שלום,
יש בידי מכשיר מסוג MAGELLAN ROADMATE ,MODEL 1412 NA,F/W VERSIO 1.34,H/W VERSIO 6
אני מנסה לסייע למכר,המכשיר נקנה בארה"ב(המכשיר ובעליו אינם חיים בארץ,נא לא להמליץ על פתרונות מקומיים)
כרגע אין בנמצא את הCD עם התוכנה או הניירת שהתקבלה בעת קריאת המכשיר.
במכשיר כרגע מפות של ארצות הברית,אנחנו רוצים להוסיף את ישראל ואירופה-עדיף בצורה חוקית-כיצד אני עושה זאת כשאין לי את מערכת ההפעלה והקבלת הרכישה עם מספר הרשיון.
תודה,דרור הראל
מניסיון - חפש ב EMULE - יש שם את הכל ,
מצאתי שם את כל סוגי המפות , לכל סוגי המכשירים.
אמיר.
אמיר
אתה גם טועה ומטעה, ברמה שיכולה לגרום להרס מוחלט של מכשיר ניווט שלא שלך, ללא יכולת תיקון, וגם מעודד לפעילות לא חוקית. אם אינך יודע, עדיף שלא תכתוב ולא תגרום נזק.
דרור
תוכנת אירופה למכשיר לרוב אינה בעייה, פנה לכל מפיץ שלו בחו"ל או לאתר היצרן ותמצא (מגלן נפלו ונקנו - בפעם השלישית, או הרביעית, בתולדותיהם - אם המכשיר ישן, אולי לא תמצא).
למכשירים אין אלה מפות לארץ. לכל דגם מכשיר של יצרן גדול (מגלן, טומטום, גארמין נובי, וכו') יש את הוראציה האישית על מערכת הפעלה סגורה משלו, שמקבלת רק תוכנות ומפות, התואמות לפורמט הספציפי שלו. כמו שמנוע של אוטוביאנקי לא מתאים לדיפנדר בצורה מוחלטת, ככה אין תוכנת ישראל שמתאימה להם.
היצרנים הללו אינם רואים בישראל שוק גדול מספיק ולא טרחו להכין מפות כאלה לארץ, שכן זה אינו כלכלי. עלות הכנת המפה, בהתחשב בעלויות הרכישה של בסיס המיפוי, ועלויות התכנות, לא מצדיקה השקעה. יש הצהרות של כל מיני גורמים מסחריים פה, אבל עד היום אף אחד לא הרים את הכפפה. אולי בעתיד, לדגם אחד של יצרן אחד, יהיה משהו - כשאראה, אאמין.
במיוחד שבאים כל מיני חכמים ומעודדים פריצה והפצה של אותה תוכנה בצורה לא חוקית, ואז כל העמל וההשקעה יורדות לטמיון. אל תשכח, שאנחנו מדינת גניבת התוכנה הגדולות בעולם. (בגלל זה נפלו פה כמה תוכנות שטח טובות, ולא יצאו לקהל - בגלל הפריצות והאימיול).
1. ממליץ לבחור שלך, כשיגיע לארץ, לפנות לרכישת מכשיר בישראל.
2. יש לי פה מכשיר של מישהו שצלצל בבעייה דומה, שמע ממני את אותה תשובה, והחבר'ה אמרו לו - "מה פתאום, לך תוריד מאימיול, כל המוכרים האלה יש להם אינטרסים..."
הלך, הוריד, התקין - והמכשיר מת לגמרי.
הגיע איתו אלי לתיקון.
הוא הרס את הציוד בצורה כל כך יסודית, שגם המפעל בחו"ל לא יכול להציל אותו. המכשיר עוד כאן על המדף, אפילו לא לקח אותו חזרה.
במקרה אחר, החלפנו פתאום, בזמן קצר ועל חשבוננו, כמות גדולה של מכשירי ג'פס שמעולם לא גרמו בעיות קודם - עד שגילינו שעל כולם הותקן בסיס נתונים לא חוקי, שהרס את הרום לגמרי ואין אפשרות להצילם.
לידיעתך.