PDA

צפייה בגרסה מלאה : שלום... חבר חדש בפורום, מעוניין בהצעות לרכישת דיפנדר לא חדש

akpolko
12-06-09, 15:50
שלום...

כמו שרובכם יודעים ,,, אני בכל אופן מתאר לעצמי ... גם אני הגעתי לגיל שהדיפנדר והעוסקים בו מעניינים אותי.

לצערי אין כרגע רכב 4X4 אך אני מעוניין בדיפנדר...

ולשאלתי.... כיצד מתחילים?

אשמח לשמוע תשובות, כיוונים, וכו'.

הראל

גיל_פ
12-06-09, 15:56
תראה עם אתה לא מבין ועם אין לך חבר או משהו שמבין בדיפנדר אל תתקרב זה כייף שעולה המון
עם כמובן בכל זאת זה מעניין אותך אז חבר תתחיל להכיר אנשים
בכלל מקרה תדע לך שקשה למצוא משהו נורמלי ושמור
עם תרצה אני מכיר משהו שבטוח הסיפור הזה עמוק אז דבר איתי בפרטי אני יתן לך את הפרטים שלו

בכלל מקרה תענה זה הכי חשוב

nirs
12-06-09, 16:51
שלום הראל
במידה ואין לך ניסיון עם 4X4 ו/או שטח, אז דיפנדר זה לא בדיוק הכלי שאיתו מומלץ להתחיל.
אם יש לך ניסיון קודם עם אחזקת גיפים, טיולים בשטח זה מה שעושה לך טוב, ובכלל חיידק השטח מקנן בך, אז אין רכב יותר מתגמל (בשטח) ממנו.
ממליץ להתחיל בכתבה "אין תאריך תפוגה" ולהמשיך ב-"מדריך לרכישת דיפנדר" (את שניהם כתב אסף).

http://www.jeepolog.com/498.html (http://www.jeepolog.com/498.html)
http://www.jeepolog.com/188.html (http://www.jeepolog.com/188.html)

חוץ מזה, אם יהיו לך שאלות, אתה מוזמן ליצור איתי קשר בפרטי.
ניר

gali
12-06-09, 17:35
זה כלי מצויין להתחיל איתו, אני התחלתי עם כזה לפני 6 שנים. מכרתי את הקודם במחשבה שנפרדתי מהרכבים האלו להרבה זמן ואז בא 110 פתוח, אז קניתי.
דיפנדר זה רכב סלחן בשטח ומתאים יופי למתחילים, אמהמה...הוא לא כל כך סלחן וכיפי בכביש ולכן כדאי לך לקרוא את הכתבות, ללכת להתרשם ממספר דיפנדרים (מומלץ ארוך, לא ממליץ לגעת בקצר אפילו עם מקל) כי אין דיפנדר אחד זהה למשנהו, לשאול שאלות בעיקר את עצמך וגם אותנו ואז ללכת ולקנות אחד.
בכרוניקה שכזו כמה עמוק תוכל ליפול?

בחירה טובה לדעתי, אל תתפשר על הלב במיוחד אם הוא מכוון כל כך טוב.

WILD 1
12-06-09, 17:39
"במידה ואין לך ניסיון עם 4X4 ו/או שטח, אז דיפנדר זה לא בדיוק הכלי שאיתו מומלץ להתחיל.
"

זה כמו לומר: צריך ללמד את הילד לרכב על אופניים אבל קודם עם שלושה גלגלים...........
זה עניין של השקפה .שני הילדים שלי רכבו ישר על שני גלגלים.

אשר לדפנדר לא צריך להגזים - בסך הכל טרקטור משופר שכל חקלאי באפריקה מתקן ומתפעל ללא קורסים סיפורים וגורויים .............

לסיכום למה לשלם פעמיים
פעם על אמיטציה
ופעם שניה על הדבר האמיתי.

תמיד אפשר לקחת קורס לנהיגת שטח.

nirs
12-06-09, 21:18
[quote=WILD 1;251314זה כמו לומר: צריך ללמד את הילד לרכב על אופניים אבל קודם עם שלושה גלגלים...........
זה עניין של השקפה .שני הילדים שלי רכבו ישר על שני גלגלים.

