PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ\שיפור מנוע דייהטסו של תומקאר

crazyguy
03-05-09, 21:21
אהלן,
אני חדש כאן ושמי גיא.

לפני חודש רכשתי תומקאר עם מנוע דייהטסו 1000, לצערי זמן קצר לאחר הקנייה גיליתי כי המנוע אוכל שמן בטירוף..
עד שבשבוע האחרון לאחר שעקב חוסר כוח מוחלט במנוע התומקאר מסכן אותי החלטתי שזה הזמן לעשות לו אוברול ועל
הדרך לשפצר את המנוע בצורה כזו שתעיר אותו קצת לחיים.

קישור לדגם המנוע - DM950GH:
http://daihatsu-ie.ingway.jp/showroo.../option01.html (http://daihatsu-ie.ingway.jp/showroom/gasoline/option01.html)

המנוע מיוצר עבור גנרטורים להבנתי והינו 3 צילינדרים 953 סמ"ק שמפיק כ34 כ"ס והוא בנוי יותר לייצר מומנט.

הרשו לי לשתף אותכם בלבטים שיש לי בתקווה למצוא פתרונות למס' הבעיות שחשבתי עליהן.

קודם כל המנוע פורק ואובחנו מס' דברים - יש לציין כי המנוע עבר 400 שעות סה"כ בחייו:
1הרינגים גמורים.
2. יש בבוכנה אחת קצת "פיצוצים" שאמרו לי שנובעים אולי ממים במנוע? אני חושב אולי יותר מכיוון של פשוט המון דלק ושמן.
3. המון פיח - בבוכנות, שסתומים.
4.מחז"ש שסתומים לא אוטמים.

המנוע עבר ניקוי במכשיר מיוחד ואני יעלה תמונות בקרוב מכל מיני זוויות כדי שיהיה אפשר לבחון שיפורים נוספים.

מאבחנה ראשונה הקרבורטור הוא הגורם הראשון שגורם למנוע לייצר הספק כה נמוך ובכללי התומקאר אוכל דלק משהו כמו 1 ל5.
אני מניח שאפשר לשפר משמעותית את אכילת הדלק שלו ולייעל אותה.

הסעפות יניקה+פליטה דיי קטנות, את הסעפת פליטה שעשוייה מברזל כנראה אני רוצה להרחיב בכלים שיש ברשותי.

אני צריך המלצה לקרבורטור שיוכל לעשות את העבודה, כמובן שהתאמה אצטרך לעשות בהתאם.
על פי התמונות אני מקווה שיהיה אפשר לתת המלצה ראשונית לפחות למשהו שאוכל לבחון.
הטכנולוגיה של הקרב' הנוכחי נראית לי כטכנולוגיה לא נצילה משנות ה60' או משהו..

מלבד זה חשבתי אולי אם ניתן יהיה לחזק את הניצוץ בצורה כזו שיוסיף כוח.
הכובעי פלאג הם בעלי התנגדות למשל של 5K OHM
אם אני מחליף אותם לכובעי פלאג בעלי התנגדות נמוכה יותר האם צריך גם להחליף את הפלאגים בהתאמה והאם זה באמת יגרום לניצוץ חזק יותר או שצריך להחליף את הכויילים? (יש 3 והם בנפרד מחוברים למעין CDI)

כמו כן הFLYWHEEL מאוד כבד! ועליו מחוברת המערכת של הווריאטור שמוסיפה עוד למשקל..
חשבתי אולי לקצץ מהFLYWHEEL הכבד מאוד אצל חרט שזה יגרום למנוע להיות קצת יותר קופצני וזריז בתגובות מצערת. (פחות משקל לחלקים נעים)

אני חושב שאולי לא לקחו בחשבון שעם התוספת משקל של הוריאטור הוא יעבוד כמו שצריך.

אשמח לכל הערות\הארות בנושא!

אני מבצע את רוב העבודה לבדי ובמה שאצטרך בעל מקצוע איעזר אבל אני דיי מוגבל בתקציב.
(אני לא רוצה להגיע להוצאה של אלפי שקלים)

תודה מראש,
גיא.

-->