צפייה בגרסה מלאה : בדיקת קלאצ' ונטה
איך אני בודק אם הקלצ' ונטה עובדת כשורה נראה כי אכן הונטה עובדת אך לא כמו שצריך
אם אתה מדבר על FAN CLUTCH
הבדיקה היא כזו :
אתה מניע את הרכב ונותן לו להתחמם לטמפ עבודה רגילה.
תן קצת גז וכבה את הרכב.
שמישהו יסתכל על הFAN CLUTCH ,
אם הוא ממשיך להסתובב חופשי אחרי שהמנוע נעצר , מעבר למספר סיבובים בודדים , הוא כניראה גמור.
הבדיקה היא משוערת(בערך) , ולא בדיקה מדעית ... אבל זה נותן לך סדר גודל על המצב שלו והאם צריך להחליף
אמיר.
סופת המדבר
29-06-09, 07:51
אם כבר באותו נושא
שבוע שעבר החלפתי משאבה מים בסופה
ושמתי לב שהפן קלאצ' מסתובב קשה
יש איזה בעיה להשאיר את זה ככה.?
אל תעשו השערות
יש שני סוגים, טרמי וויסקוזי
הטרמי "מתקשה" כשהוא מתחמם
בויסקוזי(non thermal) ההתנגדות נשארת קבועה בלי קשר לטמפרטורה.
איך יודעים אם הפן עובד?
1. כשהרכב לא מתחמם במהירות נמוכה.
2.הוא לא נוזל, עושה רעשים, ויברציות.
3.יש התנגדות לסיבוב, במיוחד כשחם.
הבעיה עם החלק הזה שהוא לא "שחור לבן" יש לו גסיסה מתמשכת (החלקה גדולה מהמתוכנן) וברוב המקרים קשה לקבוע מדויק.
כמו שאמרו לפני -
#1 שמכבים את המנוע, הפאן מסתובב לא יותר מ 3-4 סיבובים נוספים.
#1 בימים חמים (כמו עכשיו),רכב עומד בשמש, מזגן עובד, מנוע עובד בסרק- רכב מתחמם?
#2 אם לא מתחמם, לוקחים קרטון גדול או בד, בזהירות! ומפריעים \ סוגרים את זרימת האויר על הראדיאטור.
עין אחת על המד חום לא לגרום נזק!
תוך כמה שניות, תלוי בטמ' סביבה, עד כמב טובה החסימה, צריך לשמוע (ולפעמים ממש רואים) שהפאן עובד יותר חזק.
עם אתה נוסע בין עירוני ונעצר בצד, ומיד מאזין למנוע, אחרי פחות מדקה אתה צריך לשמוע שהפאן עובד נצמד ועובד יותר חזק.
בטרופר שלי היה פאן שעבר את כל המבחנים הנ"ל ובכל זאת, ביום חמסין, בעצירה בשמש המזגן בקושי קירר, במסלולים קשים ואיטים בקיץ המנוע התחמם (ונאלצתי לכבות את המזגן), החלפתי את הפאן קלאץ' והכל נפתר. כמו שאמרתי בהתחלה, בד"כ זה מת בגסיסה ארוכה, צריך רק להיות החלטיים ולהחליף בזמן, מנוע רותח זה לא גסיסה ארוכה :(
בטרופר שלי היה פאן שעבר את כל המבחנים הנ"ל ובכל זאת, ביום חמסין, בעצירה בשמש המזגן בקושי קירר, במסלולים קשים ואיטים בקיץ המנוע התחמם (ונאלצתי לכבות את המזגן), החלפתי את הפאן קלאץ' והכל נפתר. כמו שאמרתי בהתחלה, בד"כ זה מת בגסיסה ארוכה, צריך רק להיות החלטיים ולהחליף בזמן, מנוע רותח זה לא גסיסה ארוכה :(
זה מעניין. גם לי בגראנד ויטרה יש בעיית מזגן דומה: בעמידה ברמזור\פקק עוצמת הקירור יורדת כמעט לאפס. גם בנסיעת שטח איטית ביום חם זה קורה.
אבל כשבדקתי את מהירות הפאן לעומת ציר הכניסה שלו (מד סל"ד לייזר) מצאתי שבמנוע חם, בסרק ,המהירות היא זהה
כלומר-יותר טוב מזה לא ניתן לקבל.
רק החלפת הפאן פתרה לך את בעיית המזגן או שהיה משהוא נוסף?
החלפת הפאן עשתה הבדל, וע"פ הבעיה נפתרה. אבל לא חיכיתי יותר מדי והוספתי וונטה חשמלית נוספת מבחוץ.
ישר אחרי, עשיתי גם אוברול גיר, ואז הוצאתי את הקירור של השמן גיר לרדיאטור אחר.
יותר לה היו בעיות :D
עוד אופציאת בדיקה:
מניע את הרכב(כמובן לאחר בדיקת נוזל הקירור בראדיאטור).
נותן למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה, לאחר מכן מחזיק 2000-2500 סל"ד קבוע.
לאחר כמה דקות/שניות אתה אמור לשמוע את הוונטה מתחילה לינוק אויר ברעש רציני והסלד מתחיל לרדת(כמובן בגלל ההתנגדות של הונטה). זו היא הדרך שאני מכיר.
וזה הבדיקה של 100%. לא 50/50.
בהצלחה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.