צפייה בגרסה מלאה : שריקה חזקה-צריך עזרתכם בגילוי המקור (למה דחוף?)
שלום חברים,
היום אחרי שיטוח דיונות התחיל לשרוק לי אחד המיסבים
להלן פירוט מפורט:כאשר הרכב בניוטרל והקלאץ משוחרר ישנה שריקה חזקה של מיסב
כאשר אני לוחץ את הקלאץ השריקה מפסיקה.
פסלתי אפשרויות של רצועולת כולל טיימינג כי מקור הרעש לא משם , מהמנוע אין שום רעש בדקתי גם בגז בניוטרל עםצ קלאץ לחוץ.
כשאני יורד מתחת לרכב השריקה נשמעת לי מהמיסב של הגיר בנקודה בה הוא מתחבר לדריישאפט...זה לא נשמע מכיוון הטרנספר.
מישהו נתקל בתופעה דומה או שיכול להכווין אותי מהתיאור במה בדיוק מדובר אודה מאוד.
גם אינפורמציה לגבי מיקום המיסבים שחשודים ברעש על פי התיאור תעזור לי ??
כנראה מיסב לחץ בקלאץ' ואני חוזר כנראה יכל גם להיות משהוא מהמיסבים שיושבים על הציר כניסה לגיר או מיסב תומך אחורי במנוע
רוב הסיכויים שמדובר במייסב לחץ.. המייסב שמקשר בין לחיצה על דוושת הקלאץ לשיחרור הקלאץ...
קודם כל נתתם לי כיוון חשיבה ,
אבל הרעש קיים גם במהלך הנסיעה כלומר השריקה היא מחיבור הקלאץ והלאה במהלך כל הנסיעה-מיסב הלחץ בקלאץ יכול להרעיש במהלך כל הנסיעה??
אגב איפה יושב המיסב הזה?
כן... מייסב לחץ גמור בהחלט יעשה רעש במשך כל זמן הנסיעה... בדרך כלל מעין צרחה ממש ממש חזקה..
המייסב הזה יושב אחרי הקלאץ' לכיוון הגיר... צריך לפרק את הגיר כדי להחליף את המייסב הזה.. ואם כבר פותחים גיר אז אני הייתי בודק את הקלאץ ורוב הסיכויים שהייתי מחליף גם קלאץ על הדרך. אבל זה עניין אישי.
הבנתי אותך, נראה לך יש מצב לטפל בעיניין הזה לבד או שצריך לבקר במוסך?
פירוק הגיר זה תהליך מורכב כמו שהוא נשמע או שהדבר אפשרי גם ללא ניסיון קודם בפירוק גיר??
אגב הקלאץ הוחלף לפני חצי שנה לא מאמין שצריך החלפה נוספת.
אגב מניסיונכם מה יכולה להיותת עלות החלפת המיסב (כמובן בהתחשב בכך שיש לפרק את הגיר)
במוסך?
לא מדובר במיסב לחץ. מיסב לחץ מסתובב רק כאשר הקלאץ' לחוץ.
כנראה שטחנת מיסב בגיר.
יש לפרק גיר,לפתוח ולאתר את המיסב (או המיסבים)הסורר.
הבנתי לפי ההסבר שלך שכאשר מיסב לחץ של הקלאץ הולך אני לא ישמע את זה במהלך הנסיעה רק כאשר אני ילחץ על דוושת הקלאץ, צודק??
ומכאן אני מבין שהבעיה במיסבים בגיר , אגב הרעש נשמע רצוף בכל ההילוכים...
אבל עדיין ישנה האופציה שזה מיסב אחר ולא מיסב הלחץ , איזו בדיקה אוכל לעשות כדי שאדע שאכן מדובר במיסב בגיר??ולא במיסב אחר ...
לך צעד צעד.
פרק את הדרייבשפט שמקשר בין הגיר לטרנספר,ובדוק שהצלבים שלו תקינים (אולי בכלל טחנת צלב....)
אם תקין- תוריד שמן מהגיר וחפש שבבי מתכת.
בוא לעדכן ומשם נמשיך.
אני לא רואה צלב טחון, מה גם שהרעש הוא של מיסב שמרעיש..
