צפייה בגרסה מלאה : מחשבה להחלפת מנוע בסמוראי
YAARIZDELUXE
27-06-09, 23:49
אחרי חצי שנה עם סמוראי שנת 98 ,אני סופר מרוצה מהתנהגות הנסיעה שלו בשטח
אבל הבעיה היחידה שלי היא המנוע די חלש בכביש , בעליות אני מאבד הרבה כוח ויורד להילוך נמוך יותר ממהירות הנסיעה ולפעמים אפילו שתיים בהתחשב בעלייה.
המנוע שבאוטו די חדש וטוב, הוא עבר בסביבות ה70 אלף קילומטר
אחרי מחשבה אני חושב להחליף מנוע למשהו יותר חזק שיתן מענה יותר טוב בכביש וגם בשטח.
קראתי שירשורים והבנתי שהשתלת מנוע 1600 אינה חוקית , האם זה נכון?? והאם יש הבדל בין מנוע של גימיני לבין מנוע של סוויפט ?? איזה שנים של מנוע של גימיני או סוויפט יכול להתאים לסמוראי?? ובכלל מה יותר מומלץ??
תודה ניר
ניר שלום,
השתלת מנוע מדגם אחר שלא מאושר על ידי יבואן הרכב אסורה ולא תוכל לעבור טסט באופן חוקי.
לגבי מנוע של סוויפט - זהה לחלוטין למנוע של סמוראי ולכן לא ייתן לך שיפור כלשהו.
לגבי מנוע ג'ימני - יש שיפור מסויים בכח המנוע של הג'ימני לעומת הסמוראי אם כי לא הייתי משקיע בהחלפה כזאת אם המנוע של הסמוראי שלך תקין - השיפור לא משמעותי.
בברכה, עידן
ניר,
היות ויש לך מנוע די חדש (וכניראה גם תקין) נראה לי שחבל יהיה להחליף אותו
במקום לנסות להוסיף כוח שווה לך אולי לעשות שינוי ביחסי ההעברה
אני גם עם סמוראי 98 ולפני כמה חודשים התקנתי קיט יחסי העברה 4.16
ללא ספק מרגישים את ההבדל גם בכביש (12% ? ויתקנו אותי המנוסים)
מיותר לציין שבשטח בLOW זה בכלל עולם אחר
לשם ההשוואה, אני לא יודע על אילו צמיגים אתה נוסע, אצלי זה 215 שטח מלא
בהצלחה,
אורי
GodsFather
28-06-09, 09:09
מצטרף להמלצות - שינוי יחסי העברה יתן לך את התוספת מומנט החסרה מבלי הרבה התעסקויות וכמובן יתן לך יתרון גם בשטח.
יש עוד אפשרות והיא התעסקות עם המנוע הקיים , החלפת גל זיזים וכד', אבל זה באמת סיפור שעדיף לא להכנס אליו אם המנוע עובד כראוי, כל שכן מנוע מוזרק.
לך על יחסי העברה ותהנה, או שתחליף לדיפנדר :)
אם אני לא טועה ליחסי העברה ב-98 תצטרך גם להחליף טרנספר לגג"שים כי המקורי הוא שרשרת.
GodsFather
28-06-09, 12:56
MMR אתה צודק. אלא אם עשו שינוי קודם לכן , צריך לשנות את הטרנספר, אבל אם כבר מביאים קיט , חלק ניכר מהחלקים כבר בתוכו, דבר שמוזיל את העלויות.
