PDA

צפייה בגרסה מלאה : "XADO" להחייאת מנועים?

OFF-RoaD
06-06-09, 10:51
קודם כל, לפני שמזנקים עליי פה ושולחים אותי לשרשורי "שמן נחשים" כאלה ואחרים, אציין כי חיפשתי ומצאתי כמה המלצות אמינות יחסית על החומר (לירן סברוב למשל...), אז אני שואל כדי לקבל את דעת המהנדסים והמקצוענים פה.

נתקלתי בחומר קרמי בשם XADO שאמור לצפות את המנוע בשכבה של קרמיקה מסוג כלשהו, שמתקנת פגמים במתכת ומגנה על החלקים הנעים במנוע. לפי ביקורות שונות ומשונות זה עושה פלאים ומחייה מנועים, גירים ודיפרנציאלים גמורים.

הדבר שהכי מפריע לי בכל הסיפור, הוא שאם מדובר בכזו תרופת פלא, שגם זולה יחסית (150 שקל לשפורפרת שאמורה לעזור למנוע עוד כמה עשרות אלפי קילומטרים), למה לא שומעים עליה הרבה יותר?

אשמח לשמוע האם יש בזה משהו או שזה עוד דרך לסחוט כסף....

www.xado.co.il

shachar
06-06-09, 11:35
כבר היו דיונים או שרשורים בפורום על הנושא והחומר הספציפי הזה.
אתה יכול לשאול גם את רון גל שהם היו/עדיין הספונסר שלו.

חיידק טוב שמגדל מתכת ואינו פוגע בעיכול עוד לא מצאו

תומר א.
06-06-09, 13:06
לגיר שלי זה עזר, למשך חודש. עלות טיפול מלא היא הרבה יותר יקרה.

kobiarava
06-06-09, 13:27
לגיר שלי זה עזר, למשך חודש.

מה זאת אומרת-למשך חודש? מה קרה אחרי החודש הזה?

עלות טיפול מלא היא הרבה יותר יקרה.

מה אתה מגדיר טיפול מלא, שיפוץ לגיר? אם כן, אז ברור ששיפוץ לגיר יעלה יותר מתוסף כלשהו, ואין גם ויכוח מי מביניהם עושה יותר לגיר...

בכל מקרה, נשמע גם לי כמו שמן נחשים קירמי באיכות מעולה. תוסף שמתאים, ללא הבחנה, למנועי דיזל ובנזין, לתיבות הילוכים אוטומאטיות וידניות, לסרנים ותמסורות מכל הסוגים, ויודע לעבוד עם כל סוגי השמנים-כבר נורה אדומה ענקית בעיני. בנוסף, איך "החומר הקירמי" יודע להתגבש רק על מקומות שנשחקו, ולא, נגיד, בתוך מיסבים? מעברי שמן? בין בוכנת המנוע לצילינדר? בעיני לא מציאותי ששמן-שום שמן-יכול להחליף תיקון פיזי, שיפוץ מכלול או החלפת חלקים שחוקים\תקולים.
אם למישהו יש הוכחה אחרת, בצורת מחקר אמיתי ומבוסס, שבוצע בתנאים הנדרשים ע"י מעבדה רצינית, הוא מוזמן להעלות את הקישור הרלוונטי לכאן, כדי שנחכים כולנו.

קובי

OFF-RoaD
06-06-09, 16:44
קובי, קודם כל - יש מוצרים שונים למנועים וגירים ומכלולים שונים.

kd2
06-06-09, 21:26
עצם העובדה שאין שום מכון / יצרן רציני שמגבה את החומר, פוסלת אותו על הסף.
וכל התפלפלות מעבר...מיותרת.
היינו כבר בדיון הזה כל כך הרבה פעמים באתר.

ובאמת שכרגע - מאוד הייתי רוצה חומר כזה, כי לי יש רכב עם שרשרת טיימינג מרעישה שעלות החלפתה דומה עד זהה להחלפת מנוע ! והמנוע במצב סביר ביותר, אבל לא ברמה ששווה להשקיע בהחלפת השרשרת.

