PDA

צפייה בגרסה מלאה : חופש בגלגל קידמי

idanhahn
07-05-09, 17:08
בסמוראי קיים חופש בבדיקת 6-12 בגלגלים הקידמיים , מדובר בשני הגלגלים במידה די שווה. כמו כן יש פריצת שמן וגריז מהאיזור.
אני מעדיף לנסות לתקן זאת לבד, הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי את הפרוצדורה לתיקון, האם יש צורך בפרס?
האם אני צריך ידית מומנט? (ביררתי מחירים ולא נראה לי שווה להוציא כמעט 1000 ש"ח על ידית בשביל התיקון הזה בלבד)

אני יודע שהנושא נטחן בפורום לא מעט, אני צריך הבהרות לגבי הכלים הדרושים ואם אפשר את תמצית הפרוצדורה כדי שאני אוכל להתחיל.
חשבתי גם להחזיר קצת לפורום ולצלם את האירוע :) אם מישהו שמבין יהיה מוכן לתת את ההסברים הדרושים לכל תמונה אפשר לעשות ביחד איזה מסמך נחמד שמפרט את התהליך.

אגב, מדובר בסמוראי 96 מוזרק.

תודה,

עידן

itay
07-05-09, 17:26
בסמוראי קיים חופש בבדיקת 6-12 בגלגלים הקידמיים , מדובר בשני הגלגלים במידה די שווה. כמו כן יש פריצת שמן וגריז מהאיזור.
אני מעדיף לנסות לתקן זאת לבד, הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי את הפרוצדורה לתיקון, האם יש צורך בפרס?
במודלים המתקדמים צריך פרס.
האם אני צריך ידית מומנט? (ביררתי מחירים ולא נראה לי שווה להוציא כמעט 1000 ש"ח על ידית בשביל התיקון הזה בלבד)
ידית מומנט לא עולה 1000 ש"ח. אתה צריך משהו למשתמשים חובבים וזה עולה באיזור ה 200-300. הידית תשמש אותך במיליון דברים חוץ מבטיפול הזה. לטיפול הזה אתה חייב.

אני יודע שהנושא נטחן בפורום לא מעט, אני צריך הבהרות לגבי הכלים הדרושים ואם אפשר את תמצית הפרוצדורה כדי שאני אוכל להתחיל.

חכה לסוף....
חשבתי גם להחזיר קצת לפורום ולצלם את האירוע :) אם מישהו שמבין יהיה מוכן לתת את ההסברים הדרושים לכל תמונה אפשר לעשות ביחד איזה מסמך נחמד שמפרט את התהליך.
חכה לסוף...

תודה,

עידן

הגעת לסוף :D

תקרא את זה : http://www.jeepolog.com/473.html

איתי

idanhahn
07-05-09, 17:46
הגעת לסוף :D

תקרא את זה : http://www.jeepolog.com/473.html

איתי

חחח, קראתי את זה, יכול להיות שלא הבנתי, אני צריך לשפץ ולהחליף את הסרן הקדמי בשביל לבטל חופש בגלגל?!?! (מדובר על חופש יחסית "קטן")
אין שיטה ממוקדת לטיפול בבעיה הספציפית?

itay
07-05-09, 17:50
חחח, קראתי את זה, יכול להיות שלא הבנתי, אני צריך לשפץ ולהחליף את הסרן הקדמי בשביל לבטל חופש בגלגל?!?! (מדובר על חופש יחסית "קטן")
אין שיטה ממוקדת לטיפול בבעיה הספציפית?

כנראה שלא קראת (או לא הפנמת :p)
אמרת שיש נזילה מהסרן (בקצוות) - אטמים. אמרת שיש חופש - מייסבים. = אצלי קוראים לזה שיפוץ....
אתה יכול לנסות לחזק את המייסבי הצירייה, אולי יעזור במשהו.
שים לב - בשביל לחזק אותם אתה צריך כלי מיוחד (לא בוקסה 52 ממ).

איתי.

idanhahn
07-05-09, 18:42
כנראה שלא קראת (או לא הפנמת :p)
אמרת שיש נזילה מהסרן (בקצוות) - אטמים. אמרת שיש חופש - מייסבים. = אצלי קוראים לזה שיפוץ....
אתה יכול לנסות לחזק את המייסבי הצירייה, אולי יעזור במשהו.
שים לב - בשביל לחזק אותם אתה צריך כלי מיוחד (לא בוקסה 52 ממ).

