צפייה בגרסה מלאה : שימוש סטרטר- מדוע?
שלום,
רציתי לשאול מדוע הכרחי לסובב את המנוע מספר סיבובים ע"י כוח חיצוני (כגון סטרטר או דחיפת הרכב על הילוך כלשהו) כדי שהמנוע יתחיל לפעול. האין מספיקה פעולת ההצתה בלבד?
צריך גם אוויר בשביל ליצור פיצוץ ברגע שהמנוע מסתובב
הבוכנות זזות ויונקות אוויר
ולפני שמתחילים לחשוד בך שאתה משומעם ומחפש שעשועים ..
שרשור אחד עם כל השאלות יספיק, אין צורך לפתוח שרשור לכל שאלה באותו נושא.
ערן המסוקס
29-06-09, 01:56
הניצוץ בא רק ברגע המתאים, בדיוק בנקודה מסויימת, שם הבוכנה נמצאת.
כאשר המנוע נכבה, אין סיכוי שהוא יעצור בדיוק בנקודה הזאת, ולכן, לא יהיה ניצוץ. חוץ מזה, שייתכן שאין תערובת דלק/אויר מתאימה בבוכנה.
הסטרטר יגרום למנוע לשאוב אויר נקי ולשטוף את הצילינדרים עם תערובת של דלק/אויר מתאימים והמנוע יניע.
מעבר למה שנרשם- במנוע ישנה המרה של תנועה קווית לתנועה מעגלית
תפקידו העיקרי של הסטרטר הוא לייצר התחלת תנועה מעגלית עם מומנט(גלגל תנופה)
גם אם נניח שהאטימה מוחלטת בצילינדר ולא ברח לחץ ויש תערובת נכונה והבוכנה בנקודה הנכונה להצתה-פיצוץ יגרום לנזק ולא יצליח להתחיל תנועה מאפס..
ערן המסוקס
29-06-09, 10:42
נכון.
נקודת ההצתה היא רגע לפני שהבוכנה מגיעה לקצה המהלך שלה. ובעיקרון, אם זה יקרה במצב עמידה, זה עלול לגרום למנוע לנסות להסתובב הפוך. או לא להסתובב בכלל ולייצר לחץ אדיר.
בערך כמו לנסות לדווש באופניים כהפדל נמצא בנקודה הכי גבוהה.
מישהו יודע איך למשל עובד העסק במכוניות היברידיות, שבהן המנוע כבה ונדלק בדרך אחרת ולא סטרטר רגיל כמו אצלנו?
למבינים בלבד, כי אני רוצה להבין גם כן... (הכוונה היא שאני לא מבין כרגע)
סופת המדבר
30-06-09, 15:06
נכון.
נקודת ההצתה היא רגע לפני שהבוכנה מגיעה לקצה המהלך שלה. ובעיקרון, אם זה יקרה במצב עמידה, זה עלול לגרום למנוע לנסות להסתובב הפוך. או לא להסתובב בכלל ולייצר לחץ אדיר.
בערך כמו לנסות לדווש באופניים כהפדל נמצא בנקודה הכי גבוהה.
ערן נראה לי שיש לך טעות
הניצוץ מגיע אחרי שהבוכנה הגיע לסוף מהלךומתחילה טיפה טיפה לרדת ..
אז מגיע הניצוץ.. כדי לדחוף אותה למטה כי אם הוא יגיע ליפני סוף מהלך או בידיוק בנקודה מתה עליונה
אז זה ''יבלבל'' ת'בוכנה והבוכנה לא תדע לאן לרדת לאחורה או לקדימה
וזה מה שנקרא 'צלצול' בגלל זה שיש צלצולים מאחרים הצתה
ערן נראה לי שיש לך טעות
הניצוץ מגיע אחרי שהבוכנה הגיע לסוף מהלךומתחילה טיפה טיפה לרדת ..
אז מגיע הניצוץ.. כדי לדחוף אותה למטה כי אם הוא יגיע ליפני סוף מהלך או בידיוק בנקודה מתה עליונה
אז זה ''יבלבל'' ת'בוכנה והבוכנה לא תדע לאן לרדת לאחורה או לקדימה
וזה מה שנקרא 'צלצול' בגלל זה שיש צלצולים מאחרים הצתה
לערן אין טעות.
עיין ערך BTDC וקידום הצתה
הניצוץ נוצר לפני נקודה מתה עליונה ע"מ לאפשר לפיצוץ(שאורך זמן) להתרחש ולהיות אפקטיבי בירידת הבוכנה
כולכם צודקים :twisted:
כל אחד מכם אמר משהו נכון, שזה כמובן תלוי בכיוון הצתה של המנוע, אתה יכול לכוון את המפלג לתת ניצוץ לפני נק' מתה עליונה ואתה יכול גם לכוון אותו לתת אחרי.
ערן המסוקס
30-06-09, 17:45
אפשר לכוון אותו אחרי, אבל אני לא מכיר רכב שיכול לנסוע כך.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.