YAARIZDELUXE
28-06-09, 15:13
אז דיפנדר עוד לא בתקציב ולא נראה לי שיהיה בעתיד :-o
יש לי צמגים 100 אחוז שטח ,
האם הקיט המדובר זה קיט של קלמיני http://jeepolog.com/25.html
כמה פחות או יותר אתם מערכים יעלה הקיט וההתקנה
תודה ניר
http://www.mup.co.il/img.php?f=73eb6c46abb5.JPG
GodsFather
28-06-09, 15:23
אכן קיט של קלמיני (או של מתחרים), אבל לא יחס ההעברה בקיט שאתה הראית כאן בכתבה של אלון, הוא יקר משמעותית מהקיט שאנחנו מדברים עליו ואם אתה לא מתכוון לעלות במידות הגלגל ל235 ומעלה , עדיף שלא תקח משהו איטי כל כך, זה יפגע במהירות שלך בכביש. (אין קשר אם זה צמיג שטח מלא או כביש ,אנחנו מדברים על גודל הצמיג ולא הסוג שלו)
קיט של קלמיני 4.16 עולה 400+ דולר בארה"ב לפני משלוחים וכמובן שעדיף במשלוח אישי על ידי חבר עם מזוודה כי לשלוח את זה לארץ+מכס ואולי עוד סיבוכים יעלה לך כפול.
(יש עוד חנויות באינטרנט חוץ מקלמיני שמוכרות קיטים זהים ויש את EBAY שם תוכל לרכוש את המוצר לפעמים במחיר זול מהמחיר שציינתי, אבל צריך לחקור קצת כדי לא ליפול על עבודות בעיניים וקיטים מרותכים שזה זבל של תוצר).
אני יודע שמורי מביא טרנספרים כאלה וטרנספרים עם יחס של 1:4 מקוריים מיפן במחיר די דומה, שווה לך להחליף איתו מילה. 0575335353, הוא יושב באיזור ראשל"צ.
YAARIZDELUXE
29-06-09, 10:44
אז דיברתי עם מורי והוא אומר שצריך להחליף את הטרנספר ואחרי זה להתקין את הקיט 1:4
והמחיר הרבה יותר מ 400 דולר , סביבות ה4 אלף ש"ח .
המידה של הצמיג שלי הוא 215 ומורי אומר שכאדי להחליף לצמיג 235 אבל זה סרט אחר כבר.
השאלה שלי מופנת לבעלי סמוראים שהחלפו את הטרנספר והתקינו את הקיט , האם יש הבדל משמעותי בנסיעה בכביש\שטח ?? או שיש הבדל קטן ומורגש בקטנה??
תודה ניר
GodsFather
29-06-09, 11:05
כן, יש הבדל משמעותי, נקודה.
דרך אגב, גם קיט טרנספר של סמוראי 1000 נותן את ההפחתה בHIGH בקירוב להפחתה של הקיט המומלץ. ההבדל הוא בLOW ששם ההפחתה היא רק 12-13 אחוז ולא 83 אחוז כמו בקיט של קלמיני.
אז אם נופל לך לידיים קיט כזה (שהוא נדיר והעלויות די דומות), אולי זו פשרה טובה.
4000 שקל לטרנספר מותקן ברכב בארץ זה מחיר טוב.
אתה לא לוקח בחשבון כמה דברים כשאתה מסתכל רק על 400 דולר. (דרך אגב, אתה לא באמת גלשת לאתר של קלמיני , המחיר של הקיט הוא 530 דולר לפני תוספות... עכשיו זה מתקרב יותר לסכומים שלנו, נכון ? )
530 דולר זה אם אתה בחנות של קלמיני באמריקה והמונית שלך מחכה בחוץ.
תוסיף הובלה אלייך (עם חבר אז זה כמה דולרים לשלוח מקלמיני לאן שהוא יהיה בארה"ב, אם זה משלוח ישיר לארץ אתה עומד על 100-150 דולר לפני מכס, זה שוקל כ6 ק"ג)
תוסיף על זה מחז"שים שאין בקיט וצריך לקנות בארץ.
