צפייה בגרסה מלאה : שאלה על גיר רציף
מה המשמעות של המשפט הבא ( שמצוטט מכתבה פה באתר )
תיבת הילוכים: רציפה CVT/טיפטרוניק 6 מהירויות
איך יכול להיות שתיבה רציפה ( ואריאטור ? ) יש לה "מהירויות" ? היא הרי רציפה ..
מה הפטנט הטכני שמאפשר להגביל מהיריות שם ?
ואגב ... זה באמת ואריאטור ?
מדובר בגיר רציף, וריאטור אמיתי, לכל דבר. גלגלים, רצועה, הכל.
מה המשמעות של ה"כאילו הילוכים", אם כך?
התיבה קובעת יחס העברה על ידי פרמטרים של מהירות נסיעה וכמות לחיצה על הדוושה. כלומר- נגיד אתה נוסע במהירות 80 קמ"ש ולא לוחץ על הדוושה כלל, המערכת תחליט שאתה לא צריך כוח ולכן נדרש סל"ד של 1000, תעשה את החישוב ותקבע את יחס ההעברה הנדרש.
כאשר אתה "מוריד הילוך" אתה לא באמת מוריד הילוך, אלא מכניס קלט נוסף למערכת. עכשיו המערכת יודעת שאתה רוצה סל"ד גבוה יותר, וזה מה שאתה מקבל- על ידי כך שהמערכת למעשה מגבילה את יחס ההעברה שהיא נותנת עבור אותה מהירות נסיעה. כלומר - באותם 80 קמ"ש תהיה פתאום ב3000 סל"ד.
אסף.
ואם כך, גם אני שאלה:
הורי בדרך להזמין טויוטה ורסו, אותו הסיפור של גיר רציף 7 הילוכים.
מה ניתן להגיד על אמינות סוג הגירים הזה?
יש אופציה לטויוטה ידני?
אסף.
לא. זה מיניואן חדש, בשם טויוטה VERSO. בא רק בגיר רציף/7 הילוכים.
איציק - 4X6ZH
29-08-09, 16:19
אני מכיר את הגיר הרציף כמה עשרות שנים. עוד מראשית דרכו בעולם הרכב הפרטי דף \ וולוו .
היום הגיר עבר שינוים רבים והוא נמצא על פרשת דרכים מי יהפוך לשולט ברכב הפרטי .
הגיר הרובוטי כפול מצמדים טבולים בשמן .
הגיר הרובוטי חד מצמד . :mad:
וגיר וריאטור בעל טורק הדראולי ( כמו גיר אוטומטי )
יש עוד כמה טריקים אבל הם ממש לא מצליחים להכנס .
אישית אני לא אוהב את גיר הוריאטור ( למרות שהוא מתפקד מעולה )
במידה והרכב הולך להרבות בנסיעה בתוך העיר .... הגיר צפוי להציק לך .תחושות העבודה של הגיר הפוכות להיות מורגשות חדות ולא נעימות .
במידה והרכב יסע הרבה מחוץ לעיר . יש מצב שהגיר יעבוד שנים רבות .
במידה ותיהיה תקלה כל שהיא .... אתה בבעיה ואחרי האחריות אתה גם בבעיה כספית .
מה הולך להכנס ברכב חדש \ דגם חדש \ כמה יהיו ממנו על הכביש .???
אין כמו גיר אוטומטי רגיל .
אין כמו גיר רובוטי כפול מצמד טבול בשמן ( כנראה שזה העתיד )
אחרי שטויוטה אכלה לוקש עם הגיר הרובטוי חד מצמד שלה . היא כנראה מחפשת פתרונות .
כל תעלולי הפרסומת 6 הילוכים ...7 הילוכים .... זה משחק מילים יפה . בפועל אתה לא תשתמש בזה . ( זה כמו וידיאו 8 ראשים זוכר :wink: )
מה שבטוח שאנשי המכירות עושים חגיגה במשחק מילים וכפתורים .
איציק
יצא לי לאחרונה לנהוג באיביזה חדשה , מנוע 1.6 גיר רובוטי כפול מצמדים.
לדעתי, זה העתיד !
מאמין שהיפנים יעתיקו וישכללו הגיר כך שיהיה כמעט בכל רכב.
סה"כ הגיר תפקד מצויין .
עדיין חניה ברוורס (בין שתי מכוניות), משימה מעצבנת גם עם גיר רובוטי כפול מצמדים.
רענן
שלום לכולם
תפקוד ת"ה רציפה הוא פשוט מאוד.
