התחברות

צפייה בגרסה מלאה : צמיגים..מידות.. 50/50 או 100..ושל איזה חברה? לסמוראי

putzman
05-05-09, 00:19
שלום לכולם יש לי כמה שאלות.
אני רוצה להחליף את הצמיגים בסמוראי שלי.. כמה דברים לציון:
* כרגע עומד על צמיגי כביש מלא.. (שיעברו טסט כנראה אבל קרובים לסופם)
* הקפיצים שלי במצב שטוח לחלוטין (דבר שישתנה בעתיד המאוד קרוב...אני מחליף את הקפיצים..ואולי בכלל את כל המערכת מתלים).
* מידת הצמיגים הנוכחית היא 205/70R15
* הרכב משמש אותי כרכב יומיומי ואני נוסע איתו לרוב לעבודה וחזרה ולפעמים גם נסיעות יותר רציניות..ראש פינה חיפה.. ראש פינה תל אביב...
טיולי שטח אני עושה לפחות פעמיים בשבוע.. באיזשהוא יום באמצע שבוע אחרי העבודה איזה שעה וחצי ככה להתפרק וכל סופ"ש טיול של לפחות 5-6 שעות וזה בסופ"ש רגיל.
שאלות:
1) אני מת לצמיגי שטח מלא אבל דואג מההשפעה שלהם על הנסיעה בכביש ומההשפעה של הנסיעה בכביש עליהם...
מה באמת ההשפעות?? האם הם נשחקים יותר מהר?? בכמה יותר מהר?? האם הם מאוד משפיעים על יציבות האוטו (לא לשכוח שמדובר בסמו.. ואם קניתי סמו אז אני לא מחפש את שיא הנוחות) רעש לא מפריע לי.
** הרבה יותר חשוב לי הביצועים בשטח מאשר בכביש.. אבל עדיין אסור לשכוח שזה גם רכב כביש...
2) האם לשנות את מידת הצמיג?? מאיזה מידה כבר צריך לעשות התאמות מיוחדות? ותכלס כמה המידה קריטית? ובאיזה מובנים? (עבירות? נוחות?)
3) קיבלתי שתי הצעות מחיר משני פנצריות:
- מקסיס 50/50 400 ש"ח לצמיג ו450 לצמיג שטח מלא
- KUMHU שטח מלא 690 ש"ח לצמיג
מה מומלץ מבין השניים? אולי אף אחד מהם? איזה כן?

GodsFather
05-05-09, 12:50
תריץ חיפוש , הנושא טחון.

קומו במידה 205/70 ? אתה בטוח? כי אם כן, אז קם מתחרה למקסיס, שהיו עד להודעה זו הבלעדיים בארץ במידת צמיג לסמוראי/ג'ימני עם צמיג שטח - וצמיג שטח מעולה!

אם באמת יש גם לקומו סט, צריך לבדוק אותו ולראות ביקורות. כרגע, אפשר לומר מנסיון שלי ושל עוד כמה בפורום הזה ובארץ בכלל, מקסיס מעולים בשטח וגם בכביש לא מורגשת השפעה משמעותית. חוצמזה, קיבלת מחיר לא רע בכלל וכאן הם גם גוברים על המחיר שקיבלת לקומו.

לגבי שינויי מידות - אם יש לך את האפשרות (קרי, קומבינה/מעכר/מכון טסטים לא מעודכן/מדפסת שיכולה להדפיס רשיונות וידע בזיוף מסמכים),תעלה ל215, אבל זה לא חוקי בשאר חלקי הארץ ומכאן גורר צרות וחששות מהכחולים/טסט/בוחני תנועה ותאונות / הכל יחד. ואתה נוסע המון בכבישים ולכן מגדיל את סיכוייך להתפס.

עדיף להשאר עם 205.

aybazo 1
05-05-09, 13:38
קומו שטח מלא???? אתה בטוח נראה לי שזה חמישים חמישים אבל אם כן למה לא.

לגביי מקסיס , בתור אחד שרוכב עליהם כבר שנה אני חייב לציין שהם מצויינים וגם נראים ממש טוב.

עושים עבודה נפלאה בשטח וגם לא שורקים בנסיעה על הכביש בגלל שהם לא בולטים מהרכב.

בהצלחה.

GodsFather
05-05-09, 14:30
קומו שטח מלא???? אתה בטוח נראה לי שזה חמישים חמישים אבל אם כן למה לא.

למה לא ? המחיר... 690 במקום 450

putzman
06-05-09, 01:06
את הקומהו ראיתי רק בתמונה שהראה לי הפאנצ'ר מאכר באיזה פוסטר שיש לו במשרד. את המקסיס ראיתי תכלס אבל לא את המידה שלי..
הוא אמר שזה בעצם בדיוק אותו דבר רק יותר בקטן.
נראה לי בסוף אני ילך על המקסיס.
בכל מקרה אתם אומרים שאין בעיה עם הנסיעה בכביש?
תודה בכל מקרה:D

GodsFather
06-05-09, 09:30
את הקומהו ראיתי רק בתמונה שהראה לי הפאנצ'ר מאכר באיזה פוסטר שיש לו במשרד. את המקסיס ראיתי תכלס אבל לא את המידה שלי..
הוא אמר שזה בעצם בדיוק אותו דבר רק יותר בקטן.
נראה לי בסוף אני ילך על המקסיס.
בכל מקרה אתם אומרים שאין בעיה עם הנסיעה בכביש?
תודה בכל מקרה:D

לא יודע מה ראית, אבל מפוסטר לא קונים צמיגים.

לך על המקסיס בראש שקט.

putzman
08-05-09, 02:28
סגור http://www.jeepolog.com/forums/images/smilies/icon_cool.gif

eran4x4
22-05-09, 16:12
כאשר היה לי גימיני חיפשתי לו צמיגי שטח (זה ליפני עידן המקסיס)

כל החברות שהיו להם צמיגי שטח מלא או חצי חצי ובמידה של 51 או 265.75 נראו בשרניים ובריאם ועל אותו מספר דגם היו להם צמיגים 205.70 או 205.75 כאשר באתי לבדוק בעינים את
הצמיגים במידה שהתאימו לגימיני נעלמו שיני הבשר והופיעו שיני חלב....

בקיצור עם הירידה במידה גם גודל השינים וחוסן הצמיג ירד משמעותית....

putzman
24-05-09, 01:58
כן זה נשמע הגיוני מצד שני אין לי כל כך מה לעשות בנושא...
אין לי כוח לפרוצדורה של שינוי הפרטים ברשיון... ואני לא מתכוון לנסוע עם צמיגים בגודל שונה מברשיון בהתחשב בזה שאני נוסע גם בכביש... ולא רק בין שביל לשביל...
וחוץ מזה אני עם הסמו כבר איזה שלושה חודשים והספקתי לעשות איתו כבר כמה וכמה טיולים (עם צמיגי כביש) ומה שהוא עשה עם הצמיגי כביש.... אלוהים ישמור.... ואני מדבר גם על נסיעה בשטח הסלעי בטירוף של הגליל והגולן (הבית שלי), וגם בדיונות של אשקלון ואשדוד (עם 4 אנשים ברכב).... אז לא משנה כמה חלביים יהיו הצמיגי שטח הקטנים... אין מה שיעצור את הסמו... חחח :)

-->