תוסיף זמן עבודה (כי זמן זה המוצר הכי יקר שיש בעולם) - פירוק והרכבה (אני לא יודע אם אתה בעל מקצוע או לא, יש הבדל בזמן העבודה בין שני אלה וכן בהתמודדות עם בלת"מים בנושא, כמו כן כלי עבודה מתאימים)
תוסיף שמן גיר וסיליקון (כן, עוד מאה שקל בלבד אבל נו..זה כסף לא ?)
אתה מתקרב מאד ל4000 רק שכאן יש גם אחריות הרכבה של המתקין, גם אם זה לא מורי אלא מישהו אחר (כדי להסיר ספק שמא נראה שאני מנהל מערכת שיווק או משוחד, יש עוד בעלי מקצוע במדינה הזו שיודעים להרכיב כזה קיט ואחרים).
אתה לא חייב לעבור ל235, זו רק אפשרות שניתנת לך כי הקיט הזה יודע להתמודד עם צמיג יותר גדול. גם אם תשאר עם 215 אתה תהנה ( מאד! ), המהירות הסופית לא תפגע בצורה משמעותית ועם זאת המומנט והתגובות של הרכב ישתפרו פלאים ואולי אף תוכל להאיץ למהירות גבוהה יותר על חשבון סל"ד כמובן. כמו כן, בשטח..טוב אם עד לכאן לא הבנת שזה אחלה שיפור, תרכיב משקפיים :).
530$=2,102.68 ש"ח נכון להיום.
150$ משלוח = 595 ש"ח
מכס...שלא נדע (ולא הכנסתי פה את האופציה שעוצרים את זה שם ואומרים לך להביא אישור משרד התחבורה בשביל זה ואז אתה באמת בברדק).
כל השאר - בהתאם לעלויות היומיות שלך.
אז 4000 ש"ח נראה הגיוני פתאום, לא ?
YAARIZDELUXE
29-06-09, 18:31
GodsFather אנחנו באותו הצד , יש לי הרגשה שנפגעת מצטער אם כן ואני מודה לכולם על התשובות המלומדות.:D:D:D
אבל במחיר כזה אני יחשוב אולי על השתלת מנוע 1600 באוטו , אולי לא חוקי אבל אפשר לעשות אותו חוקי:roll: , זה יעלה יותר כסף אבל את המנוע באוטו שלי אני יכול למכור ולקזז במחיר הסופי.
מעניין אותי אם יהיה יותר מומנט למנוע 1600 מאשר למנוע הרגיל עם הטרנספר חדש והקיט העברה 1:4 ???
תודה ניר.
GodsFather
29-06-09, 19:28
אם אתה מתייחס לחוקיות בלבד - תשכח מזה. לא משנה מה תגיד על השתלת מנוע 1600 בסמוראי, זה לא חוקי. נקודה!
עזוב טסטים ובוחני תנועה שעוצרים אותך בצד לבדיקת רשיונות, תחשוב על תאונה - אתה מסתבך כי יחפרו כל בורג באוטו ואז יגלו את השינוי ואתה פשוט אבוד. בזאת סיימנו את הסוגיה החוקית.
מבחינת מומנטים, אתה עם עודף מומנט בשילוב של 1:4 + המנוע הזה (כן, יש כזה דבר עודף מומנט, המון כוח, מרכיבים חלשים , השברים יגיעו די מהר אפילו שזה כיף לא נורמלי לנסוע באותו עם מנוע לא אנמי).
מספיק רק אחד האלמנטים המנוע או הטרנספר בשביל להגיע לביצועים מצויינים בכביש ובשטח.
אם אתה משוכנע שאתה חוסך, אני אשמח לדעת איך זה - מכירת המנוע מובטחת לך ובאיזה סכום? מה עם כל ההתאמות והשינויים ? מה לגבי הרכישה של המנוע 1.6 ? מי ערב לך למנוע תקין ב100 אחוז וגם אם יש לו אחריות ואתה צריך להחליף אותו , מתי תגלה את זה וכמה זה יעלה לך ?
