צפייה בגרסה מלאה : בעד ונגד 4.16 על 215
הכוכב הכחול
17-07-09, 11:20
כמו בכותרת,
מחפש סיבות בעד ונגד לשים יחסי העברה 4.16 על צמיגים 215.
האולטימטיבי זה לשים על 235,
אבל אין לי וגם לא יהיה בקרוב 235.
כמו כן, מעוניין בנוסף לדעת פרטים על
תצרוכת דלק
מהירות שיוט
בלאי תושבות
וכל מה שעולה לכם בראש.
אופי הטיולים שאני מבצע עם הרכב הם עבירות, ולא קלה :D
הרכב סלילים מוזרק.
כל עצה תתקבל בברכה
תודה
דניאל.
נתחיל מזה שלי אין ייחסי העברה על הסמו. אלא טרנספר 1000. ממה שהבנתי הייחס בHI אמור להיות זהה.
הסמו שלי גם כן סלילים מוזרק, 215, 97, כלומר שבמקור גם אצלי היה טרנספר שרשרת. אשר הוחלף לזה של 1000.
(בכל מקרה עם טרנספר שרשרת צריך לעבור לטרנספר גג"ש ורק אז ניתן להתקין ייחסי העברה).
ההבדלים שאני מרגיש, ולדעתי רלוונטיים גם לגביך אשר חלקנו אולי לא לוקחים בחשבון הם דווקא בכביש:
1. רעש, טרנספר שרשרת שקט יותר מטרנספר ג"גש. ומרגישים את זה. אם הסמו שלך סגור לדעתי זה מהותי.
2. מהירות סופית, כמובן יורדת. אם יכולתי לנסוע בכביש 110 קמ"ש בשיוט כיום אנחנו מדברים על בערך 90.
וגם זה על סל"ד גבוהה יותר - עוד רעש, עוד בלאי. (מקווה שבמעבר ל 235 אצליח לשפר מעט את המצב וזו הכוונה)
3. במקרה שלי גם מד המהירות מזייף ב 25 קמ"ש בערך, לייק'ה שכמוני זה מפריע מאוד.
(כמובן שגם מד המרחק נדפק בהתאמה, אם זה משנה למישהו)
4. מבחינת צריכת הדלק, כמובן נפגעה, אבל מכיוון שאני לא נוסע בג'יפ ביומיום אני לא יודע לומר בכמה.
יש גם כמה יתרונות: הילוך 5 קם לחיים. לא כל שיפוע בכביש מצריך אותך להוריד הילוך.
ותכל'ס כשאתה לא בכביש מהיר ולא במהירות גבוהה זה מרגיש כאילו ככה זה היה צריך להיות במקור.
בשטח, אני לא יודע איך הסתדרתי קודם. עם ייחסי העברה בטוח שהחיים יפים עד יותר...ררר...
כל האמור לעיל מתייחס לטרנספר 1000. ולא לקיט ייחסי העברה.
לי אישית כרגע, הLOW לא מספיק נמוך. אני מאמין שכשיתפנו לי$$ אתקין ייחסי העברה.
הכוכב הכחול
17-07-09, 12:27
נתחיל מזה שלי אין ייחסי העברה על הסמו. אלא טרנספר 1000. ממה שהבנתי הייחס בHI אמור להיות זהה.
הסמו שלי גם כן סלילים מוזרק, 215, 97, כלומר שבמקור גם אצלי היה טרנספר שרשרת. אשר הוחלף לזה של 1000.
(בכל מקרה עם טרנספר שרשרת צריך לעבור לטרנספר גג"ש ורק אז ניתן להתקין ייחסי העברה).
היעד המתוכנן של 4.16 יוצא
84% Low
12% Hi
ההבדלים שאני מרגיש, ולדעתי רלוונטיים גם לגביך אשר חלקנו אולי לא לוקחים בחשבון הם דווקא בכביש:
1. רעש, טרנספר שרשרת שקט יותר מטרנספר ג"גש. ומרגישים את זה. אם הסמו שלך סגור לדעתי זה מהותי.
