צפייה בגרסה מלאה : פירוק חלק תחתון של הדש-בורד
השמשוני יחיעם
22-04-09, 13:57
מישהו התנסה בפירוק החלק התחתון של הדש בורד????
החלק הקטן שמשמאל להגה---מתפרק ללא בעיה.
איך לעזעזל מפרקים את ההמשך.
כן כן בשביל מה ????
אז ככה,,,,אני נמצא בשלבי חידוש מערכת הפיוזים,, תוך כדי עבודה התברר שאחד מחוטי החיבור של הריליים (היושבים מימין לבית הפיוזים האורגינלי שרופים ( הבידוד נשרף) והקטע השרוף ממשיך פנימה מתחת לכיסוי.
מחפש דרך להגיע פנימה על מנת "ללכת" עם החוט עד נקודת החיבור שלו.
לפני שאני מפעיל "דיסק חיתוך",,,,מ י ש ה ו א ?????????????????????
איציק - 4X6ZH
22-04-09, 14:02
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:D :D :D :D :D
;)
השמשוני יחיעם
22-04-09, 14:07
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:D :D :D :D :D
;)
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
תפרק לוח שעונים ותראה כל מה שרצית ועוד..........
לא לשבור את התופסנים מהפלסטיק
יש מזגן (אני יודע שהאוטו פתוח, אבל בכ"ז) ??
הכל מתפרק, אבל הגישה בעייתית אם יש מזגן.
אסף.
יחיעם, שים לב שאצלי בדיסקו כאשר ניפתרתי מכל הפלסטיקים ,נאלצתי לשבור ולקרוע אותם עד שבסוף גיליתי שלוח השעונים שהוא יחידה אחת מורכב באמצעות שניים או ארבעה ברגים שהפירוק שלהם אמור לשחרר את כל הדש,בקלי קלות.
זה לא מובן מאליו כשאתה נמצא בתהליך הפירוק היות וזה כאילו לא הגיוני, אך כך זה במציאות.(אנגלים אמרנו?)
אמיר בא - מהפורום יוכל להנחות אותך לדעתי גם בנושא הדיפנדר היות ויש לו את שני הכלים ותוכל למצוא כאן שירשור שלו לגבי השלבים בפירוק הצד הימני עם המזגן.יש לי טלפון שלו.
חוץ מזה - מה אתה צריך את החיפויים המיותרים האלה ? החיים שלי השתנו ברגע שהכל עף ונהיה נגיש בשניה לכל חוט.
אני מקווה שאתה לא מגדל תירוץ בכדי לא להתייצב במשלחת לאיתורו של ''מצוק נוף''................
השמשוני יחיעם
23-04-09, 08:11
בוקר טוב,,
אסף!!! מ ז ג ן ?????????
הכיסוי התחתון - הנו מתכת מצופה ב"ריפוד" פלסטי!!!!
מבית הפיוזים "צמת" החוטים נכנסת לכיוון לוח השעונים וההגה.
על הצמה הזו יש לי חוט אחד ש ר ו ף !!! שאני רוצה "ללכת אחריו" >>>>>>>>.
מפירוק לוח השעונים --לא מגיעים לכל אורך הצמה!!!!!!!!!
לכיסוי המדובר יש מספר ברגים בחלקו התחתון - פורקו הברגים!!!! כל המערכת חזקה כמו "בטון"!! לא זז!!!
נוווווווווווווווווווווווווווו,,,רעיונות? ???????????????????????
את הפאנל העליון (זה עם הריפוד) פירקת ועדיין אתה לא רואה את החוט החשוד?
אסף.
השמשוני יחיעם
23-04-09, 09:01
את הפאנל העליון (זה עם הריפוד) פירקת ועדיין אתה לא רואה את החוט החשוד?
אסף.
אתה מתכוון---ל"מגירה"?????
על הצמה הזו יש לי חוט אחד ש ר ו ף !!! שאני רוצה "ללכת אחריו" >>>>>>>>.
אתה יודע איזה חוט שרוף ורק מחפש את המקום או שאין לך מושג כלל?
אם אתה יודע איזה פיוז לא רלוונטי, כשמוציאים אותו אין השפעה - כלומר החוט שרוף תזהה לפי צבע
איזה מגירה? אני מתכוון לפאנל העליון ביותר. זה שיש בו יציאות של הפשרת אדים. 4 ברגים קטנים והיציאות של האוויר בחוץ, אתה מוריד את שני הפלסטיקים שבצדדים (יש בורג מאחורי הסמל לנדרובר הקטן), עוד שלושה ברגים גדולים וכל החלק העליון בחוץ.