כל עוד אין לך קומבינות וקשרים, וכן יכולת טכנית וידע טכני, העלויות לא יהיו כמו שאתה מציג. אשמח אם תתקן אותי פה.
ואל תדאג, אני לא כועס בכלל, אני דווקא נהנה מאד מכל הסיפור הזה :)
לדעתי, עדיף לך להתעסק עם הטרנספר. התוספת מורגשת מאוד ויכולה לעלות את מחיר הרכב כשתחליט למכור. מנוע 1600 יעורר סימני שאלה ואני (ובטוח שאחרים) ימנעו להתעסק עם הרכב ועם הבדיקה שלו....
אתה נשאר חוקי, אף שוטר לא יתחיל לספור סיבובים בכניסה ולחשב את יחס העברה שלך.
במקרה שלך המעבר לטרנספר הוא קצת יקר. שוב, לדעתי עדיף לך את המעבר לטרנספר וליחסי העברה.
יחסי העברה גם יכולים לגרום לך להיכנס למצבים מסוכנים שרכב ללא יחסים לא היה מרגיש אותם, ראיתי את זה לא פעם ולא פעמיים.
איתי.
GodsFather
29-06-09, 19:58
איתי השלים את הדברים שלי בהוספת עניין המכירה. אני לא חושב על מכירה ולכן לא ציינתי זאת בעצמי.
הסבה ל1.6 מצמצמת את שוק הקונים הפוטנציאלים, כי מעטים רוצים להתעסק עם החוק במודע.
על שיפור בטרנספר עוד לא הורידו מהכביש אף אחד.
GodsFather
אבל במחיר כזה אני יחשוב אולי על השתלת מנוע 1600 באוטו ,
תודה ניר.
ניר,מנוע 1600 לא בא להחליף יחסי העברה ולהיפך.
יחסי העברה יתנו לך יכולת זחילה בשטח,ובכביש המומנט ישתפר בזכות העלייה בס"לד.
מנוע חזק יותר לא ישנה את הסל"ד שבו המנוע עובד ,ועדיין כדי להוציא מהמנוע יותר ביצועים מומלץ להפחית יחסי העברה.
אם אתה חובב שטח טכני,אין תחליף ליחסי העברה.
אם אתה בקטע של כביש ודיונות-קנה סופה!:p
דרך אגב-אצלך המנוע מוזרק ומחייב החלפה של צמה ומחשב כדי לשתול 1600 מוזרק (עדיין עולה אותו דבר? ;)
דרך אגב 2- מאוד לא מומלץ לצאת בהצהרות על מנוע 1600 בפורום פתוח...
מורי.:D
מה לגבי הוספת מגדש טורבו? בלחץ גדישה נמוך הוא יכול לשפר הרבה וכבר שמעתי שמועה שארז מטופ גיר עשה משהו כזה, ישהו מכיר את העניין? יכול להיות מעניין
מצטרף לאמיר, איתי וד"ר מורי שהצטרפו לרעיון הטרנספר
אני נוסע כאמור עם קיט 4.16 וצמיגי 215 שטח מלא (כתבתי את זה כבר מקודם) - הביצועים בשטח טכני השתפרו מאוד, ועכשיו יש גם סוף סוף שימוש ל4 על 4 HIGH כי יש קצת יותר מומנט
בכביש הרכב מאיץ יותר טוב, קח בחשבון שהמהירות הסופית קצת פוחתת, מעכשיו אתה תסע באותה מהירות אבל בל"ד קצת יותר גבוה, הרכב שלי מבלה את רוב הזמן על הכביש (מורי, אני רואה את החיוך שלך, כי רוב הזמן אני בלימודים) ואנ לא מתחרט לרגע על ההפחתה בנסיעה בכביש
לגבי עלויות - מה שאמיר אמר זה בערך הכיוון, זה לא שיפור זול אבל ללא ספק שווה כל שקל
לגבי הקיט שמורי המליץ עליו - שמעתי עליו דברים טובים מכמה אנשים, שווה לך לשקול אותו אם לא בא לך להתעסק עם הזמנות מחול של חלקים...
