צפייה בגרסה מלאה : דיפנדר מתחמם
אהלן, האוטו דיפנדר 90 מתחמם בדרך כלל כשחם בחוץ המזגן דולק והנסיעה בעלייה ארוכה.
הוצאתי את הטרמוסטט בשביל לראות אם יש קשר,החלפתי נוזל קירור והרכב עדיין מתחמם.
אני יודע ששיא הקיץ עם מזגן זה בד"כ לא לדיפנדר.. יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה?
שיא הקיץ, עם מזגן זה לגמרי לדיפנדר.
אם הוא מתחמם סימן שהמערכת הקירור לא תקינה.
ממה שאתה אומר, נשמע שספיקת המים חלשה מדי, או שמשאבת המים גמורה, או שיש לך סתימה כלשהי במערכת.
בעמידה הרכב גם מתחמם? אם כן, יכול ליהיות שגם הפאן קלאץ' לא במייטבו.
עידן
תתחיל עם ניקוי רדיאטור
רוב הסיכויים שגם אחרי זה הבעיה תיפתר
אבי
אני חושב שכל מנוע נורמלי יתחמם אם הוא יפעל במקסימום לאורך זמן.
הכל שאלה של איזה עליה, כמה זמן ואיך נוהגים.
מערכת הקירור אצלי תקינה (בערך כל דבר הוחלף בזמן האוברול) ועדיין- בעליות ארוכות כשהרגל הימנית דוחפת את הדוושה מעבר לקיר האש... במשך דקות ארוכות... המנוע מתחמם. זה לא מיידי, אבל אחרי כמה דקות של מאמץ אפשר להבחין בעליה של 10-15 מעלות בטמפ' העבודה של המנוע. (דרך המד הדיגיטלי) - לדעתי במד הטמפ הרגיל אין שינוי בטווח הזה, אבל אני מזמן לא מסתכל עליו.
המנוע מתחמם. זה לא מיידי, אבל אחרי כמה דקות של מאמץ אפשר להבחין בעליה של 10-15 מעלות בטמפ' העבודה של המנוע. (דרך המד הדיגיטלי) - לדעתי במד הטמפ הרגיל אין שינוי בטווח הזה, אבל אני מזמן לא מסתכל עליו.
זאת התחממות תקינה לגמרי, שלא גורמת נזק.
לא נראה לי שעל זה דיבר פותח השרשור...
כמו שנאמר - מומלץ ניקוי רדיאטור בתור התחלה ...
גם שים לב מה המצב שלו מבחוץ - האם התכסה בבוץ וג'יפה - עדיף להעביר אותו ניקוי יסודי ושטיפה (לא עם ג'רניק שהורס את הרדיאטור)
אמיר.
תודה לכל המגיבים..
שאתם מתכוונים לניקוי רדיאטור זה לפרק ולשלוח לבעל מקצוע? (כי שטיפה רגילה כבר עשיתי לכל המערכת בהחלפת הנוזל קירור) . בעמידה הוא לא מתחמם
אני משתדל בנסיעות ארוכות לא לעבור את אזור ה100 והוא בדר"כ מתחמם בעלייה ארוכה כמו בכביש 6 צפון אחרי ירושלים.
עוד שאלה , ברכב יש רדיאטור קירור מים לידו רדיאטור של המזגן ובחלק הקידמי של הגריל עוד רדיאטור.
למיטב הבנתי זה רדיאטור קירור שמן של הגיר... יש אצלי גיר ידני עם יציאה לרדיאטור אבל הוא לא מחובר אליו.
יש סיבה לראות מה הסיפור ולחבר או לפרק את הרדיאטור שמן?
"הרדיאטור" הזה הוא האינטרקולר
תפקידו לצנן את האוויר מהטורבו
אפשר לבדוק יעילות של רדיאטור על ידי הנחת יד על הרדיאטור
שהמנוע חם ולהרגיש אם יש הבדלי טמפרטורה זה איזורים שלא עובדים
לרוב ניקוי רגיל לא עוזר מחייב פרוק של בעל מיקצוע וניקוי עם מוט ניקוי .
