צפייה בגרסה מלאה : עיזרו לי להבין איך הצלחתי להניע (ג'פס M151)
כהרגלם בקודש צבא הגנה לישראל הזמין אותי לטיול ג'יפי אספנות על חשבונכם .
כהרגלם בקודש צה"ל לא ממש מתחזק את הג'יפים ומכאן מתחילות בעיות .
בין השאר לפעמים ממש קשה לג'יפ להניע, הסטרטר מסובב את המנוע אבל כלום , עם גז בלי גז עם צ'וק בלי צ'וק נדה.
אחד מהנהגים אצלנו לימד אותי שיטה , אבל אני לא מצליח להבין איך היא פותרת את הבעיה.
תוך כדי לחיצה על סטרטר הוא לוחץ ועוזב קלאץ' די מהר ככה שהג'יפ קופץ כמה סנטימטרים קדימה כל פעם.
אחרי כמה כאלה הג'יפ מניע, ניסיתי גם כמה פעמים וזה עבד.
מישהו מבין מה קורה שם?
(אגב זה לא קשור לדירדור , כי גם בדירדור הוא לא הניע)
תראו תראו...
מזמינים אותו להיות אורח כבוד של מועדון החמש, בלי דמי מנוי, בלי תשלום עבור שימוש בלי דלק בלי כלום, והוא עוד מתלונן.
אין בושה, כל הכבוד לצה"ל על שמירה על המורשת.
בקשר לשאלה שלך, אני לא מצליח להבין איך זה עוזר, חוץ מאם הבעיה היא במגעים שפתאום נתפסים או משהו כזה, אבל גם אז זה לא נשמע ממש אמין.
מצד שני תמיד אמרו שהM151 הקדימו את זמנם :D
whisky
מנסיוני עם הג'פ"סים, כשהמנוע קר - סוגרים צ'וק עד הסוף, סטרטר ותוך שתי שניות הוא מניע.
כמובן סוגרים צ'וק מיד.
עם מנוע חם - פול גז, סטרטר והוא מניע תוך שניה.
מבחינת "פמפום" המצמד - נשמע כמו אגדה אורבנית מצויה.
אגב הפמפום כאשר הרכב בהילוך משולב או בסרק?
הפימפום בראשון , את כל השיטות הרגילות אני מכיר , כשהן לא עובדות עוברים לזו , לא אגדה הצליח לי כבר כמה פעמים .
ומי שלימד אותי את זה משתמש בזה מאז שהשתחרר מהסדיר (כמעט עשור).
שלום אומי
הדבר היחיד שיכול להיות הינו שכאשר ההילוך משולב ומשחררים קלאצ' ב"קפיצה" של הרכב קדימה התנועה של ת"ה מסובבת את המנוע - מקביל להנעה בדחיפה.
יכול להיות שזו התשובה לשאלתך ומכאן נובע כי הסטרטר ברכבך היה חלש ולא הספיק לו כוחו לסובב את המנוע והעזרה הקטנה של ת"ה עשתה את שלה.
בכל אופן בחודש יוני-יולי אני מוזמן לטיול חינם במועדון החמש האקסלוסיבי. המסלול העיקרי יהיה ציר מרכוך-וינונה למשך כשבועיים, אשמח לבדוק האם זו אגדה אורבנית או מעשיה אמיתית.
העדכן כשאחזור.
רפי
איציק - 4X6ZH
20-05-09, 16:19
וזה מזכיר לי את הטרקטורים שבשביל להניעה צריך למשוך את מכבה המנוע
למצב כבוי להזיק לתת סטרטר ורק כשהמנוע מסתובב לעזוב .....
ויש לך רק נסיון אחד .
נסיון שני צריך מצבר עזר :cry:
איציק
טכנית יש הסבר
וגם לגפ"ס יש הסבר אבל אני אני לא סגור עליו .
אולי מי שהוא יזרוק את התשובה
אפשר לעשות חידה בסגנון PW
אני מעלה השערה בלבד.
אני יודע שיש בצהל כל מיני טרקטורים שעל מנת להניע אותם חובה ללחוץ על הקלאץ.
יכול להיות שמותקנים שם כאלה מפסקים, יש עליהם קצת חלודה והפמפום בקלאץ זה כמו ללחוץ עליהם כמה פעמים.
זאת אך ורק השערה, אז נא לא לסכול באבנים :)
שמוליקו , ההסבר שלך נשמע הגיוני , אבל אם הוא נכון אז זה אומר שלפחות בחלק מהג'פסים המנגונון לא עובד בכלל.
אני אנסה לחפש סביב הכיוון הזה.
זה אומר שלפחות בחלק מהג'פסים המנגונון לא עובד בכלל.