שיהיה בהצלחה!
YAARIZDELUXE
30-06-09, 10:16
אז הצעו לי להחליף לדיפנדר ואחרי זה מורי הציעה להחליף לסופה :D:D:D
את רעיון המנוע נתן לי אח של חבר שהוא מכונאי , וישר קפץ לי לראש השאלה של העודף מומנט ומה זה יעשה לבודי הקטן של הסמוראי , ולא חשבתי על העניין שאם אני יעשה תאונה חס וחלילה חמסה חמסה בן פורת יוסף בן פורת יוסף, ואם אני ירצה למכור גם חס וחלילה ת'סמוראי השרמנטית שלי .
אז אני חושב שאני ילך לבדוק סמוראים שהתקינו כבר את הקיט לראות בפועל את השינוי ,אורי יש לך הודעה בפרטי... ואז אני יחליט.
תודה לכולם על התשובות אני הטירון עם שאלות הקידבק :rolleyes::rolleyes:
ניר.
GodsFather
30-06-09, 12:16
אין מה לדבר על טורבו במקרים שלנו , זה שיפור מיותר אלא אם אתה לוחץ דיונות וכבישים נטו. זה לא נותן את הכוח בצורה רצויה לשטחים טכנים ולכוון מנוע מוגדש מצריך ידע ומומחיות שעולה לא מעט.
קיט יחסי העברה הוא הפתרון לכל הדעות, הנושא אמנם דובר מספר פעמים בעבר וכל התשובות כבר בפורום, אבל תמיד טוב להגיע למסקנות הללו מחדש :)
אתה מוזמן לנסות גם את הרכב שלי, שהוא עם קיט נמוך עוד יותר מה4.16 ועם 235 ועוד כמה דברים :)
יחסי העברה גם יכולים לגרום לך להיכנס למצבים מסוכנים שרכב ללא יחסים לא היה מרגיש אותם, ראיתי את זה לא פעם ולא פעמיים.
איתי.[/quote]
מה זה אומר? יחסי העברה לא אמורים לתת לך יותר עבירות ויותר שליטה על האוטו?
GodsFather
30-06-09, 14:58
אני חושב שאיתי מתכוון לזה שבגלל שיש לך קיט, אתה מתחיל לשחק משחקי עבירות עם הרכב וניסויים עם הגיר, כדי לראות כמה לאט אתה יכול לנסוע בקטעים טכניים וכד' ואיך האוטו מתנהג ובלה בלה בלה. ואם אתה לא יודע לזהות מצבים שבהם למשל צריך להיות יותר מהיר, אתה עלול להגיע למצבים מסוכנים כמו למשל להגיע לזוית שפ"צ חריגה שאמורים לעבור במהירות אבל בגלל המשחקים אתה עובר באיטיות והופס הגלגל שבאויר מלחיץ אותך והרכב על הצד או שאר אופציות.
בקיצור, מדובר במיומנויות נהיגה בעיקר ולא קשור ישירות לשיפור עצמו אלא לנהג.
אין מה לעשות כנגד זה,למעט ללמוד לנהוג ולהכיר את היכולות שלך כנהג ושל הרכב אחרי השיפור.
דרך אגב, לא ציינו עוד יתרון בקיט הפחתה, אפילו שהוא מיועד לאלה שבאמת רוצים עבירות קיצונית והוא היכולת לשים נעילה קדמית מבלי לשרוף קלאצ' במהלך תיקול מכשולים. היעדר המומנט של המנוע בא לידי ביטוי בחיסול קלאצ'ים בקצב אם הרכב נעול כפול, המומנט המשופר שנותן הקיט, חוסך את זה.