סמו פתוח, ואחד הדברים הראשונים שעשיתי היה להחליף לגלג"ש.
2. מהירות סופית, כמובן יורדת. אם יכולתי לנסוע בכביש 110 קמ"ש בשיוט כיום אנחנו מדברים על בערך 90.
וגם זה על סל"ד גבוהה יותר - עוד רעש, עוד בלאי. (מקווה שבמעבר ל 235 אצליח לשפר מעט את המצב וזו הכוונה)
עם טרנספר 1300 עדיין יכול להגיע ל120 אבל המנוע מקלל אותי על היום שקניתי אותו
3. במקרה שלי גם מד המהירות מזייף ב 25 קמ"ש בערך, לייק'ה שכמוני זה מפריע מאוד.
(כמובן שגם מד המרחק נדפק בהתאמה, אם זה משנה למישהו)
אצלי גם מזייף, החישוב המדויק שמצאתי שעובד על שלי זה להכפיל את הק"מ ב 1.4
ז"א אם הרכב עשה 158 ק"מ כפול 1.4 חלקי ליטרי דלק.
4. מבחינת צריכת הדלק, כמובן נפגעה, אבל מכיוון שאני לא נוסע בג'יפ ביומיום אני לא יודע לומר בכמה.
ע"י סעיף קודם כרגע לאחר מעל שלוש שנים של בדיקת תצרוכת דלק על כל תדלוק
אני יכול להגיד שבנסיעה עירונית אני עומד על 8.46 לליטר כשהרגל לוחצת חזק ( סעיף 2 )
נסיעה עירונית רגוע בין 9.3 ל- 9.6 לליטר
ובינעירונית של טיולים נסיעה רגוע למרחק יוצא 11.5 עד 13 בערך לליטר.
יש גם כמה יתרונות: הילוך 5 קם לחיים. לא כל שיפוע בכביש מצריך אותך להוריד הילוך.
ותכל'ס כשאתה לא בכביש מהיר ולא במהירות גבוהה זה מרגיש כאילו ככה זה היה צריך להיות במקור.
בשטח, אני לא יודע איך הסתדרתי קודם. עם ייחסי העברה בטוח שהחיים יפים עד יותר...ררר...
כל האמור לעיל מתייחס לטרנספר 1000. ולא לקיט ייחסי העברה.
לי אישית כרגע, הLOW לא מספיק נמוך. אני מאמין שכשיתפנו לי$$ אתקין ייחסי העברה.
למרות שהגיר עבר שיפוץ מלא לא מזמן ( כתבה אולי תגיע בקרוב ) ואני מרגיש הבדל בביצועם של האוטו
אז את הבדיקה של נסיעה למרחק צריך עדיין לבדוק לעומק.
שוב, אשמח לעוד תגובות ותובנות של אנשים.
תודה והמשך שבת שלום ;)
GodsFather
17-07-09, 19:08
דניאל, אתה לא כאן מהיום ומכיר לא מעט כאלה עם הקיט הזה וקיטים יותר הזויים מזה.
אין נגד, יש רק בעד. גם אם לא עולים במידת צמיג ל235.
הרכב מרגיש יותר חי. הפגיעה בהמהירות הסופית זניחה לעומת היתרונות ביכולת הזינוק והתאוצה.
בלאי תושבות עולה כשעולים במידת הצמיג וגם לזה יש פתרונות זולים,ואם לא עולים במידה, מספיק החיזוק הסטנדרטי שעושים (ריתוך פלאח לאורך התושבות הקיימות) וזה מחזיק לעד. אם אתה מתעקש,אפשר להחליף את תושבות הגומי לתושבות משולבות אוקולון שעולות גרושים עד חינם ויש לך עמידות נצחית.
על שיפור הביצועים בשטח אין מה לדבר כי כל מילה מיותרת - שליטה יותר טובה, אפשרות זחילה יותר טובה , אפשרות זינוק מהמקום יותר טובה וכד'. כמו כן, היכולת להכניס נעילה קדמית. (אני מרגיש שאני חוזר על עצמי, כבר כתבתי את הטקסט הזה בשרשור דומה לפני כמה שבועות וגם אז הייתה לי תחושת דה ז'א וו...מממ...אז אולי כדאי פשוט לצעוק עלייך שתריץ חיפוש?!?!?!?! ).