תומר א.
07-06-09, 18:09
הגיר דופק בניוטרל, וזה לא המיסב לחץ.
למשך יותר מחודש האוטו היה בשקט והדפיקה חזרה.
טיפול קסאדו מורכב ממספר שלבים -שפורפרות. דבר עם מוטי הסוכן לפרטים מלאים.
אני לא בטוח שהוא יעזור לשרשרת טיימינג.

נמרוד
07-06-09, 20:49
XADO זה מותג שיש לו ליין שלם של מוצרים קונבנציונאליים - שמני מנוע, חומרי סיכה שונים וכן הלאה. המותג מצטיין במערך שיווק רציני בניגוד לרוב שמני הנחשים, והסוכן שלו גם תומך בספורט מוטורי בארץ - וזה לא מעט!

אבל כל הסיפור שמאחורי המותג, הננו-טכנולוגיה ונוסחאות הפלא שהוברחו מברית המועצות אחרי נפילת הקומוניזם - מעולם לא עשו לי הגיון, התיאורים באתר הם פסאודו-מדעיים, והוכחות כלשהן לאפקטיביות יוצאת דופן של המוצרים האלו מעבר למוצרי סיכה רגילים לא ראיתי.

בוזי
07-06-09, 21:50
נשמע לי יעיל כמו "שמן דבש" לרכב העומד למכירה...

kobiarava
07-06-09, 22:08
גם אני שמעתי בעבר את סיפורי הטכנולוגיה הסובייטית שהוברחה בנפילת הגוש הקומוניסטי, רק שלי זה נשמע כ"כ הזוי, שלא העזתי להעלות את הטיעון הזה כאן...
נשמע לי כמו מיתולוגיה בדויה שהודבקה לשמן נחשים כמיטב המסורת. אמנם היצרן מוכר ופועל בשוק השמנים, אבל בעוד שלשמנים סטנדרטיים יש תקנים ומבדקים אחידים בעלי אמות מידה מוסכמות, לשמן המדובר אין כל בדיקה מוכרת של מעבדה שהוכיחה את יעילותו במבדק בלתי תלוי. על בסיס סיפורים ומיתוסים אפשר למכור הרבה מאוד מוצרים, ממגנטים למיכל הדלק ועד מגנטים לרפידות הנעליים, מקמיעות מזל מהצדיק המהולל ועד אפיקי השקעה ריווחיים ביותר, ונטולי סיכונים כמובן.
כדי שאני אקנה מוצר כזה, שונה, מהפכני, שפותר בעיות בין רגע וללא מאמץ, צריך לשכנע אותי באמצעות הוכחות חותכות וחד משמעיות שהוא באמת עושה את מה שטוענים שהוא עושה, רצוי שבלי תופעות לוואי חמורות. למוצר כזה, ההוכחה החד משמעית היחידה ליעילות צריכה להיות בדיקת מעבדה מתועדת ובלתי אמצעית, שהופכת "חומר קירמי יחודי שממלא שקעים וסימני שחיקה ובלאי" למשהו שאפשר למדוד ולכמת, כדי שאפשר יהיה להבין אם באמת החומר עושה את מה שנטען שהוא עושה, ולא דברים אחרים...
אם בכל זאת יש מי שמעוניין לבדוק על בשרו, שיבושם לו, מי שמאמין שאפשר להוסיף בקבוקון קטן של תוסף לשמן במקום לעשות אוברול מלא למנוע או גיר-שינסה ויחזור לספר כמה זמן לקח לו להבין, שכדי לתקן מכלולים מורכבים ברכב, חייבים לפרק אותם קודם, ושום חלק מתכת שחוק לא יישתכנע ע"י שמן קסמים לתקן את עצמו באופן עצמוני...

