PDA

צפייה בגרסה מלאה : האם שי מנשס מוכר אשליות לחברים ?

raanan
05-09-09, 11:26
שלום לכולם,

ראשית מצטער שאני חורג ממנהגי וכותב לגופו של אדם !

אני עוקב מזה זמן אחר השירשורים שבאתרי הג'יפים השונים
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=32&item=950335
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=37227
http://www.4x4.co.il/forum/forumThread.aspx?forumid=12&mesId=48492&articleid=&galleryId=0

ועולים בי מס' תהיות שרוצה לשתף אותכם בהם.
בוודאי תשאלו, "מה האינטרס" ? אז כך,
במידה וחששותיי יתגשמו, שלא יהיו לי נקיפות מצפון !

אז כך, דעתי הסקפטית הבעתי בתחילה ועדיין מחזיק בדעותיי

raanan כתב:
אשמח להתבדות אבל,
נראה לי שזה ניסיון נחמד שלא "ימריא" לשום מקום ...

הסבר,
בד"כ קבוצת רכישה היא לפריט ספציפי אחד ולא התפרסות כוללנית כפי שהוצגה. כלומר,
אם היתה מתארגנת קבוצת רכישה לצמיגים במידה, יצרן ודגם ספציפי. אזי,
לא תהיה בעיה להשיג הנחה משמעותית כתלות בכמות.

כשמכניסים לדרישה גם עלות התקנה להגבהה לסוגי רכבים שונים, העסק מסתבך משמעותית, כל דגם וסוג ההגבה שלו .
לעיתים גם נדרש כיוונונים שונים/אילתורים עקב הבדל בין רכבים מאותו דגם .

בכל מקרה, בהצלחה !

רענן

מה השתנה ? התגובה (מס' 33) של שי באתר 4X4

shayzman כתב:
חברים אני ביום ראשון גג שני מקבל תשובות

והחלטה!!!

שווה לחכות - מכל הבחינות!!!

ארגנתי צ'ופרים קטנים!!!

אני מתכנן שעד לראש השנה הרכבים שלכם

יהיו מוכנים!!!
הכל יתבצע במקום עם כל הרישיונות וכל
האחריות - גם מול היבואנים וגם מול חברות הייצור
של הרכבים שלכם!!!

תודה

שי מנשס

הנ"ל בעקבות הערה שהעיר חבר אחר , תגובה 32

כתב:
מאחר והעניין מאורגן, מציע לבדוק היטב נושאים כגון אישורים טכניים של ייבואנים, בטיחות, תקני ייצור ואישורי התקנה של מכון תקנים משרד תחבורה וכו.
חבר'ה, קבוצה מאורגנת, מתוזמת ומתואמת, זה כבר עניין רציני וכדאי לתת את הדעת לנושאים אלה, נדרשת אחריות יתרה.
בהצלחה.

אז מה לא מסתדר לי ....
א. נשאר עוד שבועיים לראש השנה, נשמע הזוי שכל סדנאות השיפורים (נניח 3 סדנאות ששי בקשר איתם) הבינו את כל הדרישות, בחנו את כל החלופות, ביררו מחירים (לפריטים שהם צריכים לרכוש) ואח"כ נתנו הצעה לכל רכב על בסיס הנחה קבוצתית .
לבסוף , ביצעו סיכום הצעה לכל הרכבים.
לדעתי, אם אכן יתנו תשובות תוך מס' ימים, אזי, התשובות יהי בבחינת FIX PRICE והמחיר יהיה דווקא לצד הגבוה ולא הנמוך !

ב. התקנת הגבהות לכ-50 רכבים בפחות מ-14 ימי עבודה בסדנא אחת, גם מאד לא מציאותי.

ג. קבלת אישורי יבואן להגבהות, כרוכה "בקריעת ים סוף" , זמן רב ותוצאות חיוביות בספק רב . ישנם יבואנים שבטוח זה בלתי אפשרי !

ד. קבלת אישורי יצרן להגבהות, אפשרי (בספק) אם גוף הנדסי כטכניון יבצע חישובים הנדסיים ויחתום עליהם, אולי אז היצרן ישקול לאשר.
בקיצור, לדגם רכב אחד שיוגבה, העלות תהיה לפחות כמו כל ההגבהות של הקבוצה גם יחד.
מסקנה - מכירת אשליה במקרה הטוב, הטעיה במקרה הרע .

