צפייה בגרסה מלאה : מוט הנעה קידמי השתחרר
בשבוע שעבר עת שנסעתי להנאתי (המרובה) בדיונות של אשדוד, בנסיון לעלות דיונה
ארוכה תלולה ושוקענית, מוט ההנעה הקידמית (בין הטרנספר לדיפרנציאל) השתחרר לפתע
ויצא ממקומו ממש לקראת סוף העליה כמו כן הייתי בהילוך ראשון.
לקח בערך 10 דקות להחזיר אותו למקום ולהמשיך בנסיעה...
נשאלת השאלה מה הסיבה שהמוט יצא ממקומו ומה ניתן לעשות כדי שהבעיה לא תחזור..
תודה
אליKO
מה זאת אומרת יצא ממקומו? נשבר הצלב?
מה עשית בשביל להמשיך בנסיעה?
אם אני מבין נכון והמוט(דרייבשפט) רק השתחרר משמע (כנראה)ברגים לא מחוזקים,
בצע בדיקה לפני כל נסיעה לשטח אם זו נסיעה רצינית אז בדיקה מקיפה יותר(ראה רשימת בדיקות של חנן לקראת טיול) ואם זה סתם "סיבוב" אז בדיקה שטחית יותר.
הדריי שפט יצא ממקומו פשוטו כמשמעו....הקצה המשונן יצא מהתושבת שלו.
כל הברגים היו מחוזקים אם כי בנק' החיבור של דריישאפט לתושבת שלו ישנו חופש.
אנני יודע אם החופש הנ"ל הוא טיבעי או כתוצאה של בלאי.
את המוט החזרתי אחר שפרקתי ארבעה ברגי אלן שמחברים את המוט לצלב,החזרתי את המוט למקום והמשכתי רגיל בנסיעה...
המוט עצמו התפרק לשני חלקים?
אחד קצר ואחד ארוך?
חלק אחד ארוך עם שיניים לאורך בקצהו האחד (זכר) וחלק קצר עם קדח פנימי משונן (נקבה)
החלק הארוך ניכנס לחלק הקצר
חביבי, משהו מאוד מאוד לא מתאים שם.
או שגל ההינע לא באורך מקורי, או שהטרנספר שלך לא יושב במיקום המקורי מסיבה כלשהי, או שהסרן שלך לא יושב במיקום המקורי, או לא בעל מהלכים מקוריים.
אל תסתפק בכך שהחזרת את העסק למקומו. חקור טוב טוב את מקור הבעיה. הנזקים שעלולים להיגרם מתקלה כזו הם עצומים.
מהיכן נתחיל בחקירה?
מהקל אל הכבד...
מה צריך להיות האורך של גל ההינע?
ואיך יודעים אם הטרנספר והסרן במקומם?
על פניו נראה לי שהכל בסדר...
אליKO
AvigdorAharon
13-06-04, 07:33
ואיך יודעים אם הטרנספר והסרן במקומם?
לגבי הטרנספר, תראה שהגשר גיר מחובר בששת הברגים המקוריים שלו, ושאין חורים נוספים בשלדה (באזור הרלוונטי).
לגבי הסרן, אותו הדבר. תראה בצורה ויזואלית שאין חורים נוספים ליד החורים בהם הכל מחובר אצלך.
בכל מקרה, עדיף לבדוק עם CJ אחר (גם עם שלי, אם אני לא גר רחוק מידי בשבילך).
אביגדור
החשד הסביר יותר הוא שמישהו התקין דרישפט קצר מדי, לא מקורי. תעזור תמונה של הנבלה, יכול להיות שזה מייד ידליק לנו את הנורות האדומות (או שלא).
אביגדור תודה,אני גר בירושלים אבל לא יזיק לי טיול לברקן "כמובן אם משהו לא יתפרק בדרך... :D
בקשר לנבלה-ישנם שני ריתוכים בגל ההינע בערך כחמישה עשר ס"מ מכל צד מרותכים בצורה היקפות. האם זה טבעי?
אליKO
AvigdorAharon
13-06-04, 22:34
לדעתי, ממש לא!
אני לא ראיתי גל הינע מרותך, אבל...כל יום לומדים משהו חדש.
מה האורך של הגל הינע אצלך? אולי כך נוכל לדעת אם הבעיה היא בגל הינע או בגיר (שאולי לא ממש יושב במקומו).
האם בדקת את גשר הגיר? יש ממצאים?
אביגדור
אביגדור, זה הגיוני מאד הריתוכים האלה, אלה הריתוכים של היוק לגל ההינע.
אמורים להיות 4 סה"כ, שניים שקשורים ליוקים ושניים שקשורים לזכר\ נקבה של הגל הינע.
AvigdorAharon
14-06-04, 06:58
טוב, אתמול בלילה היה חושך, אני אבדוק בהמשך, יש לי גל הינע קדמי מפורק.
אביגדור
ראשית תודה לכל המשבים :P
סוף סוף כשמצאתי קצת זמן פנוי פרקתי את הדריישאפט, התקנתי אותו על מחרטה,חרטתי את הריתוך (הקרוב לשיניים) בערך 4 מ"מ עומק ופרקתי בין החלקים.
למעשה הדריישאפט הינו צינור חלול בעל דופן עבה. הציר המשונן ניכנס לתוך הצינור ומרותך אליו.
חרטתי מתאם באורך של ארבעה ס"מ (זכר ונקבה) הרכבתי אותם ורתכתי מחדש.
הרכבתי את הדריישאפט לג'יפ ונסעתי לדרכי עייף אך מרוצה.
על פניו ניראה לי שהתיקון הצליח אך טרם ניסיתי אותו בתנאים קשים...
אליקו
????
אין לי שמץ של מושג...
מכיוון שרוב העבודה נעשתה במחרטה אז ניראה לי שהמוט מאוזן וגם אם הוא לא מאוזן, מכיוון שהנסיעה ב4X4 היא מאוד איטית אני מניח שלא תורגש שום השפעה..
כל עוד אתה נוסע על הכביש עם הלוקרים פתוחים וב-2X4 אז באמת נושא האיזון הוא הרבה פחות קריטי.
במיוחד עם בשטח אתה לא טס.
עירא
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.