אם אתה מתעקש להמשיך אחרי זה, פרק את כל האביזרים (אל תשכח את הידיות של תריסי האוויר הצח), את הבתים של הרמקולים, ואת גלגל ההגה, ואז אתה יכול לפרק את החלק הפנימי של הדשבורד (ה"מדף" פלסטיק) ואז את כל הדשבורד כמקשה אחת.
אין סיכוי שזה יחזור למקום, ואין סיכוי שכל הפלסטיקים ישארו שלמים. אני פירקתי הכל ואז הרכבתי מחדש עם חלקים חדשים בחלקם, כי לא היתה ברירה. (אגב, מאחורי הדשבורד נכנסים כ 3 ק"ג קליפות גרעינים...)
אסף.
השמשוני יחיעם
23-04-09, 11:49
אתה יודע איזה חוט שרוף ורק מחפש את המקום או שאין לך מושג כלל?
אם אתה יודע איזה פיוז לא רלוונטי, כשמוציאים אותו אין השפעה - כלומר החוט שרוף תזהה לפי צבע
החוט השרוף שייך לאחד הריליים !!!!!
אני "מחפש" את נקודת הקצר, על מנת לוודא תיקון אמיתי, לכן חייב "ללכת" לאורך החוט!!!
הבעיה כאמור,,,,להגיע אל מתחת לכיסוי!!!!
תמשוך את החוט, אבל חזק!!!
תמשוך את החוט, אבל חזק!!!
נבלה שכמוך. לא מספיק שיש לו דרעק שמשמעות הסמל שלו לפי התרבות הפאגנית היא: "מרפי, לך תזדיין, נראה אותך מגיע אלי", אתה גם מציע למשוך לו בזנב?
יוני5
השמשוני יחיעם
23-04-09, 19:03
טוב,,,,פירקתי "חצי אוטו",,,והגעתי.
החוט השרוף = חוט מינוס (-) אשר מחובר ל"מקבץ" חוטי מינוס - כאשר המינוס הראשי (העבה) מחובר לקיר האש!!!
כאמור זהו החוט שהולך לריליי לחיבור 30 !
ועכשיו ,,,,ל מ ה הוא נשרף????? היתכן שריליי דפוק יגרום לכך,,
ןלך יוני ידידי,,,,,לפחות את הדיפנדר אפשר לפרק!!! ובדרך כלל גם לחבר שוב בלי שירגישו!!!!!
למה הוא נשרף? אולי כי הוא מחובר דפוק לעוד אלוהים יודע איזה צרכנים? אולי כי המגע היה רופף בינם לבין עצמם ולקיר אש?
בלי תמונה אי אפשר לדעת, אבל כדאי שתבדוק את החוטים כולם, אם הבידוד הפך לקשה אתה תפתח את זה שוב ושוב.
לפעמים יש ריליי שמקצר וגורם לזה.
אבל בלנדרוברים - הסיבה השכיחה היא אום לא מהודק בחיבור החוטים לקיר האש.
אסף.
השמשוני יחיעם
24-04-09, 15:51
אז ככה.
את הסיבה לחוט השרוף עוד לא מצאתי.
אבל,, כל כניסות החוטים לבית הפיוז האורגינלי מלאות קורוזיה,,נגיעה (בחלק)בחוטים >>>>והם נשארים ביד!!!
ולכן - בוצע החלפה של בית הפיוזים לשני בתים חדשים, כל החיבורים הולחמו + שרוול מתכווץ.
הוחלפו בתי הריליים - כנ"ל.
חיבור המינוס בקיר האש הייה בסדר,,למרות זאת הוסף כבל מינוס בין החיבור בקיר האש לשילדה!! (זאת בנוסף על כבל מינוס שהוסף בעבר בין המנוע לשילדה).
לוח השעונים יקבל חיבור מינוס נוסף ו"נורמלי".
כרגע רק אורות אחוריים אינם עובדים - ראשית יוחלף הריליי,,,,ואחורי זה נראה.
כל החיבורים החדשים נבדקו תחת "עומס" (סוויץ פתוח - כל האורות - וינקרים - מגבים,,) נשאר דולק במשך כ - 15 דקות,, אין התחממות חוטים, חיבורים,ריליים , אין עשן!!! .
השלב הבא,,בדיקה מקיפה של קווי החשמל לפנסים האחוריים.
ושהכל יעבוד (איה"בנ) תתחיל עבודת ה ס ג י ר ה .