בעצמך טענת שרמת התחזוקה שלהם היא מהגבוההות בעולם, לא ? :D
אין שם שום מנגנון כזה.
את הטריק הזה אני מכיר כבר למעלה מ-28 שנים.
זה עובד בג'יפים עם מצבר/סרטר חלש.
אין שום פמפום, פשוט נותנים סטרטר עם ראשון משולב, זורקים קלאץ', הג'י קופץ קדימה, ומיד לוחצים קלאץ כדי לפמפם עם הגז ולהחיות את הטורים במנוע.
למה זה עובד כך? אף פעם לא חשבתי על זה.
מנגנון - בוודאות אין.
יכול להיות שהעובדה שהמנוע הסתובב יחד עם הגיר והגלגלים נותנת לו המרצה חזקה יותר מאשר רק גלגל תנופה, המרצה שעוזרת לו להניע בקלות רבה יותר.
רפאל: לפי דעתי (ויכול להיות שאני טועה) אין הגיון במה שאמרת.. כי הסטרטר מסובב ישירות את המנוע (כמעט ישירות) זאת אומרת שכדי שהוא יקפיץ את האוטו הוא צריך לסובב את המנוע שיסובב את הגיר, משם לת"ה ומשם לגלגלים שצריכים הזיז את כל ג'יפ מהמקום עם הנהג ועוד לא יודע איזה ציוד יש עליו.. ואם את כל זה הוא הצליח לסובב ולהזיז כדי לגרום לרכב לקפוץ אז אין שום היגיון באמירה שהסטרטר היה חלש כשבגדול בהתחלה ביקשו ממנו לסובב רק את המנוע....
שמוליקו: (בקטנה רקע: אני עובד במוסך רכב שמחזיק את כל הסופות 2 בצפון אז אני מכיר אותם לא רע בכלל) התגובה שלך הייתה גם המחשבה הראשונה שלי כי בסופות יש את המפסק הזה.... אבל אז עברו כמה שניות והגעתי למסקנה הבאה: המפסק לא מנתק הצתה, אלה מנתק את הסטרטר. זאת אומרת שאם לא תלחץ על הקלאץ הסטרטר פשוט לא יזוז (המטרה של מפסק זה היא מן הסתם למנוע מצב של הנעה כאשר הנהג לא שם לב שהרכב בהילוך ופתאום הג'יפ יזנק.)
בנוסף אני לא מאמין שהג'פס שנוצר לפני הולדת ישו מאובזר במפסק כזה מודרני:rolleyes:
בגדול הכי נשמע לי הגיוני התגובה של WHIISKY למרות שכמו שהוא אמר, זה לא ממש נשמע הגיוני.
אני מחר ישאל את המכונאי הראשי שלנו במוסך על התופעה ונראה איזה חוות דעת הוא יתן...
מבטיח לעדכן מחר בערב.:D
בנוסף אני לא מאמין שהג'פס שנוצר לפני הולדת ישו מאובזר במפסק כזה מודרני:rolleyes:
אנילא בטוח לגבי מה שהיה לפני הולדת ישו...אבל תתפלא לשמוע שהרעיון של המפסק הנ"ל
הוא לא כל כך מודרני והיה קיים הרבה לפני הולדת ה ג'פס (כפי שכבר נכתב-בכל מיני טרקטורים)!
נראה לי ש-
יש במחזור הסיבוב של המנוע רגעי עומס (גרף עבודה של מנוע 4 פעימות נראה כמו סינוס) ועם ההקפצה של הקלאץ' מקבלים "גלגל תנופה" כבד יותר בדמות כל הג'יפ שמסובב את המנוע ברגעי המאמץ.
אולי :-)
את הגפס שהיה לי בסדיר,היינו מניעים בצורה דומה-אז בטח לא ידעתי למה וגם לא עניין אותי.אבל אם אתר בפילטר אויר מסייע להניע טרקטור גון דיר ויש לזה הסבר מדעי-אז בטח גם לזריקת הקלאצ בגאפס יש הסבר.
השערה שלי היא,שלחיצה על המצמד ושחרורו במכה מייצרת איזה שהיא תזוזה במנוע שמסייעת לסטארטר להתחיל את עבודתו.
דרור הראל
שלום אומי
הדבר היחיד שיכול להיות הינו שכאשר ההילוך משולב ומשחררים קלאצ' ב"קפיצה" של הרכב קדימה התנועה של ת"ה מסובבת את המנוע - מקביל להנעה בדחיפה.
יכול להיות שזו התשובה לשאלתך ומכאן נובע כי הסטרטר ברכבך היה חלש ולא הספיק לו כוחו לסובב את המנוע והעזרה הקטנה של ת"ה עשתה את שלה.
