PDA

צפייה בגרסה מלאה : היכן קונים CJ?

Saar
10-06-04, 21:35
קראתי את השרשור הזה:
http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=3815

מוזכרים שם ג'יפים במחירים של 8000 - 10000 ש"ח,
מישהו יכול לספר לי איפה קונים ג'יפים במחיר כזה?
אני מחפש CJ, רוב האנשים מדברים על 15-20K ש"ח עבור רכבים שדורשים השקעה די גבוהה (אם זה פחחות או ברזנט או מכניקה....) אני אפילו לא מזכיר את לוח פוקוס :shock:
מצד שני אני שומע על חברה שקנו במחירים הרבה יותר הגיוניים רכבים במצב סביר....

מישהו יכול לספר לי איפה המוכרים האלו???

תודה,
סער.

six 4 life
10-06-04, 23:26
תשובה מלאה אין לי בשבילך אבל יש לי כמה דגשים לתת לך.

1. בנאדם שקנה סיקס ב8,000-10,000 ש"ח ואומר לך שהוא היה במצב טוב- משקר לך ברוב המקרים- למרות שקיים סיכוי תיאורטי.אני אישית לא נתקלתי במצב כזה שקנו בזול במצב טוב. ואת זה אני אומר לך בתור אחד שקנה סיקס 82' ב10,000 ש"ח והשקעתי עליו עד היום ביישורי קו בסביבות ה20,000 ש"ח. לא הוצאות כגון ביטוח טסט וכו'-אלא תיקונים כדי שהרכב ימשיך לנסוע.

2.לגביי איפה לחפש סיקס-
חפש בכל מקום. אין מקום מוגדר. חפש בכל מקום, תבדוק, תהיה סבלני, ותתמקח על מחיר אחרי שמצאת אחד ששווה מאמץ.
לגביי המחירים הגבוהים שאתה מדבר עליהם- לדעתי זה נובע בגלל שמגיע הקיץ ולמרות שאחרים לא יסכימו איתי- בקיץ מחירי הג'יפים הפתוחים עולים כי יש דרישה יותר גבוהה.
מילת המפתח- התמקחות.

דבר אחרון- כתבת שאתה נתקל באנשים שמבקשים 15,000-20,000 ש"ח לכלים במצב שדורש השקעה גדולה כגון פחחות, או ברזנט, או מכניקה.

שמע- אם אתה רוצה ג'יפ שיש לו גם מכניקה טובה, גם ברזנט טוב, וגם פחחות טובה- אין מה לעשות ידידי, אתה תצטרך להוציא את ה18,000-25,000 ש"ח בהערכה גסה כדי לקבל סיקס כזה.

דעתי ועצתי לך היא כדלקלמן-
חפש לך סיקס טוב מכנית, אל תסתכל על פחחות (כמובן שאני לא מתכוון שתיקח ג'יפ עם חורים ענקיים בבודי...), ואל תחשוב שלקנות ג'יפ בלי ברזנט זה הוצאה של מינימום 4,000 ש"ח או משהו כזה.
פחחות- תמיד תוכל לעשות. ברזנט- תוכל לקנות משומש אפילו במחיר של 500 ש"ח.
אבל מכניקה היא הדבר הכי חשוב בג'יפ, הדבר שיכול לעלות לך הכי הרבה בטיפולים ותיקונים והוצאות, ואת זה אתה צריך לבדוק הכי הרבה כשאתה מחפש לך סיקס טוב.
ועוד דבר קטן- לך על המודל הכי מתקדם שאתה יכול להרשות לעצמך.

