צפייה בגרסה מלאה : ג'ימיני חדש מהסוכנות VIA ניסאן טראנו 96 ארוך בנזין
זו אולי לא בדיוק ההשוואה המתבקשת... אלו באמת לא בדיוק מוצרים "דומים"...
ובכל זאת...
אשמח לקבל קצת אינפורמציה משווה על היכולות, והנוחיות בכביש ובשטח,
והשיפורים האפשריים של האחד מול האחר...
זה שמבחינת המימדים הג'ימיני יכול להיכנס בתוך הטראנו אני יודע בעצמי... ;)
נ.ב. 1 - האם יש היום ג'יפ כלשהו חדש מהסוכנות, חוץ מהג'ימיני, שניתן לרכוש עד ה-150K?
(כי תקציב ללנד קרוזר חדש וכדו' אין...).
נ.ב. 2 - הדילמה היא להישאר עם הטראנו או לקנות רכב חדש מסוכנות (מצב ביניים לא רלוונטי).
תודה
:-)
ההשוואה באמת מוזרה אבל אני אנסה לתת לך מניסיוני הדל:
מבחינת נוחות: טארנו לוקח במספר די גדול של נקודות, סביבת הנהג מהנה יותר ומרווחת יותר.
מבחינת האפשריות הפיסיות: אז אומנם יש לג'ימני ספסל אחורי ובאגז', אבל באמת קשה לנסוע בו יותר משני אנשים לטיול, לא בלתי אפשרי, אפשרי בהחלט, אבל באמת שלא נוח.
מבחינת איכות הנסיעה בכביש: הטארנו עדיף בהחלט ההתנהגות שלו בעיקר בגלל המשקל נותן תחושה עדיפה בהרבה של יציבות לעומת הג'ימני, גם הצורה מרחק הסרנים והרוחב נותנים הרגשה בטוחה הרבה יותר, בעיקר בנסיעות ארוכות, כמובן שבכבישי העיר נוח מאוד להסתדר עם ג'ימני בעיקר מבחינת חניה.
חיסכון או "הכסף מדבר": ג'ימני עולה פחות, אמין הרבה יותר הביטוח השנתי (מקיף וחובה) זול יותר, הרישוי זול יותר הדלק - צורך פחות כמעט כמו פריווט (אבל לא באמת). תיקונים זולים יותר...
בשטח: כאן הג'ימני מפתיעה לטובה, אני לא אלאה אותך בפרטים תיכנס לשירשורים שמשווים ג'ימני לרכבים אחרים, הג'ימני אותי לא מפתיע אבל אחרים לא מבינים מאיפה צץ הדוד מול גוליית הזה כל פעם מחדש. לדעתי אחד מרכבי השטח האולוטימטיביים ואני לא מתבייש לשים אותו בקטגוריה של: סופה, דיפנדר היילקס, גם האפשריות שלו הן בלתי מוגבלות מבחינת שיפורים, החל מהגבהה ועד נעילות וכל הדברים שבדרך, כמובן שאם הרכב יוצא מהחברה אז אתה קצת מוגבל מבחינת האחריות.
מקווה שעזרתי לך קצת בכיוונים.
whisky
זו אולי לא בדיוק ההשוואה המתבקשת... אלו באמת לא בדיוק מוצרים "דומים"...
ובכל זאת...
אשמח לקבל קצת אינפורמציה משווה על היכולות, והנוחיות בכביש ובשטח,
והשיפורים האפשריים של האחד מול האחר...
זה שמבחינת המימדים הג'ימיני יכול להיכנס בתוך הטראנו אני יודע בעצמי... ;)
נ.ב. 1 - האם יש היום ג'יפ כלשהו חדש מהסוכנות, חוץ מהג'ימיני, שניתן לרכוש עד ה-150K?
(כי תקציב ללנד קרוזר חדש וכדו' אין...).
נ.ב. 2 - הדילמה היא להישאר עם הטראנו או לקנות רכב חדש מסוכנות (מצב ביניים לא רלוונטי).
