התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סופו של גנב אחד

tagiv
01-09-09, 08:58
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770125,00.html

תומר

דרור הראל
01-09-09, 09:05
אני מקווה שקצין הביטחון אכן פעל בצורה שקולה וטובה כפי שנכתב בכתבה ולא יוגש נגדו כתב אישום(אולי רק על זה שלא פגע גם בשני).

האזור של מושב בן נון,כמו כל האזורים הכפריים סובל כבר שנים ארוכות מגניבות רכב,פריצות לבתים וגניבת ציוד חקלאי.

רק תגובה נחרצת ואגרסיבית מול הפושעים תרתיע אותם.

דרור הראל

אייל
01-09-09, 09:12
אם מסתכלים בתגובות בהחלט ניתן להבין את הרוח הכללית שקיימת היום בארץ. יותר מ-300 תגובות ורובן המכריע (אם לא כולן, לא היה לי סבלנות לקרא) מצדדות בקב"ט. אולי גם השופטים צריכים להבין את זה???

נמרוד - מערד
01-09-09, 09:31
הכותרת צריכה ליהיות ,גדול גנבי הרכב משבט אלעתרש ליד ערד נהרג.
שמו בישראל חסן,והכינוי שלו הצולע,גנב זה גנב רק כלי רכב יקרים שמצוידים באיתורן פוינטר וסקיילוק .אני בטוח שרבים מחברי האתר סבלו מהכלב הזה,כל הכבוד ליורה.
נמרוד

six 4 life
01-09-09, 09:40
כן ירבו הגנבים ההרוגים ואמן ונקרא כתבה כזאת פעמיים בכל יום לפחות.

asafk
01-09-09, 10:09
כל הכבוד לקב"ט האמיץ.
אני רק מקווה שהוא לא ילמד על בשרו את המשמעות של נקמת דם מזרח תיכונית.

אסף.

נמרוד - מערד
01-09-09, 11:00
אסף
אין דיבור על נקמה זה סיכון מקצועי שהם מודעים לו, כמו אצל שי דרומי,זה אותה המשפחה.
עד כמה שידוע היורה שוחרר ירי מוצדק, נקווה שלא יחזרו בהם.
נמרוד.

ofiredri
01-09-09, 11:05
דרור, זה היום שלך .

דרור ברלי
01-09-09, 11:31
זה עדיין לא היום שלי.
היום שלי עוד יגיע.

ובכל זאת זה יום נפלא - לא רק שמשום מה פחות חם והגעתי לעבודה על אופניים כמעט בלי להזיע, אלא שהוא גם מתחיל בחדשה טובה - גנב רכב נהרג.
כל גנב או עבריין פלילי הרוג - עושה לי רק טוב. על אחת כמה וכמה אם זה גנב בדואי שבא ממשפחה של גנבים. זה טוב לי, זה טוב לכם, זה טוב לכולנו, זה טוב למדינה הדפוקה הזאת.
מוות לגנבים. זו צריכה להיות מדיניות רשמית - וזה בכלל לא מפחיד אותי.

כולנו צריכים להרים כוס ויסקי טוב לחייו של השומר מכפר בן-נון, וכולי תקווה לשמוע על עוד גנב הרוג, או שניים, או יותר עדיף - עשרה, מדי יום ביומו.

tzurlis
01-09-09, 13:50
ירי מעשי , וידוא.
כל הכבוד לאיש הזה.
עכשיו, כשיש גם אחד חי ביד לחקירה, צריך ללכת אחורה בשרשרת, ולתפוס את האבן אל בולה שהלשין על הרכבים ועל מיקומם.

דרור ברלי
01-09-09, 14:07
אז יש אחד חי. אז מה?
יחקרו ומן הסתם ישחררו, כדרכם בקודש.
מן הסתם רוב מאמצי החקירה יתמקדו בשומר היורה. אני מקווה שהוא ייצא מזה נקי כמו שי דרומי.

מכיוון שבמדינת-קוקסינלים אנו חיים, תחת שילטון הטרור של בג"צ ובצלם, ברור שהמשטרה לא תלך עם זה אחורה כדי לתפוס עוד גנבים. מקסימום הגנב החי יקבל שנה-שנתיים בפנים על חשבון המיסים שלנו וישתחרר בניכוי שליש כדי לחזור לגנוב.

וזה רק מחזק את דעתי - אסור להשאיר גנבים חיים. את הגנבים צריך להרוג. בלי שאלות. כדור בראש.

הצפרדע
01-09-09, 14:32
מכיוון שבמדינת-קוקסינלים אנו חיים, תחת שילטון הטרור של בג"צ ובצלם, ברור שהמשטרה לא תלך עם זה ......

הואיל ואני עו"ד, אני מנוע להגיב על הדברים. אני רק מבקש להוסיף שאני אוהב אותך :cool: :cool:

וזה רק מחזק את דעתי - אסור להשאיר גנבים חיים. את הגנבים צריך להרוג. בלי שאלות. כדור בראש.