בהצלחה,

-ארז 8) -

ניר ל
14-06-04, 12:22
מה שכתבתי בקישור הוא שב 8-10 אלף ש"ח אתה קונה גרוטאה עם רשיונות, אתה יכול גם לקנות ג'יפ תקין מכאנית מעודפי צבא אבל הוא יהיה ללא רישוי.
תחפש בסבלנות, מקסימום יקח עוד חודש, אבל עם כל הכבוד, סביב 30 כבר אפשר לקנות יופי של סופה, אז אל תתפתה לשלם הרבה גם אם הג'יפ שווה את זה.

kiko
15-06-04, 00:10
בגדול החבר'ה צודקים, פחות מ- 15 אלף שקל לא תמצא רכב במצב סביר. אבל, וזה אבל גדול, לי היה המזל למצוא סיקס 83 שמור - באמת שמור, שנקנה ב- 10,000 שקל מאדם שמבין ברכבי שטח, לא איזה פראייר מהסרטים, אלה אחד שמכיר את השטח. הרכב עבר פחחות טובה ואובראול לפני כמה שנים; הבודי נראה מצויין - כמה בועות קטנות באחת הכנפיים וזהו. המכניקה נראת, נשמעת ומגיבה טוב מכמה ג'יפים חדשים בהרבה. מספר ימים לאחר הקנייה השארתי אצל ינוביץ אלפייה על כמה חלקים ליישור קו (אטמים לדיפרנציאלים, מייסבים להגה גלגלשים ושרשרת טיימינג ותושבות) למרות שהקנייה נעשתה מהתלהבות ופדנטיות, גם במצב הקנייה הוא היה בסדר גמור. הברזנט מגעיל אבל עובד - בחורף תדרש החלפה. סך הכל 11,000 שקל - אני לא מוסכניק אבל עשיתי הכל בעצמי תחת הדרכה של מבין עניין. אני בתחום ה- 4X4 כבר הרבה זמן אבל זה הסיקס הראשון שלי כך שאני ירוק לחלוטין בכל הקשור למיתולוגיה האמריקנית. לסיכום, דבר אחד למדתי; אי שם עוד מסתתרים ג'יפים מטופחים במחירים אטרקטיביים, כל מה שצריך זה מזל, סבלנות ולפתוח עיניים כדי לאתר אותם. קח בחשבון שבעלי ג'יפים נלהבים נוטים לפתח רגשות לאוסף המתכות שנקרא JEEP ולהעריך אותו יתר על המידה. תחפש טוב, תוותר על 'מציאות' מפוקפקות ובסוף תמצא את האישה השנייה שלך. לגבי התגובה שעדיף שתקנה שנתון הכי גבוה שתוכל להרשות לעצמך, אני חושב שהבחור טועה. לרסק ג'יפ אפשר ברבע שעה - יד אוהבת תדאג לשמר מכונה בת 20 טוב יותר מנהגים חסרי הגיון ורגש עם סיקס משנת 91, בלי לוותר כהו זה על נהיגת שטח אתגרית - קפיצה פוטוגנית במנדרנית הרסנית יותר מעשרים מדרגות בחורשן ושות'

asafk
15-06-04, 00:26
יש עוד דרך לסיקס טוב במחיר זול-
א. קונים גרוטאה מכונמת בזול (חבר שלי קנה ב5000 ש"ח סיקס נוסע. טוב... היה צריך להחליף קרבורטור, אבל הוא נוסע. בערך. ומשאיר אחריו חתיכות חלודה. אבל נוסע.)
ב. קונים מעודפי צבא ג'יפ "ששת" בלי רשיונות. שים לב- לא ג'יפ אינתיפאדה (מגעיל, עם סגירת פלסטיק, או שהיה עם סגירת פלסטיק. איכסה.) אלא ג'יפ "ששת" אמיתי- ארוך, שלדה מחוזקת, סרן דנה 44, ג'יפ שיצא מימ"ח- ורואים את זה. חלקם מדוגמים, חלקם עם שני מכלי דלק, מלא פטנטים- ג'יפ מוכן ל"פשיטת מדבר". בזמנו היו לא מעט, אני מקווה שעדיין לא כולם פורקו. בג'יפ כזה הכל תקין. אבל הכל. גם מכאנית, גם פחחות (אבל אין ברזנט).
לא לשכוח לקחת שתי קבלות מהמוכר- אחת על השלדה (כולל מספר שלדה), ואחת על המנוע (כולל מספר מנוע)
ג. להחליף שלדה לג'יפ מותר. זו פרוצדורה די פשוטה במשרד הרישוי- צריך להביא קבלה מסוחר מורשה, ואישור מוסך על ההחלפה. משלמים אגרה, הולכים לעמדה 1 (שם בודקים שמספר השלדה החדש אכן מתאים למה שיש ברשיון), וזהו, פחות או יותר.
ד. להחליף מנוע- גם מותר. התהליך דומה.
ה. יודע מה? אני אהיה איתך לארג'- גם להחליף צבע מותר.