תודה
:-)
אם אני לא טועה גראנד ויטרה קצר חדש גם נכנס בפחות מ150K
לגבי הטראנו - לדעתי, מדובר באחד הגיפים הפחות טובים (בהשוואה לאחרים שהיו ברשותי).
מקצה השיפורים שהוא עבר (מיגונים, בולמים וקפיצים, מוטות פיתול TJM ועוד) שיפרו את יכולותיו בשטח רק במעט (מה לעשות, חסרה נעילת דפרנציאל מרכזי + נעילות). הרכב "נשבר" בקלות ועדין מאוד.
עם גימיני אין לי ניסיון, אבל המחמאות בפורום מחזקות את ההרגשה שמדובר ברכב מוצלח מאוד.
לדעתי אין בכלל שאלה - עדיף להחליף גיפ ישן, מוצלח פחות, בגיפ חדש מוצלח הרבה יותר.
(כמובן שהכל תלוי בכמות הנוסעים שצריכים לשבת בו..)
סתם בשביל הקטע .. via פרושו דרך / באמצעות / משהו כזה .... i sent the part to the us via air mail
ומה שאתה מתכוון זה vs הכוונה זה מול זה / זה נגד זה good vs. evilץ
לדעתי הטראנו עדיף, ולא בגלל שיש לי אחד כזה פתאום. גם אני סלדתי ממנו רוב שנות השטח שלי.
בעיקר כי חשבתי שהוא מכוער. עכשיו אני דווקא חושב שהוא חמוד. העניין הוא שהגלגלים הגדולים יותר והמקום הפנימי הגדול יותר שווים הכל. למרות שבגרסה הקצרה אין שום תא מטען, זה עדיין יותר מאשר האין תא מטען של הג'ימני. ולפני שתקפצו .. היה לי כזה פעם.
תודה על התשובות!!
בשביל הצרכים שלי, קילומטראז שבועי בכביש נמוך יחסית, וטיולי שטח
שגם ללא שיפורים ניתן לעמוד בהם, החלטתי שאני ממשיך את מערכת היחסים,
הטובה יש לציין, עם הטראנו שלי שעד כה אמין ומספק את צרכי העבירות שלי...
בשביל להוסיף כל כך הרבה כסף אני צריך יתרונות הרבה יותר משכנעים...
(אם וכאשר הרכב יתעייף ויתחיל "לקרוס" אשקול את אופציית ההחלפה שנית...).
ה-VIA (במקום ה-VS) זה בגלל שהג'ימיני קטן המימדים יכול לעבור "דרך" הניסאן...
(טוב נו... טעיתי...).
ערן המסוקס
06-07-09, 17:44
מה לעשות, חסרה נעילת דפרנציאל מרכזי + נעילות
נעילת דיפרנציאל מרכזי? איך בדיוק היא אמורה לבוא לידי ביטוי ברכבים המדוברים?
אולי התכוונת לנעילה אחורית?
במקרה שלך, הישן והמוכר שעושה את העבודה יש לו הרבה נקודות זכות, וצריך סיבה מאד טובה להוסיף 120 אלף שקלים כדי לקבל משהו אחר, ולא משנה מה.
נעילת דיפרנציאל מרכזי? איך בדיוק היא אמורה לבוא לידי ביטוי ברכבים המדוברים?
מה הכוונה איך היא אמורה לבוא לידי ביטוי? זה לא ברור? או שזה רק אני? (נשארתי עם הרבה שאלות)
בדיוק כמו שהיא עוזרת במקרה של הרכב שלך, שלי רק ששם אין פשוט מאוד.
בטראנו (וגם בג'ימני) אין דיפרנציאל מרכזי. אין מה לנעול...
אני חושב שגם גראנד-ויטרה קצרה עולה פחות מ 150. יופי של ג'יפון, כיפי, סקסי, ועושה את העבודה גם בשטח.
אסף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.