ומכיוון שאני אוהב אותך, אני חייב להרגיע אותך - DO'NT PUSH IT, כמה אוילים מאיזה מוסד שמגיש כתבי אישום, עוד עלולים להתחיל להתייחס אליך, וכדאי שתמתן קמעא את הניסוחים; המהות של הדברים כבר ברורה לכולנו.

s_n_p
01-09-09, 14:41
במחשבה שניה, חבל שהגנב מת... היתי מעדיף שישער עם איזה נחות של % 99.9 ויוכל לספר לחברה שפשע לא משתלם.

צריך ללכת אחורה בשרשרת, ולתפוס את האבן אל בולה שהלשין על הרכבים ועל מיקומם.

אין לכם אלתיזכן בשכונה?

דרור ברלי
01-09-09, 14:50
הואיל ואני עו"ד, אני מנוע להגיב על הדברים. אני רק מבקש להוסיף שאני אוהב אותך :cool: :cool:

ומכיוון שאני אוהב אותך, אני חייב להרגיע אותך - DO'NT PUSH IT, כמה אוילים מאיזה מוסד שמגיש כתבי אישום, עוד עלולים להתחיל להתייחס אליך, וכדאי שתמתן קמעא את הניסוחים; המהות של הדברים כבר ברורה לכולנו.

גם אני אוהב אותך יקירי....:)

אבל לענייננו. מה אני? דבר אלוהים חיים?...
נו באמת. זו רק דעתי.

אני חושב שצריך גם להרוג מחבלים ברגע ובמקום בו הם נתפסים.
כנ"ל רוצחים, אנסים, פדופילים, שודדי זקנים, סוחרי סמים וסוחרי נשים והרשימה עוד ארוכה. זו דעתי ברוך. ואני יודע שבמדינת ישראל 2009 הדמוקרטית אסור לחשוב מה שרוצים, אסור להגיד את מה שחושבים, ובטח שאסור להגיד שום דבר שאינו פוליטיקלי-קורקט ומחוץ למיינסטרים.

הגענו למצב בו אי אפשר להתעלם עוד או לטאטא מתחת לשטיח, לחטוף ולשתוק.
אני חושב שצריך להרחיק את הפסולת מהרחובות שלנו אחת ולתמיד. זכותי לחשוב ככה.
מי שחושב שאני טועה ואידיוט כי טוב, נעים ובטוח לחיות כאן - גם זו זכותו.

אנחנו אנשים גדולים ובוגרים - מי שעומד עם אקדח מול פורץ או גנב יעשה את מה שהוא חושב לנכון.
לדעתי שי דרומי והשומר מכפר בן נון עשו את המעשה הנכון ואני מצדיע להם וחושב שכל מי שנקלע לסיטואציה כזו ויכול להתגונן בנשק חם - צריך לנהוג כמותם.

לשמחתנו, גם השלטון מתחיל להבין שאם הוא לא יעשה את העבודה, אין דרך אחרת אלא לאפשר לציבור להתגונן מפני החלאות.

הצפרדע
01-09-09, 14:56
אם לא הבנת את כוונתי - יש כמובן חופש ביטוי, אבל גם הוא מסתיים בנקודה כלשהי, אשר ממנה מתחיל משהו אחר שהשלטונות הלא חכמים והלא סימפטיים שלנו, עלולים לחשוב שנכנסת אליו בהתבטאויותיך. לחשוב זה טוב; להטיף - לא תמיד, ודי לחכימא ברמיזא.

yairhazan
01-09-09, 18:17
אני יאיר נגנב לי גיפ לפני שלוש שבועות אחי אני גאה בך אני מקווה שיהיו עוד הרבה כמוך אם אני הייתי תופס את הגנבים הייתי יורה להם ברגלים ובראש תיהיה חזק

hosham
01-09-09, 23:38
בתור מי שגר במושב וסבל פעמיים ועוד ניסיון שכשל מגניבה בביתו מקוממת אותי התגובה של בני משפחתו של הבן בליעל:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3770729,00.html

צריך לשים קץ לגניבות ולניסיונות ההצטדקות המגוחכים הללו

six 4 life
02-09-09, 00:07
ציטוט אבסורדי מהכתבה-

"מדובר ברצח. נקודה. מה זאת אומרת הגנה עצמית? למי יש לו הזכות לקחת את חייו של אחר?"
ומי הוא הבחור החביב והתמים שיחליט שיש לו את הזכות לקחת רכוש של אחר?
יראיי שמיים, כואב הלב...:rolleyes:

kobiarava
02-09-09, 09:07
ציטוט אבסורדי מהכתבה-

ומי הוא הבחור החביב והתמים שיחליט שיש לו את הזכות לקחת רכוש של אחר?
יראיי שמיים, כואב הלב...:rolleyes:

מי אמר שהוא גנב? הרי המשפחה של הגנב ההרוג ממקרה שי דרומי עדיין טוענים ש"הוא בסה"כ עשה טיול בלילה"...
טוב עשה אותו רבש"צ, כן יירבו מקרים כאלה. אולי אחרי 5 גופות, 10 גופות, 20 גופות, החארות יתחילו להבין שהפשע לא משתלם.

