צפייה בגרסה מלאה : כיצד מתפקדות הנעילות? (כותרת נערכה...)
לביא סמו וסומו
13-06-09, 19:04
הרי לכם שאלה מיכנית פשוטה אבל מכשילה...
האם ישנו קשר כלשהו בין נעילת הדיפרנציאל אחורית לקידמית (במידה וקיימת)
ואני מחדד: נעילת הדיפרנציאל מטרתה להעביר את כוח המנוע לגלגל בעל האחיזה הטובה יותר מבין השניים השאלה היא אם אני נעול קדימה אחורה ומשלב 4 על 4 האם חלוקת הכוח בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים קבועה או שגם ביניהם ישנה חלוקה שמתבססת על הנעילות או שאין שום קשר בין הנעילות קדימה ואחורה...
ואם אני לא מובן אחדד יותר במידה ובסמי נעילות דיפרנציאל קדימה ואחורה האם יתכן מצב שבשילוב ל4 על 4 כל הכוח יבוזר לכיוון גלגל ספציפי מתוך כל הארבע או שתמיד תהיה חלוקה מסויימת בין האחוריים לקדמיים אשר ביניהם (בין זוג על אותו ציר) יהיה פיזור כוח משתנה שיקבע הדיפרנציאל...
מקווה שמישהו יבין אותי כדי לחוות דעתו זה מאוד יעזור לי בהבנת המכניקה של הרכב.
סופת המדבר
13-06-09, 19:39
הנעילה לא מעבירה את הכח לגלגל עם האחיזה הטובה יותר...
הנעילה נועלת את שתי הגלגלים על אותו ציר(סרן) שיסתובבו ביחד
ואז אם אחד באויר אז לא כל הכח עובר אליו(כמו בסרן פתוח בלי נעילה)
אלא תמיד יתחלק בין שנייהם
גם לזה שבאויר וגם לזה שאוחז בקרקע
ואם אתה נעול אחורה קדימה אז הכוח תמיד עובר לכל 4 הגלגלים
ואז אם אתה במצב של הצלבה קידמי אחד באויר ואחורי אחד באויר
אז תוכל להמשיך ליסוע בלי לפרפר באויר
ואין שום קשר בין הנעילות לבין הכוח שיתחלק אחורה וקדימה
הכח מתחלק שווה בשווה בין אחורה לבין קדימה (ברוב הרכבים)
אני מבין קטן אבל אנסה לפשט
בבסיס הדפרנציאל נועד על מנת לאפשר לגלגל אחד להסתובב מהר מהשני - זה חיוני על מנת לאפשר לרכב לפנות(בסיבוב מהירות הגלגלים החיצוניים יותר מהירה).
בשטח האפשרות להסתובב במהירויות שונות מפריעה כי הגלגל שמאבד אחיזה מסתובב ואילו זה שאוחז לא מסתובב.
נעילות הדפרנציאל באו לפתור בעיה זו ע"י ביטול המנגנון המאפשר לשני הגלגלים באותו הסרן להסתובב במהירויות שונות(להל"ן הדיפרנציאל).
בין הסרן האחורי לקידמי ברוב הרכבים לא קיים מנגנון חלוקת עומס כך ששני צירי ההנע הקדמי והאחורי אמורים תמיד להסתובב באותה מהירות ולכן לא תתיתכן העברת כל כוח המנוע לגלגל אחד גם עם נעילות על כל הסרנים.
בפשטות עם שילוב 4X4 ונעילת הדפרנציאלים כל הגלגלים אמורים להסתובב באותה המהירות ולקבל את אותו המומנט.
מחפש סנסור MAP לסוזוקי ג'ימיני - ראה שרשור חלקי חילוף. כל עזרה תתקבל בברכה.
