צפייה בגרסה מלאה : קפיץ אחורי ב cj
שמתי לב לכך שהקפיץ האחורי ימני בcj שלי גבוה מהשמאלי ב5 ס"מ.
המדידה נעשתה על שטח מישורי ומפולס.המדידה בין הנק' העליונה של הצמיג לבין תחתית הכנף.
כך או כך אני מתכונן להחליף את תושבות הגומי בקפיצים.
האם אפשרי ניתן וכדאי להחליף את הקפיצים לקפיצים של רכב אמריקאי כמו gmc או שברולט
ע"מ לאפשר נסיעה רכה יותר?
(ראיתי קפיצים מפורקים אצל דוד כהן באזור).
ואם לא, האם עירגול יפתור את הבעיה? ואיך ניתן לערגל ולהגיע לאותן מידות בדיוק בשני הקפיצים?
יש לי פרס הידראולי שנותן לחץ של 15 טון בערך כך שאת העבודה אני יכול לבצע בעצמי...
(שאם היא לא הייתה היינו ממציאים אותה- לא כן?)
תודה
אליקו....
מציאת קפיץ מרכב אמריקאי לCJ היא מאד בעייתית, היחיד שמצאתי מתאים עד היום הוא דווקא של פורד טרנזיט.
בנוגע לעירגול, הוא יגביהה את האוטו אבל יפגע בנוחות.
אם אתה מעוניין בסט מעורגל לנסיעת ניסיון, קפוץ אליי ותאסוף זוג קפיצים אחוריים מעורגלים (אפילו מעורגלים יותר מידי).
עומר
AvigdorAharon
31-05-04, 06:53
המדידה נעשתה על שטח מישורי ומפולס.המדידה בין הנק' העליונה של הצמיג לבין תחתית הכנף.
תבדוק קודם לכן שהקצה התחתון של הכנף האחורית (הכנפון השחור), נמצא בקו ישר עם אותו חלק בכנף הקדמית.
אצלי הכנף האחורית גבוהה ב 1.5 ס"מ מהכנף הקדמית וכדי לבדוק אם הרכב ישר, יש צורך להתחשב בנתון זה.
לקחתי לייסט ארוך (כ 4 מטר) ושמתי עליו פלס, וכך מצאתי את ההפרש בין הנקודה האחורית לקדמית.
מקווה שהייתי ברור מספיק,
אביגדור
אביגדור
הבחור מדבר על ימין \שמאל, לא קדימה אחורה.
AvigdorAharon
31-05-04, 08:18
אופס, סליחה!!!
אביגדור
ברוב הCJ הישנים יש הבדל בין צד ימין לצד שמאל, השנים עושות את שלהן. 5 ס"מ זה הרבה אבל לא חריג.
בעקרון הבעייה היא שוני בין הקפיצים, והפתרון הוא אכן ערגול והבאת שני הקפיצים לאותו מצב, בתהליך של ניסוי וטעייה. כאן יש יתרון לבעל מלאכה מנוסה.
אבל לפני כן תבדוק אם אין בעיות קשות יותר שגורמות להפרש - למשל עלה שבור באחד הקפיצים או תושבות בודי שבורות שגורמות לבודי לשבת נמוך יותר בצד אחד.
ולפני שאתה מתחיל לתקן משהו, זכור שלקפיצי עלים יש חיכוך פנימי משמעותי, ומספיק שהחנית את הג'יפ לאחר סיבוב שגרם לג'יפ לנטות קצת וכבר "הרווחת" במדידה כמה ס"מ שלא היו צריכים להימדד.
זה נשמע מצחיק, אבל נסה לנער את הג'יפ ולהטות אותו לצד השני. אתה עלול לגלות שחלק מחמשת הס"מ נעלם :oops:
ובכל מקרה, שיטת המדידה שלך לא אמינה, כי המרכבים האלה ותושבותיהם כבר רקובים ולא ממש ישרים.
בדוק מרחק בין הבמפ-סטופים לסרנים.
אני אצטרף לשאלה, מה עושים עם השינוי בין הצדדים אינו עיקבי? אין לי מדידות מדוייקות, אבל בעין רואים שיש שינוי אבל לא תמיד לפעמים זה ככה ולפעמים אחרת רעיונות?
AvigdorAharon
31-05-04, 13:02
וכמו שעומר אמר לי לא מזמן:
"...זה סיקס לא???"
הקפיץ האחורי והתושבת שלו נמצאים בשני קוים מקבילים, והשאקל קצת בהטיה...
אביגדור
מה שחנן תיאר מגוחך אבל נכון, במשך תקופה חניתי עם החזית פנימה לאחר פניה לימין, והג'יפ נטה בקביעות לצד שמאל. טירטרתי את המערגל פעמיים עד שמסיבה כלשהי חניתי הפוך והפעם אחרי פניה לשמאל- הג'יפ עומד ישר ונוסע ישר.
השילדה הגמישה והחיכוך בקפיצים בנוסף לתקופות ארוכות ללא תזוזה משפיעים על האיזון.
כשאני קניתי את הג'יפ שלי גם היה לו את זה, והפכתי עולמות לגלות למה יש לו נטיה שבצד ימין הוא יותר גבוה.
מסתבר שבעלים הקדמיים הימניים היו 8 עלים, ובצד שמאל מקדימה היה 7 עלים. לאחר שהוספתי את העלה השמיני הג'יפ התיישר. :lol:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.