קובי

דרור ברלי
02-09-09, 09:30
אין מה להתרגש יותר מדי מהכלב-אל-סאנע.
הזבל הזה, שקופץ על הרגליים האחוריות כדי להצדיק כל גניבה, רצח או פעולת טרור, חי בארמון מפואר בלב הפחונים, ועושה הון - לא רק פוליטי - מהמסכנות של הבוחרים שלו שכוווווווולם שומרי חוק וסדר, חסידי אומות העולם וחובבי טיולי ליל ירח. במיוחד סביב חוות חקלאיות וג'יפים חונים.

שימו לב גם לעובדה לא מפתיעה - הזבלים האלה גונבים רק מיהודים - ולדעתי זה לא מקרי בכלל. אבל לא נסיט את הדיון הזה לכיוונים פוליטיים.

ניר.א
03-09-09, 22:43
מכיוון שבמדינת-קוקסינלים אנו חיים, תחת שילטון הטרור של בג"צ ובצלם, ברור שהמשטרה לא תלך עם זה אחורה כדי לתפוס עוד גנבים. מקסימום הגנב החי יקבל שנה-שנתיים בפנים על חשבון המיסים שלנו וישתחרר בניכוי שליש כדי לחזור לגנוב.

שנה שנתיים?
אתה מתרכך ומחיל להאמין במערכת המשפט -נראה לי ?!
במקרה הטוב הוא יקבל 4 חודשים כי הוא לא גנב הוא רק ניסה לגנוב והמסכן לא הצליח
אז על זה עוד להעניש אותו?

shmil
03-09-09, 22:57
אין מה להתרגש יותר מדי מהכלב-אל-סאנע.
הזבל הזה, שקופץ על הרגליים האחוריות כדי להצדיק כל גניבה, רצח או פעולת טרור, חי בארמון מפואר בלב הפחונים, ועושה הון - לא רק פוליטי - מהמסכנות של הבוחרים שלו שכוווווווולם שומרי חוק וסדר, חסידי אומות העולם וחובבי טיולי ליל ירח. במיוחד סביב חוות חקלאיות וג'יפים חונים.

שימו לב גם לעובדה לא מפתיעה - הזבלים האלה גונבים רק מיהודים - ולדעתי זה לא מקרי בכלל. אבל לא נסיט את הדיון הזה לכיוונים פוליטיים.

התשובה לכך היא פשוטה. יש לייסד המדינה - מדינת הלכה. למוסלמים, לפעול לפי השריעה. גנבת - נקטע את ידך.
רק במדינות איסלם נאורות כמו סעודיה, איראן ותימן מותר?
קדימה, נאמץ את הדין המוסלמי.

נמרוד
03-09-09, 23:24
תעשו לפורום הזה טובה (ודרור אתה זה שקובע את הטון בדיונים האלו) - אל תגלשו למקומות ולצורת התבטאות לא ראויות (ואני עדין. בא לי לכתוב פשיסטיות). כשהדברים נכתבים בפורום באינטרנט, ועוד מנוסחים היטב כמו שדרור ואחרים כאן יודעים - זה יוצא רע. רע מאד. אני בטוח שאני לא היחיד שמרגיש ככה.

חן דן
03-09-09, 23:42
תראו איזה גיבויי מקבל איש שאמור לאכוף את החוק ולשמור על בטחון הפנים שלנו
במקום צלש תרש, אם ימשיכו כך להפריע לשוטרים לעשות את עבודתם בסוף לא יהיו שוטרים טובים שיסכימו להגן עלינו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3727400,00.html

נמרוד
03-09-09, 23:51
האם אתה מכיר את העובדות של המקרה הנ"ל? אפילו את אלו שפורסמו בתקשורת?

________________________________________ ____________________

חברה, אתם יודעים ממה אני מפחד? שאני אשב איזה ערב שישי בבית של דרור ואחרי הארוחה דרור ירים על הכיריים פינג'אן. ויפתח את הארון, ויגלה שבדיוק נגמר הנחלה האדום עם הל. ואז הוא ישלח אותי למטה לחנייה לחפש קפה בפקל שבסופה שלו. אני יורד לחניון, פותח את הדלת עם המפתחות, מפשפש בסופה בחושך. עובר ליד סיור משמר אזרחי, אולי אפילו מישהו מהפורום, אחד מכם! - והנה ההזדמנות שלכם לממש את דין השריעה- עוד פעם מנסים לגנוב את הסופה של דרור!!!

בום.
כדור בראש.
שלי.

מוות לגנבים.

תסריט דמיוני? סיכוי קלוש? אולי. אבל חוק דרומי ונורמות קיצוניות יותר שאתם ממליצים לאמץ, יגבירו את הסיכוי שהוא יתממש יום אחד.

חן דן
04-09-09, 00:05
לא קראתי את פסק הדין אני מודה
אבל הקשבתי לאמו של השוטר בקשב רב היא טוענת שהוא איים עליו עם מברג שירצח אותו ולא הקשיב לבקשתו לעצור לאחר מכן הגנב רצה לדרוס אותו עם הרכב לכן הוא ירה.
אני סומך על שיקול הדעת של השוטרים וגם על אדם תמים שאם מבקשים ממנו תעודה מזהה ומבקשים ממנו לעצור הוא לא בורח ומשתף פעולה כי אין לו מה להסתיר, אז אם יורדים למטה בתום לב והרכב לא שלך אין בעיה להתקשר לשאול את בעל הרכב מי הבחור שמשחק לו ברכב. מדובר בשוטרים ולא עברינים שיודעים אייך לעשות את עבודתם.

