PDA

צפייה בגרסה מלאה : בקשה לחיפוש ג'יפ רנגלר



nit-offroad
12-06-09, 20:14
שלום לכולם, חדש בפורום אבל ותיק יחסית בשטח.
כרגע בעל ויטארה ארוכה שנת 94 מוגבהת ממוגנת ומצויידת בצמיגי שטח מלא.
מטייל בעיקר לבד (עם זוגתי) במסלולים קלים-בינוניים.
בשנות הארבעים לחיי ומטייל עם זוגתי כמעט תמיד ללא ילדים.
מעוניין בחלום האולטימטיבי עבורי רנגלר קצר חדש יחסית, (שבעתי ממכוניות ישנות ומוסכים).
מכיר קצת את ההבדל בין רוביקון לבין רנגלר רגיל אבל רוצה לדעת מה רמת גימור השטח של רנגלר רגיל בלתי משופר מהיבט מיגונים, גובה, נעילות וכדומה והאם זה מספיק לדרישותיי, מודע לעובדה שרוביקון יקר מאוד ונדיר יחסית.
מענה לשאלות המנחות:

1. כמה אתם רוצים להשקיע? - 110,000-140,000 ש"ח.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? - רכב לנסיעה לעבודה במרחק של רבע שעה לכל כיוון בתוך העיר חיפה וסידורים כלליים, כמובן מיועד לטיולי שישי שבת וחגים בשטח.
3. מי נוהג בו? - אני.
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות?- זוג באופן קבוע לעיתים רחוקות עוד ילד או שנים קטנים.
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? - בין 10,000-12,000 ק"מ לשנה
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. - לא משנה, אבל לשטח עדיף גיר רגיל.

מעבר לכך הייתי רוצה לדעת צריכת דלק (מפחיד אותי קצת) לעיר ולשטח, אגרת רישוי, ביטוח, אחזקה וכדומה.

מקווה לתשובתכם המלומדת ובעלת הניסיון ועזרתכם בהמלצה ואיתור רכב כזה.

nit-offroad
14-06-09, 09:57
מה קורה ?
אני מבין שהכותרת חד משמעית. אבל אני פתוח לפתרונות עפ"י הדרישות.
:p

whisky
14-06-09, 11:10
מה קורה? > הכל בסדר, איך אצלך?

לעניינו, אין לי ולא היה לי רנגלר, אבל לדעתי רבות מהתשובות לשאלותיך תוכל למצוא בשרשורים קודמים. אחרי שתעבור עליהם אולי ישארו לך שאלות פתוחות.

כמו שאני מבין מחברים אחרים, הנסיעה ברנגלר או ברוביקון היא נוחה יחסית ולנסיעה לעבודה מרחק רבע שעה לא תהיה לך בעיה, זה נכון שצריכת הדלק שלו לא מהטובות בעולם, אבל מצד שני אתה רוצה רכב שטח אז צריך להתגמש איפשהו, לא?

למסלולים קלים ובינוניים, שני הרכבים מתאימים, מצד שני ההגדרה של טיול קל, בינוני, קשה וקשה מאוד, היא מאוד סובייקטיבית וגם מאוד תלויה בסוג הרכב, לצורך ההקצנה: ברור לך שטיול בינוני בטריוס לא נחשב טיול עבור דיפנדר...

אגרת רישוי, ביטוח וטסט יותר מפחידים ברכבים כאלו מאשר בויטרה, גם אל תצפה לאמינות של ויטרה למרות שאתה מחפש רכב יחסית חדש, לסוזוקי יש אמינות שאין בהרבה רכבים אחרים, יחסית.

כדאי לך אולי לחשוב על יבוא אישי, אפשר להביא אחד בן שנה שנתיים, כדי לבחון את הסיפור הזה , אם זה יעניין אותך אני יכול לחבר אותך אם חבר שיש לו קשרים בעולם הזה בארה"ב, אז האופציות נפתחות הרבה יותר מבחינת איכות הגימור והשיפורים, מצד שני לא רואים את הרכב לפני שקונים אותו.

שלמי
14-06-09, 11:33
אם עוד לא קראת, כאן יש תשובות לפחות לחלק מהשאלות שלך, ביחס לרנגלר החדש :

http://www.jeepolog.com/578.html

ofiredri
14-06-09, 12:31
אולי מעט פחות אמין מויטארה אבל ברנגלר אפשר לטפל לבד, מה שחוסך משמעותית בעלויות.
אצלי עד כה הרכב אמין מאוד וכשצריך להחליף חלק או שניים, אני אפילו נהנה מהאתגר. זאת בהנחה ויש לך ידע טכני בתחום.

היצע החלפים אדיר אך תיאלץ ליבא מארץ המוצא - ארה"ב.

nit-offroad
14-06-09, 17:14
תודה רבה על התשובות עד כאן.
מעבר לרנגלר אני שוקל גם אופציה של לנדקרוזר קצר, הייתי רוצה לדעת מה לחפש בסכומים שכתבתי 110,000-140,000 ש"ח.