בקשר לשמן גיר אני יבדוק את הנושא אבל חשוב לי להיות בטוח בקשר למיסב לחץ מההסבר שלך,
אני מבין שרק בעת לחיצת הדוושה של הקלאץ הוא מסתובב?
כי אם כך הדבר האפשרות שהלך מיסב לחץ נשללת,מה שמשאיר לי מיסבים בגיר או בחיבורים ממנו החוצה.
לביא סמו וסומו
30-05-09, 19:59
טוב מיסב לחץ נשלל עקב הבנה סוף סוף של הפעולה המכנית שלו , באמת הוא ירעיש רק בלחיצה על הדוושה..
מה שמשאיר לי את מיסבי הגיר , שאלה אינפנטילית- האם המיסבים יושבים בתוך הגיר או שמדובר במיסבים שבקצוות של הגיר לכיוון הדריישאפט , אני חותר לכך שאם אני מפרק אני צריך לפתוח תגיר ולהתעסק בקרביים או רק בקצוות ללא התעסקות פנימית.
לא משנה באיזה מיסבים מדובר,צריך לפתוח את הגיר ("להתעסק בקרביים",כהגדרתך...)
GodsFather
31-05-09, 09:29
עצור סוסים!
אם הקפיץ שמחזיר את המסיב לחץ נשבר, אז המיסב לחץ ישאר צמוד לקלאצ' ומכאן שיהרס.
בכל מקרה, אתה צריך להוריד גיר, אז תוריד ותראה מה מצב המיסב הזה. אם הוא בסדר אז פעל לפי ההוראות של מורי. אם הוא אכן טחון, אז מעבר להחלפה שלו, תצטרך לקנות את הקפיץ המחזיר ואולי זה הפין הקטן שמחזיק את המיסב, שגם כן יכול להשתחרר.
לביא סמו וסומו
05-06-09, 18:50
יש ממצאים חדשים ... אולי למישהו זה יעלה איזשהו רעיון.
הרעש בהילוך הסרק ובהילוכים 1,2,3,4 התחלש ברמה ניכרת - למרות שעדיין שומעים רעש מיסבי אבל בצורה לא צורמת לאוזן
אבל עכשיו שמתי לב שבהילוך החמישי אני שומע את רעש המיסב שורק חזק ..וזה אותו המיסב ששומעים גם ביתר ההילוכים ולא משהו חדש בזה אני בטוח!
אם למישהו זה אומר משהו שיזרוק עד שאני יצליח לטפל בזירגוג הזה , האם ישנו מיסב ייעודי לכל הילוך??? לא נראה לי :confused:שמישהו ינסה לתת לי איזה הסבר סמוראי לנושא.. ברמת הקשר בין מיסבי הגיר להילוכים..
למה לעזאזל בחמישי הרעש מתחזק לא מצליח להבין!!!
ההיגיון שלי אומר שאם ישנו מיסב שמרעיש בגיר ככל שעולה המהירות (ואיתם ההילוכים) אני ישמע אותו פחות בהיבט של תדר ובאמת כך הדבר עד להילוך רביעי אבל בחמישי פתאום השריקה מתחזקת ממש מהמיסב ?? למה??.מה הרציונאל?
חנן-ג'יפולוג
05-06-09, 19:26
לאחר כל התיאור, מתברר שכבר סיימת את שלב ההשערות והניתוח התיאורטיים. אתה כבר יודע שהבעיה היא בגיר, אז חבל על הזמן שלך. פתח אותו, ותוכל לבחון פיזית את המיסבים, ביד. משם אתה כבר תבחין בדיוק באיזה מיסב מדובר.
חביבי אל תפרק כלום עד שמישהו עם ניסיון יקשיב לרעש.
הכל טוב ויפה אבל בסמוראי דווקא הטרנספר נוטה לשרוק ולא הגיר, יש מייסב בטרנספר ששורק וקשה מאוד להקשיב מאיפה בא הרעש!! דרך אגב ניתן לנסוע ככה לא מעט זמן.
תעשה חיפוש פה באתר.