מכאן- תחשוב לבד. :roll:

אסף.

Saar
15-06-04, 08:18
תודה לכולם.

סער.

shmil
15-06-04, 13:59
אסף
ככל הידוע לי, ושוחחתי עם סמו על כך כשלקחתי ממנו ג'יפ כזה לפני כחצי שנה, על השילדה המחוזקת של הששת לא ניתן לקבל שטר מכגר, כי אסור לה לעלות על הכביש.
לכן, יש פתרונות אחרים.... :roll:

Saar
15-06-04, 16:26
יש למישהו את הטלפון של סמו?

תודה,
סער

shmil
15-06-04, 16:30
050-536108 סמו

asafk
16-06-04, 17:11
אסף
ככל הידוע לי, ושוחחתי עם סמו על כך כשלקחתי ממנו ג'יפ כזה לפני כחצי שנה, על השילדה המחוזקת של הששת לא ניתן לקבל שטר מכגר, כי אסור לה לעלות על הכביש.
לכן, יש פתרונות אחרים.... :roll:

כרכב- לא. כחלקי חילוף (שלדה, מנוע)- כן.

אסף.

shmil
16-06-04, 18:06
אסף
לקחתי שלדה כזו מסמו, יחד עם הג'יפ..
ביקשתי ממנו שטר מכר על השלדה, וקיבלתי את התשובה שהוא לא יכול לתת שטר מכר, כיוון שעקב החיזוקים והשינויים שצה"ל עשה לה, היא לא יכולה לעלות על הכביש, גם לא כשלדה שמוחלפת בג'יפ נוסע.
אם טעיתי או הוטעיתי, אשמח לדעת, השלדה עוד קיימת....

Saar
16-06-04, 21:31
גם אני קיבלתי ממנו תשובה זהה.
הרכבים נמכרו לפירוק ואין אפשרות להעלות את השלדה על הכביש.

סער.
(אם מישהו מכיר דרך, אשמח לשמוע)

asafk
17-06-04, 20:02
אני מכיר לפחות שני ג'יפים שעשו "החלפת שלדה" בשלדה של ששת.
אני אנסה לברר איך קיבלו שטר מכר על השלדה.

אסף.

עירא
18-06-04, 00:43
יש כל מיניי דרכים קצת פחות חוקיות, ובימיינו אפשר להשיג הכל.
אם זה מאכר שיארגן לשילדה שטר יבוא שכיביכול השילדה מיובאת ולכן אפשר להוציא לה ניירת או אם זה להטביע את המספר של השילדה עם הניירות על השילדה של הששת אבל היי כידוע לכם כל זה בילתי חוקי בעליל ועלול להוביל להורדה של הרכב מהכביש במידה וייתגלה (ואני לא מדבר על תיקים במשטרה וכו')
אבל אולי יש עוד כמה ששתים עם ניירת מי יודע?
עירא

asafk
18-06-04, 11:06
שווה לדבר עם אילן אסייג מהרצליה. הוא עשה פרוייקט כזה לא מזמן, כמה שידוע לי- הכל חוקי.

אסף.

בוזי
21-07-04, 17:14
דיון מעניין מאד.
מה אתם מכנים "ששת"?

-->