(אני יוצא מנקודת הנחה שיש כבר אחת כזו מורכבת אצל כל מי שרוצה להתקין קיט טרנספר. נעילה אחורית היא השיפור הראשון. נקודה)
אני חושב שאיתי מתכוון לזה שבגלל שיש לך קיט, אתה מתחיל לשחק משחקי עבירות עם הרכב וניסויים עם הגיר, כדי לראות כמה לאט אתה יכול לנסוע בקטעים טכניים וכד' ואיך האוטו מתנהג ובלה בלה בלה. ואם אתה לא יודע לזהות מצבים שבהם למשל צריך להיות יותר מהיר, אתה עלול להגיע למצבים מסוכנים כמו למשל להגיע לזוית שפ"צ חריגה שאמורים לעבור במהירות אבל בגלל המשחקים אתה עובר באיטיות והופס הגלגל שבאויר מלחיץ אותך והרכב על הצד או שאר אופציות.
"משחקי העבירות" שאמיר קורא להם, יכולים להכניס אותך למצבים מאוד מסוכנים. בירידה, בגלל שהיחס מאוד גבוה, אתה אולי יכול לרדת עם בלימת המנוע בלבד אבל הדבר משול כמעט לירדיה על הברקסים ונעילת גלגלים. הגלגלים מסתובבים כ"כ לאט שהם לא מספיקים לפתח אחיזה ולכן מתחילים לאבד אחיזה. אתה תחשוב פעמיים לפני לחיצה על הגז בגלל הכוח העצום שיש לקיט הזה שפשוט בולע תושבות בקצב למי שמרביץ עליו חזק. לפעמים מה שאתה צריך כדי לא להיכנס לשיפוע זה קצת גז.....
דרך אגב, לא ציינו עוד יתרון בקיט הפחתה, אפילו שהוא מיועד לאלה שבאמת רוצים עבירות קיצונית והוא היכולת לשים נעילה קדמית מבלי לשרוף קלאצ' במהלך תיקול מכשולים. היעדר המומנט של המנוע בא לידי ביטוי בחיסול קלאצ'ים בקצב אם הרכב נעול כפול, המומנט המשופר שנותן הקיט, חוסך את זה.
(אני יוצא מנקודת הנחה שיש כבר אחת כזו מורכבת אצל כל מי שרוצה להתקין קיט טרנספר. נעילה אחורית היא השיפור הראשון. נקודה)
אתה מתכוון בפיסקה השנייה לנעילה אחורית נכון?
אין ספק שאם תלמד לנסוע עם הקיט ותלמד אותו, תפיק ממנו את המרב ולא יהיו לך בעיות. יש כאלה שלומדים את זה תוך טיול שניים ויש כאלה שלוקח להם הרבה זמן...... (אני מכיר אחד כזה :twisted::twisted:)
איתי.
GodsFather
30-06-09, 20:56
איתי , אני מדבר על נעילה קדמית - יוצא מנקודת הנחה שנעילה אחורית כבר יש. שילוב של שתי נעילות גומר את הקלאצ' מהר מאד וקיט ההפחתה מונע את זה. אם אין נעילה אחורית, אז קודם כל לשים אותה ורק אח"כ קיט.
4.16 לא בולע תושבות כמו 6.54 , צריך לדעת להבדיל, יש הבדל יותר מכפול במומנטים בין הקיטים . אתה לוקח את הרכב שלי כדוגמא שלילית למצב שלחלוטין לא מייצג את מה שפותח השרשור מתכוון אליו.
4.16 הרבה יותר מתון ונכון לסמוראי והרבה יותר טוב למי שלא מחפש להתחכם ורוצה רכב עבירות מצוין עם ביצועי שביל/כביש ושאר סוגי שטחים מצויינים גם כן.