עמרי, משהו במדידות שלך קצת לא הגיוני...
לביא סמו וסומו
18-07-09, 14:26
גם אני בהתלבטות מזה זמן בנושא , אין ספק שבשטח יהיה שיפור ניכר
אבל לוותר על 110 120 באיילון זו הקרבה קשה במיוחד עם הטמפרמנט והאקלים הארציישראלי ;) ועל הכסף אני בכלל לא מדבר זה עסק יקר זה..
מה גם שאני גם במצב שלך צמיגים 215 ולא רוצה לעלות במידת צמיגים בנו המהירות הנמוכה תכה פי כמה אפילו באתר של calmini ממליצים על גודל צמיגים 30 צפונה.
אגב שינוי יחסי העברה אומר העברת הילוך מוקדם יותר אני צודק (לאלה שיש להם) ??
לדוגמא ב2 על 4 מתי אתה מכניס לשני??
וב 4 על 4 נמוך מתי???
הכוכב הכחול
18-07-09, 19:15
אמיר..
כמו שאמרת אני כאן לא מהיום ולא מאתמול.
כמובן שעשיתי חיפוש, אחרת איך פתאום עלה הסמו של אדר/ אור מלפני כמה שנים טובות?
אותו חיפוש גם העלה את זה מלפני 5 שנים
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=4327&highlight=%E4%E2%E4+%EB%E7&page=3
עושה חשק להזמין גם קיט הגה כוח...:p
ואת זה..
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=21969&highlight=%E4%E2%E4+%EB%E7
ועוד כל מיני דברים טובים וישנים.
אני שואל כי אני מחפש צידוק לקנות ולהרכיב.
היישור קו של האוטו דיי הסתיים נשאר רק לחזור על שאר הדברים שהתקתקלו במהלך ה"ישור קו"
בכל האתרים מומלץ על 31" וצפונה ואני בקושי עם 215 עלובים.
למי יש 4.16 עם 215 שיכול לתת חוות דעת?
וחוץ מזה החישובים שאתה מדבר עליהם,הם לא של עמרי אלא שלי.
מה לא הגיוני לך בהם?
GodsFather
18-07-09, 20:19
מהסוף להתחלה - דניאל - שים וסע.
זה שהרכב יכול לשאת עד 31 וזה שהם באמריקה שמים כי שם הם יכולים בלי בעית חוקיות וגם החלפים זולים, לא אומר שעל 215 זה לא יעבוד וטוב מאד ושוב - הבלאי יהיה נמוך משמעותית מאשר עם 29-31.
נכון, הכיף הוא לעלות במידה. אבל עדיין זה לא מחייב וההפחתה בקיט היא מינורית.
אם מישהו באמת מעמיק בפורומים האלה, הוא גם יקרא על כאלה שעם היחסים המקוריים נוסעים על 31. למה הם עושים את זה ואיך הם מסתדרים ? פשוט מאד, הם נוסעים רוב הזמן בבוץ ושם העומס על המכלולים נמוך יותר. אז למי שמצודד באמריקאים , שיקרא עד הסוף כל שרשור שם ובין גם כמה הם לפעמים משתטים ולא הולכים BY THE BOOK.
אני לא מבין את מי שמתעקש לנסוע 120 קמ"ש באיילון, שיהיה לכם לבריאות. דרך אגב, עם 4.16 יהיה לכם יותר קל להגיע לשם, אם כי בסל"ד קצת יותר גבוה (תוסיפו 12 אחוז לסל"ד הנוכחי במהירות הקבועה שלכם, זה הכל).
גם אני עם 6.54 (הפחתה של 20 אחוז) וצמיג 29 (פיצוי של כ12 ) נוסע 120 אם אני רוצה ובטור 3.5-3.7. זה לא נורא וזה לא פוגע כמו שזה נשמע, רק כדי שלא תגידו שאני חסר נסיון חלילה...