בכל אופן בחודש יוני-יולי אני מוזמן לטיול חינם במועדון החמש האקסלוסיבי. המסלול העיקרי יהיה ציר מרכוך-וינונה למשך כשבועיים, אשמח לבדוק האם זו אגדה אורבנית או מעשיה אמיתית.
העדכן כשאחזור.
רפי
התכוונת אולי לציר מרכוף , לא מרכוך....
האמר סיור
צודק - אבל רציתי להטעות את האוייב (בטחון שדה :):):))
פוזמן
נסה לחשוב למה מצליחים להניע בדחיפה כאשר אין סטרטר.
הגלגל מסתובב - הגיר מסתובב - ברגע ש"זורקים" את הקלאצ' הגיר מסובב את גלגל התנופה....
עכשיו תחשוב טוב על מה שכתבתי ותבין כי יש המון הגיון בזה.
הסטרטר החלש נותן סיבוב קטן מאוד למנוע - כאשר אתה "זורק" את הקלאצ' (תוך כדי הסטרטר) כל המסה של הרכב קופצת קדימה - הגלגל מסתובב ...... וזה ממשיך כמו התנעה בדחיפה.
אין שום מנגנוני הגנה ואין שום לחצנים (מנסיון, רק קצין חימוש אי אלו שנים).
תמיד יש הרגשה שהסטרטר חלש כאשר מניעים את הג'פס, גם אני מכיר טריק זה אך אינני עושה בו כמעט שימוש.
רפי
איציק - 4X6ZH
21-05-09, 09:16
זה הופך מתגובה לתגובה כפתרון חידה
רמז מס 2
למי שלא הבין הרמז הראשון היה הטרקטור ( דיזל )
למה יש נגד טורי בכניסה לסליל ההצתה ( כוהיל )
או למה יש סלילי הצתה שכתוב עליהם 12 וולט ויש כאלה שכתוב 10 וולט ויש כאלה שכתוב נדרש נגד טורי .
הגפ"ס 24 וולט ?
או כמה חוטים מתחברים לסטרטר מצוי ?
:rolleyes:
איציק
קודם כל זה כמובן מרכוף ולא מרכוך.
דווקא ההסבר של רפאל נשמע לי הגיוני .
הסטארטר מזיז את הג'יפ בהילוך ראשון , לאור יחס ההעברה צריך מעט כוח כדי להקפיץ את הג'יפ , עכשיו הכוח חוזר מהגלגלים למנוע ביחס העברה הפוך ככה הוא קצת מהיר יותר, בשילוב עם תנועה ישירה מהסטארטר , הם מצליחים יחד להניע.
אשמח לשמוע עוד את דעתכם .
ביום ראשון בערב אני אמשיך לשחק בהם כדי להבין את השיטה.
איציק - 4X6ZH
21-05-09, 11:06
ההסבר המכני שלך נכון אבל זה מנוע בנזין ולהצתה של מנוע בנזין נדרש דלק וניצוץ
להצתה של מנוע דיזל נדרש דלק ועלית לחץ מהירה ( שגורמת לחום \ הצתה )
לך לכיוון הניצוץ שם התשובה .
איציק
כמובן שצריך ניצוץ , וגם תערובת , אבל צריך גם תנופה שתתחיל את המחזור .
וניצוץ מסתבר שיש כי הוא מניע בסוף, כשמתערבים בעיניין התנופה (כנראה ).
איציק - 4X6ZH
21-05-09, 12:15
אתה חושב שיש ניצוץ ?
אתה בטוח שיש ניצוץ ?
:roll: :roll:
אולי אפשר לעשות תרגיל להתחבר עם וולט מטר לזה שמייצר את הניצוץ ?
או להתחבר עם סקופ לראות את עוצמת הניצוץ
איציק
חנן-ג'יפולוג
21-05-09, 12:47
אם אני מבין לאן איציק חותר, אז הכוונה היא, אני מנחש, שכל עוד הסטרטר מסובב את המנוע הוא גוזל הרבה חשמל מהמצבר, וזה מפיל את המתח עד כדי כך שיש ניצוץ חלש או אין ניצוץ בכלל.
בשיטה שלך, יש קטע קצר של זמן שבו הסטרטר לא מסובב את המנוע אלא הגלגלים מסובבים אותו, מורידים עומס מהסטרטר, שמוריד עומס מהמצבר, המתח על המצבר חוזר לנורמלי, ואז המנוע מניע, האלטרנטור פועל, המתח עולה וכולם מרוצים.
זה עדיין לא מסביר למה הנבלה לא מניעה בדרדור.
זה דווקא נשמע כיוון מעניין.
הדירדור לא היה מאוד מהיר , אבל מצד שני גם הקפיצה הזאת לא ממש נסיעה ...