חנן-ג'יפולוג
05-06-09, 21:18
אין קשר לטרנספר במקרה הזה. במצב עמידה בניוטרל, כל חלקי הטרנספר עומדים במקום ולא יכולים לשרוק.
לביא סמו וסומו
06-06-09, 09:41
מכיר את עניין הטרנספר ניר , אני מודע לשריקה מאוד סימבולית מהאיזור בסביבות מהירות 60 צפונה זה לא מטריד אותי זה ניסבל בהחלט ואפילו חלק מהסאונד הנעים לאוזן של הסמי....
אבל פה הרעש מהגיר כבזה אני כמעט בטוח ובמהירות גבוהה הוא כבר לא ניסבל...
יש מישהו עם ניסיון שפירק לעצמו את הגיר שיכול להדריך אותי?
להשיג מיסבים זו איננה בעיה אבל אני לוקה בחוסר ידע בכל הקשור לפירוק והרכבה של הגיר והתעסקות בקרביים שלו,
אשמח למישהו שיוכל לשפוך אור על הנושא...
נתחיל בשאלות הנ"ל:
1. אילו מערכות מחוברות לגיר אותם אצטרך לפרק עם הורדת הגיר (קלאצ?,מנוע?דריישאפטים?)
2. מאילו מכלולים אצטרך לרוקן שמן,מעבר לגיר כמובן (מנוע??)
3.האם ידית ההילוכים יוצאת כמכלול עם הגיר בהורדה?? או נשארת ..
אלו שאלות סיפתח להסרת אי הידיעה בהסיסית ביותר אשמח אם תשיבו לי עליהם , ואם למישהו יש את הסבלנות לפרט את התהליך כולו (מתוך נסיונו שלו ) אודה לו מקרב לב :)
קודם כל תקרא את השרשור הזה (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=13254&highlight=%E2%E9%F8):
ואת זה (http://www.jeepolog.com/199.html)
אחר כך, אתה צריך ספר רכב (אני בטוח שיש פה אנשים שיש להם)
בגדול, כדי לפרק גיר:
1. מומלץ לרוקן שמן גיר.
2. צריך לפרק סטארטר.
3. אין צורך לפרק שום דבר אמר מהמנוע.
4. יש צורך לפרק את גל ההינע שבין הטרנספר לגיר.
תמשיך בכתבה, אם יש שאלות, תשאל.
עידן
לביא סמו וסומו
06-06-09, 14:40
את המפלג אני מבין לא צריך לפרק..
את המפלג אני מבין לא צריך לפרק..
גם לא את הרדיאטור, את הקרבורטור ולא את הפנס הקדמי-שמאלי... איך המפלג קשור לגיר???
לביא סמו וסומו
06-06-09, 17:38
בפירוק הגיר יורדת גם מערכת הקלאץ נכון??
לביא,
מה כל כך קשה-קיבלת פה קישור לכתבה של שיה (http://www.jeepolog.com/199.html) על החלפת קלאצ' בסמוראי, שם יש הסבר נרחב ומפורט על פירוק והרכבת גיר. קיבלת המלצה-תשיג ספר שילווה אותך במהלך העבודה (באופן כללי אתה צריך אחד שיהיה לך ליום יום, אם עוד לא קנית\הדפסת\השגת, זה הזמן). פתחת אחד מהם? אם תפתח תדע בדיוק מה מפרקים ומה לא, ולא תצטרך לנחש.
בסה"כ הפעולה של פירוק והרכבת גיר אינה מסובכת, והיא פשוטה עוד יותר ברכב כמו סמוראי, שהגיר בו לא משודך ישירות לטרנספר, והגיר קטנטן וקל משקל אפילו יחסית לפרייבטים מסויימים. למי שמעולם לא עשה את זה קודם, ויודע לעבוד עם ראצ'ט וכמה מפתחות, סיפור של שעה וחצי-שעתיים עבודה. אם אין לך ספר שילווה את העבודה אל תתחיל לחשוב לכיוון של שיפוץ גיר, כי אתה פשוט לא תצא מזה, בהתבסס על ההנחה שלי שמעולם לא פירקת גיר בעבר, ואין לך מושג איך הוא נראה מבפנים, איך כל דבר עובד שם ואיך מזהים חלק לא תקין.