גיא
04-09-09, 09:00
הנה היה ברדיו איזה ציטוט של שר שקר כלשהו שלא כל כך מצדד בהקמת מיליציות עירוניות ... אולי לתת לפקחים סמכויות שיטור ... אולי להגדיל תקציבי שיטור ... אולי לקלוט עוד שוטרים ...

אמרתי את זה לפני כמה וכמה חודשים ... כשיתחילו פה אנשים להגן על רכושם בחייהם. כשיתחילו גנבים ליפול כמו זבובים .. כשיתחילו אנשים להבין שאפשר גם אחרת.

הפחדים שלך, נימרוד, יהפכו מהר מאוד למציאות.

ואולי עדיף ככה ...

פקח עם סמכויות שיטור .. אותי זה לא רק מפחיד ... זה גורם לי פיק ברכיים.

sos4u
04-09-09, 09:16
האם אתה מכיר את העובדות של המקרה הנ"ל? אפילו את אלו שפורסמו בתקשורת?

________________________________________ ____________________

חברה, אתם יודעים ממה אני מפחד? שאני אשב איזה ערב שישי בבית של דרור ואחרי הארוחה דרור ירים על הכיריים פינג'אן. ויפתח את הארון, ויגלה שבדיוק נגמר הנחלה האדום עם הל. ואז הוא ישלח אותי למטה לחנייה לחפש קפה בפקל שבסופה שלו. אני יורד לחניון, פותח את הדלת עם המפתחות, מפשפש בסופה בחושך. עובר ליד סיור משמר אזרחי, אולי אפילו מישהו מהפורום, אחד מכם! - והנה ההזדמנות שלכם לממש את דין השריעה- עוד פעם מנסים לגנוב את הסופה של דרור!!!

בום.
כדור בראש.
שלי.

מוות לגנבים.

תסריט דמיוני? סיכוי קלוש? אולי. אבל חוק דרומי ונורמות קיצוניות יותר שאתם ממליצים לאמץ, יגבירו את הסיכוי שהוא יתממש יום אחד.

נמרוד, אתה מכיר את העובדות?!
לפני יומיים התייחסנו כאן למרדף של המשטרה על נער[?], גנב [שרכס טוען עד היום שהוא בסך הכל טייל בחולות באישון לילה ...] , שנמלט מהמשטרה.ולא שעה לקריאות השוטרים. וגם אז טענתי שרק בגלל העובדה שנמלט מהחוק יש זכות [ וצורך שעה, על מנת שיראו וייראו ] מלאה לעצור אותו, ובכל האמצעים. נקודה.
מי שאין לו מה להסתיר , לא בורח!!

פה מדובר במקרה ברור של שימת ז.. על החוק, ועל אוכפיו. גנב מכוניות שנתפש בשעת מעשה נמלט, איים על חיי השוטר ונמלט, גם גנב גם פורע חוק, וגם מסכן חיי [שוטרים] ואם היה אזרח בדרך מצבו היה גרוע יותר.

וד"א, מי שכן מכיר את העובדות יודע שהסיבה למותו של הגנב, הייתה חוסר דיוק בירי, לא היה ירי על מנת להרוג. השוטר פשוט צלף מחורבן !

אז על מה נשפט השוטר בדיוק ? שירה מבלי שהייתה סכנה לחייו ? שהיה בלחץ ופעל שלא כמו מכונה משומנת שידעה להפריד בין רגשותיו למצבו ? [ נראה את כל חכמי המקלדת מתפקדים תחת איום על חייכם... ואני לא מאחל זאת לאיש. ] במצב היום יש להגביר את האכיפה! אין צורך בעונשים חמורים שלא מרתיעים [ כי כשלא נתפשים- לא נענשים] יש צורך להגיע למצב שבו העבירה לא משתלמת כי יש שוטר [ או בא כוחו] בכל פינה. וכל מבצע עבירה נתפש ונענש.

ומי שטוען שמברג הוא לא כלי רצח, יילך למיטתו של שוטר מגב ששוכב כבר למעלה מ 5-6 שנים עם מברג תקוע בגזע המוח במצב של קומה, [אם לא נפטר המסכן מאז, אני כבר לא מעורה בפרטים. ] אני ממליץ לכם ללכת ולראות מה קורה במקרה כזה למשפחתו, של השוטר כמובן, שבסך הכל עשה את עבודתו.

אז נמרוד,
ברוח הדברים שתיראת [ בצורה ציורית מדהימה, והרבה יותר טוב ממה שאני מסוגל, אני חייב לציין] אני יכול לתאר מצב שבו לא תוכלו לשבת איש בביתו של חברו אחרי שעות החשיכה, כאשר בחוץ יסתובבו כנופיות של גנבים חמושים, חסרי מורא מהחוק ומשומריו. לדעתי התסריט הזה, מפחיד אותי הרבה יותר!!!