אשר לדפנדר לא צריך להגזים - בסך הכל טרקטור משופר שכל חקלאי באפריקה מתקן ומתפעל ללא קורסים סיפורים וגורויים .............
[/quote]

Wid1 היקר
במה אתה נוהג? והאם אתה כותב מניסיון?
נהג שמבלה את רוב זמנו על הכביש ועושה טיול פעם בחודשיים ויותר (ברמה בינונית ופחות) לא ממש צריך דיפנדר (ובטח לא לסבול מאיכות נסיעה ירודה בהשוואה לגיפ מודרני).
התפעול בשטח של דיפנדר הכן קל להפליא והרכב סולח ומוחל על טעויות, אבל בכביש, אוי בכביש..
יש כמובן גם את נושא ההחזקה של כלי יוצא משהב"ט / רכב ישן וכו'
בקיצור, לדעתי, מי שלא בטוח שהשטח וטיולים בשטח זה הקטע שלו חבל שיתחיל עם דיפנדר

WILD 1
12-06-09, 22:44
Wid1 היקר
במה אתה נוהג? והאם אתה כותב מניסיון?
נהג שמבלה את רוב זמנו על הכביש ועושה טיול פעם בחודשיים ויותר (ברמה בינונית ופחות) לא ממש צריך דיפנדר (ובטח לא לסבול מאיכות נסיעה ירודה בהשוואה לגיפ מודרני).
התפעול בשטח של דיפנדר הכן קל להפליא והרכב סולח ומוחל על טעויות, אבל בכביש, אוי בכביש..
יש כמובן גם את נושא ההחזקה של כלי יוצא משהב"ט / רכב ישן וכו'
בקיצור, לדעתי, מי שלא בטוח שהשטח וטיולים בשטח זה הקטע שלו חבל שיתחיל עם דיפנדר

קודם נא על נא באפך :

תשובה לסימן השאלה הראשון :
אני נוהג במה שהיתה צריך להבחין בתמונה האישית.................שלי
ותשובה לסימן השאלה השני:
"יהללך זר ולא פיך"

שים לב במקרה שלפנינו כמו במקרה של רוב בעלי הדיפנדר "ממש צריך דיפנדר " לא קובע ....

השואל קבע שהוא רוצה דיפנדר ,מניסיון שלי לאחר קביע כזו ,בכלל לא משנה למי שסגור על דפנדר שיספרו לו את מה שכתבת בקטע המודגש שזה לא נוח ...........גם לי סיפרו ומספרים עד היום ואני לא ממש מתרשם .........

רק כללית ,דיפנדר הנו חלק מחווית החיים:
מסעות, טיולים ושיפרוים כיד הדימיון טובה עליך ..........
כן וגם אירועים חברתיים כנסים ועוד........

מה שחשוב-לא לקנות "לימון"

landrover
12-06-09, 23:12
גם אני התחלתי ישר בדיפנדר בתור ג'יפ ראשון...

בהנחה שפורד טרנזיט 78 לא נחשב בתור רכב שטח :-)

ואני שמח על ההחלטה הזו עד היום ...

אם אתה אכן מעוניין בדיפנדר , יש לי חבר שמוכר , צור קשר בה"פ.

אמיר.

nirs
13-06-09, 16:54
תשובה לסימן השאלה הראשון :
אני נוהג במה שהיתה צריך להבחין בתמונה האישית.................שלי
ותשובה לסימן השאלה השני:
"יהללך זר ולא פיך"

לא היתה כל כוונה להמעיט בערך התגובה שלך.

בניגוד לחלק מחברי הפורום, עברתי לא מעט רכבי שטח (ניבה, טראנו, סיקס חבוט) עד שהגעתי לדיפנדר.
אין מה להשוות נוחות של סיקס/דיפנדר לזו של טראנו (בכביש) והפוך בביצועים בשטח.
לדעתי, התחלה עם רכב כמו סיקס/דיפנדר יכולה להיות "טראומטית" למי שאינו "מורעל" שטח.
my 2 cents

gali
13-06-09, 23:55
בעניין הנוחות שילך ויסע ויתרשם על דיפנדר אחד , שתיים או שלושה.
מעבר לכך זבש"ו. גם הפאן וגם הפחות.
אין מקום להגיד שצריך לעבור רכבים כאלו או אחרים רק בכדי לקנות את הזכות לנהוג בדיפנדר ברמה שהוא מסוגל לתת בשטח, אפשר בהחלט לגדול איתו ביכולות ולהרגיש על הגובה כבר בהתחלה מבחינת יכולות שטח.
זה רכב מאוד סלחן לנהגי שטח מתחילים ולא מיומנים חסרי ניסיון באיפה בדיוק כדאי להניח כל גלגל על קפל קרקע או בור.