בתשובה לשאלתך, הקלאצ' נשאר על גלגל התנופה כשהגיר יורד, המזלג שלו ומיסב הלחץ מתפרקים עם הגיר.
בהצלחה-קובי
חנן-ג'יפולוג
07-06-09, 00:05
גם לא את הרדיאטור, את הקרבורטור ולא את הפנס הקדמי-שמאלי... איך המפלג קשור לגיר???
לא לקפוץ על הבחור.
בהיינס אכן רשום לפרק את המפלג, מכיוון שהוא יושב צמוד לקיר האש, וכשמורידים מעט את הגיר כלפי מטה כדי להגיע בנוחות לברגי החיבור העליונים בינו ובין המנוע, המנוע נוטה מעט אחורה, והמפלג עלול לנגוע בקיר האש ולהישבר.
לא לקפוץ על הבחור.
בהיינס אכן רשום לפרק את המפלג, מכיוון שהוא יושב צמוד לקיר האש, וכשמורידים מעט את הגיר כלפי מטה כדי להגיע בנוחות לברגי החיבור העליונים בינו ובין המנוע, המנוע נוטה מעט אחורה, והמפלג עלול לנגוע בקיר האש ולהישבר.
אם כך, אני חוזר בי בצירוף התנצלות. מעולם לא נתקלתי במצב שצריך לפרק מפלג כדי להוריד גיר, אבל אם כתוב אז כתוב, וגם ההסבר נשמע הגיוני.
קובי
GodsFather
07-06-09, 08:56
לא חייבים לפרק מפלג, אפשר לשים פיסת עץ שתמנע את המגע של המפלג עם קיר האש ועדיין תאפשר גישה לכל מקום שצריך בשביל הפירוק וההרכבה.
מניסיון של כמה הורדות גיר, פירוק המפלג מקל מאוד על כל עיניין ההוצאה וההכנסה של הגיר.
צריך לדעת לכוון את המפלג כי בזמן הפירוק וההרכבה המנוע יכול להסתובב.
אם אתה עובד לבד, פירוק המפלג יקל עליך מאוד.
לגבי שאר פירוקים - כמו שאמרו קודמי - סטרטר, דריישפט מרכזי (בין הגיר לטרנספר) דריישאפט קידמי, יש מוט שעובר שעובר לרוחב השילדה ונמצא מתחת לגיר.
את מכלול הידית את מפרק מלמעלה - 4 ברגים שמחזיקים את הכיסוי ושלושה ברגים שמחברים את הידית עצמה אל הגיר. לפני ההורדה הסופית אל תשכח לנתק את היוניט רברס, הגישה אליה היא דרך תא המנוע מצד נהג.
תכין ג'קים/בוקים כדי לתפוס את הגיר ולהוריד אותו בהדרגתיות. לא נעים כשהוא צונח עליך.
איתי.
* שלא תחשוב להתחיל את כל העסק בלי ספר.
לא חייבים לפרק מפלג, אפשר לשים פיסת עץ שתמנע את המגע של המפלג עם קיר האש ועדיין תאפשר גישה לכל מקום שצריך בשביל הפירוק וההרכבה.
ממה שאתם כותבים נראה לי שהמינימום זה לפרק את המכסה של המפלג....
לביא סמו וסומו
07-06-09, 21:00
קובי לא צריך להתנצל כולם פה בשביל ללמוד וללמד....
תודה לכולם על ההסברים אומנם אין לי ספר אבל יש לי קובץ pdf סרוק האיכות לא משהו אבל קראתי את הפרק על הגיר אפשר להבין משם....
אם השריקה לא תעלם או תתגבר אני מקווה למצוא את הזמן והאומץ לפירוק הגיר תודה לכולם על האינפורמציה כרגע אני מבין יותר את השלבים של פירוק הגיר מה שהיה נראה לי תורה מסיני בהתחלה...
עודד זנטון
08-06-09, 15:45
אהלן.
לגבי פירוק הגיר, ישנה פה: http://jeepolog.com/199.html
כתבה נהדרת של שיה על החלפת קלאצ'.
פרק בכתבה עוסק בפירוק והורדת הגיר.