שני גלגלים קוניים אשר ביניהם רצה רצועה או שרשרת בגירים חדשניים יותר.
כל גלגל קוני מורכב משתי דיסקיות אשר נפתחות ונסגרות.
כאשר הגלגלים נפתחים או נסגרים משתנה היחס בין הגלגל המניע לגלגל המונע.
כמו בהילוכים של אופניים, רק שכאן אין הגבלה לקטרים מסויימים, ישנו רצף של שינויים על הקוניות של הגלגל.
ההילוכים שנאמרים ע"י היצרן הינם בעצם 5/6/7 מצבים קבועים שאותם קבע היצרן של מיקום הרצועה על הגלגלים,
ובכך הנהג "מרגיש" הילוכים אך בפועל כל הנסיעה הינה רציפה של שינויים בקוניות הגלגלים.
גם ה B4 החדשה שהגיע לפני חודש לארץ הינה בעלת ת"ה רציפה עם 6 הילוכים, התיבה נקראת LINER-TRONIC
ואחרי נסיעה של כמה מאות ק"מ עם הרכב יש רק מילה אחת להגיד - נפלא.
רפי
אני מכיר את הפטנט הזה גם מאז הדאף 66, שם היית לוחץ גז, המנוע היה מגיע לאיזה סל"ד ונישאר שם כל היום.
האוטו היה מאיץ ומאט והסל"ד ... קבוע. ( זה נורא דומה ללנהוג על סירת מנוע - אין שום קשר בין הסל"ד ורעש המנוע - למהירות הנסיעה )
נהגתי כם על סובארו ג'סטי ecvt וגם על הסיטרואן סי קרוסר לנהיגת מבחן ( רכב עם מאות בודדות של ק"מ )
זה נכון שהחדשים יותר כיפים.
אבל גם למשל בקטנועים של העשור וחצי האחרון יש ואריאטור, שם גם אפשר אגב לראות בעיניים את הפעולה של זה.
להריץ את המנוע עם מכסה פתוח....
ברורה לי המכניקה לגמרי. אתה קובע גז מסויים והרצועה מוצאת את מקומה על הקונוס לפי העומס על הגלגל האחורי ולפי הסל"ד של הקונוס הקידמי שמחובר למנוע. יופי.
האם ההילוכים הם אלקטרוניים ? הגבלה על מהירות הסיבוב של הקונוסים ? או הגבלה על הסל"ד של המנוע ?לא הבנתי מה זה ההילוכים.
לפי מה שמוכר לי ולפי מה שההגיון אומר, שם יש אין סוף הילוכים בין מקסימום ומינימום סל"ד מנוע. ההגבלה שאני מכיר היא התאפקות ולחיצה על הדוושה רק עד לכמות מסויימת.
איציק - 4X6ZH
31-08-09, 09:34
זאת קומבינה אלקטרונית . המאפשרת למערכת לנעול את הקונוסים או להקשות עליהם לשנות את מיקומם . מה שיוצר לנהג הרגשה של הילוך ומאפשר להעלות את סל"ד המנוע בלבד .
זה דומה אפילו דומה מאד להילוך רגיל .
אבל תכלס אתה לא תשתמש בזה . ( אתה בעצם בקושי צריך את זה )
זה בדיוק כמו D 321 או D L בידית הילוכים אוטומטית . ( הרוב המוחלט לא יודע מה עושים עם כל המספרים והמצבים בידית . תעשה פעם סקר קצר ותראה מה יספרו לך על L או על S
זה מיועד לנהג מיוחד \ לתנאי שטח מיוחדים \ וכלי שיווקי למכירת המוצר .
בפועל זאת תוכנה במחשב הגיר ועוד כמה מפסקים .( ובחדשים זה כבר לא מפסקים . גם במפסק יש אלקטרוניקה ) .
איציק
[QUOTE=איציק - 4X6ZH;262557הגיר הרובוטי חד מצמד . :mad:
[/QUOTE]
לאחר כ 100 K עם קורולה חד מצמד:
1.אף משפחתומאטית בקבוצת המחיר לא מתקרבת לזריזות ולכח שמקבלים מהתיבה הזו.
2.כנ'ל לגבי צריכת דלק.
3.לגבי אמינות-עדיין מוקדם לדעת.
צריך להתרגל לרכב וצריך להפנים שמדובר בתיבה ידנית לכל דבר וענין !
ב3 החדשים הראשונים קיללתי, עכשיו-לא מחליף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.