התחברות

צפייה בגרסה מלאה : מה אומר החוק לגבי החזרת מוצרים

סופת המדבר
28-05-09, 08:22
מי שראה את השרשור על המכשירי קשר...
אז ככה רצינו להחזיר את כל המכשירים(6) בטענה
שהם לא קולטים 6 ק'מ אפילו לא 3 ואפילו לא 1 ק'מ
חזרנו לחנות דיברנו עם המנהל והוא לא מוכן להחזיר לנו את הכסף
בטענה שכבר פתחנו אותם והוא לא יכול למכור מוצר משומש בתור חדש
הוא לא מוכן לשקר ללקוח..והסברנו לו שהמכשירים לא קולטים 6 ק'מ
ובשטח פתוח אפילו לא חצי ק'מ וזה לא מתאים לנו ולא ידענו שזה ככה
ואנחנו מעוניינים להחזיר אותם אז הוא אמר שההינו צריכים לדעת שזאת
הקליטה שלהם ואם ניהיה על חוף הים אז הם יקלטו גם 40 ק'מ
וגם זה נוסה על חוף היה והם לא קלטו אפילו מ1 ק'מ
ומה עוד הוא אומר... שיש לנו בעיה שפתחנו אותם. אז אמרתי לו מז'תומרת?
אם לא ההיתי פותח אותם ומשתמש איתם איך ההיתי יודע שהם לא קולטים?

רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי החזרת מוצרים?
אני יודע שאם פתחתי אותו אז הפתיחה לא נקראת ''שימוש''
אבל כן השתמשנו בהם לצורך בדיקה ראינו שהם לא טובים (לנו) והחזרנו אותם לקופסא
צריך לציין שאין עליהם אפילו שריטה..

TEDDY
28-05-09, 08:50
החוק אומר שאם המוצר עדיין באריזה המקורית לא משנה אם פתחת, ולא עברו 14 יום בצירוף חשבונית מס' במקור, הם חייבים להחזיר לך את הכסף (לא זיכוי קניה).

lishay7
28-05-09, 08:54
לפי מה שידוע לי וכמה מקרים שקרו לי אישית אמנם לא עם מכשירי קשר אבל העיקרון אותו דבר, יש לך זכות להתחרט על הקניה תוך 14 יום ממועד הרכישה וכספך יוחזר לך במלואו ובתנאי שהמוצר אינו ניזוק על ידך בצורה ברורה לעין, תריץ חיפוש בגוגל על זכויות צרכן יש מצב טוב שתמצא שם את החוק הזה

meir alony
28-05-09, 08:58
החוק אומר שאם המוצר עדיין באריזה המקורית לא משנה אם פתחת, ולא עברו 14 יום בצירוף חשבונית מס' במקור, הם חייבים להחזיר לך את הכסף (לא זיכוי קניה).

ממש ממש לאאאא !!!

אם יש בבית העסק מודעה על מדיניות החנות לגבי החזרת מוצרים ובה כתוב שאתה יכול לקבל רק זיכוי אז זה מה שתקבל וזה החוק.

אל תפנה למועצה הישראלית לצרכנות כי הם זבל לא עונים לטלפונים ולא מתיייחסים לאף אחד.
יש להם מוקד טלפוני שמקבל הודעות אך הם אף פעם לא חוזרים.

אתה יכול לכתוב מכתב בדאר רשום לבית העסק עם העתק ליבואן (איזה תוצרת המכשירים ?). ובמכתב תספר את השתלשלות העניינים ושאתה דורש את הכסף בחזרה בתוך 10 ימים או שאתה הולך לתביעות קטנות.

מאיר

meir alony
28-05-09, 09:01
לפי מה שידוע לי וכמה מקרים שקרו לי אישית אמנם לא עם מכשירי קשר אבל העיקרון אותו דבר, יש לך זכות להתחרט על הקניה תוך 14 יום ממועד הרכישה וכספך יוחזר לך במלואו ובתנאי שהמוצר אינו ניזוק על ידך בצורה ברורה לעין, תריץ חיפוש בגוגל על זכויות צרכן יש מצב טוב שתמצא שם את החוק הזה

גם אם אין שלט בחנות לגבי מדיניות החזרת מוצרים הרי ברגע שפתחת והודעת שהשתמשת אין לך אפשרות להחזיר את המוצר אלא רק בגין עילת אי התאמה למפרט שרשום על המוצר.