מי שמכיר אותי, יודע שאני חסיד הפשרה, ולא שש לאלימות או לקיצוניות, לשום כיוון. אבל, אני רוצה לחיות בידיעה שלא השארתי את "הבמה" לדור הבא במצב של חברה שנשלטת ע"י מי שעושה ברכוש אחרים כבתוך שלו. והכיוון כיום, מוביל לצערי, בדיוק לשם.
[אם לא נמצא את עצמנו בים לפני כן , כמובן ...]

בברכת שבת רגועה לטיולים ...

איציק - 4X6ZH
04-09-09, 09:51
מי שמכיר אותי, יודע שאני חסיד הפשרה, ולא שש לאלימות או לקיצוניות, לשום כיוון. אבל, אני רוצה לחיות בידיעה שלא השארתי את "הבמה" לדור הבא במצב של חברה שנשלטת ע"י מי שעושה ברכוש אחרים כבתוך שלו. והכיוון כיום, מוביל לצערי, בדיוק לשם.
[אם לא נמצא את עצמנו בים לפני כן , כמובן ...]

בברכת שבת רגועה לטיולים ...

אין יותר פשרות !
יש מלחמה . ובמלחמה אין 2 מנצחים . או הוא או אני .

אחרי יותר מ 100 שנה של פשרות ונסיונות מוזרים הגיעה הזמן להחליט .
לי אין ספק .
ואני לא רוצה כל פשרה .

איציק

raanan
04-09-09, 10:39

דרור, למה כזאת קיצוניות ?
אבא שלי מספר, בתימן סה"כ היו כורתים את הידיים ... להרוג זה אכזרי וברברי ...
אגב, בבית הכלא , אם משפחת הכלוא לא הייתה דואגת לו למזון יומי, תוך חודש הוא היה בר-מינן !

רענן

גיא
04-09-09, 10:48
לכרות ידיים זה בעיה.

אתה ואני נצטרך לשלם על הפיליפינית שתאכיל אותו ותקלח אותו ...

לא טוב.

המתים לא מדברים, הם גם לא אוכלים.
אבל בגדול .. הם גם לא גונבים.

Tsafrir
04-09-09, 12:09
אם מסתכלים בתגובות בהחלט ניתן להבין את הרוח הכללית שקיימת היום בארץ. יותר מ-300 תגובות ורובן המכריע (אם לא כולן, לא היה לי סבלנות לקרא) מצדדות בקב"ט. אולי גם השופטים צריכים להבין את זה???

שופטים צריכים לשפוט לפי ראיות ולא לפי הלכי רוח כאלה ואחרים.

raanan
04-09-09, 12:31
שופטים צריכים לשפוט לפי ראיות ולא לפי הלכי רוח כאלה ואחרים.

אתה מתבלבל !
שופטים צריכים לשפוט עפ"י החוק.
הראיות לצורך הוכחת האשמה להכרעת הדין וגזר הדין שעפ"י החוק.

החוק כן יכול להשתנות עפ"י הלך הרוח של הציבור.
זה רק מותנה בגיוס מספיק ח"כ שישנו או יחוקקו חוקים חדשים.

נשיא לשעבר של בית המשפט העליון (אהרון ברק) החליט שהוא אלוהים ואורים ותומים לכן בסמכות בית המשפט העליון
לבטל חוקים של הכנסת.
זאת הסיבה לזילות של הציבור בבית המשפט , על כך החל מהלך של שר המשפטים הקודם (דניאל פרידמן) "לקצץ כנפיים" לבית המשפט העליון.

אם שופטינו הנבחרים (זה גם נושא בפני עצמו כיצד הם נבחרים) היו קצת מטים הראש מטה , היו מבינים
שהציבור מאס ברחמנות ובפילפולי ההתנסחות בהקלת עונשם של העבריינים (רוצחים, אנסים, שודדים, גנבים, מושחתי ציבור).

רענן
נקודת אור, נשיאת בית המשפט העליון (דורית בייניש) כנראה חוזרת לדרכו של הנשיא לשעבר שמגר שידע
להיות המגדלור של הצדק והחוק .

Tsafrir
04-09-09, 13:56
אתה מתבלבל !
שופטים צריכים לשפוט עפ"י החוק.
הראיות לצורך הוכחת האשמה להכרעת הדין וגזר הדין שעפ"י החוק.

החוק כן יכול להשתנות עפ"י הלך הרוח של הציבור.
זה רק מותנה בגיוס מספיק ח"כ שישנו או יחוקקו חוקים חדשים.

נשיא לשעבר של בית המשפט העליון (אהרון ברק) החליט שהוא אלוהים ואורים ותומים לכן בסמכות בית המשפט העליון
לבטל חוקים של הכנסת.
זאת הסיבה לזילות של הציבור בבית המשפט , על כך החל מהלך של שר המשפטים הקודם (דניאל פרידמן) "לקצץ כנפיים" לבית המשפט העליון.

