09, 13:22
שלום חברים
אני מנסה לעזור לחבר בפרויקט הגמר שלו באוניברסיטה.
הבחור מחפש לדעת מהי המידה של דובי דופן הצמיד בסוליה (הבשר בלמטה כולל שוקולדות).
על מנת להבהיר : הוא מעוניין לייצר דוקרנים מיוחדים למע' הבטחון וצריך לדעת מהו גודל הדוקרן אותו הוא צריך לייצרכדי שזה יחדור את תחתית הצמיג.
אשמח לתשובות שיפנו אותי לאתרים רציניים שעליהם ניתן להסתמך כמקורות...
ברור לך שלצמיגים שונים עובי דופן שונה (במיוחד ביחד עם הקוביות שוקלדים איך שתרצה לקרוא לזה).
השאלה היא במטרה:
למשל דוקרנים שאמורים לעצור הכל כולל משאיות למשל אם אתה מדבר על משאיות מחצבה תצטרך קוץ רציני, כנ"ל לגבי טרקטורים.
לגבי רכבים פרטיים ואפילו ג'יפים, חבל להמציא את הגלגל, לך לחניונים תראה את הדוקרנים החד כיווניים שלהם ותראה מה אורכם, הם יספיקו כמעט לכל צמיג "סטנדרטי" כולל משאיות ואוטובוסים.
שוב הכל שאלה של מה הצורך ואיזה צמיגים מדובר.
אם אתה רוצה לברר פרטים עם מקצוען בעניין צמיגים:
[email protected]
שמו יוסף נעים, והוא אחראי איך שהוא אני כבר לא זוכר על איזה וועדת צמיגים במשרד התחבולה. הוא תמיד אומר שהוא ישלח חומר ויעזור לאנשים שמתעניינים בצמיגים. תנסה אותו במייל תראה מה תקבל.
בהצלחה,
whisky
החבר שלך רציני? שישקיע חצי שעה, יסע לפאנצ'ריה הכי קרובה לבית שלו, יעמיס לבאגז' כמה צמיגים זרוקים במידות שונות, יחתוך אותם וימדוד בעצמו. אין כמו מראה עיניים. אני לא יכול לדמיין תכנון של מערכת כזאת שלא מתחיל לפני הכל בניתוח מעשי, בידיים, של החומרים שמולם הוא מתמודד, לך תדע איזה תובנות מסתתרות בתהעסקות בקרעי צמיגים. אני חותם שהחבר שלך יודה על העצה הזאת.
אמיר חסידים
23-04-09, 10:43
שוב שלום
ויסקי תודה על המייל , אני אעביר הלאה.
נמרוד - החבר שלי כן רציני , פשוט לא מספיק למדוד עובי של מספר צמיגים (גם לא 100 לצורך העניין) וזאת משום שזה לא מוגדר כמקור אמין מבחינת הדרישות האקדמאיות.
מקור אמין זה ספר תקנים , משרד התחבורה או חברת צמיגים גדולה שניתן להסתמך עליה כרפרנס .
רק על מנת להבהיר עוד נקודה - מדובר על דוקרן לכל רכב עד 5 טון.
אם זה לצורך משחק אקדמאי, אז יש חברת צמיגים אחת בארץ, אליאנס. יש כאן חבר פורום שעובד, או לפחות עבד שם - חפש את המשתמש "עופר פרוזה" (או "עופרוזה").
אבל גם מידע שתקבל מחברת צמיגים, גם אם זה גודייר - בסך הכל מדבר על הצמיגים שלה. מה אם שאר היצרנים בעולם? תקן יתכן שתמצא שמדבר על עובי מינימאלי של צמיגים, אני מבטיח לך שאין תקן שמבטיח לך מהו המקסימום.