מאיר

סופת המדבר
28-05-09, 09:19
המכשירים של חברת מוטורולה ונקנו במוטורולה בת'א

וזה מה שאמרנו שהמוצר לא מספק את הסחורה
כתוב על האריזה 6 ק'מ ואין חיה כזאת.. אפילו לא חצי ק'מ
וששיקרו אותנו ולא הודיעו לנו ליפני הקניה שאולי זה יקלוט לנו רק כמה מאות מטרים
מבחינתנו עבדו עלינו
אבל המנהל בא בטענה שההינו צריכים לדעת את זה

איזה זבל של חברה שקרניםםםם

TEDDY
28-05-09, 12:48
מאיר סליחה אבל עם כל הכבוד אתה רושם שטויות.!
מה זה אם יש לך בבית העסק מודעה על מדיניות החנות שבא אפשר לקבל רק זיכוי אז זה החוק.
יופי אז כל אחד יתלה כזה שלט ויאכוף תחוק ויעשה מה שבא לו, בדיוק לקשקוש הזה שרשמת המציאו תחוק הזה.
הדבר היחיד שרשמת נכון זה שצריך לשלוח מכתב עם השתלשלות האירועים בדואר רשום, בשביל שיהיה לך קייס לבית משפט לתביעות קטנות.
וגם זה יהיה גם לאחר שבית העסק יוזהר על ידי המועצה הישראלית לצרכנות.
ואז סביר להניח שבית העסק יעדיף להחזיר את מלוא מחיר המוצר ששולם ולא להגיע לבית המשפט ששם הוא בטוח יפסיד וישלם אולי גם הוצאות נוספות.

meir alony
28-05-09, 13:18
מאיר סליחה אבל עם כל הכבוד אתה רושם שטויות.!
מה זה אם יש לך בבית העסק מודעה על מדיניות החנות שבא אפשר לקבל רק זיכוי אז זה החוק.
יופי אז כל אחד יתלה כזה שלט ויאכוף תחוק ויעשה מה שבא לו, בדיוק לקשקוש הזה שרשמת המציאו תחוק הזה.
הדבר היחיד שרשמת נכון זה שצריך לשלוח מכתב עם השתלשלות האירועים בדואר רשום, בשביל שיהיה לך קייס לבית משפט לתביעות קטנות.
וגם זה יהיה גם לאחר שבית העסק יוזהר על ידי המועצה הישראלית לצרכנות.
ואז סביר להניח שבית העסק יעדיף להחזיר את מלוא מחיר המוצר ששולם ולא להגיע לבית המשפט ששם הוא בטוח יפסיד וישלם אולי גם הוצאות נוספות.

לפני שאתה מתלהם תבדוק את החוק טוב.
אני יודע בוודאות גמורה שמה שכתבתי זה החוק.
החוק שאתה אומר עליו לא הוחל עדיין במלואו.
יש לי עסק כבר 20 שנים ואני מתמצא טוב.

אחרי שתבדוק בבקשה תעדכן.

תודה וחג שמח

מאיר

shmil
28-05-09, 14:00
מאיר כמעט צודק.

אפרט:
הסיפור של ניתן לבטל עיסקה עד 14 יום הוא לא מדוייק, ובגדול נכון רק למה שנקרא עסקאות מרחוק - עיסקה אינטרנטית או עיסקה טלפונית.
לא זה המצב עם מכשירי הקשר שלך. שם זו לא עסקה מרחוק. אתה היוזם, אתה הגעת לבית העסק, אתה קראת את המפרט הטכני, ולכן - מדיניות ההחזרה של בית העסק היא זו הקובעת.

בכדי לבטל את העסקה אתה צריך להגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בטענה של אי התאמה מהותית. תצטרך להוכיח שרשום לא רק שזה עד טווח של 6 ק"מ, כי גם 1 מ' עומד בהגדרה של "עד 6 ק"מ", אלא תצטרך להוכיח שגם בתנאים האופימליים של שדור וקליטה, כפי שטוען היצרן והמפיץ, אין קליטה של אפילו 10% מזה. יהיה לך קשה להשיג חוות דעת טכנית כזו.