יש אפשרות גם שמשאבת נוזל קירור לא מתפקדת ביעילות מספקת אבל זה הרבה אחרי
ששאר הדברים נבדקו .
מתחילים הזול ליקר .
בהצלחה
אורי
קיימת עוד בדיקה ליעילות הרדיאטור
בעמידה תרים טורים ושים לב האם הצינור מים
העליון הגדול שמחובר אליו מתנפח
אם כן משמע קיימת התנגדות הרדיאטור סתום
אבי
sagisendler
24-07-09, 07:49
שלום
צויינו הרבה בעיות אפשריות אבל הייתי מתחיל בבדיקה האם באמת המנוע מתחמם ....
כאשר המנוע מתחמם מאוד תנסה לכבות את כל המוצרים החשמליים כמו המזגן והאורות ותראה, אם המנוע תוך פחות מ 3 שניות מתקרר סימן שיש לך בעיה עם חיבור ה (-) והמנוע לא באמת מתחמם ..... הוא מתחמם אבל מעט מאוד ובגלל התנגדות גדולה בין ה - של המצבר לשעון זה נראה כאילו הוא התחמם המון.
בכל מקרה ב"עליה" של כביש 6 המנוע לא אמור להתחמם !
דבר נוסף שיכול להיות זה הטמפ' שבה הפן קלאצ' נכנס לפעולה גבוהה יותר מהטרמוסטט ולכן זה נראה כאילו המנוע מתחמם אבל המחוג נעצר אחרי עליה קטנה נוספת.
שגיא
אין באמת בכביש 6 שיפועים מספיק תלולים או ארוכים כדי לחמם מנוע תקין.
להשוואה,
דיפנדר 110 עמוס בטיול בקיץ בערבה לפני כמה שנים, בזמן הירידה מהכביש אחרי נסיעה בכביש 40 בשלב הורדת האויר מהגלגלים שמנו לב שהמאוורור יושב על מוטות ההגה..
המיסב של הפאן-קלאצ' הלך, המאוורר נתפס ובלנדרובר כמו בלנדרובר לא חשבו על ברירת המחדל שאם המיסב הולך אז לפחות שישאר מחובר לרכב ושמו רק בורג יחיד.. המאוורר השתחרר,נפל ונתפס על הסרן, הרכב נסע ת'כלס בלי מאורר כלל ולא התחמם במהירות בין עירונית.
עכשיו תגיד אולי הוא נפל שנייה לפני כן נכון?
התזמון היה בערב חג שהמשכו בסופ"ש, נחל ציחור,אין מאוורר זמין בטווח 150ק"מ..
התייעצנו טלפונית עם בעל דיפנדר שחי ועובד בנגב כל השנה- טען כי הרכב (גם בקיץ) לא יתחמם אם לא נאמץ אותו אם המשאבת מים תקינה מסוגלת לבצע סירקולציה תקינה. אמר וצדק.
נסענו 3 ימים במדבר, כולל עליית מעלה שחרות והרכב לא התחמם (לרכב היה שעון חום נוסף למקורי לבקרה), בנסיעה בכביש בין-עירוני בדרך הביתה הטמפ' אך ירדה במקצת כנראה בגלל זרימת אויר טובה יותר על הרדיאטור.
אם הוא מתחמם לך ב"שיפועים" של כביש 6 משהו במערכת רחוק מלעבוד כמו שצריך.
האוטו ברוב המקרים לא מתחמם רק בנסיעות ארוכות או ביום חם.
לרוב המחוג עובר את החצי לשלוש תרבע ובמהלך הנסיעה חוזר חזרה לקצת מתחת לחצי.
איזה עוד בדיקות אפשר לעשות לפני שרצים לתקן.
תודה.