asafk
14-06-09, 00:03
מי שרוצה ויכול לקנות דיפנדר - יעשה טוב אם יקנה כזה.
אני לא מבין את עניין ה"רכב שטח למתחילים". יש, בגדול, שני סוגים של "מתחילים" -
הראשון, אין כסף, קונים גרוטאה זולה וקטנה, ומתחילים לטייל. עם הזמן רמת הטיולים עולה ורמת הכסף בבנק עולה, ואז מתקדמים. דיפנדר היה רכב השטח השלישי שלי בשיטה הזו.
השני, יש כסף, קונים SUV מגודל, ואז מגלים שהוא נשבר ועולה הרבה לתקן, אז קונים עוד ג'יפ, אמיתי, לטיולים בלבד.

אבל יש גם שלישי- יש מספיק כסף לדיפנדר, הלב רוצה דיפנדר, וזהו. ה"סיכון" היחיד בקניה של רכב שטח לא מהזולים ביותר בתור רכב שטח ראשון הוא שיימאס לך אחרי שנה ותפסיד הרבה כסף במכירה. מבאס, אבל לא נורא. עלות התחזוקה לא גדולה עשרות מונים משל, למשל, סמוראי. מה שבאמת עולה יותר זה ההוצאות הקבועות.
כדאי לבדוק כמה דיפנדרים, רצוי עם חבר (או לפחות חבר טלפוני) שיודע על מה להסתכל. אחרי שקונים כדאי מאוד לפתח יחסי קירבה עם מכונאי אחד שישלים אותך בטיפול העצמי ברכב. חבל לרוץ כל פעם למוסך אחר, זו הדרך הבטוחה לגמור את יתרות המזומן שלך.

אסף.

whisky
14-06-09, 09:17
וואווו דיפדנר:

נתחיל מההתחלה: דיפנדר הוא כמו כל רכב אחר, רק קיצוני יותר.

דיפנדר יכול לקחת אותך לנסיעות של 40-50K קילומטר בשנה בקלות, יש הרבה שעושים את זה, אפילו בארץ, אז זה לא התענוג הכי גדול בעולם, אבל אחרי שמתרגלים, לא מבינים איך עושים את זה ברכבים אחרים.

לקנות דיפנדר זה יותר state of mind מאשר לקנות מכונית, אם זה מה שאתה רוצה, אז לך על זה, כך בחשבון את העלויות של זה, אבל גם את היתרון שבזה, ההרגשה היא אחרת לגמרי מלנהוג על רכבים אחרים, כי זו שאיפה זה לא רכב.

אם אתה עוד לא סגור על עצמך, כך תזמן, לאן אתה ממהר, צא לטיולים עם דיפנדר או עם רכבים אחרים, תראה למה אתה מתחבר יותר ואז תחליט. אם אתה סגור על עצמך, כך כמה רכבים לסיבוב, תתרשם מהיכולות כדי שתוכל להשוות לרכב שאותו אתה רוצה לקנות.

ואחרון אחרון חביב: בהצלחה...

whisky

akpolko
16-06-09, 20:45
שלום לכם חברים יקרים...

אכן כפי שתארתי לעצמי אני מצטרף , או יותר נכון מעוניין להצטרף לחבורה כלבבי.

כולכם כתבתם נושאים נכונים לגבי התחלה שלי על דיפנדר, אך כפי שרבים מכם אכן כתבו שזו משאלת לב ואיתה קשה לנהל ויכוחים לבן אני נשאר איתן בדעתי ...... אבל...
וכאן אני מעלה שאילתא....

לדעתי כל חבר חדש אשר מעוניין ברכישת דיפנדר ומעלה את בקשתו כאן בפורום אני מציע להצמיד אותו לחונך עם נסיון מעשי בשטח , כך לדעתי ניתן לעזור לי במקרה שלי ולעוד רבים אשר מתלבטים , או אינם יודעים או חושבים שהם יודעים ולאחר פרק זמן נופלים, בקחצור אני מעוניין להצטרף לחונך לפרק זמן קצוב על מנת להחלטתי תהיה נכונה.

