צפייה בגרסה מלאה : כיריים ניידים/אמגזית ברכב באופן קבוע, יש סכנה?
יש ברשותי מזוודה המכילה בתוכה כיריים ניידים +מייכל/ספריי גז המשמשת אותי במיוחד לטיולים להכנת קפה בשטח, האם יש סיכון בכך אם אשאיר אותה באופן קבוע בבגאז בעקבות החום/הטמפרטורה הגבוהה ששוררת בתוך הרכב במיוחד בחודשיי הקיץ או בשל כל סיבה אחרת העלולה לגרום לפיצוץ/התלקחות , או שמומלץ אחריי כל טיול להעלות אותה הביתה למקום מוצל ובטוח עד הטיול הבא?
מצאתי לנכון לשאול את השאלה דווקא בפורום הנ"ל מכיוון שידוע לי שלרוב חבריי הפורום יש ערכת קפה כזאת בגיפ ואשמח מאוד לשמוע את דעתכם וללמוד ממנה.
תודה ויום טוב לכולם.
מנהלים, אנא העבירו את השירשור ל"אוף- טופיק" , איתכם הסליחה.
אצלי יש ערכת קפה על גז בג'יפ תמיד, ארבעה ג'יפים, משנת 97. לא נרשמה התפוצצות. מה שכן, היתה לי אמגזית רוטופליים מהסוג המנקב, ופעם כשהבלון לא היה מורכב טוב (יותר נכון, לא טרחתי לקלף את מדבקת המחיר שהודבקה ממש על שקע הניקוב...) הוא דלף. דליפה קטנה, שלא מורגשת עד שפותחים בבוקר את הגי'פ הסגור ואז מריחים את ריח הגז שדלף כל הלילה.*
בדרך כלל בכירה הניידת במזוודה, כדי לסגור את המזוודה צריך לנתק את המיכל. זה פיצ'ר בטיחותי מעניין, ואז אין מה שידלוף. אין לך מה לדאוג מהעלאת הלחץ כתוצאה מחום, כי הלחץ מראש די גבוה.
אסף.
לפי הוראות ההרכב ההפעלה ממליצים שם לא לאחסנה במכונית.
אני בטח לא דוגמא לבטיחות בעיניין הזה אבל אצלי ברכב יש קבוע גם גזייה עם מיכל ניקוב
וגם כירה ומיכלי גז ספייר לשניהם ,גם ברכבים הקודמים זה היה כך,ועד כה (מלח מים שום בצל וכל מה שצריך) הכל בסדר,ובכלל בכירה כמו שציין אסף יש מפסק בטיחות.
נמרוד הזכיר לי שפעם גזייה עם מיכל ניקוב דלפה לי וזה קרה דווקא באוטובוס בתקופה שאוטובוסים התפוצצו וכולם חשבו פיגוע (חוש הריח שלי לא משהו)וכמעט זרקו אותי יחד עם התיק אך זו הייתה גזייה ממש ישנה (סבא שלי טייל איתה אחריו אבא שלי ובסוף היא מתה לי בידיים) ויכול להיות שהיא פשוט התבלתה
אני כנראה לא פופולרי פה בעניין הזה אבל זו דעתי:
אני את הגזיה עם כל הערכה משאיר בחניה ולפני טיולים מכניס לרכב, כי לא בא לי לבדוק את השרידות של המיכלים האלו.
מצד שני, חברים שלי משאירים ברכב.
הבעיה שלי היא, שאם סתם בדרך מהעבודה אני עובר בשטח (מה שקורה לעיתים קרובות) אז אין לי גזיה בד"כ, ואז אין קפה וזה מבאס.
עצתי אליך, למרות שאני לא מיישם אותה אבל בדרך ליישם, הערכות החדשות מגיעות עם תיקים שדי שומרים על הטמפרטורה שלא מגיעה בתיק לכל כך גבוה ואז הסיכון יורד, זה נראה לי פתרון מספיק טוב, או אם אתה רוצה, אז ארגז פעולה צבאי (יש היום כאלו שמוכרים את מה שהצבא הוציא משימוש) עם גומי אטימה גם אם תהיה דליפה היא תהיה מאוד איטית מהארגז פעולה וקשה לי להאמין שתהיה לה משמעות.
whisky
...ארגז פעולה צבאי (יש היום כאלו שמוכרים את מה שהצבא הוציא משימוש) עם גומי אטימה גם אם תהיה דליפה היא תהיה מאוד איטית מהארגז פעולה וקשה לי להאמין שתהיה לה משמעות.
whisky
נכון, עד לרגע שבו אתה בא לפתוח את הערכה עם סיגריה ביד, כי לא שמת לב לדליפת הגז... לא נעים לגלות את הדליפה בשיטה הזו, לא?:???:
קובי
הפתרון שלי:
יש לי גזיה חזקה וגדולה, מחוברת למיכל 3.5 ק"ג, זה לטיולים, וביום יום זה במחסן.