בשביל לעמוד בסטנדרטים אקדמאים, החבר שלך צריך לנמק את המקורות למידע שלו, אבל הם בהחלט יכולים להיות אמפיריים. אין שום דרישה למקורות מידע מוחלטים. נימוק הגיוני יכול להיות למשל: שאלתי את חברת אליאנס מה עובי צמיג המשאית הקלה הגדול ביותר שלה. הוספתי על עובי זה מקדם בטחון של 50%, וכך בחרתי את עובי הקוץ. ובאותה מידה - בחנתי באופן אישי חמישה צמיגי משאית קלה מדגמים נפוצים. לחלופין, אפשר ורצוי להגדיר מהו סוגו ומידת הצמיג הגדול ביותר שהמתקן יעיל נגדו, ולא להתחייב מראש למתקן ש"יפנצ'ר כל צמיג של כל רכב עד חמישה טון" - כי בסוף יגיע רכב עם צמיג אל תקר, ויעבור מעל המתקן בקלות.
אמיר סתם מעניין אותי:
הרי יש כל כך הרבה סוגי דוקרנים; נשלפים, מתפזרים, פריסה מהירה. כאלו שמושתלים בכביש עם מנגנון הידראולי/פנאומטי גלילה, חלולים, מלאים....
מה הרעיון, הרי מדובר בדבר שאיך נאמר "הומצא כבר".
whisky
לגבי רכבים פרטיים ואפילו ג'יפים, חבל להמציא את הגלגל, לך לחניונים תראה את הדוקרנים החד כיווניים שלהם ותראה מה אורכם, הם יספיקו כמעט לכל צמיג "סטנדרטי" כולל משאיות ואוטובוסים.
whisky
הדוקרנים האלו לא בהכרח עושים כלום גם לא לגלגל של רכב פרטי, לפחות מהוולו 760 שנכנסה לחניון נגד הכיוון והמששיכה כאילו כלום..
אמיר חסידים
23-04-09, 23:53
נמרוד- הבחור דיבר עם אחד המהנדסים של ייצור הצמיגים באליאנס . נכון לעכשיו זה המקור הכי אמין שיש לו.
העניין הוא שהבחור אמר לו שמדובר על 6 מ"מ גומי + 10 מ"מ כל השאר...
אמרתי לו שזה מגוחך וכנראה שמדובר על המידה המינימאלית ולכן אני עוזר לו , גם כאן.
חוץ מזה ברור שניתן להגדיר מידה של דוקרן (נגיד 5 ס"מ ) ולומר שהמידה הזו מתאימה ל70% מהצמיגים שהוא בחן אמפירית , זה טוב , אבל לא הכי טוב...
רצוי שבנספחים יהיה משהו קצת יותר מרשים ומשכנע (פרויקט גמר....)
ויסקי- כפי שדורון אמר הדוקרנים הקיימים כיום בחניונים זה ממש לא הקריטריון וחוץ מזה שהפרויקט שלו איננו רק אפיון הדוקרן אלא כל המכלול המפיץ את הדוקרנים בדרך...
אגב הדוקרן שהוא נדרש לתכן יעשה דברים רעים הרבה יותר מסתם נקב בצמיג הוא אמור לקרוע אותו לגזרים:cool:.
(עד כאן פרטים על הפרויקט...)
בקיצור אם למישהו יש עוד קשרים / קישורים - אשמח:D
אמיר,
נשמע מעניין, לקרוע לצמיגים את הצורה....
שיהיה לו בהצלחה,
ובשביל הסקרנות תגיד לי אם הבחור שנתתי לכם את המייל שלו שיתף איתכם פעולה, כי הוא תמיד אומר שהוא רוצה לעזור בנושא הצמיגים, אז מעניין אותי אם הוא באמת עוזר (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהוא עוזר).
whisky
אמיר חסידים
06-05-09, 23:21
אמיר,
נשמע מעניין, לקרוע לצמיגים את הצורה....
שיהיה לו בהצלחה,
ובשביל הסקרנות תגיד לי אם הבחור שנתתי לכם את המייל שלו שיתף איתכם פעולה, כי הוא תמיד אומר שהוא רוצה לעזור בנושא הצמיגים, אז מעניין אותי אם הוא באמת עוזר (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהוא עוזר).
whisky
התשובה היא - לא
הוא לא ענה כלל למייל שנשלח אליו.
לא נורא
נסתדר...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.