צפייה בגרסה מלאה : המנגנון של הקלאץ משתחרר
הייתי היום בשני מקומות מצויינים. הראשון הבור בבאורתיים והשני תל-יצחק. ( בתל יצחק יש מלא מסלולים טכנים ,מדרגות ,דיונות ועוד .... וכמובן נוף יפה) מומלץ :lol:
ונעבור לבעיה
כשנסעתי ב Low בעליות שמעתי רעש מוזר של חריקות ואחר כך הדוושה של הקלאץ לא הגיבה. כשפתחתי את המכסה מנוע ובעזרת גיפאים בסביבה הבנו שהארכובת הפעלה התנתקה מהתושבת הפנימית ,יש שם משהו כמו תפוח שיושב בתושבת הפנימית( עמוד 5.3 בדרג א-ב , מבקש סליחה מראש על השמות של החלקים ) פירקנו את הברגים והחזרנו את ארכובת ההפעלה והכל עבד. אחרי חצי שעה בעלייה בדיחה ,עוד פעם רעשים ובסוף העלייה עוד פעם אין קלאץ ( 20:30 יום שישי אחלה זמן שבעולם) סידרתי כמו מקודם ויאללה הביתה ..
אני מאמין שזה מתנתק כי יש איזה בעיה ולא בגלל שהברגים לא היו מחוזקים אבל אין לי כיוון מאיפה להתחיל לבדוק
1. מישהו יודע למה זה יכול לקרות ? ( אני מקווה שזה לא אפראטיף למשהו יותר רציני )
2. איך אפשר לתקן או איזה חלקים לבדוק ?
ערן המסוקס
12-06-04, 03:47
בעייה מוכרת בסיקסים.. כמעט על בעל סיקס נתקל בה במהלך בעלותו של אחד.
הבעייה נובעת מאחת או כמה סיבות יחד.
1. תושבות מנוע/ גיר עייפות, או יותר סביר, קרועות. תושבת עולה בסביבות ה 60 ש"ח.. אם מצאת שתושבת מנוע קרועה והתושבת לא ישנה ויבשה, אלא רק קרועה, יש פתרון שעובד אצלי נגד התופעה הזאת.
2. מנגנון מנוף הקלאץ' (החלק החיצוני שמתפרק לך על הזמן) שחוק. לדעתי שווה לקנות את כל המערכת החיצונית של המנופים, חדש מיאנוביץ', ומאותו הרגע לטפל קבוע ע"י גרוז תקופתי.
3. אם יש לך נעילות, ואולי גם אם אין, יש פה באתר כתבה לפטנט שנמרוד בנה, כתחליף למערכת המוטות המקורית. הפטנט הזה אמור לסבול טוב יותר את הפיתול של השלדה והמנוע על תושבותיו.
אצלי, תושבות מנוע תקינות + פטנט נגד קריעה שלהן, תושבת גיר עם בולם זעזועים (מגיע מקורי, אבל בניתי משהו מאסיבי יותר), ומנגנון קלאץ' שהחלפתי לחדש לפני מספר שנים. מאז שהחלפתי למנגנון חדש מקורי, יותר לא קרתה לי התופעה.
בדקתי את שתי התושבות מנוע והן לא קרועות וחדשות (הוחלפו ע"י הבעלים הקודמים לפני 3 חודשים )
מה כוללת המערכת החיצונית של המנופים ? ( חלקים מתכלים או כל המערכת ?) האם מומלץ לנסות לשפץ את מה שיש כרגע ?
ערן המסוקס
12-06-04, 18:47
אני הייתי מרים טלפון ליאנוביץ' ומברר לגבי המנגנון.. אם המנופים שחוקים בנקודות החיבור, אז בהזדמנות יהיה כדאי להחליף גם אותם. כמובן כל עד המחירים לא יקרים. אפשר תמיד לסדר קומבינות שונות כדאי לפתור את הבעייה, תלוי בבחירתך.
אני החלפתי את כל המנגנון ומאז עברו 4 או 5 שנים בלי שום בעייה.
אותו דבר קרה לי בעבר (תריץ ליפוש, פתחתי שירשור בנושא בזמנו)
הפתרון אצלי היה קניית קיט שיפוץ לציר קלאץ' אצל יאנוביץ' ב-30 ש"ח והרכבת כל הפלסטיקים החדשים שמגיעים עם הקיט והכל עובד מאז יופי. (כשפירקתי את בציר בשביל להחליף לו את הפלסטיקים ראיתי שהיישנים היו גמורים.) אם זה לא יעזור לך (כל CJ מתנהג קצת אחרת....) אז שווה לעשות משהו בסגנון של מה שנמרוד בנה.)