אם שופטינו הנבחרים (זה גם נושא בפני עצמו כיצד הם נבחרים) היו קצת מטים הראש מטה , היו מבינים
שהציבור מאס ברחמנות ובפילפולי ההתנסחות בהקלת עונשם של העבריינים (רוצחים, אנסים, שודדים, גנבים, מושחתי ציבור).

רענן
נקודת אור, נשיאת בית המשפט העליון (דורית בייניש) כנראה חוזרת לדרכו של הנשיא לשעבר שמגר שידע
להיות המגדלור של הצדק והחוק .

כנראה שהתפיסות שלנו לגבי משפט שונות בתכלית: הלכי רוח ציבוריים כמקור למשפט.....
לא הייתי מסתמך על פרידמן כאורים ותומים. עליו נאמר "מהרסייך ומחריבייך.." מוטב יהיה שיחזור לעיסוק המקורי שלו בדיני חוזים.

raanan
04-09-09, 14:46
כנראה שהתפיסות שלנו לגבי משפט שונות בתכלית: הלכי רוח ציבוריים כמקור למשפט.....
לא הייתי מסתמך על פרידמן כאורים ותומים. עליו נאמר "מהרסייך ומחריבייך.." מוטב יהיה שיחזור לעיסוק המקורי שלו בדיני חוזים.

כנראה שלא רק התפיסות לגבי משפט ....
כנראה שגם אתה באלה שלא מבינים שבסוף הציבור/העם הוא הריבון.
נשיא בית משפט עליון/נשיא מדינה/ראש ממשלה/שרים/ח"כ (מצטער אם שכחתי מישהו) הם שליחי ציבור. על כן,
מחובתם להיות קשובים לעם שהעניק להם הזכות להיבחר , בהתאם ליצגם.

בקיצור, חבל על הזמן , כנראה שאנחנו קווים מקביליים.

יום טוב
רענן

ניר.א
04-09-09, 15:52
כך בדיוק תגיע למדינת הלכה!!!
ואם בית המשפט העליון לא יוכל לבטל חוקים לא ראוים של הכנסת יוכל כל ח"כ
לגיס מספיק תמיכה מחבריו לבית הליצנים/מחוקקים ולהעביר חוקים שונים ומשונים!
ולא הרבה שנים לאחור גם גרמניה הנאצית התחילה בהליך דמוקרטי.האם זה מה
שאנחנו רוצים?
אבל אין קשר בין זה לבין החמרת הענישה לפושעים והפעלת הרחמנות לגבי הנפגעים
יותר מאשר לגבי הפוגעים.

דרור ברלי
04-09-09, 17:39
תעשו לפורום הזה טובה (ודרור אתה זה שקובע את הטון בדיונים האלו) - אל תגלשו למקומות ולצורת התבטאות לא ראויות (ואני עדין. בא לי לכתוב פשיסטיות). כשהדברים נכתבים בפורום באינטרנט, ועוד מנוסחים היטב כמו שדרור ואחרים כאן יודעים - זה יוצא רע. רע מאד. אני בטוח שאני לא היחיד שמרגיש ככה.

ואלה. חשבתי הרבה לפני שאני כותב תגובה.
קודם כל זה רק דיון. דיון בפורום אינטרנטי. כל עוד תרבות הדיון נשמרת, ואנשים לא גולשים לשפת ביבים, אי ןשום בעיה. לדעתי.
אנשים מביעים כאן דעות. חלק מהדעות, במיוחד הדעות שלי, לא תמיד קלות לעיכול. אדם אולי לא נתפס בשעת צערו והמקרה שלי הוא כזה, אבל תסתכל קצת מעבר לזה נמרוד. תסתכל על התמונה הרחבה.

מה שאתה אומר - כל הדעות שאינן במיינסטרים, שאינן במסגרת הפוליטיקלי קורקט - גורמות לפורום להיראות רע. המצב שלנו היום במדינה הזו הוא רק תוצאה של סגידה לפוליטיקלי-קורקט לסוגיו. אתה לא צריך דוגמאות, אבל יש כאלה שכן:

- לא יורים באויב, אלא על מבנים ריקים ושטחים פתוחים. כי זה לא הומני להרוג באויב. קדושת חיי אדם.

- מקלים בעונשם של עבריינים, שולחים אותם לשיקום, מרחמים עליהם, מוצאים סיבות מקלות בגלל ילדות קשה בלהבלהבלה, ומכבסים מילים - כל הזמן מכבסים מילים. כי זה "לא הומני" לכרות ידיים לגנב או את הביצים לאנס ולפדופיל/לתלות את הרוצח/להשליך את שודד הזקנות לעבודת פרך של 30 שנה.

- כשיש בעיה של ילד אלים שמטיל את חיתתו על בית הספר, מרחיקים מבית הספר דווקא את הקורבן, זה שחוטף את המכות, ולא את הילד האלים שמחטיף. לא צריך לקרוא על זה בעיתון - אני מכיר את זה ממקור ראשון, מהסיפורים של אמא שלי שהיתה מורה.

להמשיך? אם האמת קשה ולא נעימה - מתעלמים ממנה. מטאטאים תחת השטיח כדי לא לראות. טומנים את הראש בחול כדי לא לשמוע. מקפידים על שפה נקייה, מודדים מילים, כדי לא לעצבן אף אחד. ואז מה שלא רואים, לא שומעים ולא יודעים - אינו קיים.