איתי.

אני מבין, אני מעדיף לא להחליף את המיסבים אלה לבטל את החופש שנוצר. אני שואל באופן ספציפי על הנקודה הזו. ראיתי שאפשר לעשות את זה והייתי רוצה הסבר נקודתי (כנראה שלא הפנמתי מהפורום :p).
איתי, הכלי המיוחד היא בוקסה דקה, לא? אתה יודע איפה אפשר להשיג אותה?

omri_t
07-05-09, 19:12
לי יש סמו 97 - כלומר סלילים.
היתה לי בעיה דומה.
בסופו של דבר הוחלפו שני המייסבים.

אצלי צריך מפתח אחר, לא בוקסה.

זה יעזור-
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=34169

בהצלחה!

idanhahn
07-05-09, 23:11
לי יש סמו 97 - כלומר סלילים.
היתה לי בעיה דומה.
בסופו של דבר הוחלפו שני המייסבים.

אצלי צריך מפתח אחר, לא בוקסה.

זה יעזור-
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=34169

בהצלחה!

סבבה, גם אצלי יש סלילים (מודל 96 כאמור)

אני מעדיף לא להחליף סתם מיסב, חוץ מזה הג'יפ עבר לפני יומיים טסט ולא קיבלתי ריג'קט על זה. בכל זאת אני רוצה לישון בשקט ולהתנסות בתיקון הזה :cool: אז אני מוכן להשקיע קצת בחיזוק המייסב.

אפשר לקבל הסבר על התהליך? מה צריך לחזק ואיפה? עד כמה? (האם צריך להשתמש בידית מומנט) איך אני יכול לדעת אם צריך להחליף מיסבים?

תודה

ישי.פ
08-05-09, 06:41
בדרך כלל אם יש חופש במייסב, בדגם שלך אז צריך להחליף מיסב.
זה מייסב כפול ולא קוני כמו בישנים.
שים לב! שהכלי להידוק בדגמים האלו, הוא לא הבוקסה 52.
אלא מעיין מפתח בעל 4 שיניים
שנכנס לאום עגול בעל חורים
יש אצלי מפתח מאולתר אם תרצה אתה מוזמן לקחת אותו

Zuki-Land
08-05-09, 08:04

תודה,

עידן

אהלן עידן .
לפני שאתה מפרק תעשה שוב את הבדיקה והפעם תסתכל שהחופש ממייסבי הגלגל או אחרי-- ביד הסרן אם כן אז 2 מייסבי קינג פין חדשים גומיה ירוקה וכריות לבד ממכשירי תנועה יעשו את העבודה .
יום טוב ליאור .

barakts
08-05-09, 18:55
מצטער על ההתעלקות על השרשור, אבל למה חייבים ידית מומנט? מה הנזק שיכול לקרות אם לא חיזקתי לפי המומנטים?

האמת אני הייתי ממש חורני ולא השתמשתי גם בבוקסה 52 אלא בפטיש ומברג... :p

אז תכלס - תוך כמה זמן אני אאלץ לחזור על השיפוץ או שיהיה נזק יותר גרוע?

itay
08-05-09, 19:52
מצטער על ההתעלקות על השרשור, אבל למה חייבים ידית מומנט? מה הנזק שיכול לקרות אם לא חיזקתי לפי המומנטים?

האמת אני הייתי ממש חורני ולא השתמשתי גם בבוקסה 52 אלא בפטיש ומברג... :p

אז תכלס - תוך כמה זמן אני אאלץ לחזור על השיפוץ או שיהיה נזק יותר גרוע?

כשתראה את אחד הגלגלים מהרכב שלך עוקף אותך על כביש מהיר, תבין למה צריך (לא צריך, חייב) ידית מומנט. אתה יכול לחזק יותר מידי ולא להשאיר מרווח למייסב להתפשט כשהוא מתחמם ואז הוא יתפס ו.....
או שאתה יכול לחזק קצת מידי ואז יהיה הרבה חופש וכו'....
את הבוקסה אפשר לקנות בחנויות כלי עבודה, אתה צריך אחת עם דופן דקה, או להכין לבד.
אתה צריך לראות מאיפה החופש אצלך וכך תדע אם חיזוק יספיק.

איתי

idanhahn
09-05-09, 08:42
אהלן עידן .
לפני שאתה מפרק תעשה שוב את הבדיקה והפעם תסתכל שהחופש ממייסבי הגלגל או אחרי-- ביד הסרן אם כן אז 2 מייסבי קינג פין חדשים גומיה ירוקה וכריות לבד ממכשירי תנועה יעשו את העבודה .
יום טוב ליאור .