את הגפס שהיה לי בסדיר,היינו מניעים בצורה דומה-אז בטח לא ידעתי למה וגם לא עניין אותי.אבל אם אתר בפילטר אויר מסייע להניע טרקטור גון דיר ויש לזה הסבר מדעי-אז בטח גם לזריקת הקלאצ בגאפס יש הסבר.
השערה שלי היא,שלחיצה על המצמד ושחרורו במכה מייצרת איזה שהיא תזוזה במנוע שמסייעת לסטארטר להתחיל את עבודתו.
דרור הראל
למה שאתר לא יעזור?
איציק - 4X6ZH
21-05-09, 13:36
אם אני מבין לאן איציק חותר, אז הכוונה היא, אני מנחש, שכל עוד הסטרטר מסובב את המנוע הוא גוזל הרבה חשמל מהמצבר, וזה מפיל את המתח עד כדי כך שיש ניצוץ חלש או אין ניצוץ בכלל.
בשיטה שלך, יש קטע קצר של זמן שבו הסטרטר לא מסובב את המנוע אלא הגלגלים מסובבים אותו, מורידים עומס מהסטרטר, שמוריד עומס מהמצבר, המתח על המצבר חוזר לנורמלי, ואז המנוע מניע, האלטרנטור פועל, המתח עולה וכולם מרוצים.
זה עדיין לא מסביר למה הנבלה לא מניעה בדרדור.
זה ההסבר ומה שצריך לתת את הפתרון זה נגד טורי בכניסה לסליל ההצתה .
כאשר הנגד מחובר בטור לסליל במהלך עבודת המנוע .
והסטרטר עוקף את הנגד ומתחבר ישירות לסליל ההצתה רק בזמן הסטרט .
איציק
כמובן אי אפשר בלי השאלות האלמותיות בנוגע לנבלה:
1. כמה צלבים לנ"ל?
2. האם הם זהים?
3. כמה זמן לוקח להחליף צלב אחורי ימני, בצד שקרוב לגלגל, בחושך, קרקע בוצית, ללא פנס, עם יד אחת קשורה מאחורי הגב?
4. למה התשובה על שאלה שלוש שונה במקרה שמדובר בצלב אחורי שמאלי בצד שקרוב לגלגל?!
בין הפותרים נכונה יוגרל מנעול.
עודד זנטון
21-05-09, 14:16
מאחורי השם PW יש בנאדם?
או שזו מערכת מידע???
נידהם כל פעם מחדש מהיקף הידע.
זה ההסבר ומה שצריך לתת את הפתרון זה נגד טורי בכניסה לסליל ההצתה .
כאשר הנגד מחובר בטור לסליל במהלך עבודת המנוע .
והסטרטר עוקף את הנגד ומתחבר ישירות לסליל ההצתה רק בזמן הסטרט .
איציק
או קיי תודה רבה , מכיוון שאני מתכוון לבצע את זה בשטח אשמח להסבר יותר מפורט , כדי לא לשרוף כלום , איזה נגד אני צריך?
להביא איתי כבלים כלשהם ?
מהבית אני מתכוון להביא קטר ואיזולירבנד , וכמובן את הנגד .
אני צריך עוד משהו?
שוב תודה
אומי
PW
אני לא יודע לענות לך , אבל במילואים האלה הנהגים הותיקים אמורים להתחיל להעביר אלי את הידע שלהם , ואני אמור להתחיל לדאוג לרכבים במחלקה, צפו לעוד שאלות ...
מי אמר שצה"ל נפרד מהג'פס?
עודד
מאחורי הכינוי PW עומד איש יקר מאוד בעל מערכת מידע מדהימה.
PW
לשאלותיך.
1 12.
2. כן.
3. 20 דקות.
4. יותר מכיוון ששם עובר צינור הפליטה אשר מקשה על העבודה.
עכשיו אני אשאל שאלה.
למה אדם אשר יודע להחליף "צלב אחורי ימני, בצד שקרוב לגלגל, בחושך, קרקע בוצית, ללא פנס, עם יד אחת קשורה מאחורי הגב?" צריך להקפיץ את קצין החימוש שלו ב3 בבוקר כדי להחליף תקר בגלגל של הסופה :):):)
בין הפותרים תוגרל תעסוקה מבצעית ביקיר.
רפי
למה אדם אשר יודע להחליף "צלב אחורי ימני, בצד שקרוב לגלגל, בחושך, קרקע בוצית, ללא פנס, עם יד אחת קשורה מאחורי הגב?" צריך להקפיץ את קצין החימוש שלו ב3 בבוקר כדי להחליף תקר בגלגל של הסופה :):):)
בין הפותרים תוגרל תעסוקה מבצעית ביקיר.
רפי
הבן יקיר לי:
למה כלב מלקק לעצמו את הביצים?
כי הוא יכול.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.