אתה מבין את גודל האבסורד?

מהיום שהתחלנו להתלבט באתיקה של לחימה - התחלנו להפסיד במלחמות. לא רק על דעת הקהל העולמית (שממילא לא אוהדת אותנו) אלא גם תכל'ס בשדה הקרב.
מהיום שהתחלנו לרחם על פושעים - הפשע ניצח והשתלט על הרחובות.

אני תמיד מקטר על המשטרה שמציקה לג'יפאים ולא נוגעת בפושעים. בתכל'ס מה המשטרה אשמה? ידיה קשורות. כשאין גיבוי מבית המשפט - למה שהשוטר בשטח יתאמץ בכלל ויסכן את חייו?
רק אתמול נשלח כאן שוטר לשנה ורבע מאסר בפועל - ובגלל מה? בגלל שמילא את תפקידו כהלכה וירה בגנב רכב שאיים על חייו במברג... זה המשך ישיר של העמדה לדין של חיילים שירו במשליכי אבנים באינתיפאדה הראשונה. השופטים כאן מנותקים, חיים במימד אחר, ביקום אחר, שבו אבנים ומברגים לא הורגים, עולם שבו גניבת רכב אינה עבירה, שפריצה לדירה היא צורת פרנסה לגיטימית, עולם שבו כל מחבל הוא לוחם חופש, כל פושע הוא סתם בחור שיצא לעבודה, עולם שבו חייו של פושע שווים יותר מחייו של הקורבן.

בגלל זה הפכנו לפח הזבל של חצי העולם, שכל האלמנטים הפליליים/שליליים שלו מגיעים לכאן כדי לבסס כאן את עסקיהם, כי כאן, בחסות בתי המשפט המעופפים, הפשע משתלם. בגדול.

השינוי מתחיל מלמטה. דעת קהל כן מזיזה חוקים. כן משפיעה. מקרה שי דרומי הוא דוגמה מצויינת. הייתי שמח לראות עכשיו לחץ ציבורי, הפגנות, בלגן ברחובות - למען שחר מזרחי, השוטר המורשע מחדרה. למען השוטרים מנהריה שאיומיו של ארכי-עבריין מקומי על חיי משפחותיהם לא השאירו להם ברירה אלא לעשות מעשה, למען כל אזרח שמתגונן פיזית ופוגע בגנב, למען החזרת הסמכות וההרתעה למשטרה, למען החזרת הבטחון והשקט והכחדת העבריינות. כן - גם במחיר חייהם של גנבים ושל פושעים אחרים.
ואל תיתמם - אתה יודע טוב מאוד שלא יירו בכל דמות ברחוב. שלא יירו בך כי הבאת שקית קפה מהג'יפ. עדיין לא לבנון כאן. אבל אם משמר אזרחי (משמר אזרחי אמיתי, כזה שמורכב מאנשים בריאים שהוכשרו כהלכה, וחמושים כמו שצריך, ולא מבני נוער או זקנים משועממים עם רובה קרבין בן 60 שנה) יעצור בשעה 3 לפנות בוקר אדם שמסתובב בצורה חשודה ברחוב עם תרמיל ובו כלי עבודה ויבדוק לו תעודת זהות וגם יפשפש קצת בכליו - ואם יש חשד סביר שהוא פורץ, גם ישימ ועליו אזיקים ויעצרו אותו - מה רע? כבר היום בודקים אותך ומחטטים לך בתיק לפחות שלוש פעמים ביום בכניסה לסופר ולחניון וזה לא באמת כל כך נורא.
ואם יירו בגנב שנתפס על חם בתוך דירה או מנסה להתניע רכב? טוב מאוד. מצוין אפילו. זה לא פשיזם. זו התגוננות מפני איום על חייך, זו שמירה על החוק ועל חייהם ורכושם של אזרחים שומרי חוק. יש פתרון לפשיעה - הוא נראה דרסטי אבל הוא הפתרון היחיד - פשוט לטאטא מהרחובות את פסולת השוליים הזו שמטילה עלינו טרור. כל מה שצריך זה רק נחישות, ולא להתבייש יותר בצדקת הדרך.

ינון
04-09-09, 17:46
מדינה נאופאשיסטית עם שלטון מושחת, מסורס וחסר חיבור למציאות וההיגיון.
מערכת משפט מגוחכת וחסרת הגיון שמונעת ממניעים של הומאניות ורחמנות.
וכמובן אנחנו הטמבלים שמאפשרים למדינה להתנהל כמו שהיא מתנהלת ומשלמים את המחיר בחיינו בכל תחום אפשרי.

גיא
04-09-09, 18:00
דרור ...

באם אמא שלך .... לך כבר להקים מפלגה !!!

raanan
04-09-09, 19:31
כך בדיוק תגיע למדינת הלכה!!!
ואם בית המשפט העליון לא יוכל לבטל חוקים לא ראוים של הכנסת יוכל כל ח"כ
לגיס מספיק תמיכה מחבריו לבית הליצנים/מחוקקים ולהעביר חוקים שונים ומשונים!
ולא הרבה שנים לאחור גם גרמניה הנאצית התחילה בהליך דמוקרטי.האם זה מה
שאנחנו רוצים?
אבל אין קשר בין זה לבין החמרת הענישה לפושעים והפעלת הרחמנות לגבי הנפגעים
יותר מאשר לגבי הפוגעים.

