PDA

צפייה בגרסה מלאה : ג'יפים במבצע.... (חגיגת יבוא אישי צפוייה עם קריסת השוק האמריקאי)

zivo
17-05-09, 23:43
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000450436&fid=3220

בכירים בענף הרכב: ההתכווצות האלימה של שוק הרכב האמריקני תיצור בחודשים הקרובים הצפה בייבוא אישי

בחודשים הבאים צפויה הצפה של ייבוא כלי רכב מייבוא אישי ומיבוא מקביל מארצות הברית. כך העריכו היום בכירים בענף הרכב. בענף אומרים כי בימים אלה נוצר בשוק הרכב האמריקני "מצב ייחודי ונדיר של היצע חריג של כלי רכב חדשים ומשומשים", בעקבות סגירת אלפי סוכנויות של ג'נרל מוטורס וקרייזלר בכל רחבי ארצות הברית.
בסוף השבוע האחרון הודיעו גם קרייזלר וגם ג'נרל מוטורס על תחילה של תוכנית לקיצוץ דרסטי במספר הסוכנים שלהן בארצות הברית. קרייזלר שלחה בסוף השבוע הודעה ל-789 דילרים בכל רחבי צפון אמריקה ובה הודיעה כי בכוונתה לסיים את ההתקשרות עימם עד תחילת חודש יוני כחלק מתהליך ה"צ'פטר 11" שבו היא נמצאת.
מדובר בכמעט 25% ממספר הדילרים הנוכחיים של החברה. במקביל הודיעה ג'נרל מוטורס לכ-1,100 מהדילרים ש
בחודשים הבאים צפויה הצפה של ייבוא כלי רכב מייבוא אישי ומיבוא מקביל מארצות הברית. כך העריכו היום בכירים בענף הרכב. בענף אומרים כי בימים אלה נוצר בשוק הרכב האמריקני "מצב ייחודי ונדיר של היצע חריג של כלי רכב חדשים ומשומשים", בעקבות סגירת אלפי סוכנויות של ג'נרל מוטורס וקרייזלר בכל רחבי ארצות הברית.
בסוף השבוע האחרון הודיעו גם קרייזלר וגם ג'נרל מוטורס על תחילה של תוכנית לקיצוץ דרסטי במספר הסוכנים שלהן בארצות הברית. קרייזלר שלחה בסוף השבוע הודעה ל-789 דילרים בכל רחבי צפון אמריקה ובה הודיעה כי בכוונתה לסיים את ההתקשרות עימם עד תחילת חודש יוני כחלק מתהליך ה"צ'פטר 11" שבו היא נמצאת.
מדובר בכמעט 25% ממספר הדילרים הנוכחיים של החברה. במקביל הודיעה ג'נרל מוטורס לכ-1,100 מהדילרים שלה בארצות הברית, שבכוונתה להפסיק את ההתקשרות עימם כחלק מתוכניתה לצמצם כ-42% מהסוכנים שלה בארצות הברית עד סוף השנה הבאה. בארצות הברית מעריכים כי המלאי של סוכני קרייזלר שפוטרו בלבד עומד על כ-120 אלף כלי רכב בשווי של כ-2.5 מיליארד דולר.
בארצות הברית צפוים כי דילרים רבים ינסו בחודשים הקרובים להיפטר ממלאים של עשרות אלפי כלי רכב חדשים ורכבי טרייד-אין בהליכים מזורזים, שכוללים מכירה באמצעות מכרזים. בנוסף צפוי גל של פשיטות רגל ועיקולי כלי רכב של דילרים. מקור בכיר בענף הייבוא האישי אמר כי "כבר בשבועות האחרונים, כאשר הכיוון היה ברור, החלו להיווצר הזדמנויות רכישה חריגות עם הנחות של אלפי דולרים, כאשר כלי רכב חדשים הוצעו במחיר של משומשים בני שנה שנתיים". עם זאת, הוא הוסיף כי לכלי רכב אלה יש ביקושים בכל העולם וכי מחזור המכירות שלהם מהיר יחסית.
יצוין כי ההתכווצות הדרמטית של שוק הרכב בארצות הברית יוצרת הזדמנות גם ליצירת "סטוקים" גדולים לרכישת כלי רכב בייבוא מקביל, כלומר ייבוא מסחרי המוני לא דרך היצרנים. בשבוע שעבר אושרה פתיחת השוק לייבוא מקביל בתוך 6 חודשים במסגרת חוק ההסדרים.
לה בארצות הברית, שבכוונתה להפסיק את ההתקשרות עימם כחלק מתוכניתה לצמצם כ-42% מהסוכנים שלה בארצות הברית עד סוף השנה הבאה. בארצות הברית מעריכים כי המלאי של סוכני קרייזלר שפוטרו בלבד עומד על כ-120 אלף כלי רכב בשווי של כ-2.5 מיליארד דולר.
בארצות הברית צפוים כי דילרים רבים ינסו בחודשים הקרובים להיפטר ממלאים של עשרות אלפי כלי רכב חדשים ורכבי טרייד-אין בהליכים מזורזים, שכוללים מכירה באמצעות מכרזים. בנוסף צפוי גל של פשיטות רגל ועיקולי כלי רכב של דילרים. מקור בכיר בענף הייבוא האישי אמר כי "כבר בשבועות האחרונים, כאשר הכיוון היה ברור, החלו להיווצר הזדמנויות רכישה חריגות עם הנחות של אלפי דולרים, כאשר כלי רכב חדשים הוצעו במחיר של משומשים בני שנה שנתיים". עם זאת, הוא הוסיף כי לכלי רכב אלה יש ביקושים בכל העולם וכי מחזור המכירות שלהם מהיר יחסית.
יצוין כי ההתכווצות הדרמטית של שוק הרכב בארצות הברית יוצרת הזדמנות גם ליצירת "סטוקים" גדולים לרכישת כלי רכב בייבוא מקביל, כלומר ייבוא מסחרי המוני לא דרך היצרנים. בשבוע שעבר אושרה פתיחת השוק לייבוא מקביל בתוך 6 חודשים במסגרת חוק ההסדרים.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000450436&fid=3220