ישנם מספר חברים אשר פנו אלי דרך הפורום והציעו את עזרתם במתן שמות של חברים שמעוניינים למכור דיפנדר, לא מבין כיצד אני פונה במייל פרטי... נא להשאיר פרטים.

ולכאלה שמעונינים להציע את עזרתם לרעיון שלי ... גם אתם מוזמנים לפנות.

מספר פרטים עלי: גיל 54 ,נשוי + 3 בוגרים
מתגורר בישוב קדימה
עיסוק: מפיק ראשי לערוצי טלוויזיה
וכן... אני מעוניין להצטרף אליכם ורוצה דיפנדר...

asafk
16-06-09, 21:52
תסתכל למעלה (על המסך, לא על התקרה) בצד שמאל יש "הודעות פרטיות", זו הדרך לכתוב ולקבל הודעות פרטיות מ ואל חברי הפורום.
כשתקנה דיפנדר, אתה מוזמן ליצור איתי קשר, אני עובד על הגרוטאות שלי לא רחוק ממך. (פרטים בה"פ... :rolleyes: )

אסף.

יוני5
17-06-09, 12:37
קודם כל שיהיה במזל. ועם דיפנדר צריך הרבה מזל.

שנית, לא סיפרו לך ששמות משתמש אקזוטים כמו "אקפולקו" "ספארי טנזניה" "רוכב הגהינום" וכיו"ב זה פאסה?
(וכן, "בלונדינית 21" באתר החביב עליך, סביר להניח שיתגלה כגבר עב כרס, מקריח ושעיר).

יש לך שם שנתנו לך הוריך - לך עליו.

בברכה,
יוני5

torchak
17-06-09, 13:21
שלום לכם חברים יקרים...

אכן כפי שתארתי לעצמי אני מצטרף , או יותר נכון מעוניין להצטרף לחבורה כלבבי.

כולכם כתבתם נושאים נכונים לגבי התחלה שלי על דיפנדר, אך כפי שרבים מכם אכן כתבו שזו משאלת לב ואיתה קשה לנהל ויכוחים לבן אני נשאר איתן בדעתי ...... אבל...
וכאן אני מעלה שאילתא....

לדעתי כל חבר חדש אשר מעוניין ברכישת דיפנדר ומעלה את בקשתו כאן בפורום אני מציע להצמיד אותו לחונך עם נסיון מעשי בשטח , כך לדעתי ניתן לעזור לי במקרה שלי ולעוד רבים אשר מתלבטים , או אינם יודעים או חושבים שהם יודעים ולאחר פרק זמן נופלים, בקחצור אני מעוניין להצטרף לחונך לפרק זמן קצוב על מנת להחלטתי תהיה נכונה.

ישנם מספר חברים אשר פנו אלי דרך הפורום והציעו את עזרתם במתן שמות של חברים שמעוניינים למכור דיפנדר, לא מבין כיצד אני פונה במייל פרטי... נא להשאיר פרטים.

ולכאלה שמעונינים להציע את עזרתם לרעיון שלי ... גם אתם מוזמנים לפנות.

מספר פרטים עלי: גיל 54 ,נשוי + 3 בוגרים
מתגורר בישוב קדימה
עיסוק: מפיק ראשי לערוצי טלוויזיה
וכן... אני מעוניין להצטרף אליכם ורוצה דיפנדר...

שלחתי לך הודעה פרטית....

akpolko
18-06-09, 13:52
תסתכל למעלה (על המסך, לא על התקרה) בצד שמאל יש "הודעות פרטיות", זו הדרך לכתוב ולקבל הודעות פרטיות מ ואל חברי הפורום.
כשתקנה דיפנדר, אתה מוזמן ליצור איתי קשר, אני עובד על הגרוטאות שלי לא רחוק ממך. (פרטים בה"פ... :rolleyes: )

אסף.

היי אסף....