אתה לא מוותר על המהירות הסופית, אלא על יכולת השיוט במהירות שבה שייטת עם הסט הנוכחי, הטורים ב12 אחוז יותר גבוהים למהירות נתונה בסט המקורי. זה טוב או לא ? יש שיגידו שזה טוב כי הרכב "חי" יותר ומגיב יותר, יכול גם לעבור את ה120 כי פתאום יש לו מומנט והוא יכול להאיץ (רצועת הכוח קרובה יותר).
יש שיגידו שזה לא טוב כי הטורים גבוהים יותר למהירות שהם היו רגילים לנסוע בה ולכן זה מגדיל טיפה את צריכת הדלק (לא ב12 אחוז באמת, כי הזינוק וההאצה הקלים יותר פתאום יוצאים מהחישוב, נכון ?!!! )
למי ששאל, כן, העברת ההילוכים מגיעה קצת יותר מוקדם. אבל גם זינוק בעליה בהילוך שני פתאום הופך לאפשרי :)
שימו לב שכל הבחבשת הזו היא בענייני כביש בלבד. בשטח, אין אחד שהצדיק את הסט המקורי, אז אולי שווה "לסבול" פגיעה מינורית של 12 אחוז בשביל הפיצוי המעולה כל כך בשטח ? (להאיץ בדיונה בלי תנופה של קילומטר מישהו ניסה ? לזחול בסלעים "על הטורים" מישהו ניסה ? בלימת מנוע גם בהילוך 3 LOW מישהו ניסה ? חילוץ בגרירה בלי לתפוס תנופה מישהו ניסה ? ועוד אופציות מהנות).
בקיצור - כמו שאמרתי בשורה הראשונה - תרכיב ותהנה.
אני מבקש מכם להמציא סיבות אחרות, כי עד עכשיו אני רק חוזר על עצמי - מי שלא מנוסה, שיביא הוכחות מאחד שכן מנוסה. אם יש כאן מישהו שהיה לו קיט 4.16 והוריד אותו כי הוא הזיק לו, אני אשמח להכיר :)
הכוכב הכחול
18-07-09, 20:54
O.K הפנמתי.
עכשיו בוא ואני אקשה עליך עוד טיפה:D
עוד משהו שעובר לי בראש..
מישהו ניסה את הקיט הזה של המנוע?
http://www.lowrangeoffroad.com/samenginerebuild.htm
הרעיון שמקצרים את גובה הבוכנה וככה יש יותר מקום לבערה.
If you are looking at adding a few more ponies to your powerplant, high compression pistons help in a big way. These are high quaility, long lasting pistons without the standard bevel in the top of the piston. This adds a little more compression to the mix for a little more power and when your only starting with 60 horse power, a little bit goes along way!
Available in Standard, .020, .030, or .040 sizes and kit comes with wrist pins and new high quality pistion rings.
מחפש תובנות לגבי הנושא.
עד כמה זה יכול להיות אפקטיבי ואם בכלל זה משתלם
וכמובן כל פרט של מידע על הנושא
במידה ומישהו ביצע את זה
וגם רק השערות במידה ואף אחד לא ביצע
תודה.
היי דני
להגדיל את הנפח של הצילינדר ע"י הקטנת הבוכנה
אומר בעצם להגדיל את כמות התערובת וליצור "פיצוץ" גדול יותר
אני לא בטוח שהייתי לוקח את הסיכון הזה
המנוע הוא בעצם מערכת שתוכננה לעבוד ביחסי גומלין די מדוייקים ובעיקר לעמוד בלחצים הצפויים והמתוכננים. אם היו המתכננים של המנוע מעוניינים להקנות לו עמידות
בלחצים גבוהים יותר ממה שהם מתכוונים ליצור בתצורה סטנדרטית הם היו צריכים ליצור מכלולים חזקים יותר (יותר מתכת) וכתוצאה מכך כבדים יותר וזה היה פוגע ביעילות של התצורה המקורית
לדעתי גם אם יהיה שיפור כלשהו בביצועים המנוע יקרוס די מהר
אני בטוח שתקבל הסבר מקצועי יותר בקרוב אך לדעתי זה הכיוון ...ואולי אני טועה...