במידה ואלך על רנגלר (בעדיפות אצלי), איזה רנגלר ניתן לקנות בסכומים האלו ? האם בסכום הזה אפשר להביא בכלל מחו"ל?
מה הפרוצדורה של ייבוא מחו"ל, נשמע קצת מפחיד לקנות ככה אוטו, כמה משלמים מקדמה והאם יש סכנה לתרמית או שהרכב ייתקע בסוף במכס, יש למישהו ניסיון ?
מהי העלות הביטוח השנתית לכזה רכב ?
אשמח לתשובות.

ניצן

whisky
14-06-09, 18:32
בקשר ליבוא מחו"ל, בשביל לדעת באמת, כדאי לך לברר עם דילר מקומי בארץ מה הפרוצדורה, להסביר שאתה רק חושב על זה, אבל תעשה את זה אם יש לך את מה שצריך בשביל להגיד לא בסוף, אל תיגרר אחרי הדילר (מתווך יבוא אישי או כל שם אחר שהוא מוצא לעצמו) לקנות את הרכב, רק בשביל לקבל קנה מידה.

אם אתה רוצה שלך לי ה"פ אני אתן לך טלפון של חבר שלי שמכיר דילרים רציניים בפלורידה, כרגע מנסים להיפטר שם ממכוניות אז יש מבחר, אבל לטענתו הדילרים בפרלורידה שהוא מכיר מנסים להיפטר מהמלאי ולא מזמינים חדש, אז המלאי עלול להצתמצם.

אם אתה רוצה בשביל להבין על איזה סכומים מדובר, תבדוק כמה יעלה לך רנגלר שחפצה נפשך בו באינטרנט, תעשה חשבון של המכס (אפשר למצוא באינטרנט את המידע ואם לא תמצא תתקשר למכס הם יגידו לך). עלויות הובלה זה הכסף הקטן, אבל אתה יכול להרים טלפון גם לעמיל מכס לברר איתו את הפרוצדורה.

מה שכן, אתה חייב אישור יבואן או מוסך מורשה (יש היום איזה רעיון של אישור מוסך מתמחה או מוסך מטפל) לפני שהרכב נרכש ועולה לאוניה.

הכי טוב, תתחיל להרים כמה טלפונים, או שזה ישמע לך מסובך מדי או שתתלהב, שיחה היום עולה 39 אג' שווה לבדוק.

whisky

MMR
15-06-09, 21:14
בדיוק פורסמה כתבה על היבוא האישי- http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000458767&fid=2

לדעתי עוד כמה חודשים או שנים נזכור את התקופה הנוכחית כחלון הזדמנויות, אין מצב שיתנו לזה להמשך לאורך זמן...

ofiredri
16-06-09, 17:37
אם אתה מתלבט בין רנגלר לבין לנדקרוזר קצר, לך על הטויוטה .
אתה למעשה מתלבט בין ג'יפ פאן לבין SUV מפנק ומעודן .

תעשה חושבים טוב איזה סגנון מועדף עליך .

nit-offroad
17-06-09, 21:21
אם אני הולך לכיוון של לנדקרוזר קצר רציתי לדעת האם להשקיע בדגם החדש משנת 2004 או בפרדו. ומה אם כל הקילומטרים הרבים שיש לכל אלו שמוכרים, כמה לקחת ממוצע לשנה ?.
רכב של 180-200 אלף ק"מ כמה מנוע כזה מסוגל לסחוב עוד?.
בקיצור, צריך קצת פרטים על הלנדקרוזר מהיבט בעיות ידועות, צריכת דלק, עלויות אחזקה, איזה שיפורים צריך להוסיף ומה הם העלויות וכדומה...
תודה.

ofiredri
18-06-09, 14:16
אני מציע בידידות שאם אתה מבקש פרטים על לנדקרוזר פראדו או 2004 ומעלה, תפתח שירשור חדש וכותרת רלוונטית.
כמובן לאחר שביצעת חיפוש באתר ולא מצאת את המידע המבוקש :-)

nit-offroad
20-06-09, 20:05
התחלתי לחפש לנדקרוזרים אבל היום שוב ראיתי רנגלר 2008 ארוך ירוק בקבוק וזה שבר אותי, הלב רוצה רנגלר הראש קרוזר. הבנתי שהמחירים של הרנגלרים בשנת 2008 וב-2009 נמכרים מתחת למחירון, כמה צריך לשלם על רנגלר קצר 2008 ללא שום תוספות?
כמו כן אני מבין שאין טעם לראות 2007 כי הם ללא ניתוק וללא נעילה אחורית. !
אין רנגלרים שיובאו לארץ ב-2005-2006 ? או שפשוט לא מוכרים.
בקיצור, מחכה לתשובות ותמצאו לי כבר משהו (לא יקר) צריך כסף לדלק ושיפורים בסיסיים.

תודה.

מידבר
21-06-09, 00:09
תודה רבה על התשובות עד כאן.
מעבר לרנגלר אני שוקל גם אופציה של לנדקרוזר קצר, הייתי רוצה לדעת מה לחפש בסכומים שכתבתי 110,000-140,000 ש"ח.



חבר הביא לארדו 09 ב 130000 ש'ח כולל מיסים והובלה וכו'.


צא וחשוב.


עצתי: יש לך סכום זמין בסדר גודל הזה ? יבא אישית !

-->