הרכב נראה כאילו התפוצץ מטען בתוכו,,,,,התחלתי לצלם (אחרי הפירוק העצבני,,), סידור מערכת החוטים,,שלבי הניקוי והסגירה יתועדו !!!
שבת שלוםםםםם
יחיעם, בקיצור,
שנחפש לך סיקס?
golan tishbi
03-05-09, 21:07
מזדהה עם הבעיה הרכב הזה אין בו ארוחות חינם הכל קשה וחזק
כמו בטון .
בדרך להרכבה פעם הבא אתה תדע שמפרקים בשלבים
את הפלסטיק האלכסוני של מדפי האויר ולאחר מכן את שני המגשים התחתונים
זה מהפלסטיק וזה עם הברגים הקטנים ואז הכל פתוח ויש כמובן את הפלסטיק של השקע
מצית סיגריות ששם יש חשמל וגם הוא הולך
בהצלחה:)
השמשוני יחיעם
04-05-09, 09:25
בוקר טוב,,,
ה"משבר" מאחורנו !!
כמו בכל הסיפורים,,,הכל בגלל "מסמר קטן"!!! וכמובן טימטומו של בעל הבית.
חוט הפלוס המוביל לפנס האחורי החליט שהגיע הזמן להתנתק>> ואם כבר מתנתקים אז למה לא לשחק ולגעת בגוף הרכב מידי פעם ופעם,,כלומר ל ק צ ר !!
וכאן נכנס אלמנט הטימטום!!! במהלך החלפת פיוז שנשרף ישנם בקירבנו (אני אחד מהם) אשר מכניסים פיוז חדש ""יותר חזק קצת"" שיהייה!!!!!!
ואז, כדרך כל העולם- הנקודה החלשה מתנתקת >>במקרה שלי החוט הדק ביותר נשרף!!!!= חוט הדק שלי ריליי האורות האחוריים.
ועל פי חוקי מרפי,,,החוט השרוף המשיך בדרכו עד לקטע החבוי מתחת לחלק התחתון של הקשיח של הדש-בורד.
אז, לאחר מלחמה מיותרת ( = חוסר סבלנות וידע) וקצת עזרה מידידיי,,,העסק פורק- כל הצמה ניפרמה ,נוקתה, נבדקה - כל מיני שאריות קצוות של התקנות למיניהן שבוצעו במהלך השנים הוסרו.
בית הפיוזים הראשי אשר הייה במצב קטסטרופלי (קורוזיה / טינופת) הוחלף ע"י שנים חדשים, כל החיבורים הולחמו וקיבלו שרוול מתכווץ (( ורוד !!)), בתי הריליי הוחלפו בחדשים.
הכל הותקן וחובר לאחר ניקוי וצביעה ,צינורות האיוורור העליונים לחלון הקידמי קובעו מחדש.
בשלב זה החלטתי, לא להחזיר את הפלסטיקים (הפנל הקידמי של ה"מגירה")- זאת לאור הליכלוך הרב המצטבר בין הפלסטיק לגוף המתכת - כאמור רכב פתוח ללא מזגן - נעשה שימוש תמידי ב"מדפים" הנפתחים.
באותה ההזדמנות הוחלפה ידית האיתות והאורות הגבוהים.
בקיצור - פרוייקט "נחמד" שהגיע בדיוק בזמן.
לסיכום -
אני חושב שאני מכיר עכשיו את מערכת החשמל של ה"משאית".
החלפת פיוזים תעשה מהיום והילך עם יותר שכל!!!
ושאלה תהיינה הצרות הכי גדולות שלי!!!!
נ.ב. אמיר,,,,לא עוד לא לחפש סיקס,,,
השמשוני יחיעם
04-05-09, 09:33
ניסיון----
קובץ מערכת החשמל של דיפנדר
לאיזה בתי פיוזים החלפת את שתי השורות?
יש מצב לתמונה?
השמשוני יחיעם
14-05-09, 10:02
ההחלפה לשני בתי פיוזים של 8 בכל אחד,,מתלבשים באותו המיקום של בית הפיוזים המקורי .
אני אכניס צילום בקרוב.
לאחר גמר העבודה התחלתי לשחק עם בית הפיוזים הישן,,,,ניתן בהחלט להחליף את כל החיבורים הפנימיים בחיבורים חדשים עם קצת סבלנות.
השמשוני יחיעם
14-05-09, 13:38
1. בית פיוזים אחד (כאמור יש שנים ) כל החיבורים מולחמים
2. מוכן לאחר "קיבוע" החוטים עם חומר מבודד גמיש
כל הכבוד !
כן ירבו...
:-)
אמיר.
תודה על התמונות, בקרוב אצלי.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.