בהצלחה-קובי

kd2
07-06-09, 22:39
חבר'ה... אם היו דברים בגו, הדבר הראשון שהיה מפורסם הוא אותו מבחן "אמיתי" עליו אנחנו מדברים.
כל עוד אין אחד כזה אנחנו סתם לועסים נושא חסר משמעות.
אציין גם שהדממה של המפיץ המקומי של התוסף, למרות כל הדיונים עליו ברשת, רק מוסיפה שמן למדורה.
אני נפגשתי במסגרת עבודתי במוסך עם מפיצים שלהם לפני כ....3 שנים בערך וכל ניסיון לחלץ איזה מבחן מעשי אובייקטיבי כלשהו עלו בתוהו.

להוכיח יעילות של חומר כזה זה הכי פשוט בעולם, כל שצריך הוא מנוע או גיר במצב רעוע ולמרות זאת לא ראינו שום דבר מבוסס.

GodsFather
08-06-09, 09:38
איך שמן מטפס עובד ? היה על זה דיון בעבר ואפילו מישהו שאמר שראה את זה במציאות במבחן הוכחה, מה גם שיש כאן כמה וכמה משתמשים בשמן מטפס שאומרים שזה אכן עובד.

אם הXADO הזה גם כן "מטפס" וממלא נקבים ומקומות שחוקים , אולי פה קבור הכלב ?

asafk
08-06-09, 15:01
בזמנו בדקתי שמן מטפס. והוא נבדק גם בניסוי מסודר. מצויין כתוסף, עד 10% מכמות השמן הכוללת בתיבת ההילוכים. יותר מזה הוא יגרום נזק, כיוון שהוא מדביק את השבבים לחלקים הנעים.

אסף.

landY
08-06-09, 21:31
אני לא יודע לגבי "החייאת" מנועים, שכן המנוע אצלי במצב טוב מאוד.
אני כן יודע שאחרי הטיפול הוא מרגיש יותר טוב.
כן, אני יכול לכמת את זה במספרים, המהירות הסופית עלתה בחזרה למקום שהיא היתה מלפני 6 שנים (אחרי האוברול) והחשוב יותר... השקט.
אני קניתי את התוסף למנוע + משאבת הזרקה.
אני לא יודע כמה מבעלי הדיפנדרים (שלא לומר דיסקו) שמים לב כמה רעש רוח יש. המנוע ב-90 קמ"ש שקט כמו במכוניות גרמניות טובות.

באופן אישי אני מרוצה, ומתכוון להמשיך עם השמנים שלהם. בין אם הם מכילים נחשים ו/או שיער ערווה של בתולות סעודיות ובין אם לא.

RONI
08-06-09, 21:43
על אותו משקל באתר אחר עורכים ניסוי .[נשמע מאיים משהו לא?]
קבלו.
http://www.cjclub.co.il/forum/viewtopic.php?t=3929
כמה זה "מדעי" לא יודע להגיד.
ישנה תגובה של נציג רשמי שלהם.

kobiarava
08-06-09, 22:36
העליה בלחץ השמן לא מעידה על הצלחת הניסוי או כשלונו, אלא על שינוי אחד בלבד-בצמיגות השמן במנוע. ככל שהשמן יותר צמיג, כך יעלה הלחץ. זה לא אומר שהשמן תיקן את המנוע, ולא את משאבת השמן, זה פשוט אומר שהתוסף יותר צמיג מהשמן ולכן העלה את צמיגותו אחרי הוספתו.
בכלל, מה שמכונה שם ניסוי אינו מדעי כלל, ולא יכול להביא לשום מסקנה אמיתית. אין חזרות, אין תנאים מבוקרים, אין מידע על מצב המנוע (חוץ מהעובדה שהוא ישן...), אין ואין ואין. מי שמתכוון להסתמך על ניסוי כזה כדי להתחיל להשתמש בתוסף-שם כספו על קרן הצבי.
my 2 cents

קובי

-->