נמרוד
17-05-09, 23:56
רנגלרים. תביאו הרבה רנגלרים. שטפון של רנגלרים, קצרים, ארוכים, עם קצף לבן של רוביקונים למעלה... אך איזה עתיד ג'יפאי ורוד מחכה לנו בארץ!!! :D

גיא
18-05-09, 00:14
מה הסיכוי שזה יביא את מחיר הצ'רוקים והגראנדים לגובה הארנק שלי ?....

דרור ברלי
18-05-09, 00:22
איזה עתיד ורוד ואיזה נעליים.
תיכף מטילים כאן איזה סוג של "מס-עשירים" על הג'יפים.

גיא - אם תבדוק לעומק, תגלה שמחיר הרנגלרים והגראנדים ביבוא אישי מעולם לא היה כל כך אטרקטיבי. אם עכשיו הוא יירד עוד קצת? זה רק לטובה.

גיא
18-05-09, 00:28
תודה דרור .. אבל אני מעולם לא יכולתי או רציתי לקנות חדש.

אני מדבר על משומשים.
אם במקום 95 אני אוכל לקנות 2000 באותו מחיר .. זה מעולה לי.

דרור ברלי
18-05-09, 00:32
אם החדשים במחירי התאבדות, זה מקרין גם על היד-שנייה.... ולצערי כנראה שגם על הג'יפים שלנו...:-(

נמרוד
18-05-09, 00:39
גיא, כל מה שחשבת שאתה יודע על שוק הג'יפים המשומשים בארץ התבטל בשנה וחצי האחרונות. כל המותגים. כולל טויוטה. ובעצם לא רק ג'יפים. ואי אפשר אפילו להאשים את לוי יצחק, אין לו סיכוי לעקוב אחרי הטלטלות בשוק. תן לאצבעות ללכת במקומך ותדווח לנו מה מצב השוק.

זה שהג'יפים שלנו דרור לא שווים מה שחשבנו, או ששילמנו לפני שנתיים ושלוש - זה לא רע, זה מצויין! גם אם מחיר השוק של הסופה שלך או הצ'רוקי הישן שלי ירד בחצי בשנתיים האחרונות, עדיין מדובר רק על עשרת ומשהו אלפי שקלים... תחשוב כמה עשרות רבות של אלפי שקלים זה מוריד לך בקנייה של הג'יפ הבא... אני ואתה נקלענו למצב הזה עם מניות (ג'יפ) במעט מאד כסף.

ובעצם הכל כרגיל, אני רואה את חצי הכוס המלאה ואתה את הריקה, אני שם לב לבלונדיניות ואתה רואה שחורות :D

גיא
18-05-09, 01:25
שחורות זה טוב, ג'ינג'יות זה מעולה ....

ואם יש לכם איזה אחת במחסן .. רק תגידו איפה לבוא לאסוף :-)

פנוי להובלות ... נימרוד, כשתרצה לתלות שלט על החלון האחורי .. תרים לי טלפון שניה לפני בבקשה.

עברתי שבוע שעבר ליד החניה שלך ... הצלחתי להתאפק ! ...

דרור ברלי
18-05-09, 01:46
לא משתגע על בלונד. גם אם אמיתי בוודאי על אחת כמה וכמה מזויף... מצטער.
מצד שני גם עם שחורות גמרתי.