עירא
טוב פירקתי את כל המנגנון של הקלאץ
http://imgsrv.pic4u.co.il/4f71562406d26cb03e49ecbc826ab870020000.a spx
הבעיה היתה שאחד התותבים נשבר ואז כל התנועה של המוט היתה חופשית
http://imgsrv.pic4u.co.il/4f715679bb417d468a4cb4a9f89abca0020000.a spx
אבל הבעיה שזה לא נגמר בזה, לקינוח ראיתי שהאום כיוונון חלוד בטרוף עם סדק קטן נגיעה קטנה וקיבלתי שני אומים
http://imgsrv.pic4u.co.il/4f715648b6eb9636b54df5add2b62cc0020000.a spx
חברה תודה על העזרה, ויאללה מחר ליאנוביץ (אני מקווה שהוא מחזיק גם את האום)
בדקתי את שתי התושבות מנוע
לא ציינת אם בדקת את תושבת הגיר. ובנוסף, מה מצב גשר הגיר? עקום? סדוק?
הפלסטיק השבור שגילית עלול להיות הסימפטום, לא הסיבה.
שים לב לתשובות שנכתבו כאן על ידי כולם, הן נכתבו מנסיון.
את התושבות אתה לא בודק בראיה, אלא ממש מנסה להרים את הגיר/מנוע עם לום/ג'ק ובודק את מצב התושבות.
לחנן ושאר חברה הפורום סליחה על הבורות אבל איפה אני מוצא את התושבת גיר ומה זה הגשר גיר ?? אני לא מכיר את החלקים באזור של הגיר (טירון :? ) הסתכלתי היום באזור של הגיר וזה נראה במבט ראשוני תקין.
שנסעתי עם הגיפ אחרי "התיקון" הראשון היו רעשים מוזרים של חריקות ברזלים בעליות.אני מקווה שלא אבל נראה לי שהכיוון שלך זה הכיוון הנכון
בכל מקרה מחר בבוקר אני יסתכל על האזור של הגיר בצורה יסודית. יש עוד מקומות שכדאי לבדוק ?
AvigdorAharon
13-06-04, 07:45
איפה אני מוצא את התושבת גיר ומה זה הגשר גיר ??
אם תשכב מתחת לרכב, תראה פלטת ברזל (לא ישרה במיוחד) בין שתי הקורות של השלדה, זהו גשר הגיר. הגשר מחובר ע"י 6 ברגים לשלדה (3 בכל צד), תבדוק שכולם מחוברים.
לגבי תושבת הגיר, זו מעיין קובית גומי שחור בין הגשר והטרנספר. אתה צריך להרים את הגיר (ולא מהגשר) ולראות את מצב התושבת.
תוריד את ספר הטיפולים (דרג א-ב) ושם יש הסבר טוב.
אביגדור
פרקתי את הגשר להחליף תושבת גיר, התושבת לא נראת מי יודע מה אבל לא גמורה. (בכל מקרה אני מחליף אותה, יש שני סוגים של תושבת עם הברגות שונות ואני לקחתי את זאת שלא מתאימה לברגים שיש בקודמת, לא נורא נחליף מחר )
שיפצתי את המנגנון של המנופים וראיתי שאין לי את הקפיץ מחזיר (כמו בשירטוט ) מהמזלג ליד הרגולג.
האם אני צריך את הקפיץ ?? יכול להיות שהרעשים ששמעתי בעליות היו בגלל שהקפיץ (אם היה) נפל לי ???
ערן המסוקס
15-06-04, 23:27
סביר להניח שהרעשים לא היו בגלל הקפיץ..
בכל מקרה כדאי מאוד שתוסיף קפיץ כזה, אחרת מיסב הלחץ שלך עלול לעבוד שעות נוספות.
רק לעדכן על עוד סיבה אפשרית לבעייה (שגיליתי בשבוע שעבר :twisted: ) שני הברגים שמחברים את התושבת של הציר למנוע (ומוברגים אל תוך הבל האוזינג) עלולים לא ליהיות מוברגים טוב (עקב הידוק יתר או השד יודע מה) או שההברגה בבלהאוזניג גמורה ולכן כל התושבת חופשייה ועלול להיווצר מצב שבו הציר ישתחרר בעומס גדול על המנוע.
הפתרון, להחליף לברגים ארוכים יותר ולתפוס אותם עם אום מהצד הנגדי.
עירא
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.