לא הבנתי, הכוונה לבדוק חופש מהסרן הקדמי?
ונניח החופש שם, מה התהליך לביטול החופש? איפה נמצאת הבוקסה שאותה מחזקים?
אגב, איך הגומיה הירוקה והלבד קשורים? זה לא רק בשביל הפריצת שמן?

ושוב אני אשמח לכמה מילים על התהליך במקרה שניתן לבטל את החופש ללא החלפת המייסב, אני מנסה לחבר כל מיני מקורות מידע ועדיין אין לי תמונה שלמה :)

Zuki-Land
09-05-09, 19:49

ושוב אני אשמח לכמה מילים על התהליך במקרה שניתן לבטל את החופש ללא החלפת המייסב, אני מנסה לחבר כל מיני מקורות מידע ועדיין אין לי תמונה שלמה :)

שוב שלום .
אתה כתבת "כמו כן יש פריצת שמן וגריז מהאיזור" אז איך הגומייה הלבד ועוד 2 מחזירי שמן לא קשורים ??? ובקשר לחופשים-- אל תנסה לחסוך , עושים מה שצריך לעשות בלי קיצורי דרך
ועבודות כפולות . תבצע את הבדיקה שכתבתי לך ותעדכן ומשם נמשיך לעזור
שבוע טוב ליאור .

yoeliko
10-05-09, 18:56

תעשה לך ולנו הנוסעים הנוספים בכבישי ישראל טובה... לך תעשה זאת אצל מישהו בעל ניסיון!פעם אחת תשלם, תראה איך עושים ותלמד!"ומה קשור מחזירי שמן וחופשים במייסב? " אין שמן, אין הגנה מאבק וחול למייסבים ואז מתחילים החופשים.בבטיחות לא משחקים!

idanhahn
12-05-09, 14:42
תעשה לך ולנו הנוסעים הנוספים בכבישי ישראל טובה... לך תעשה זאת אצל מישהו בעל ניסיון!פעם אחת תשלם, תראה איך עושים ותלמד!"ומה קשור מחזירי שמן וחופשים במייסב? " אין שמן, אין הגנה מאבק וחול למייסבים ואז מתחילים החופשים.בבטיחות לא משחקים!

אוקי, אתה צודק בזה שבבטיחות לא משחקים ותאמין לי שאת הנושאים האלו אני לוקח ברצינות ובודק לא פעם אחת לפני שאני עושה משהו. אין צורך לתקוף, לפי דעתי הפורום הזה נועד להעביר רעיונות וידע.
בכל מקרה השאלה שלי היתה איך בודקים את החופש אחרי הגלגל בשביל לשלול בעיה במיסב עצמו (גם בשביל לדעת מה הבעיה לפני שאני נכנס למוסך, שרוצה בעיקר לעשות כמה שיותר כסף על כל רכב שנכנס). אם תשים לב התשובה היתה שאם החופש אחרי לך תקנה 2 מייסבי קינג פין וגומיה ירוקה. אני הבנתי מזה שאת החופש ניתן לבטל ע"י הגומיה ושאלתי איך עושים את זה...
אל תדאג את זה שהגומיה מגינה מלכלוך, מונעת נזילות ושומרת על המיסב אני מבין ;)...

אגב, איך אני יכול לבדוק שהחופש אחרי המייסב?

תודה,
עידן

ישי.פ
12-05-09, 20:35
הגומיה לא קשורה לשום חופש היא רק גומיה! שמונעת כניסת לכלוך!!!

שוב:
אם החופש במיסב. רק הגלגל יזוז ולא הלוקר (לצורך הבהירות "לוקר")
אם הגלגל יזוז כולל הלוקר אז, החופש בקינג פינים.

הגומיה, הלבד וכו קשורים לשיפוץ מלא של כל המכלול

אם תרצה עזרה נוספת אתה מוזמן לטלפן

מורי
12-05-09, 22:26
אם החופש במיסב. רק הגלגל יזוז ולא הלוקר (לצורך הבהירות "לוקר")
אם הגלגל יזוז כולל הלוקר אז, החופש בקינג פינים.