ממליץ מאוד להדפיס את הכתבה ולרדת איתה אל מתחת לרכב, מדהים כמה שהכל יותר ברור ככה...
אם אתה הולך בהיזדמנות הזו גם על קלאצ' חדש, תעשה לעצמך טובה ענקית ותסיג ממישהו תותב למירכוז הקלאצ'. חוסך יומיים מיתרים של תיסכול וכלים שלא ילכו לאיבוד כי זרקת אותם בעצבים על מישהו.....
אם הלכת באמת על עבודה עצמית, צלם כמה שיותר.
לאחר שתסיים, שב לכתוב ותידע את מנהל הפורום, באמת חסרה כתבה טובה על שיפוץ גיר (לסופות כבר יש אחת כזו)
GodsFather
08-06-09, 15:48
תעשה לעצמך טובה ענקית ותסיג ממישהו תותב למירכוז הקלאצ'. חוסך יומיים מיתרים של תיסכול וכלים שלא ילכו לאיבוד כי זרקת אותם בעצבים על מישהו.....
עיפרון עטוף איזולירבנד - עושה את העבודה נהדר.
עודד זנטון
08-06-09, 17:21
וואלה אתה גאון!
בזמנו, יומיים נאבקתי, ניסיתי, הייתי בטוח שאוטוטו... ולא!
כמויות העצבים שקיבלתי, אפשר להילחם איתם באירן...
עד שאחד, חבר פורום, נדיב, צדיק, גדול מהיקום , השאיל לי תותב פשוט מגוש אלומניום.
5 דקות והקלאצ' סגור.
עוד שעה והגיר במקום (ברור שכל פעם שחשבתי שהצלחתי העלתי גיר ו...נו מילא, תירגלתי.).
באה מנוחה ליגע.
ועכשיו אתה אומר לי "עיפרון עם איזולירבנד", איפה הייתי כשהייתי צריך, אה?
אז להדגיש למען יזכרו כולם : עיפרון עם איזולירבנד !!!
עודד זנטון
08-06-09, 17:27
* שלא תחשוב להתחיל את כל העסק בלי ספר.
כמו שכתבתי, בכתבה זה ברור יותר ו ב ע ב ר י ת . . .
GodsFather
08-06-09, 20:02
ועכשיו אתה אומר לי "עיפרון עם איזולירבנד", איפה הייתי כשהייתי צריך, אה?
אז להדגיש למען יזכרו כולם : עיפרון עם איזולירבנד !!!
זו לא המצאה שלי אם לומר את האמת..אבל אני לא יודע אם אתה צוחק עליי או מחמיא ;)
בכל מקרה זה עובד, לפחות במספר פעמים שביצעתי את העבודה אצלי ואצל חברים
עודד זנטון
09-06-09, 15:52
חלילה שאצחק!
בשיא הרצינות, דיברתי בזמנו בטלפון עם טובי בחורינו פה בפורום (נו, כמעט עם כולם, מסתבר..),
אף אחד לא ידע לספר לי על הפטנט.
כבר התחלתי לפרק את הגיר כדי להשתמש בציר המרכזי (הילוך 0?) בעצת אחד מהם. מזל שלא הצלחתי ...
העוצמתיות של העניין והשימושיות בו, מצדיקה לדעתי שינוי כותרת השירשור להקלה על חיפוש בעתיד!
הנה דוגמה מצויינת ליחס מחיר / תועלת אופטימאלי...
חלילה שאצחק!
בשיא הרצינות, דיברתי בזמנו בטלפון עם טובי בחורינו פה בפורום (נו, כמעט עם כולם, מסתבר..),
אף אחד לא ידע לספר לי על הפטנט.
כבר התחלתי לפרק את הגיר כדי להשתמש בציר המרכזי (הילוך 0?) בעצת אחד מהם. מזל שלא הצלחתי ...
העוצמתיות של העניין והשימושיות בו, מצדיקה לדעתי שינוי כותרת השירשור להקלה על חיפוש בעתיד!
הנה דוגמה מצויינת ליחס מחיר / תועלת אופטימאלי...
בוקסה 14 מתאים בול
בני
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.