בנוסף יש לי כירת בנזין (עם מיכל של 1 ליטר) שנמצאת תמיד ברכב. הכירה הזו באמת שמורה בארגז תחמושת של 0.5, זה אטום ושומר שלא יהיו ריחות ברכב.
קובי, לגבי הדאגה שלך מהסיגריה - אני יכול למצוא לך עוד כמה סיבות, לא פחות טובות, למה לא לעשן ;)
דרך אגב, חידת מקום- יש פה כאלו ששמים תמונה של איזה שיטה, ומצפים שאני אנחש איפה זה :confused: הם רק שוכחים כמה שיטות כבר ראינו בחיים שלנו.
אז לי יש חידה אחרת - ממה עשויות הרגלים, המתקפלות, של הכירת גז שלי?????
פלטות שגנבת לאיזה מנתח אורטופד? :D
פלטות שגנבת לאיזה מנתח אורטופד? :D
השתגעת? זה נראה לך נירוסטה? אתה יודע כמה עולה נירוסטה ?:rolleyes:
מתאמים לחיבור זרוע ברקן לפלזמה\LCD
השתגעת? זה נראה לך נירוסטה? אתה יודע כמה עולה נירוסטה ?:rolleyes:
אולי התכוונת לפלטינה???
לחילופין ניתן לעבור לכוהליות .
יש ביצור עצמי ויש לרכישה.
מצ"ב אתר עם כל מה שצריך לדעת ,כולל תבניות .
http://zenstoves.net/Stoves.htm
ממליץ בחום על הערכה הזו http://cgi.ebay.com/NEW-SWEDISH-TRANGIA-STOVE-MESS-BILLY-TIN-CAMP-COOK-SET_W0QQitemZ220426768409QQcmdZViewItemQ QptZUK_SportingGoods_Camping_CookingSupp lies_ET?hash=item3352759019&_trksid=p3286.m63.l1177&_trkparms=240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294 %3A50
את האלכוהול מאחסן בבקבוק אלומיניום דומה לזה http://www.twister.co.il/?categoryId=16820
אביחי
מתאמים לחיבור זרוע ברקן לפלזמה\LCD
צודק :D זה פשוט נולד לזה..
גם אצלי בדיפנדר יש כבר 5 שנים ,
גם גזיה רגילה עם המיכלי גז הקטנים הכחולים .
וגם בנזיניה , עם מיכל סולר , ולעיתים חומר בעירה אחר.
הבעיה היחידה שהייתה עד היום ,הייתה דווקא בבנזיניה שפעם אחת לא סגרתי טוב את המכל סולר והוא נזל לאט לאט וכל הרכב הסריח אחרי זה מסולר איזה שבוע ... :)
אמיר.
דרך אגב, חידת מקום- יש פה כאלו ששמים תמונה של איזה שיטה, ומצפים שאני אנחש איפה זה :confused: הם רק שוכחים כמה שיטות כבר ראינו בחיים שלנו.
החידות עצים נוגעות לאותם יחידי סגולה (או שמה לומר יחידי צל..) במרחב בו הם צמחו-זה כמו לפגוש חבר נאמן באמצע שומקום, כאלו שמהוות עוגן בטיול.
החידות עצים נוגעות לאותם יחידי סגולה (או שמה לומר יחידי צל..) במרחב בו הם צמחו-זה כמו לפגוש חבר נאמן באמצע שומקום, כאלו שמהוות עוגן בטיול.
לא כל דבר צריך לקחת בכזו רצינות ;)
ודרך אגב, כמו שאמרתי לך בעבר - אני על "החריגה" הזו מהדרך, רבתי עם הפקח חצי שעה.
מהיום שאני עוצר, אני עוצר באמצע הדרך, פורש רשת צל בין הרכבים, ואז שהפקח מגיע, ע"מ להמשיך הוא צריך לרדת מהשביל המסומן.... :lol:
לא כל דבר צריך לקחת בכזו רצינות ;)
איזה רצינות ואיזה נעליים.. בפעם הבאה נוסיף סמיילי..
ודרך אגב, כמו שאמרתי לך בעבר - אני על "החריגה" הזו מהדרך, רבתי עם הפקח חצי שעה.
מהיום שאני עוצר, אני עוצר באמצע הדרך, פורש רשת צל בין הרכבים, ואז שהפקח מגיע, ע"מ להמשיך הוא צריך לרדת מהשביל המסומן.... :lol:
אם על זה הוא בא בטענות אז המצב שלו חמור ממה שסיפרו לי, שמעתי קצת על הפקח החדש של האזור הזה אבל זאת באמת קיצוניות לשמה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.