ישי,אתה טועה.
גם כשיש חופש רק במיסבים-ה"לוקר" זז (הלוקר מתחבר אל הנאבה שקשורה אל המיסבים).
הבדיקה הנכונה היא לפרק גלגל ולבדוק מאיפה נובע החופש ,או אם יש אדם נוסף,בזמן שאחד משחק בגלגל-להסתכל מאחרי הגלגל ולראות אם רק הגלגל זז,או שהקינגפינים עצמם.

תפסיקו לבלבל את הילד.;)

מורי

סוזי המשתוללת
12-05-09, 23:44
ישי,אתה טועה.
גם כשיש חופש רק במיסבים-ה"לוקר" זז (הלוקר מתחבר אל הנאבה שקשורה אל המיסבים).
הבדיקה הנכונה היא לפרק גלגל ולבדוק מאיפה נובע החופש ,או אם יש אדם נוסף,בזמן שאחד משחק בגלגל-להסתכל מאחרי הגלגל ולראות אם רק הגלגל זז,או שהקינגפינים עצמם.

תפסיקו לבלבל את הילד.;)

מורי

סופסוף תשובה אחת סבירה - ועוד מאחד באוטו כתום:cool:
חופשבשעה 6-12 יכול לנבוע מכמה גורמים
1)מייסבים שה"עומס המקדים" שלהם לא מכוון - דורש רק כיוון אבל זה לא המיקרה שלך!
2)מייסבים שכנראה בדרך ללכת לעולמם - גורמים לחופש שבתורו שוחק את מחזיר השמן הפנימי ב (הקטן)וכך מגיע שמן לנאבה שבה צריך להיות גריז בלבד
3)מייסבים שהלכו לעולמם אבל המשיכו לנסוע עליהם ועקב כך הם תחנו את הנאבה שבה הם יושבים ונוצר חופש בין הנאבה למייסב - לא יעזור גם עם תהדקו עד שהגלגל לא יסתובב - דורש החלפת מייסבים ונאבה
4)חופש במיסבי קינג פין
5) קינג פין שבור
בדגמים עם הדסקית המחוררת ניתן להשתמש בידית של דיסק 4.5 אינטש לחיזוק
הסגירה למיטב זכרוני אינה נעשית על פי מומנט אלא בספר היצרן משתמשים במשקל ירקנים פשוט וחוט
סוגרים את המייסב מלפפים את החוט על ברגי הגלגל ומותחים את החוט עם המשקל
הנאבה אמורה להתחיל להסתובב עם הפעלת כח משיכה השווה למשקל של 1.5 עד 3 ק"ג
מומלץ לעשות בדיקה זו ללא רפידות בלם !!

ישי.פ
13-05-09, 21:04
בדגמים עם הדסקית המחוררת ניתן להשתמש בידית של דיסק 4.5 אינטש לחיזוק
הסגירה למיטב זכרוני אינה נעשית על פי מומנט אלא בספר היצרן משתמשים במשקל ירקנים פשוט וחוט
סוגרים את המייסב מלפפים את החוט על ברגי הגלגל ומותחים את החוט עם המשקל
הנאבה אמורה להתחיל להסתובב עם הפעלת כח משיכה השווה למשקל של 1.5 עד 3 ק"ג
מומלץ לעשות בדיקה זו ללא רפידות בלם !!

מה הקשר להידוק המייסב לסיבוב ברגי הגלגל??

ערן המסוקס
14-05-09, 09:33
הקשר הוא, שבצורה הזו, אתה בודק את ההתנגדות של המיסבים לסיבוב הגלגל, וע"י כך, אתה יכול לדעת אם המיסבים מהודקים למומנט הנכון ואם הם תקינים.

ישי.פ
14-05-09, 22:40
ומה קורה שהמייסב מסתובב מהר (במהירות נסיעה) מתחממם ומתפשט???
אני הבנתי שרק את הבדיקה הסופית אפשר לבצע כך.(בעזרת משקל) ההתקנה חייבת להיות לפי מומנט ראשוני ולאחר שיחרור למומנט הסופי. אני טועה?

ערן המסוקס
17-05-09, 11:40
מה הבעייה לחזק את המיסב של הגלגל ולעשות את הבדיקה, אם זה לא בנתונים הרצויים מחזקים/משחררים קצת ובודקים שוב.

וברור שהמיסב וגם בית המיסב והנאבה, מתפשטים בזמן עבודה. זאת הסיבה שעושים את הבדיקה הזאת אחרי הרכבה כשהכל קר. בדיוק כמו שאתה בודק לחץ בצמיגים רק כשהם קרים.

-->