מאיר רוטברג
18-05-09, 08:37

אני עשיתי לה נס היא עשתה לי שחור:D

sgill
18-05-09, 11:06
מצד שני גם עם שחורות גמרתי.[/quote]

תרתי משמע? ;)

sherifon
18-05-09, 14:24
רנגלרים. תביאו הרבה רנגלרים. שטפון של רנגלרים, קצרים, ארוכים, עם קצף לבן של רוביקונים למעלה... אך איזה עתיד ג'יפאי ורוד מחכה לנו בארץ!!! :D

סלח לי על הבוטות ,אבל אני חייב :

אתה הוזה!
נראה כי אכן יציפו אותנו עם רכבים אמריקאים (אופיום להמונים),ובד בבד יכניסו לנו את המיסוי על הגיפים, את תקנות הזיהום ....
בקיצור, כרגיל, לא נחוש את ההוזלה .

הלוואי ואתבדה.

zivo
21-05-09, 11:51
נמרוד,
נראה שגם הרכב הבא שלך יהיה צ'ירוקי ולא רוביקון.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000451737&fid=3220

רשות המיסים חשפה את חגיגת הייבוא האישי: בין הלהיטים - ג'יפ גרנד צ'ירוקי, טוארג ומרצדס ML

מבין המותגים, השיאנית בייבוא אישי היא קבוצת קרייזלר, שכלי הרכב השונים שלה תפסו 26% מכלל הייבוא האישי השנתי לישראל .

נמרוד
24-05-09, 08:06
שיט, רק 47 רנגלרים בשנה? ו371 גראנד צ'רוקי? חבר'ה (אתם שקונים ביבוא אישי) אתם לא רציניים. :D

זיו, הרכב הבא שלי (לא שזה יקרה בקרוב...) יכול להיות רק רנגלר אנלימיטד. בעזרת השם,רוביקון. אם לא, נעשה ממנו רוביקון לבד.

zivo
24-05-09, 14:09
או סופה 3 (או שזה נחשב רוביקון)???

דרך אגב - מה קורה עם הסופה 3? צה"ל? משרד הבטחון? שוק אזרחי? יצוא?

סטובצקי
24-05-09, 14:14

להתחיל להזהר כשמתכופפים לידיך????????????

asafk
24-05-09, 14:49
לא רק ג'יפים. ב"נדמה לי" שבו אני קונה גולף GTI, פתאום מוסטנג GT או צ'רגר SRT באים בחשבון... ואפילו יותר בזול.
בקיצור - ימים רעים לאמריקאים, ימים טובים באופן מאוד זמני ומאוד יחסי לשוק הרכב הישראלי. זה "פיק" זמני, אבל בזמן הקצר שבו יש את ההזדמנות - יעלו הרבה מכוניות מעניינות על הכביש. וזה טוב.

אסף.

דרור ברלי
25-05-09, 00:50
להתחיל להזהר כשמתכופפים לידיך????????????

אם אתה בחורה (אורגינל, עם כל האיבזור המקורי), לא בלונדינית וממש לא תימניה (סליחה מראש מכל חברינו השחומים מערבות תימן ופרבריה... זו לא גזענות חלילה, סתם העדפה אישית. נגמר לי החשק לג'חנון ולקובנה) יש מצב שאני אידלק על התחת שלך...:mrgreen:

tzagi
26-05-09, 07:02
הכל שטויות,
האמת שיש כמות אדירה של דילרים כל 5 מייל, רובם נבלות ומבזבזי חמצן, יש מעט דילרים שאני מוכן להתעסק איתם בכלל.
אני אישית רואה את הצעד הנ'ל כחיובי, הם מתפטרים ממטען מת, מבזבוז כסף. באמת שלא אכפת לי לנסוע עוד 10 דקות, אני עושה את זה גם ככה.

ודרור.....אתה סתם מפליל, שחור זה IN
Better luck next time!

מאיר רוטברג
26-05-09, 09:21
[quote=דרור ברלי;248525]וממש לא תימניה (סליחה מראש מכל חברינו השחומים מערבות תימן ופרבריה... זו לא גזענות חלילה, סתם העדפה אישית. נגמר לי החשק לג'חנון ולקובנה) יש מצב שאני אידלק על התחת שלך...:mrgreen:[/quot

הקטע הכי טוב של העשור האחרון,

נ.ב
הגיע משלוחה חדשה של סינגל מאלט:o:o:o

אייל67
26-05-09, 16:21
נמרוד,
נראה שגם הרכב הבא שלך יהיה צ'ירוקי ולא רוביקון.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000451737&fid=3220

רשות המיסים חשפה את חגיגת הייבוא האישי: בין הלהיטים - ג'יפ גרנד צ'ירוקי, טוארג ומרצדס ML

מבין המותגים, השיאנית בייבוא אישי היא קבוצת קרייזלר, שכלי הרכב השונים שלה תפסו 26% מכלל הייבוא האישי השנתי לישראל .