לביא סמו וסומו
13-06-09, 19:59
רגע רגע , אתם משנים את כל התפיסה שהיתה לי עד כה לחלוטין (לא שזה לא ייתכן)
את העיניים של חלוקה שווה בין סרן קידמי לאחורי קלטתי ואני מסכים , אבל ממה שאני מבין ממכם לא ייתכן מצב כי על אותו הסרן גלגל אחד יקבל יותר כוח והשני פחות???? כלומר הנעילה (ואני מדגיש נעילת דיפרנציאל) אין מתפקידה לתת יותר כוח לגלגל בעל האחיזה היותר טובה אלא רק למנוע העברה של כוח ממנו לגלגל בעל האחיזה הפחות טובה
ואחדד שוב לפי דבריכם כשני הגלגלים על אותו הסרן כאשר הוא נעול יקבלו תמיד כוח זהה כלומר במצב שאני על סלע באחד הגלגלים על אותו הסרן והשני באויר לא ייתכן מצב שזה שבאויר לא יקבל כוח כלל כמעט ואילו השני יקבל את כל כוח המנוע שנווט לטובת הסרן הקידמי (כלומר 50% מנוע)
זה שינוי תפיסה רציני בשבילי לא יכול להיות?????
חייב מישהו שיחלוט את הנושא מתוך ידיעה עמוקה שנעילת דיפרנציאל משמעותה ביטול פעולת הדיפרנציאל וזהו ולא חלוקת כוח לגלגל בעל האחיזה הטובה יותר-קשה לי להבין את זה כי הייתי במצבים בהם גלגל אחד הסתובב (זה שהיה על הקרקע ) והשני שהיה באויר לא הסתובב כלל , לפי מה שנאמר פה הזיתי באותו היום (אגב זו גם אופציה לפעמים אני ניסחף לתיאוריות ומשכנע את עצמי)
תנו דעתכם בנושא....
GodsFather
13-06-09, 20:21
קראת - http://www.jeepolog.com/113.html
וחיפוש זו גם המלצה...
נעילת דפרנציאל פירושה ביטול הדיפרנציאל. או אוטומטי או ידני.
בנוסף, אם בטרנספר שלך אין נעילת דפרנציאל (כי יש טרנספרים שבנויים כמו דיפרנציאל) אז במידה וסרן אחד באוויר והשני על הקרקע, אתה לא תזוז לשום מקום.
לביא סמו וסומו
13-06-09, 20:54
וואללה קראתי על הדיפרנציאל והבנתי שנעילתו משמעותה חלוקת כוח שווה לשני הגלגלים על אותו הסרן אך לפי תיאור זה אני לא מבין איך הייתי עד למצבים שגלגל אחד כמעט ולא הסתובב והשני פירפר (על אותו הסרן) ,לא מבין איך ??הרי אם משמעותו של דיפרנציאל נעול הוא סרן קשיח הרי ששני הגלגלים חייבים להסתובב תמיד ובאותה המהירות....
סופת המדבר
13-06-09, 21:20
אולי זאת היתה בקרת החלקה..?
לביא סמו וסומו
13-06-09, 21:39
מה abs בסמוראי 95 (אם לזה התכוונת ) מה פתאום :cool:
אני מדבר בשטח ... וואללה העלו נקודה יפה מעניין אם הטרנספר מתנהג גם כדיפרנציאל נעול (המקורי שבא עם הסמוראי ללא שידרוגים) או שהוא פשוט מחלק 50 50 קבוע....
בקשר לפירפור גלגל אחד וכמעט אי תזוזה של השני עדיין לא הבנתי איך ייתכן הדבר....
חייב פה איזה הסבר מקצועי על הנעילה ועל חלוקת הטרנספר בין שני הסרנים אחורי\ קדמי
מה abs בסמוראי 95 (אם לזה התכוונת ) מה פתאום :cool:
אני מדבר בשטח ... וואללה העלו נקודה יפה מעניין אם הטרנספר מתנהג גם כדיפרנציאל נעול (המקורי שבא עם הסמוראי ללא שידרוגים) או שהוא פשוט מחלק 50 50 קבוע....
בקשר לפירפור גלגל אחד וכמעט אי תזוזה של השני עדיין לא הבנתי איך ייתכן הדבר....
חייב פה איזה הסבר מקצועי על הנעילה ועל חלוקת הטרנספר בין שני הסרנים אחורי\ קדמי
נודניק,
1.ספר לנו איזה נעילות יש לך.
2.מכיוון שהסמוראי אינו בעל הנעה 4X4 קבועה,הרי שהטרנספר מעביר תנועה שווה אחורה וקדימה.
3.המצב שאתה מתאר בו גלגל באויר מסתובב ושני נעוץ באדמה יכול לקרות:
א.בדיפרנציאל פתוח.
ב.דיפרנציאל נעול,ציריה שבורה.
ג.דיפרנציאל קדמי נעול,לוקר שבור.
שבוע טוב
יובל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.