אז למה בעצם שי מקדם הרעיון ? חושב שיש מס' אפשרויות :
א. באמת ובתמים מאמין בכך ופועל לרווחת החברים גם תוך נאיביות וחוסר ידע מקצועי.
ב. קידום אינטרס אישי להנחת משמעותית או אי תשלום כלל להגבהת רכבו.
ג. אינטרס אישי לקידום והענקת עבודה (עם רווח כמובן) לבעלי הסדנא שתזכה במכרז.

לסיכום,
יוזמת ההתאחדות להוזלה ברוכה. למרות שאני סקפטי בהיתכנות המקצועית שלה.

בכל מקרה, המלצותיי לחברים :
א. תוודאו (רצוי בכתב) לפרטים, מה ההגבהה המוצעת לכם כולל הפריטים שיותקנו
ב. האם יש חלופות אחרות, מה המשמעות להתנהגות הרכב בכביש (אין "ארוחות חינם", בד"כ יש פגיעה).
ג. תוודאו בעצמכם שוב העלות מול סדנאות אחרות !

ד. הכי חשוב, אין מפרעה/מקדמה , התשלום במסירת הרכב ואחרי נסיעת מבחן שלכם.

בהצלחה לכולכם !
מקווה שאתדבה ואתנצל בפנכם ובפני שי בפרט !
כולי תקווה שבראש השנה 50 ג'יפים מוגבהים יצטרפו לטיולים בשבילי ארצנו.

רענן
נ.ב - אשמח לתגובות עיניניות בשרשור אחד באתר ג'יפטריפ בשרשור
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=3&item=951643

shachar
05-09-09, 12:25
לגופו של שרשור,
בער לך להעביר ביקורת ולא יכולת לחכות עד אחרי ראש השנה כדי לראות אם יצאת "נביא האמת המוחלטת"?
נהיית מיקי רוזנטל של ה 4X4,
הבחור מנסה לייצר הנחה לחברים - כל אחד יעשה את שיקוליו האישיים
לא רוצה להשתתף איתו בחגיגה, תרפה.
לטעמי אם אין לך משהו חיובי להגיד, יותר עדיף....

six 4 life
05-09-09, 14:26
אז למה בעצם שי מקדם הרעיון ? חושב שיש מס' אפשרויות :
א. באמת ובתמים מאמין בכך ופועל לרווחת החברים גם תוך נאיביות וחוסר ידע מקצועי.
ב. קידום אינטרס אישי להנחת משמעותית או אי תשלום כלל להגבהת רכבו.
ג. אינטרס אישי לקידום והענקת עבודה (עם רווח כמובן) לבעלי הסדנא שתזכה במכרז.
גם אם א נכון
גם אם ב נכון
וגם אם ג נכון
זה בסדר ואפילו הגיוני.
בא בנאדם ומרים מהלך, עושה עבודה - ואתה לא יכול להגיד שלא, מקשר, מדבר עם מי שצריך הן בצד הלקוחות והן בצד המוכרים (הסדנאות), מחבר ומגבש את הכל לידי עסקה שעל פניו אמורה להיות רווחית לקבוצת הרכישה (איש איש יבדוק את העסקה לגופה ויחליט אם מתאים לו להצטרף או לא),
ואתה בגישתך הישראלית והקטנה, גם מצפה שהוא לא ירוויח כלום מכל התהליך והעבודה שהוא עושה, ועוד כועס ומתריס על כך אם כן!
אז קודם כל- אין שום פסול שהבחור ירוויח מהנושא!! במידה והשיג לכל חבר בקבוצה הנחה משמעותית או יתרון כזה או אחר שמתאים לחבר בקבוצה, למה זה מעניין אותך מה או כמה הוא מרוויח?
אם יש לך JK וקיט רוביקון לJK לדוגמה עולה לך כצרכן בארץ 15,000 ש"ח, והבחור השיג לך אותו ב13,000 ש"ח לדוגמה, למה מעניין אותך או מפריע לך שהבחור הרוויח אפילו 100,000 שקל מכל העסקה?
אתה כצרכן קיבלת הנחה על מוצר שרצית, שלא היית מקבל לולא היית בתוך קבוצת הרכישה.
(הכל לדוגמה כן? אין לי מושג מה הפרטים בעסקה או מה מוצע כאן)

בשורה התחתונה אף אחד מהמשתתפים בקבוצה לא ישים את הכסף כאשר זה לא ישתלם לו (ג'יפאים זה עם בונקר שכואב לו על כל שקל), ואם כבר שמו, קמה קבוצת רכישה, וכל אחד קיבל את שסוכם מראש- כולם הרויחו, ומגיע גם למקים ומנהל הקבוצה להרוויח על העבודה שעשה, ולהרוויח יפה מאוד גם.