וכמו שאמרתי - למידה של הרכב לאחר השיפור תניב תוצאות מעולות.(למשל הילוך 2-3 בירידה במקום הילוך 1 וכד')
וואלה, איזו חפירה הבאנו פה על שאלה פשוטה עם תשובה פשוטה ועוד שהכל ידוע מראש ונטחן עד דק בעבר הפורום הזה :)
השאלה שלי מופנת לבעלי סמוראים שהחלפו את הטרנספר והתקינו את הקיט , האם יש הבדל משמעותי בנסיעה בכביש\שטח ?? או שיש הבדל קטן ומורגש בקטנה??
תודה ניר
נתחיל מזה שמנוע 1.6 כנראה לא תתקין.
ונמשיך בזה שסמוראי תמיד יהיה רכב שטח עם מנוע קטן וחלש ייחסית לכל אחיו הגדולים.
לי יש סמו 97. כלומר דגם זהה לשלך.
גם כן נועל 215 (יתכן שזו הסיבה שבכביש אתה מרגיש שהסמו מעט חלש)
יומיים אני עם טרנספר 1000.
ההבדל לא סתם מורגש- ההבדל עצום!
בכביש הרכה מגיב יותר "חזק" אפילו ה-5 קיבל משמעות חדשה.
בשטח, האוטו עושה עבודה מדהימה,
בHI האוטו חזק יותר ולא צריך לשלב ל LOW בכל עליונת קטנה.
והLOW נהדר- לאט, נשלט, וחזק - בדיוק מה שרציתי ולדעתי במידה הנכונה לצרכים שלי.
(ברור לי שאין הרבה מקום להשוות לקיט, אבל המחיר+הצרכים של כל אחד שונים)
אבל אני אספר לך דווקא על כמה חסרונות-
1. האוטו נהייה איטי במהירות סופית בכביש.
אם פעם יכולתי לשייט ב 110 עם ייחסי העברה או טרנספר 1000 מדואנחנו מדברים על 90 קמ"ש.
יתכן שישתפר מעט עם עלייה במידת הצמיג ל 235... לי אין נסיון ואשמח לשמוע אחרים בנשא.
2. טרנספר שרשרת ( 96-98 ) שקט יותר מטרנספר ג"גש- אז אם יש לך סמו סגור
תתכונן לשמוע סמפוניה חדשה. (אם יש לך סמו פתוח לא מאמין שתרגיש הבדל...)
בקיצור, אני אישית לא שלם עם השדרוג הנ"ל.
הנסיעה בכביש נפגעה קשות (רעש+מהירות שיוט) אבל כנראה שצריך לקבל את זה או לוותר על ייחסי העברה.
אתה מוזמן ליצור קשר, לבוא לעשות סיבוב ולהתרשם.
עמרי.
איתי , אני מדבר על נעילה קדמית - יוצא מנקודת הנחה שנעילה אחורית כבר יש. שילוב של שתי נעילות גומר את הקלאצ' מהר מאד וקיט ההפחתה מונע את זה. אם אין נעילה אחורית, אז קודם כל לשים אותה ורק אח"כ קיט. אשמח להסבר מעמיק על זה.
4.16 לא בולע תושבות כמו 6.54 , צריך לדעת להבדיל, יש הבדל יותר מכפול במומנטים בין הקיטים . אתה לוקח את הרכב שלי כדוגמא שלילית למצב שלחלוטין לא מייצג את מה שפותח השרשור מתכוון אליו. אז אתה מסכים איתי ש 6.54 כן בולע תושבות?
4.16 הרבה יותר מתון ונכון לסמוראי והרבה יותר טוב למי שלא מחפש להתחכם ורוצה רכב עבירות מצוין עם ביצועי שביל/כביש ושאר סוגי שטחים מצויינים גם כן. אז אתה מסכים איתי ש 6.54 לא כזה מתאים לרובנו שמטיילים ולא מתחרים כבדים?
אם תענה ב"כן" על שתי השאלות האלה, אנחנו נשים סוף לויכוחון שחוזר אצלנו שוב ושוב...