GodsFather
19-07-09, 08:56
מהלינק שלך לא קיבלתי את מה שאתה מתכוון אליו אלא את רשימת האפשרויות לשיפוץ מנוע.
אם אתה מדבר על קאמשפט משופר (יש שקוראים לזה "חם", אבל במקרה של סמוראי צריך "קר")
אז אצל אדר בובספוג יש כזה מותקן והוא אומר שזה עושה פלאים לביצועים. מורי מגבה את הטענה הזו.
אם אתה רוצה כזה, יש לי אחד. נדבר בה"פ אם זה מעניין אותך.
זו התעסקות אחרת, לא אומר שזה רע אבל זה שיפור נדיר יותר בארץ לסמוראים, באמריקה, אלה שבחרו בשיפור הזה במקום לשים מנוע 1.6 משבחים את השיפור.
אולי זה הפתרון האולטימטיבי, ואולי עדיין יחסי ההעברה הם הפתרון... מבחינת עלויות, זה יותר זול מקיט טרנספר (גם בשיקלול מחיר ההרכבה), וגם זה שיקול.
אולי מורי יוכל לשפוך קצת מהידע שלו בעניין ?
עשיתם סלט.
לא הקטנת הבוכנה ולא הגדלת הצילינדר - הפוך....
בבוכנות הרגילות יש שני שקעים על ראש הבוכנה. בבוכנות שאתה מדבר עליהם אין שקעים ויש ראש שטוח. התערובת שנכנסנת לצילינדר תיהיה זהה אך נפח הדחיסה ירד ולכן אותה כמות של תערובת תדחס לנפח קטן יותר = עלייה בדחיסה ומכאן אני מקווה שהכל ידוע ומובן....
מצורפת תמונה של השקעים המדוברים.
שלוש בעיות:
1. כמו ש dudu כתב, המנוע מתוכנן ומחושב לעמוד בההטרחות ומאמצים מסויימים. ברגע שאתה משפר את אחד החלקים ומחזק אותו אתה מפר את האיזון הזה ויכול להיות שהבוכנות החדשות יעמדו בזה אבל אולי הטלטל לא יעמוד בזה או גרוע מזה, גל הארכובה.
2. במנועים שלנו אין נזק מקריעת רצועת הטיימיניג כמו שיש במנועים אחרים - אין מפגש בין השסתומים לבין הבוכנות. יכול להיות שמה שמאפשר את זה הן המגרעות בראש הבוכנה.
3. החלפת בוכנות זה כמעט חצי אוברול. אולי שווה להחליף כבר ל 1600 ?
איתי.
כמו בכותרת,
מחפש סיבות בעד ונגד לשים יחסי העברה 4.16 על צמיגים 215.
האולטימטיבי זה לשים על 235,
אבל אין לי וגם לא יהיה בקרוב 235.
כמו כן, מעוניין בנוסף לדעת פרטים על
תצרוכת דלק המסולסל שלי עושה כרגע 11 ק"מ לליטר
מהירות שיוט רוב הזמן אני על 80-90, יכול להגיע גם ל120 עם הקיט
בלאי תושבות עדיין לא יצא לי להחליף אחת, יומם יגיע...
וכל מה שעולה לכם בראש.
אופי הטיולים שאני מבצע עם הרכב הם עבירות, ולא קלה :D
הרכב סלילים מוזרק.
כל עצה תתקבל בברכה
תודה
דניאל.
אני על 215 שטח מלא וגם לא מתכוון לעבור ל235 בעתיד הקרוב, הילוך חמישי באמת חזר להיות שמיש, הפחתה בכביש מורגשת אבל באמת שאני לא מצטער והסמוראי שלי רוב הזמן על הכביש בגלל הלימודים (אין לי יותר מדי זמן לטיולים)
בשטח מדובר בהבדל של יום ולילה, אין יותר ריח קלאץ' אחרי כל טיפוס, יכולת השליטה ברכב עולה משמעותית כי אתה זוחל ויש לך זמן להגיב - זה מוריד את רמת הנזקים...מצד שני עכשיו אתה מעיז לנסות דברים יותר קשים :)
אם יש לך את הכסף (אצלי זה היה האפשרות להביא את הקיט בזול מחו"ל) אז מדובר באחד השיפורים המוצלחים
אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות, לדעתי מופיעה גם תשובה שלי משרשור קודם בנושא (זה שאמיר דיבר עליו)
בהצלחה!