לדעתי זה לא ירד לביצוע, אבל הלוואי בשביל מי שמשתתף.

tzagi
06-09-09, 08:23
[QUOTE=six 4 life;263849]גם אם א נכון
גם אם ב נכון
וגם אם ג נכון
זה בסדר ואפילו הגיוני.
בא בנאדם ומרים מהלך, עושה עבודה - ואתה לא יכול להגיד שלא, מקשר, מדבר עם מי שצריך הן בצד הלקוחות והן בצד המוכרים (הסדנאות), מחבר ומגבש את הכל לידי עסקה שעל פניו אמורה להיות רווחית לקבוצת הרכישה (איש איש יבדוק את העסקה לגופה ויחליט אם מתאים לו להצטרף או לא),

..............
ומה אם לא?
בנתיים, ממה שראיתי, יש ממה להזהר.
כשראיתי את השרשור(המקורי), נוצר חיוך גדול על פני, בגלל שזיהיתי מאיפה הטכניקות נילקחו.
דיבור מהיר, דיווחים על הצלחה מהירה וסוערת, אלה דברים שמאפיינים CONMAN
מצטער, אני לא מודע לתרגום בעיברית למילה הזאת.

עצה לכל אחד שמצתרף לקנייה: בשום פנים ואופן לא לשלם שקל לפני שהמוצר נמצא אצלכם ביד!

במקרה שאני טועה וזה סתם צרוף מיקרים, סליחה מראש ואני מאחל הצלחה לבחור.

sgill
06-09-09, 09:53
התרגום לעברית זה "נוכל" (רק התרגום, אין לי דעה על האיש המדובר)

six 4 life
06-09-09, 10:05
..............
ומה אם לא?
בנתיים, ממה שראיתי, יש ממה להזהר.
כשראיתי את השרשור(המקורי), נוצר חיוך גדול על פני, בגלל שזיהיתי מאיפה הטכניקות נילקחו.
דיבור מהיר, דיווחים על הצלחה מהירה וסוערת, אלה דברים שמאפיינים CONMAN
מצטער, אני לא מודע לתרגום בעיברית למילה הזאת.
עצה לכל אחד שמצתרף לקנייה: בשום פנים ואופן לא לשלם שקל לפני שהמוצר נמצא אצלכם ביד!
במקרה שאני טועה וזה סתם צרוף מיקרים, סליחה מראש ואני מאחל הצלחה לבחור.
שים לב לא הגבתי לנושא העסקה עצמה, יתכן מאוד ומדובר בחירטוט אחד גדול, אבל כן התייחסתי אך ורק לעובדה שהבחור שהגיב מעלי לא מוכן שאחר ירוויח, גם אם הוא מקבל הנחה בדרך (כמובןןןןןןןן שבמידה וכל העסקה תקינה והכל יוצא לפועל).

חנן-ג'יפולוג
06-09-09, 21:48
תגובה אחת שכללה ביטויים של איום כבר נמחקה כאן, והאצבע כבר על כפתור הנעילה של השרשור.

שימו לב.

landY
06-09-09, 22:01
אני לא מצליח להבין מה עשה רע לפותח השרשור.
הולך? יופי. לא הולך? ניסו.
ואני לא מבין מה רע בזה שמישהו יארגן קב' רכישה וירוויח משהו מזה. אם אתה משלם פחות (ואף אחד לא מכריח אותך להצטרף) - למה לא בעצם? כי מישהו (אולי) מרוויח מזה?

גילוי נאות: לא מכיר אף אחד מהם, לא הצטרפתי לקבוצה וכנראה שאין חיים על המאדים.

דרור ברלי
06-09-09, 22:12
השרשור הזה מריח רע. לא לעניין. בכלל.
מצד אחד מכפישים, מצד שני מאיימים... מה נהיה? תרגיעו ומהר.

raanan
06-09-09, 22:43
טוב חברים,

כנראה שלא קראתם או לא הבנתם מה שכתבתי .
ממליץ לקרוא שוב מההתחלה עד הסוף ואח"כ להגיב.