האם יש תקופה ממוצעת שהולכות המערכות הקשורות לקירור: משאבת מים, פאן קלאצ' ושצריך לנקות רדיאטור??
בהנחה שאני בסדר.... מי קירור סבירים וכו'?
ורכב 97....
גם אצלי לאחרונה התחיל להתחמם יותר מהרגיל במאמץ.
DK - פאן קלאצ' בדקת ?
בקשר למתי דברים הולכים - יש יותר סיכוי שהרכב יתחיל להתחמם בחמסינים ,
כמו שיש יותר סיכוי שהמזגן ילך בקיץ מאשר בחורף ...
אמיר.
sagisendler
27-07-09, 22:46
DK
ההתקררות היא עקב נסיעה רגועה יותר ? או באותם תנאים שבו הוא התחמם ? סה"כ זה נשמע כאילו הפאן קלאצ' נכנס לפעולה מעט מאוחר אבל לא מאוחר מדי (המחוג לא מגיע לאדום) ויוצא מפעולה אחרי שהוריד את המחוג, זה כך היה גם אצלי לאחר שהחלפתי פאן קלאצ' לחלופי ....
שגיא
נסיעה מעט רגועה יותר בדרך כלל מקררת אותו.
איך בודקים אם הפאן קלאצ' לא תקין?
או לחלופין איך אני יודע אם הבעיה היא במשאבת מים או ברדיאטור?
לגבי הפן קלאטץ'
אתה מכבה את הרכב בזמן שהוא חם, ויש מישהו שמסתכל על המנוע.
אם הוא עושה יותר ממספר סיבובים בודדים אחרי שהמנוע נכבה - הוא כבר לא טוב ...
לגבי המשאבת מים , אפשר לשים יד על הצינורות מים לפני/אחרי ולהרגיש הפרשי טמפ'
אם ההפרשים גדולים מידי - אתה יודע איפה הבעיה ...
אמיר.
בהחלפת פאן-קלאצ': להתעקש על מקורי או שניתן להסתפק בחלופי??
מהתגובה של שגיא למעלה - לא כדאי חלופי...
השאלה - האם זה קריטי?
sagisendler
02-08-09, 22:38
בהחלפת פאן-קלאצ': להתעקש על מקורי או שניתן להסתפק בחלופי??
מהתגובה של שגיא למעלה - לא כדאי חלופי...
השאלה - האם זה קריטי?
שלא תבין לא נכון, אני נסעתי עם הפאן קלאצ' הזה ולא היתה בעיה מהותית, הוא אכן התחמם קצת יותר מה"רגיל" אבל זה בהחלט לא היווה כל בעיה, אבל כמו שכבר כתבתי בתגובתי הראשונה, צריך לבדוק אם הרכב מתחמם מלבד האינדיקציה של המד חום מנוע בגלל שחיבור - לא הכי טוב והוא מזייף ...
לגבי הפאן קלאצ' צריך להסתכל על מהירות הסיבוב של המאוורר כאשר המנוע קר וכאשר המנוע נמצא במצב של חימום יתר, כלומר לגרום לו להתחמם ואז לבדוק אם ישנה החלקה בין מהירות הפולי למהירות המאוורר, במצב תקול זה יהיה בערך אותה מהירות, במצב תקין הוא יסתובב מהר יותר (וישמיע שריקת אויר יותר חזקה).
שגיא
טוב אז אחרי מספר בדיקות הוחלט לראות מה מצב הרדיאטור.
המצב היה על הפנים כולו סתום מלא אבן.
הותקן רדיאטור מוגדל ומשופר ונכון לעכשיו הוא עושה עבודה מצויינת.
החום מנוע לא מתקרב לחצי.
תודה לכולם על העצות ותודה לאלון ואלי רדיאטורים ממושב צופית- עשו עבודה נהדרת עם שירות טוב .
תהנה בכיף - הגדלת לעשות
למרות שלעניות דעתי גם רדיאטור רגיל ותקין
יעמוד בכל המשימות בכבוד
אבי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.