לגבי קיט ההפחתה, אני קניתי אחד ואני חושב שזה מסכם את דעתי בנושא. הייתי מרוצה ממנו מאוד, גם בכביש עם 215 לפני המעבר ל32 (וזה היה 5.14, לא 4.16).
לגבי שיפורי מנוע אני מחזיק בדעה שלא משנה כמה תשחק עם מנוע קטן, הוא תמיד ישאר קטן; רוצה שיפור רציני במנוע, תחליף אותו. רוצה שיפור רציני במומנט, תחליף יחסי העברה.
לגבי המוצר הספציפי, לי זה נראה קצת כמו שמן נחשים. השיפור המדובר נראה לי יותר כמו תעלול שיווק בשל חוסר מוחלט בגיבוי מספרי כלשהו, שלא לדבר על תוצאות ניסויים כלשהם. לשקעים האלו בבוכנה יש שימוש (תשוו לראש המנוע, אני מנחש שזה הולך להיות קשור ליציאת וכניסת הגזים בכיוון השסתומים), מהנדסי המנוע לא שמו אותם שם בשביל להוריד את יחס הדחיסה. אם אתה בכ"ז מעוניין, דרוש הסבר רציני ממישהו שם בחברה על המוצר, הסבר שיכלול מספרים, תוצאות ניסוי, שימוש המגרעות המקוריות וכיוב'.
GodsFather
19-07-09, 16:06
אני דיברתי על זה -
Hawk 1.3L New Billet Replacement Cams
We have carrier many cams in the past and have settled on one brand for its high quality and performance gains. The Hawk cams cannot be beat. Other cams we have seen are low quality and use old technology. Not the case with these cams.
We have several to choose from. The Touquer 260 cam that will give great low end power and torque and is great for those looking to crawl those hills and rocks. Power band will be in the 1000-4000 RPM range.
http://www.lowrangeoffroad.com/samengine.htm
איזה יחס לשים זה עניין סובייקטיבי לגמרי.
אני עם 4.16 וצמיגים 30" ולא הייתי רוצה יחס העברה קצר יותר.
לעומת זאת אמיר עם 29" וקיט 6.54 גם כן מרוצה.
מה שכן,אני לא רואה סיבה ליחסי העברה לצמיג מתחת ל-235. (אבל שוב,זו דעתי בלבד.)
תצליח.
GodsFather
21-07-09, 22:02
מורי, אתה עם סרנים של מסולסל, נכון ? כי שם יחס ההעברה בסרן יותר גדול מבסרנים קודמים. 3.909 במקום 3.7 , נכון ? אזי, אתה נוסע על קצת יותר מ4.16 וזה מסתדר יותר טוב עם 30".
חוצמזה, יש לך מנוע בריא, זה גם עוד נתון שמועיל ולכן 4.16 מספיק לך.
--------------
יש גם קיט 1:4 ממה שזכור לי , מקורי מיפן, יכול להיות שזה יהיה האידאלי לדניאל ?
מורי, אתה עם סרנים של מסולסל, נכון ? כי שם יחס ההעברה בסרן יותר גדול מבסרנים קודמים. 3.909 במקום 3.7 , נכון ? אזי, אתה נוסע על קצת יותר מ4.16 וזה מסתדר יותר טוב עם 30".
מדובר באחוזים בודדים של הבדל .זניח לעומת ההפרשים שיש בין קיטים של יחסי העברה.
--------------
יש גם קיט 1:4 ממה שזכור לי , מקורי מיפן, יכול להיות שזה יהיה האידאלי לדניאל ?
היה ונגמר...
מורי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.