אני מנסה לזכור באם אתה אותו אסף מכוכב יאיר אשר משפץ ענתיקות בקיבוץ איל?

hardcore
18-06-09, 16:16
באמת מזל טוב,
אני קניתי את האוטובוס שטח שלי לפני מעט יותר משנה וגם זה אחרי שהייתי בעלים של סמוראי ופאג'רו.
אין ספק שהדיפנדר זה לא הכלי הכי נוח בעולם לנהיגת כביש אבל הכל אפשר לשנות (מהחלפת כיסאות ומתלים ומה לא בעצם) דיפנדר זאת אהבה ואם נדבקת אז אין ברירה חוץ מלחפש ולקנות את הקובייה שהכי עושה לך את זה.
עם כל שאר הצרות שיבואו בדרך כבר תתמודד וזה לא נורא בכלל.
בהצלחה.
אבירם.

יואב פולס
26-06-09, 13:09
יש לך שם שנתנו לך הוריך - לך עליו.

בברכה,
יוני5

יקירי,
התואיל להעלות צילום ת.ז. שלך? פשוט לא זכור לי ה "5" בתור שם משפחה.
אוהב אותך הרבה,
י'.

אקפולקו
1. השיטה של הצמדת חבר ותיק לחבר חדש היא בעייתית מעט. מאידך, מרבית באי הפורומים היו שמחים להצמדת חברה חדשה לחבר ותיק, בלי להיות יותר מידי בררניים.
2. אל תיתן לנלוזים שבאדם, חברי דתות יפניות (או ערביות למינהן - תע"ר) להסיט אותך מהאמת - אין כמו דיפנדר. אין רכב שיעלה על פניך חיוך בבוקר כמו החיוך שיעלה על פניך כשתיכנס בבוקר לדיפנדר שלך. הרכב הוא מאוד פשוט מכאנית, וניתן להחזיק אחד כזה בעלות שאינה גבוהה מידי. לך על זה ותהנה.
3. בשום אופן, אבל בשום אופן אל תקנה רכב בלי להתייעץ.

יואב

akpolko
26-06-09, 14:45
יקירי,
התואיל להעלות צילום ת.ז. שלך? פשוט לא זכור לי ה "5" בתור שם משפחה.
אוהב אותך הרבה,
י'.

אקפולקו
1. השיטה של הצמדת חבר ותיק לחבר חדש היא בעייתית מעט. מאידך, מרבית באי הפורומים היו שמחים להצמדת חברה חדשה לחבר ותיק, בלי להיות יותר מידי בררניים.
2. אל תיתן לנלוזים שבאדם, חברי דתות יפניות (או ערביות למינהן - תע"ר) להסיט אותך מהאמת - אין כמו דיפנדר. אין רכב שיעלה על פניך חיוך בבוקר כמו החיוך שיעלה על פניך כשתיכנס בבוקר לדיפנדר שלך. הרכב הוא מאוד פשוט מכאנית, וניתן להחזיק אחד כזה בעלות שאינה גבוהה מידי. לך על זה ותהנה.
3. בשום אופן, אבל בשום אופן אל תקנה רכב בלי להתייעץ.

יואב

יואב שלום...

לאט וללא כל חשדנות אני מוצא כאן בפורום חברים שמיעצים לי על אמת דברים נכונים ומקצועיים, אני אקח לי לתשומת לבי את דברי החוכמה של אותם חברים שמנסים לעזור לי ובזמני החופשי אני מבטיח לחזור ולהתקשר לכל אחד ולבקש את עזרתו בנדון.

זה כייף לשמוע מחברים על היחס הדו סיטרי בין בעל הרכב לרכב עצמו, אני .... שאין בידי כרגע דיפנדר יכול לחוש את עוצמת הקירבה בין השניים.

אני אקח את הזמן, אחפש לי את הרכב אותו אני מבקש לרכוש , דיפנדר כמובן 110 ארוך , אשמח כשמידי פעם בפעם מישהו מהחברים יפרסם נתונים או פרטים על אחד שרוצה להעביר את הדיפנדר שלו לידיים אחרות, אני אשמח להמשיך לקרוא את שאתם כותבים, להשתתף בכינוסים שלכם, ואולי להצטרף מידי פעם ( במידה ותגיע הזמנה כמובן) לאיזה טיולון קטן ....

שבת שלום...

ולך יואב ....

תודה על התמיכה, אני לוקח כל מילה ומנסה לישם....

-->