655 רכבים מתוצרת קרייזלר.
מכשירי תנועה גובים 5,000 ש"ח עבור הנפקת אישור מתן שירות המחוייב.
כלומר, היבוא האישי הכניס לכיסם למעלה משלושה ורבע מליון שקל בלי לעשות כלום - מתן ניירות בלבד, וזאת עוד בטרם נכנס לרווח העתידי הצפוי להם כתוצאה מריבוי כלי רכב כאלה בארץ והשרותים, חלפים וכו' שידרשו להם (וזה כנראה הרווח האמיתי).
אז מי אמר שיבוא אישי זה רע ליבואן הרשמי :roll:

אייל

דרור ברלי
27-05-09, 15:34
אפרופו יבוא אישי...
http://news.google.co.il/news/story?hl=iw&q=%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90+%D7%90%D7%99% D7%A9%D7%99&um=1&ie=UTF-8&ncl=dvE2Rk_BD8bQsKM&ei=gjIdSvLUIpXBsgbjh7n9Cg&sa=X&oi=news_result&ct=more-results&resnum=4 (http://news.google.co.il/news/story?hl=iw&q=%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90+%D7%90%D7%99% D7%A9%D7%99&um=1&ie=UTF-8&ncl=dvE2Rk_BD8bQsKM&ei=gjIdSvLUIpXBsgbjh7n9Cg&sa=X&oi=news_result&ct=more-results&resnum=4)

KOOKE
28-05-09, 11:22
ואני לא מבין את היבואנים הרשמיים...

רוצים להתחרות ביבוא האישי --> תורידו מחירים - תמכרו יותר יחידות במחיר נמוך יותר.

לדעתי זה עדיף על למכור מעט יחידות במחיר גבוה...

ההצלחה של יונדאי טוסון - רובה ככולה בגלל מחירו האטרקטיבי....

למה שיבואן מותג קרייזלר לא יעלה על הגל - יוריד מחירים, יעשה מבצעים ויתחרה ביובוא האישי בנשקו שלו..

דרור ברלי
28-05-09, 12:42
יבוא אישי/מקביל תמיד יהיה זול יותר, וזה לא רק כאן אלא בכל מקום.

בזמנו TOP-GEAR הקדישו לנושא הזה כתבה שלמה, והראו איך הם רוכשים מכונית מתוצרת בריטית (רובר 200) בהולנד, מבצעים הזמנה מיוחדת למכונית עם הגה ימני (שהרי בהולנד בה נוהגים בצד ימין כמו אצלנו, אין במלאי מכוניות עם הגה ימני...), נוסעים לאמסטרדם, לוקחים את הרכב ומביאים אותו בחזרה לבריטניה ועדיין זה יוצא זול בהרבה מאשר לרכוש את אותה מכונית ממש בסוכנות רובר בלונדון...

לסוכנות יבוא אישי יש פחות הוצאות והתחייבויות מאשר ליבואן הרשמי. היא לא מחוייבת במוסכי שירות, מלאי חלפים וכו'... וככה יכולה להתחרות במחיר ועדיין להרוויח יותר. הלקוח מצידו משלם כמה אלפי שקלים עבור אישור שירות, ואחר כך מסתכן בזמני טיפול ותיקון ארוכים יותר לרכב שאינו בדיוק במיפרט הישראלי. החל מ"גיור" רדיו לתדרים ישראליים ועד להשבתה לפרקי זמן לא קצרים של הרכב עד שיגיעו חלקים מסויימים שאינם נמצאים במלאי במוסכים.

בישראל כמו בישראל, במקום להוריד מחירים ולנסות לקיים תחרות בריאה, מנסים להצר את רגלי סוכנויות היבוא האישי: לפני שבוע וקצת, חברת קמור יבואנית ב.מ.וו, הודיעה שקיבלה מכתב מהיצרן שאוסר עליה לתת שירות למכוניות מתוצרת ב.מ.וו שנמכרו בישראל שלא דרכה, בשל מיפרט טכני שונה "שלא מאפשר לה לטפל בהם כיאות"...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3719208,00.html

בא משרד התחבורה ומעמיד את היבואן על מקומו:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3720470,00.html

נראה מה יהיה ההמשך...

grand
31-05-09, 19:15
מתוך קטלוג של יבוא אישי...

פורד מוסטאנג קופה - 175K
דודג' צ'ארגר 5.7 - 225K
צ'אלרנגר SRT מחיר - 335K
גראנד V8 לימיטד - 225K
גראנד לרדו - 180K