אז אני מבין שגם אתה בחכמים שחושב שיש רק אמת אחת שאתה והאליטות צריכים להנחיל לעם (אני בתוכם).
בעצם להבנה שלך, לא יכולה להתאפשר חשיבה אחרת חוץ "מהחשיבה הנכונה" .

בעצם רגע, אנחנו בדמוקטריה ? או בדקטטורה בתחפושת ?

רענן
נ.ב - הליצנים שאתה מכנה, הם הנבחרים האמיתיים של הריבון (העם) ולא בית המשפט !, בעצם
כנראה צריך להחליף את העם שיתאים יותר לנאורות שמיצגים האליטות ושטופי המוח

הצפרדע
06-09-09, 11:03
יש פתרון לפשיעה - הוא נראה דרסטי אבל הוא הפתרון היחיד - פשוט לטאטא מהרחובות את פסולת השוליים הזו שמטילה עלינו טרור. כל מה שצריך זה רק נחישות, ולא להתבייש יותר בצדקת הדרך.

זאת לא המצאה חדשה. זה מה שהיה בניו יורק וזה מה שקרה בלאס וגאס, שתי ערים קטנות באיזו דמוקרטיה רעועה כמה אלפי ק"מ מכאן.

זה כל כך פשוט וכל כך ברור - שיטור חזק עם נוכחות מסיבית ברחובות; יד חזקה נגד העבריינים; פסיקה הולמת של בתי המשפט; והעיקר, ההבנה הכי בסיסית ופרימיטיבית שרק כח יכול להרתיע כח עברייני.

תנסו להרים קול או להשתולל באחת מערי גרמניה, שוייץ וכו', ותראו מה קורה. ושם זאת דמוקרטיה לא מתאבדת - קבל את זכויותיך אבל מלא את חובותיך בדיקנות, אחרת תשלם ומייד.

כאן זאת דמוקרטיה מטומטמת ומתאבדת, דמוקרטיה שקצה נפשנו בעקרונותיה המקולקלים.

מה שצריך לעשות הוא אכן לטאטא את הזבל ביעילות ובנחישות.

כאשר כל חתיכת זבל תדע שסיכוייה להצליח קטנים, שסיכוייה להיתפס גדולים(וזה העיקר), ושאם תתיפס תשלם ביוקר, לא יהיה כמעט פשע בריוני, גניבות וכו'.

כל מי שלא מבין את זה, ואני לא מתכוון מסכים עם זה, פשוט שייך למחנה האיוולת שבגללו יש דרדור כזה נורא במדינה, עליבות, פחד ו"דמוקרטיה מפוארת" כזאת. זה אותו המחנה אשר הנהיג אותו בפסיקה אדיוטית וקלוקלת מי שלאור מקצועי אינני יכול לנקוב בשמו.

דרור הראל
06-09-09, 12:03
ברוך,
מאחר ואנחנו לא באותו מקצוע אז לי מותר --אהרון ברק.

מסכים לכל מילה שנאמרה על אותו מחנה,זה שממנה רק את מקורביו ואת בני משפחתו,זה שמעדיף להתחנף לגויים ולהתעמר בחיי בני ארצו.אותו מחנה שגם שופט,וגם מחובר לכל מקורות ההון.אותו מחנה שאחד מבניו באחת מהשחיתיות הגדולות במדינה,קיבל את הגנתו ושמו לא פורסם תקופה ארוכה עד שנעצר לאחרונה בפרו.וזאת בגלל היותי מחותן עם אותו מחנה. זהו מחנה הקורא לעצמו "מלח הארץ" "הנאור" שאחד משופטי בית המשפט העליון אמר עליו-שהיה מעדיף שמחבל יצליח לבצע את זממו ולהתפוצץ בתוך אוטובוס,מאשר שיעצר קודם ע"י השב"כ וזכויותיו יפגעו.
המחנה הנ"ל שמורכב מ-הון,מערכת משפט,תקשורת--עושה בעיקר לביתו,כל אחת מצלעות המשולש מגינה ומסוככת על הצלע האחרת.

דרור הראל

sherifon
06-09-09, 12:18
התשובה לכך היא פשוטה. יש לייסד המדינה - מדינת הלכה. למוסלמים, לפעול לפי השריעה. גנבת - נקטע את ידך.
רק במדינות איסלם נאורות כמו סעודיה, איראן ותימן מותר?
קדימה, נאמץ את הדין המוסלמי.

אחרי שישבתי על הגדר,מחוץ לדיון ,אתמול החליט גנב שבא לו לעשות לי ביקור בית.
ללא רצון להיות שייך לסטטיסטיקה ,נגררתי פנימה.

אני בעד סדר מחדש ,חז"ל אמרו סוף גנב לתלייה ,אני פחות מחמיר אסתפק בסקילה.

-->