לעצם העניין, לא הכפשתי וגם לא כיוונתי לקומבינה או כל דבר אחר , מה שכן הצגתי עובדתית ניתוח של המציאות.

אם יש מי מכם שחושב שזה ראלי לקבל אישור יבואן ויצרן להגבהות שיבוצעו בסדנא (שתהיה הכי מוערכת במזרח התיכון)
אז צר לי אבל, הוא חי במציאות מדומה .
כנ"ל לגבי לוחות הזמנים, בחינת אפשרויות ההגבהה לרכבים השונים וכו ...

מה שמפריע לי , מארגן הקבוצה ממשיך בלהט לדבוק בזה וכל הדיון מוסט לכיוון הנחת האפשרויות למניע (3 אפשרויות כתבתי).

מטרת השרשור , 4 ההמלצות שבסוף ההודעה !

שוב, מאחל הצלחה למיזם ותקווה שבראש השנה יצטרפו 50 ג'יפים מוגבהים לשבילי ארצנו, מה טוב אם גם בכיסם יהיה אישור יבואן ויצרן להגבהה.

רענן
נ.ב- עדיין מבטיח להתנצל בפני כולם ושי בפרט, אם עד ראש השנה יהיו 25 ג'יפים מוגבהים וסה"כ 2 אישורי יצרן להגבהה.

raanan
06-09-09, 23:00
ואתה בגישתך הישראלית והקטנה, גם מצפה שהוא לא ירוויח כלום מכל התהליך והעבודה שהוא עושה, ועוד כועס ומתריס על כך אם כן!
אז קודם כל- אין שום פסול שהבחור ירוויח מהנושא!! במידה והשיג לכל חבר בקבוצה הנחה משמעותית או יתרון כזה או אחר שמתאים לחבר בקבוצה, למה זה מעניין אותך מה או כמה הוא מרוויח?

שים לב לא הגבתי לנושא העסקה עצמה, יתכן מאוד ומדובר בחירטוט אחד גדול, אבל כן התייחסתי אך ורק לעובדה שהבחור שהגיב מעלי לא מוכן שאחר ירוויח, גם אם הוא מקבל הנחה בדרך (כמובןןןןןןןן שבמידה וכל העסקה תקינה והכל יוצא לפועל).

מצטער אין לי מושג מהיכן התובנה שעיני צרה בו וברווח (אם בכלל) שיפיק ?

אגב, באופן כללי, בקבוצת רכישה (כמו מה שמתיימר להיות כאן) אין ואסור שיהיה יתרון למארגן לעומת שאר הקבוצה .
מבחינת טיב המוצר שמסופק, זמן האספקה והמחיר כמובן .

מקווה שיהיו התיחסויות עיניניות למה שכתבתי ולא השתלחות מפרשנות סוביקטיבית.

שנה טובה לכולם
רענן

six_1986
07-09-09, 09:56
שיסלחו לי כל המגיבים אבל השרשור לא לעניין בכלל :|
מה אתם רוצים מהבנאדם ? שיבורך על זה שהרים את הכפפה ומשקיע מזמנו ובטח מכספו (טלפונים וכו') למען הצלחת המבצע !!!! אף לא חייב להירשם בקבוצה ולרכוש מוצרים עם הקבוצה ... אני בטוח שרובנו יודעים את המחירים והמוצרים שאנו חפצים להם !!!! קבלו הצעת מחיר , מתאים תקנה , לא מתאים תמשיך הלאה .... לא מבין על מה המהומה !!!! לרדת ולהכפיש בנאדם שבסה"כ לא היה חייב להתחיל את המהלך הזה !!! ובוא נגיד שהוא מקבל הטבות או הנחות יותר משאר הקבוצה ? אז מה , תפרגנו , במידה ואתם מקבלים מחיר טוב למוצר טוב והמארגן גם נהנה מהנחה כלשהי למה לא :)
אין לי שום קשר למארגן ולא מכיר אותו אפילו , בסה"כ מתסכל לקרוא תגובות כאלו :confused:
תפסיקו לבלבל את המוח ותנו לבנאדם לעבוד ;)
שי בהצלחה :)

-->