מה גם שכיוון שכל חבר קנה בנפרד, כל חבר גם יצטרך לתבוע בנפרד, למרות שתוכלו לבקש לאחד את הדיונים, ובפרט - אם תפתחו את כל התביעות באותו מקום ובאותה העת. כך תקבלו גם דיונים עוקבים אצל אותו שופט.

וגם אז, הסיכויים לא גדולים לזכות במשפט.

חייך, אכלת אותה.
ובנימה של ה"מבוגר האחראי" - תקשיב להבא למה שאומרים לך ותיקי הפורום.!!!

איש
28-05-09, 15:17
אכן חוק 14 יום תקף אך ורק לגבי עיסקת רוכולות : שהיא עיסקה המבוצעת מרחוק (אינטרנט או טלפון ) או ע"י סוכן שמגיע עד לפתח ביתך , מעבר לכך ברגע שהגעת לבית העסק חוק ההחזרה הוא תקף ל 24 שעות במידה ולא נעשה שימוש במוצר .
לגבי זיכוי , קיים חוק שמחייב בעת החזרה להחזיר את הכסף בצורה שבו נעשה העיסקה .

לגבי שלט שהמוכר שם לגבי זיכוי בלבד אין לו שום תוקף משפטי כל שהוא.

רמי חיפה
28-05-09, 15:24
"מה גם שכיוון שכל חבר קנה בנפרד, כל חבר גם יצטרך לתבוע בנפרד, למרות שתוכלו לבקש לאחד את הדיונים, ובפרט - אם תפתחו את כל התביעות באותו מקום ובאותה העת. כך תקבלו גם דיונים עוקבים אצל אותו שופט.

וגם אז, הסיכויים לא גדולים לזכות במשפט."

נכון שהם יתבעו בניפרד אבל יעידו כעדי תביעה אחד לשני, אגב עבדתי פעם בבימ"ש לתביעות קטנות בחיפה והיה שם תיק דומה נגד אותה חברה והתובע זכה ללא חוות דעת או משהו מיוחד הוא פשוט צילם בוידאו את שני המכשירים במרחק קטן בהרבה ממה שהובטח וניסה לשדר ולא הצליח לקלוט כלום העניין צולם בשני מצלמות (2 מכשירי קשר) והיו כמה עדים שהעידו על כך וזה הכל קיבל חזרה את כספו והוצאות משפט.
לפי דעתי שווה תביעה

meir alony
28-05-09, 15:52
לגבי זיכוי , קיים חוק שמחייב בעת החזרה להחזיר את הכסף בצורה שבו נעשה העיסקה .

לגבי שלט שהמוכר שם לגבי זיכוי בלבד אין לו שום תוקף משפטי כל שהוא.

אולי כדאי שאתה וכולם קודם תקראו מה אומר החוק כי כל אחד מספר סיפור אחר :

http://www.consumers.org.il/?catid=%7B30E0A8C2-A1A1-429E-BB87-5B44476EB8A1%7D

בברכה ןחג שמח

מאיר

ינון
28-05-09, 18:09
במידה ומוצהר על גבי אריזת המכשיר כי טווח הקליטה הוא 6 קילומטר ולא מצויינים אי אילו שהן הגבלות כל שנותר הוא לפנות לבית המשפט לתביעות קטנות ולהוכיח כי המכשיר אינו תואם את אשר רשום (אמת בפירסום) וכידוע אנו רואים את האריזה לפני הוראות השימוש ועל-פי האריזה אנו מחליטים אם המכשיר עונה על צרכינו או לא.
ניתן לפנות למשרד למסחר ותעשייה (אני אבדוק איזו מחלקה ומספר טלפון בהקדם).
ינון

סופת המדבר
28-05-09, 18:52
כל המכשירים נקנו באותה קנייה ותחת אותו שם
אז ככה שאם תיהיה איזו שהיא תביעה זה יהיה של בנאדם אחד
נגד מוטורולה..
וראיתי את מה שהחוק אומר: שגם אם האריזה נפתחה המוכר חייב להוכיח שהמוצר נפגם\ לא כמו שהיה....
ואין שום זכות לא להסכים להחזיר רק בגלל שפתחנו את האריזה

cj 64
03-11-10, 00:35
וואלה הייתי תוקע לו האנטנה בעיין!
(עברו הרבה חודשים נו...מה נסגר? ?)

-->