וכמו שאמרתי - למידה של הרכב לאחר השיפור תניב תוצאות מעולות.(למשל הילוך 2-3 בירידה במקום הילוך 1 וכד')
וואלה, איזו חפירה הבאנו פה על שאלה פשוטה עם תשובה פשוטה ועוד שהכל ידוע מראש ונטחן עד דק בעבר הפורום הזה :)
אנחנו אוהבים לקשקש..
איתי.
איתי.
אני לא מסכים קיט 6.54 הוא קיט נהדר וממש ויכול להתאים לכל מי שרוצה יותר מהאוטו שלו ויש לי רק דברים טובים להגיד עליו גם ב HI וגם בLOW
GodsFather
01-07-09, 12:00
איתי, מתי היה לנו ויכוח על נחיצות הקיט 6.54 ? שים לב שאני גם לא המלצתי עליו לפותח השרשור.
6.54 מיועד למי שרוצה עבירות טכנית קיצונית, מי שמתכנן בוודאות לעלות מידת צמיג ומי שיש לו עודף זמן למשחקים - פותח השרשור לא רוצה לעלות ל235 או יותר, הוא רוצה להנות מכל העולמות בתחום השטח והכביש, 6.54 לא מתאים לו (ונוסיף את עניין הרעשים, 6.54 עושה רעש של 747 לעומת קיטים אחרים, ובמיוחד ברכב סגור).
נוסיף על זה את העובדה שכשקניתי אותו הוא היה זול יותר משמעותית והשתווה במחיר למחיר של 4.16 (בזמנו) עם אחריות לכל החיים. אז זה היה נראה נכון וגם היום הייתי עושה את אותו הדבר אם הייתה לי את אותה הזדמנות.
לא יודע מה יש לך לגבי התושבות, אצלי התושבות היו בלויות, אילתרתי שיפור כשהן מיצו את חייהן, שיפור שמחזיק נהדר!
בכל מקרה, גם ב4.16 וגם ביותר, צריך לחזק את הגשר עצמו שמחזיק את הטרנספר על ידי ריתוך פלאח אנכי, אחרת הברזל יתעוות בשל המומנטים (כפי שוודאי הבחנת שנעשה אצלי וכך אני יודע שמורי עושה בכל התקנה שלו)
מה לא הבנת על עניין הנעילה? אם אין לבחור נעילות בכלל והוא מחפש לשפר עבירות, שקודם כל יתקין נעילה אחורית ורק אח"כ יפנה לקיט הפחתה. אם הוא רק רוצה לשפר מומנטים, שישים קיט קודם.
אם יש לו נעילה אחורית, הקיט יהיה שיפור נהדר וכבונוס הוא מקבל את היכולת להתקין נעילה קדמית מבלי לגמור קלאצ'ים, דבר שקורה בסמוראי אנמי מקורי עם נעילות כפולות בשל היעדר מומנט.
עד פה יש ? או שאני צריך גם לצייר לך את זה ?
YAARIZDELUXE
01-07-09, 17:50
אז יש לי בסמו נעילה אחורית ואני לא הולך לשנות את מידת הצמיגים ל 235 המידה שיש לי בסמו 215 מספקת אותי לחלוטין עוד לא היה מצב שבוא אמרתי לעצמי אם היה לי צמיג יותר גדול ..
אבל הדבר היחידי שבאמת מציק לי עם הסמו זה כמו שאמרתי בהתחלה זה האיבוד הספק\מומנט של המנוע בעליות קצוניות בכביש בלבד.
בקשר לדבריו של עומרי שאומר שהסמו שלו עכשיו בקושי מגיע ל90 קמש והרעש של הטרנספר 1000 יותר חזק מה1300 די מרתיע אותי נכון לעכשיו להתקנת הטרנספר והקיט אני ידע בוודאות אם אני יעשה או לא אחרי שאני יבדוק רכבים אחרים שהתקינו .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.